Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen csak ahogy én laikusként nézem, ez a teljesítmény eltörpül egy Paksi atomerőmű 4*465MW-jához képest...
Bővebben: Link De most találtam egy jó linket, ezen látszik a zöld energia mennyisége Bővebben: Link
Mérni tudják, mennyit "nyom" fel a hálózatra. Ott aztán már mindegy, hogy kinek az energiája hová folyik, a hálózatban nem tud maradni, mivel az nem tárol energiát.
Az újabb blokkok (nem Pakson) 1000MW-osak. A lehetőségek tovább szélesednek, az igények meg nőnek.
A Hernád esése, vízhozama is adott. Nyilván, ma valamivel többet is ki lehetne hozni belőle, de a folyó is meghatározó. A Duna Nagymarosnál sem "tudott volna "túl sokat.
Tessék megnézni!
Rolling in the Deep - Adele Acoustic Cover (Jorge and Alexa Narvaez)
Sziasztok! Nem emlékszik valaki, melyik filmben hangzott el az a szlogen, hogy " Zepi zsepi kincset ér, világ taknya belefér!" ?
Itt a feltüntett árak tartalmazzák az ÁFA-t: http://www.grando.hu/ ?
Tegnap készült egy kis lecsó. Az alapanyag 5 kg volt.
Képek lépésről- lépésre ábrázolják a folyamatot.
A képek lépésről lépésre indítják meg az emésztőnedvek termelését.
Te vagy a HE Nagy Levin-je lassan.
A fene egye meg, hogy miféle emberek élnek felénk
Még tetszett is déletőtt, nagy család sétál itt az utcán (Rákosmente), tolják a kocsiban a picúrt, ott van anya, apa, nagyi, kutya, tiszta idill... Aztan az apuka meglát egy macskát, rögtön elengedi a kutyát hogy kapd el
Halljátok meg emberek! :pirul:
Sziasztok!
Valaki csinált már ilyet? Videó Érdekelnének a részletek, és hogy hol vett átlátszó fóliát. Előre is köszi, István
Sziasztok!
3 állású nyomógombot milyen néven, vagy honnan lehet szerezni/venni? Olyan kell, mint ami a digitális fényképezőgépek fókuszáló/exponáló gombja.
Jön a hideg, elkezdtem leszüretelni az erőspapritákat. :finom:
Azok nem 2 állásúak? Esetleg bontani olyan telóból, amibe ilyen van? Vagy telefonnal foglalkozóknál rákérdezni... ? Boltot nem tudok...
Ilyet kéne , hogy anyu vegyen, hiszen mindig 1 kiló papRitát tesz a paprikásba, és sose semmi íze.. :vomit:
Ettől biztos lenne! Egy-két szem Naga Jolokia megízesítené az ételt. De még a lábos is kilyukadna.
Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból Szeretem? de szeretem. Viszont eljött a fűtés ide is. Kombicirkóm van amivel fűtök. Mivel kéményem nincs ezért más alternatíva nincs mint az elektromos fűtés. Most arra gondoltam , hogy a vezérelt villanyomra ráteszek egy-két olajradiátort. Aztán elkezdtem számolgatni és arra jutottam, hogy így még mindig drágább fűteni mint gázzal. Ebben kérném ki a véleményeteket. 1kwh kapcsolt villamos energia (Ami átváltva 3,6 MJ. ) ára nálunk. Bruttó 31Ft. A Gáz ára egy MJ-ra vetítve Bruttó ~4 Ft A Villanyé egy MJ-ra vetítve ezzel szemben Bruttó ~8.6 Ft. Arra lennék kíváncsi , hogy jól számoltam?
Ott van közte... Az a csúnya barázdált az.
Tudom. Nyomon követem a papritáid fejlődését a magoktól kezdve. Akkor kezdtem el kicsit jobban tanulmányozni őket. Akkor találkoztam a Scoville skálával is. Meg azzal a sok m@rhával az youtubon akik kedvtelésből eszegetik.
Pont tegnap láttam ezt a videót. Nagyon megható. Sok ember nem becsüli az egészségét. Így a hallásukat sem. Teljesen természetesnek veszik, hogy hallanak. Megagiga wattokat építenek autókba és felcsavarják had döngjön mert az olyan macsós... Ja. Egy két év alatt meg visszafordíthatatlanul megsüketül.
Ujj, azt még a kóla se tudja lemosni a torkomról. Na nembaj, majd a pálinka mindent elrendez..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |