Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   177 / 579
(#) mezei dávid hozzászólása Okt 19, 2011 /

Szia mindenkinek!
Képzeljétek ma kaptam egy mercedes írógépet ,hogy tegyem használhatóvá .Szerintetek lehetséges egy ilyen régi gépet munkára fogni?
Egy fotó alul.
üdv ava

Kép026.jpg

(#) zolika60 válasza mezei dávid hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Szerintem igen, bár nem kis munka. Harminc éve csináltam hasonlót. Szinte nincs benne alkatrész, ami tönkre tudna menni, erőszakos behatás nélkül.Kár, hogy sötétben fotóztad le, így az állapota nem igen látszik.
(#) pucuka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Egy csepp műszerolaj, fél műszerész
(#) mezei dávid válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Szia!
Készítettem egy jobb fotót.most megnézheted talán jobban látszik.
üdv. Dava
(#) frecsko hozzászólása Okt 19, 2011 /

Sziasztok.

Valaki foglalkozott már régi csöves rádió áthangolásával?
(#) gkari válasza frecsko hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Melyik sávot gondolod áthangolni, és hová?Amennyiben az URH-ra gondolsz, akkor számíts több nehézségre, pl. az OIRT sáv sokkal szűkebb volt, mint a mai CCIR.
(#) frecsko válasza gkari hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

FM-re szeretném. Lehetséges?
(#) kisgeri válasza frecsko hozzászólására (») Okt 19, 2011 / 1

Ha gkarinak igaza van és URH, inkább ajánlanám ezt a kapcsolást. Nagyon egyszerű, és a rádió eredetiségét sem rontod el.
(#) Lázár Péter válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Engedelmeddel, és a feltöltött mintát alapnak használva bátorkodtam megrestaurálni az emblémát veszteségmentes png formátumban sajna nem ment föl ide (marad a jpg). Próbáltam a kellő színt is kikeresni. Na persze nem csak azért tettem meg mert épp kedvet kaptam hozzá. De ha szerencsém lesz, akkor lehet nekem is szükségessé válhat a kinyomtatása. De az még a jövő zenéje. Elfogadható lett, vagy ilyet inkább máskor ne is csináljak? Méretarányos a restaurált a feltöltött képpel.
(#) hatvanasjocó válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Igen, ezért tettem fel, hogy akinek kedve van az javítsa fel magának. (Közben én is már feljavítottam.) Legyen hasznunkra, mert ha nem is régi vizes matricaként de öntapadó fóliára megfelelő nyomtatóval pótolni tudjuk a lekopott emblémát. Ilyen volt a 420,520, 442, 711, AR 702, 882 Orion típusokon.
(#) Janó bácsi válasza frecsko hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Üdv. Régebben már elég részletesen foglalkoztunk az URH beépítés témájával, (1044227) keress vissza a fórumon aug 14 körül, találsz képeket, meg leírást is.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Itt van még egy példa: egy felújitott Terta 325-be épített komplett URH-s tranzisztoros rádióval, láthatóan 2 vezeték, meg a skálahúr eltávolításával, az eredeti állapot bármikor visszaállítható. Üdv:
(#) frecsko válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Köszönöm a linket, nagyon hasznos.
Csinálok is egyet próbaképpen.
(#) gkari válasza frecsko hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Én egy háromállású kapcsolós adaptert vettem a "Vakerán"(most is hirdeti az eladó), ez így az egész CCIR sávot veszi.Éppen most építem be egy jól behangolt (URH KF) Pacsirtába (persze úgy, hogy akár pillanatok alatt visszaállítható legyen az eredeti állapot), kipróbáltam, nagyon jól működik, a hátlapról lesz kapcsolgatható. A KF-et behangolni nem volt kis meló.
(#) Lázár Péter hozzászólása Okt 20, 2011 /

Kérdésem lenne azok felé akiknél megfordult Orion 820 A típusú készülék, hogy a skálán a beosztott részek az üveglapra vannak felfestve, vagy mögötte van. Nem találtam róla közeli képet így nem tudom. És mivel az üveg törött, plusz még azon van a festés is, akkor elgondolkodtató hogyan ragasztható össze. Javítható vagy felejtős a dolog
(#) Janó bácsi válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

A festés a skálaüveg hátlapján van nem mögötte. Üveget kell cserélni, kérdezd meg Rajkai Zsoltot, hogy tud-e csinálni, vagy esetleg van készen. Üdv.
(#) Lázár Péter válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Túl sok sebből vérzik az adott készülék, sok a hiányossága is, de ettől tartottam a leginkább. Lényeg, hogy nem lehet megragasztani semmivel se akkor, muszáj lenne beszerezni hozzá a skálát.
(#) zolika60 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Meg lehet ragasztani, de a törés látszani fog. Szerezz egy másikat az az egyszerűbb és szebb is.
(#) Lázár Péter válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Olyasmire gondoltam ragasztásra mint a többtagos optikai lencsék ragasztásánál használatos speciális fenyőgyanta, vagy megfordult a fejemben esetleg a vízüveg. Lényeg az olyan ragasztó ami áttetsző teljesen, és finom anyagú, hogy a kapilláris hatásnak köszönhetően kitöltené a rést teljesen. De az előbbi beszerezhetetlen, az utóbbi pedig csak ötlet tesztelni kellesz üvegdarabon. Na de legyen meg először a készülék, csak előre felkészülök lelkiekben a feladatra
(#) maci80 hozzászólása Okt 22, 2011 /

Sziasztok! Orion 313 tekercsadatait megtudná adni valaki? Kerestem már mindenhol de sehol sincs meg!
(#) ticseboy hozzászólása Okt 22, 2011 /

Üdvözletem mindenkinek. Már régóta nem javitottam semmilyen készüléket (pedig lenne 5 db), és csak olvasgatom a fórumot, de most rá kell szánnom magam egy kis munkára, mert hozzájutottam egy Philips 66A tipusú készülékhez. Sajnos a doboza egy kissé összekaristolt állapotban van, és a bele sem tünik tul jónak, de hát mit is várhatnék egy 1943-as készüléktől. Kapcsolási rajzom van hozzá, viszont ha valakinek van a hurozásáról rajza, azt megköszönném. Egy gomb nem az eredeti, és sajna a hátlapja hiányzik.
(#) Taki33 válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Az Elektro Tanyán fenn van, de azért csatolom, sikeres javítást!
(#) Janó bácsi válasza maci80 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Én sem találtam tekercs adatokat, de van bontott néprádióm, ha megmondod melyik tekercs kell talán tudok adni készet.Üdv.
(#) Janó bácsi válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

A skálahúrozást valószínü ki kell barkhokbázni, sehol nem találtam adatot, de úgy emlékszem acélhúr volt eredetileg. Talán damillal lehet pótolni. A dobozt sajnos le kell maratni meg csiszolni, és újra pácolni, lakkozni, vagy politúrozni.
Ezzel a külső skálával nagyon szép lesz, ha készen lesz.
(#) kristikoma hozzászólása Okt 24, 2011 /

Van otthon egy EMG 1163-as RF generátor, és egy EMG 1153-as Wien-hidas HF generátor, ez utóbi nem túl jó állapotban, de fel fogom újítani. Ehhez a generátorhoz tud-e valaki skálaüveget a műszeréhez?
(#) Janó bácsi hozzászólása Okt 24, 2011 /

Üdv mindenkinek. Még júniusban írtam, (#1010438) hogy vettem két Orion 420A-t, amiből az egyiket szépen felújítottam, kettőből egyet elv alapján. A maradékot eddig alkatrészbányának használtam, de most úgy gondoltam ebből is csinálok valami hasznosat. A dobozt a szokásos módon megragasztottam, csiszoltam, lakkoztam. Az egész panelt letisztítottam, (már nem sok cucc volt rajta,) majd lefújtam ezüsttel, és felépítettem rá egy kidobott órás rádióból származó teljes tranzisztoros gépet. A táp is egy bontott rádióból való. Csak URH-n szól, meglepően szépen. A többi a képeken.
(#) pucuka válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Azért ez már legalább 420A-T -nek kéne hívni.
(#) Janó bácsi válasza pucuka hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

De hát a képen odaírtam Tran. 420A
(#) ticseboy válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Köszönöm, akkor valahogy megoldom, mert én sem találtam semmit róla. Van benne hur, de nem acél és le van csúszva. Lehet már nem eredeti. Marad a barkóba
(#) pucuka válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Azért írtam off ban. A típus változatokat (törést) a típusszám után szokás írni.
Következő: »»   177 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem