Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözletek.
Menet közben lehet lcd-t inicializálni? A cél az lenne, hogy ha program futása közben dugom rá az lcd-t a pic-re akkor is működjön. Létezik?
Megoldottam ,köszönöm !
Túl akartam kombinálni ....
Van valami amire figyelnem kell? Mert próbáltam az aktuális kiíratás előtt , de nem ok.
Érdekes,most nekem is működik...hogy eddig mért nem , rejtély marad. Az iniciálás mennyi időt vesz igénybe? (sajnos ezt az időt is bele kell kalkulálnom némely helyeken)
Szia !
Két gondom van, egy hogy nem értek hozzá, kettő, hogy az égiek sem szeretnek. Szóval 16F819 programozása- égetés, hiba a következő 1.kép Igy ismeri meg a PICkit2 2.kép Hex fájl betöltése után 3.kép Irás után 4.kép Olvasás után (olvasás után All Protect lesz) 5.kép Egy törlés és Blank chehk után Mi lehet a probléma ? Köszi !
Köszönöm.
Ezek a sebességek 4megás kristállyal is igazak? Így nagyjából 35ms-es átlagértékkel számolhatok ezek szerint?
Sziasztok!
Készítettem egy solar vezérlőt PIC16C84A-ra. Kezdő PIC-es vagyok, megnéznétek Nekem, hogy esetleg van-e valami hibája a programnak? Mivel csak kapcsol majd egy relét( Led_1) belső óra jel gondolom elég neki, a bemenetek Magasra vannak állítva. Előre is köszi. Üdv: attis71
Szia! Írd már le hogy hogy szeretnéd ha működne, mert így csak a zöld led akkor kapcsol be ha mind a 2 szenzor "lát"
Szia!
A zöld LED csak akkor kapcsol be ha a két szenzor jelez, ezt így is akartam. A kapcsolást úgy szeretném, hogy a két szenzor egy "hőmérséklet kapcsoló" a két tartályban a zöld Led pedig egy relé kivezetés lenne. A PIC megfelelő lábaira lennének rákötve ami ki is van neki jelölve.
Szia!
Akkor jó lesz bár ennek a típusú picnek nincs belső órajele, de ha már ilyet vettél akkor egy 10k-s ellenállást kell a táp és a 16-os láb közé tenni és egy kb 30pF-os kerámia kondit a 16-os láb és a test közé. Ha még nem vettél picet én egy kisebb méretűt ajánlanék. pic12f629 vagy pic12f675 ezeknek van belső oszcija és elég ennyi láb is, ezen kívül sokkal olcsóbb mint a 18 lábas verziók.
Egy kicsit egyszerűsítettem rajta.
Szia!
Köszi a segítséget. Már megvettem a 16F84A PIC-et. Megnéztem amit változtattál, ha ezzel nem tudom megcsinálni, akkor meg próbálom az általad javasoltakkal. Elkészítem a kapcsolási rajzot, ha elkészült meg néznéd Nekem? Előre isköszi a fáradtságot! Üdv: attis71
Húú ez tényleg más Nekem!
Ezekről a konfigurációs beállításokról tudnál Nekem részletesebb infót adni? Pl.: órajel állítást nem találom sehol.
Aha, köszi meg van. :worship:
Még egy kérdés: az óra jelet az alkalmazott kvarz-hoz kell állítani?
Szia !
C kódot próbálok beilleszteni és használni, de nem megy. funkció így néz ki (kép 1) Hibaüzenet (kep_2) Köszi !
Szia !
Ezt benéztem rendesen Köszi szépen !
Sziasztok.
A PWM ről tudna nekem pár szót valaki mondani. helyesebben azt hogy itt a flowcodba azt hogy állítom illetve használom. Ezt szeretném megvalósítani, de szerintem amit én pötyögök be flowcodba ott csak világít illetve sötét a led, nem fokozatos. Köszönöm
Nekem Flowcode nélkül még egy egyszerű led villogtratás megírása is nagy kihívás, sajnos ez az igazság. . . ezt hogy érted hogy hardvedres pwem-hez tehát minden egyes kimenetet egy hardveres pwm szabályzón kéne keresztül vinni? ajaj. . miért van egy olyan érzésem hogy ez nem az én megoldásom lessz, tehát akkor flowcode-ba nem fogom tudni megcsinálni...
Egyébként a flow -ban a szimulátor ha leddel akarod kijelezni csak két állapotot tud (vagy világít vagy nem)
ha beégeted élőben lehet hogy jól fog működni .
Azt tudom vezérelni. . azzal nincs is gond. . csak a pwm-ről tul sok mindent nem találok még. . .
16F628 ast választottam abba úgy tudom benne van 1 csatorna.
Én valahogy úgy képzelem el, (de hozzá teszem lehet hogy rosszúl) hogy pl egy makróba megadom hoyg a 100 százalékot mennyi idő alatt érje el tehát hogy a led menyi idő alatt legyen max fényes, aztán ezt a makrót a különböző programágak elé (más más villogási minta) vagy behívom a pwm makrót vagy nem... ha behívom a akkor fokozatosan fényesedik és halványul ha meg nem akkor fokozat nélkül világit és alszik el. de hozzá teszem lehet hogy rossz az elképzelésem. . .
jó felé tapogatózok?
Valami kezd egy kicsit körvonalazódni, de csak még az elvi síkon.
Tehát nem magát a pwm-et használom hanem egy pwm hatást létrehozó programrészt. . . remélem jól kezdem felfogni. Most próbálom megvalósítani amit írtál
Ebbe beletörik a bicskám. kaptam másik vonalon is segítséget egy kicsit, azt hoztam ki belőle hogy tulajdon képen számoltatok tehát ha mondjuk egy ledet csak 50% fényerővel akarok világítani akkor 5/10 részeidig adok neki áramot. . stb stb...
Ez még úgy ahogy menne is de hogyan számoltatok vele? (mármint azt tudom hogy hogy mert mondjuk számoltassuk z értéket és csinálok egy makrót amibe exhas 10ms késleltetésekkel rakok egy z=z+1 et és igy 100 ms alatt elérem vele a 100-at de ezzel az értékkel hoyg szabályozom azt hogy ugymond mennyi ideig legyen magas vagy alacsony. .mert tulajdon képpen akkor nem a kimeneti feszt szabályozom hanem azt hogy ha fele fényerővel akarok világítatni akkor csak fel részideig adok neki áramot.. vagy rossz az elképzelésem?
Szia!
Úgy képzeld el mint a filmet.. 24 kocka/ másodperc fehér kocka az full fehér 24 kocka fekete az fekete kép ha 12 fehér 12 fekete kocka akkor fél fényerő ha 18 fehér 6 fekete akkor a fényerő 3/4-vel világít ha 18 fekete és 6 fehér van akkor meg a fényerő 1/4-vel világít a lámpád.. remélem így már érthető
Erről a minusz számos vicc jut eszembe
"képzelj el egy buszt, amin hatan utaznak. Mi történik, ha leszáll, tíz ember? Fel kell még szállnia négynek, hogy ne legyen fent senki...."
Azt hiszem barátunk példáját látva meg foglak keresni titeket a PWM el kapcsolatban.
Nejemnek itt kellett ülnie mellettem mikor a linken látható "ufo"-t megnéztem. Azt mondta csináljak ilyet a gyereknek játszani, ha lehet karácsonyig. (esélyét nem látom hogy ennyi idő alatt elkészül, de a fantáziámat megmozgatta.)
Igen ez így érthető akkor énis jól gondoltam magamba. . .
És ha belegondol az ember akkor logikus is. Úgyhoyg nem ezzel volt gond Őszinte leszek ... a gyakorlatba helyesebben a programba való átültetéssel... mert nem értem hogy a számlálás eredményével hogyan befojáslojam a kimenet értékét,. mert pl a csatolt proginál egyértelmű, adok a kimenetnek egy magasat, és amig a késleltetés le nem fut és el nem jut a kimenet alacsonyig addig világít. . Gondolom valahogy ugy kéne megvalósítani hogy amig , tehát amig a kimenetnek logikai magas az értéke addig nem folyamatosan világít hanem ha a világitási idő mondjuk 1000 egység és 30 százalékos fényerőt szeretnék akkor mondjuk 10 szektorokra osztom. a 10 szektorból 3 szektort világít 7 szektort nem világít és ezt lefuttatom 100 szor , igy megkapom az 1000 egységnyi ideig 30 százalékos fényerővel világító ledet. . . Remélem ezt jól értelmezem Csak van 2 gond az egyik hoyg ezt se tudom hoyg hogyan valósítsam meg, mert ha én léptetem milliszekundumonként akkor kb 2 kilóméter hosszu lenne a program Gondolom erre van az a számlálós dutys megoldás, de mint ahogy irtam sajna nem értem hogy hogyan valósítsam meg. A másik probléma hogy ezzel csak egy adott fényerőt tudok létrehozni. Tehát nem fokozatosan erősődő hanem fixet, vagy ebből A "számlálómakróból" csinálok mondjuk 5öt husz százalékonként változtatva a fényerőt, és annak az 5 makrónak a behívásával érem el a 100 százalékos fényerőt?? ha pl 200 milliszekundumonként akkor 0 tól a teljes fényerőig 1 másodperc alatt fényesedik.. . . Vagy már nagyon elmentem c vágányra???? |
Bejelentkezés
Hirdetés |