Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   146 / 308
(#) zenetom válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Idézet:
„és nem utolsó sorban kétszer ekkora kupit lehet csinálni”
(#) nagy hoho válasza Topi hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Kellene hagyni a fal és az asztal között egy rést és dobozt tenni alá.Így ami eléri az asztal szélét az megy a dobozba.
(#) Balaa16 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 3, 2012 /
 
Szia!
Igen, ez jó ötlet. Így az asztallapot is megóvnám. És sokkal több lenne a hely.
(#) Balaa16 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 3, 2012 /
 
Szia!
Nekem az asztal oldalán lévő kicsi kosár végzi ezt a szerepet. (kép) De már megtelt.
Üdv! Balázs
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Egyedi kérésre, ki kellett gondolnom egy olyan megoldást, ahol nincs szekrény és fiók, csak önálló tároló-tálcák, amiket ráadásul átlátszó tolótetővel lehet lezárni, részben a szennyeződésektől való szeparációhoz, részben a véletlen keveredés megakadályozására.
Nem vagyok tanult értője a faiparnak (se), ezért hosszas töprengés után találtam csak olyan csapolási megoldást, ami kellően merev, nem "lyukas" sehol, és nem utolsó sorban kivitelezhető az én kezdetleges módszereimmel.
A "tálca' rekeszméretei, illetve külső méretei (magasságot kivéve) majdnem pontosan azonosak a tárolószekrény szórólapján leírtakkal. A mellékelt képek még nem a kész tálcát, hanem csak a csapolást próbálja szemléltetni, remélem elég "látványos".
(#) BarnaPili hozzászólása Jan 7, 2012 /
 
Az én műhelyem:14 m2,fatüzelés,mellette van a garázs.Melléképületben.Most még épül,szépül,rendezés alatt.
(#) satlokk válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Szia!
Tökéletes kis műhely lesz és már most is az.A kályhád is jó én is használtam ilyent,de tönkre ment,és most nincsen semmi sajnos,mindig lekések róla.Neked is szerintem jó a szkópod kicsit írigykedem is.
(#) Doncso válasza satlokk hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Én is irígykedem, tágas, barátságos, és nincs is jobb ilyen hidegben mint egy fa tüzeléses kályha melege, nálunk cirkó van a házba és villany a műhelybe, egyik sem olyan jó mint a kályha, más meleget ad.
(#) Ricsi89 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Nekem (gáz)olajfűtésem van, csak (gáz)olaj nincs hozzá. De majd szerzek fáradtolajat és lesz meleg.
Régi műhelyemben nekem is egy ilyen kályha volt, de most kémény híján nem lehetett átköltöztetni oda a jó öreg kályhát. Pedig de jó meleget csináltam mindig.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Szerezni kell a MÉH telepen 3-4 méter 130mm átmérőjű acélcsövet, felszerelni és be is lehet röffenteni a kályhát Nekem a műhelyben egy kis 2 öntvény-tagos gáz konvektor van. Bőségesen elég, még sok is igaz a műhely sem olyan nagy (2X1,8m) de ha kinyitom az ajtót a garázst is befűti
(#) vanzerr válasza Sanyi74 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Szia!

Köszi, a vezérlőt ebay-en vettem, dobozolás saját munka, a motorokat pedig itthonról egy fórumtárstól.
(#) StefuPeti válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Szia. Nekem nagyon tettszik a munkád. Ügyes vagy.
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Hoppá! Még jó, hogy nem vagy a faiparban képzett, különben ki tudja, miket készítenél! Megemelem a kalapom előtted! :kalap:
(#) nagy hoho válasza Frankye hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Fa tranzisztor,Fa ic, fakopács.
A viccet félretéve, Alkotó munkásságával sokaknak szerzett örömöt a HE-n. Amikor szorult helyzetbe került nem siránkozni kezdett ha nem elkezdte keresni a kiutat.
Minden tiszteletem az Övé.
(#) Frankye válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Ezzel maximálisan egyetértek! Amellett, hogy nagyon szépek a munkái (profi kivitel), dicséretes a - sajnos manapság ritkaságszámba menő - "segíts magadon, az Isten is megsegít"-hozzáállása.
No de ne OFF-oljunk tovább, mert kikapunk a moderátoroktól!
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Értékes tagja a HE társadalomnak, erről már sokszor tanubizonyságot tett, néha morcos, de ki nem? Off vége de ezt el akartam mondani.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
A garázsban annak idején, amikor még otthon dolgoztam én is fáradt olajjal fűtöttem, egy olajkályhában. Természetesen nem az eredeti rendszerben működtettem, mert ahhoz a fáradt olaj túl sűrű és szennyezett. Úgy használtam, hogy a falra szereltem a tartályt a kályha fölé, hogy meleg helyen legyen. A kifolyó csövét bevezettem a tetején a máriaüveg helyén. Alul, ahol az eredeti befolyó cső volt egy gumicsővel levegőt vezettem be a kompresszor tartályából. ennek mennyiségét, egy patentfogóval lehetett szabályozni. Fent a csapot beállítottam úgy, hogy az olaj folyamatosan csepegjen. Aztán begyújtottam egy kis benzin segítségével. Amikor már égett, elkezdtem hozzá adagolni a levegőt, amíg az égés a lehető legoptimálisabb lett. Kis gyakorlattal könnyen szabályozható nagyon hatékony fűtés volt. Mondjuk állandó felügyeletet igényel, de ha dolgozik az ember úgy is ott van.
(#) hibbantpasi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Sziasztok!

Én most is igy fűtök.Régebben egy öreg VW levegős benzinkályhával (PB-gázzal), egy csőregiszteren átvezetve a kipufogógázát egész meleget lehetett
csinálni.
Aztán sikerült 16 cm átmérőjű vascsövet szereznem, ebből csináltam kályhatestet,körbelemezelve , a meleg levegőt fúvatom be a műhelybe (fából épült,nem merek bent tüzelni) , vizet is melegit, az pedig egy MÉH-es radiátort langyosit.
Csináltam kis elektronikát is hozzá: állitható ütemadó vezérli a fogaskerékszivattyút, ami az olajat nyomja,és 2db. PWM-szabályzóval állithatók az égéshez szükséges levegőt, ill. a fűtőlevegőt befúvó ventillátorok.

üdv: hp
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Elkészült, konkrét igény szerint, szennyeződés elleni fóliázással, ami egyben a csomagolás első lépése is.
Tolótető plexiból, kis peremmel, ami éppen szinkronban van a doboz többi oldalának méreteivel.
(#) Dániel X válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Üdv!

Hogyan oldottad meg az illesztést? Kéziszerszámokkal vagy pedig valamilyen erre a célra alkalmas géppel?
(#) karesz01 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Öröm az embernek hogy egy "hobbi" elektronika fórumon azért az emberek "nem csak" az elektronikához értenek hanem máshoz is nem is akármilyen szinten!
Kiváló munka!
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Igazából nekem valami régi levegős gázolajkályhám van, abban égetem az olajat. Jó meleget tud csinálni, csak későn derült ki, hogy a szívó oldalt is be kellett volna vezetni a műhelybe, mert néha picit érződik az égéstermék szaga is. De ez csak azért, mert nem messze van a kipufogó a friss levegőt szívó csőtől. Nyáron megoldom ezt is és legalább nem a hideg kinti levegőt kell felmelegítenie, hanem a kicsit melegebb bentit.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Az még jobb, bár gondolom eléggé figyelni kell az anyag tisztaságára, ami fáradt olajnál nem mindig egyszerű. Nekem még ebben a rendszerben is gondot okozott néha. No meg akkoriban a MÉH telepek tele voltak kidobált kályhával, meg lomtalanításkor is lehetett találni. Kellett is, mert erősen használtam őket 2-3 év alatt szétégett egy lemezből készült Mekalor kályha. Az öntött vasból készült lett volna az igazi, de azt már nem találtam.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Nem igazán szűrtem az olajat eddig, de gond sem volt belőle. Van a kályhán egy olajszűrő, erre bízom a feladatot. Itt egy kis videó a téli szezon első felfűtéséről. Sajnos döglődőfélben volt a memóriakártyám, ezért a rossz minőség. Kicsit nehezen is indult, előtte volt olajszűrő tisztítás is. Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Nekem elég nagy mennyiséget kellett elfűtenem, ha mínuszok voltak. Olyan napi 15-20litert. Ennyi nálam nem "keletkezett", így innen onnan gyűjtöttem be. Sajnos sokszor volt szennyezett és vizes is.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Én csak ritkán vagyok kint, csak akkor, ha nagyobb dolgot csinálok. Kisebb dolgokat megcsinálom bent is. Suliban rá fogok kérdezni, mert ott van fáradt olaj egy hordóban. Tanárok is szokták hordani, hátha jut nekem is 1-2 kanna belőle.
(#) bankimajki hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Íme egy drága pasziánsz gép.

IMG_1710.jpg
    
(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Jó dolga van egyeseknek.
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Épp kalibrálják a kalibrátorokat. És lementem én is szétnéztem az 1fokos szobában. Meg játszottunk egy kicsit egy jelgenerátor VNA párossal. Vannak komoly eszközök abban a szobában. Ha érdekelnek titeket, akkor rákérdezek és felteszem a picasa albumokba. Nem semmi látvány. Csak még fejlődni kell méréstechnika terén.
(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Még a szkópra is windowsot kell instalálni, no ne.
Csak vigyázz a W7 Profesionalban már nincs pasziáns, vagy bármi egyéb játék.
Következő: »»   146 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem