Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Gondolkodtam már rajta egyébként, hogy csinálok egy kis átalakítást és elektromosra alakíthatóvá teszem. Így télen is tudom használni egyszerűen, csak robbanós motor és tank ki, elektromos be és kész.
A téli autózásban nekem az a szép, hogy nincs kasztnim. Így azért még jobban kapja a havat és minden nem odavaló dolgot. Egy bukókeretet akarok majd csinálni rá tavasszal és annyi. A gyári kasztni nem jó rá a nagy kerekek miatt.
Talán az ágyúgolyó futamból az orvos...? Bővebben: Link
(scooty keresett egy hasonló emberkét... Sajnos a hozzászólást törölte.)
Cenzúráztam magamat, rájöttem nem szép dolog ilyennel dologgal viccelni...Holiday rap
Nekem még van rá kaszni, a következő pedig erősen terveződik a fejemben Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a GAZ-om De addig még várni kell egy pár hónapot. Te egyedül szoktál autózni, vagy vannak ott bajtársak a közeledben? Valamint hol autózol? Pályán vagy úton stb..
Nem tudok senkiről itt a környéken. Általában a kertben szoktam nyomatni, a kert egyik fele füves és ott. Na meg az udvaron és utcán.
Nekem is hasonló a helyzet. Itt sem tudok senkiről aki autózna. Bár van aki elég érdekes szemmel szokott rám nézni. Mert azt hiszik, hogy ez csak egy távirányítós autó... Közben meg elég komoly dolog.. Te mióta autózol?
Kb egy éve vettem az autót, talán kicsit több. De azért jó móka, mindig van mit csinálni rajta. Sajnos mostanában elég kevés időm van, így hetek óta áll és be sem volt indítva. Pedig mindig szeretnék menni vele, de ha nincs időm... No meg elég hűvös van kint.
Én még egy fél éve sem csöppentem bele a dologba. Tehát még új vagyok eléggé
Adjunk az érzésnek. 1m-ről 1m-es TV. Na ez már lassan eléri a mozi szintet. (Már csak egy új videokari kell a laposba. Mert nagyobb felbontást is elbír a technika.)
Irigyellek ! :pirul:
A TV nem saját. Az az albinak a tartozéka. (De mivel venni akarok egyet, így kipróbáltam hogy milyen lenne. Csak akkor, lehet hogy új notit is kell vennem. ) De az még várat magára.
Sokan használnak éjdzsdítívít monitornak mostanában.
Addig pedig nem akarok fejleszteni míg az OLED technológia nem nyer teret a nagy kijelzők piacán. Lehet akkor Neked is majd csak olyan TV-d lesz? Addig is küldöm neked az Egyesült nulláktól, a lila traktor című dalt, őrült dízel keverésben.
Jó zene. (Amúgy a műhelyembe egy projektoron, és érintőasztalon agyalok.) Mennyivel könnyebb, minden adatot megjeleníteni az asztalon, mint egy monitoron. (Az asztal felső felében.) És ugyanazon az asztalon lehet dolgozni is. Csak valami érintőfólia kellene nagy méretben olcsón. (Mondjuk annyi hogy az asztal felénél kb. meg kellene törni és 45-90°-ban dönteni. Mekkora király lenne már, adatlapokhoz, meg NYÁK ill. kapcsolási rajzokhoz.) Tudok is egy kollégát, akinek épp ilyen érintő felületes cucc a jelenlegi projektje. (Majd fel is vetem neki a dolgot.)
Na ez remélem eléggé off:
Adva van egy ajtó. Ami kiment a formájából. Pontosabban propeller alakúra elvetemedett. De nagyon durván, azaz három ujjnyira alul. Van valami ötlet "visszavetemítésre"? Nekem nincs. Ráadásul a felső fele üveges...
Én azt várom már nagyon, hogy megjelenjenek/elterjedjenek a konzumer piacon is a nagy felbontású monitorok. Mert hiába a hatalmas méret, ha nem férek el rajta.
Most még egy 1920*1200-asért is elég szép summát kérnek. Ráadásul ami nagy felbontású az rögtön hatalmas is. Az előző felbontás 24" alatt mint a fekete holló (összesen 2 gyártó csinált (múltidő!) 22"-ost belőlük). Húú, pedig képzeljétek el egy 2K vagy inkább 4K monitoron, két adatlap, Eclipse meg egy böngésző is kényelmesen elférne egyszerre.
Néha én is úgy érzem, hogy elkéne még egy monitor, vagy egy nagyobb, főleg NYÁK tervezéskor. De azért ez se rossz, amit most van: LG W1934S.
Gondolom faajtó. Kezdetnek takarítsd le, minden felesleget leszedni (sarokvasak, zár, kilincs) Kikapnám belőle az üveget is. Ha sík a felülete, akkor már lehetne lefektetni és lassan húzni vissza. Elméletileg egy kis gőzölés nem árt neki, de a fene tudja. Lényeg, hogy egy sima felületre próbáld igazítani. Mitől vetemedett meg?
Mitől vetemedett meg?
1970-ben lett beépítve, akkor is bontásból... Ráadásul fűtetlen helyiségnek a belső ajtaja... A gőzölést hogyan értsem (házilag)? Arra gondoltam, hogy majd nyáron leszedem, és valamivel jól lenyomatom pár hétre (tégla, zsák cement, stb.).
Ha elég merev a lenyomatás nem lesz elég. Gőzölést én gőztisztító készülékkel oldanám meg. Vagy beáztatni előtte a sarkát. A főoldalon lévő cikkben van egy kis leírás, hogyan hajlította meg a rádiónak a dobozt. Többet egy asztalos tudna mondani.
A gőzölést azért kell csinálni, hogy megpuhítsa a fát. Így könnyebb hajlítani és több az esély, hogy úgy is marad.
Ez abban az esetben igaz is, ha egy egyenes fát szeretnél sablonra hajlítani, De egy kész ajtónál, ami csapolt, enyvezett, nagy felület, különböző rétegvastagságú, szálirányú farészekből áll, nem hiszem hogy pontosan visszaállítható az eredeti állapot. :no:
De azért még mindig jobb az esély a puhított fát hajlítani, mint a kemény szárazat. Amúgy tényleg elég nehéz lesz teljesen visszahajlítani, max úgy, ha kissé túl lenne hajlítva. De ekkor is figyelni kell, hogy nehogy sok legyen. Nem egyszerű művelet ez.
Tudod ez olyan mint a nyeremények szövegében a, " Gratulálunk! Senkinek sincs nagyobb esélye mint önnek a 10000000Ft-os főnyeremény megnyerésére!"
hehe én is mindíg ezen gondolkozom, hogy milyen jó lenne a 21"-os moncsi mellé még 1 kisebb és akkor lehetne normánisan tervezni.
Matroxnak vannak ilyen vídeókártyái, kifejezetten CAD programmokhoz.
Mondjuk nekem az asztalon nem férne el 2 monitor, esetleg egy kisebb, de akkor a hangfalakat le kell venni.
Közeleg a karácsony,meg kell fogni az ünnepi ebédre valót!
Holnap országos katasztrófavédelmi gyakorlat: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |