Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kezdő elektronikás vagyok így egy kis segítségre lenne szűkségem. A mi kapucsengőnknek a külső részét ellopták és ezt szeretném helyettesíteni. Ha tud valaki egy kapcsolási rajzot vagy valami infot küldeni hogy hol találok ehhez a készülékhez rajzot azok írjanak. Előre is köszönöm
Hali!
Szerintem jobban jársz, ha veszel egy újat. Én nem állnék neki házilag gyártani hozzá, amikor pár száz forintért kapható.
Sziasztok!
Megvan-e valamelyikteknek a Sunnybell ST-59 csengő kapcsolási vázlata? Esetleg ismeri valaki? fejesg
Hello.
Van egy Somogyi Home(DB 108) vezeték nélküli kapucsengőm, és az a gondom, hogy az utcában van még vagy 3-4, így amikor a szomszédokhoz csönget valaki, nálam is szól a csengő. Valaki tudna abban segíteni, hogy a csengő frevenciáját megváltoztassam?? Link: http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=11.02.01.01&...k=8398 Tomles
Nézd meg, van-e benne jumpersor, vagy DIP kapcsoló...
Ha van, akkor mindkettőben állítsd át, de azonosak legyenek! Üdv Inhouse
Hello.
Köszi a választ; időközben az Öcsém elhatározta, hogy inkább vesz 1 normális RF adó-vevőt.. fejesg
Te most tulajdonképpen kinek is válaszoltál?
Üdv Inhouse
Hello.
Köszönöm válaszod, és sajnos nincs benne sem jumper sem kapcsoló. (ezt már régebben megnéztem, de akkor is csalódott voltam, hogy miért nem raknak bele ilyent...) Tomles
Rakj fel képet a panelről, a beültetési és a NYÁK oldal felől is! Lehet, hogy coder IC-s, csak forrasztani kell... Bár már az is elég gyanús, hogy több embernek egyezik az utcában...
Üdv Inhouse
Hello.
Ez lenne a vevő rész. A nyomógombról is tegyek föl képet?? Ha a szomszédba csönget valaki akkor nem az én "csengődallamom" szól, hanem más, hacsak ugyanazt állította be magának.(8dallamos) De ha valahol megnyomják a csengőgombot valamelyik dallam megszólal. Tomles
Tegyél...de lehet, hogy nincs sok értelme. Nem látszik kód állítási lehetőség sehol. Lehet, hogy az a pötty egy 4060, és ennyi...
Üdv Inhouse
Hello.
Köszönöm válaszod, és holnap rakok fel a nyomógombról képet. Mi az a pötty, és mi az a 4060?? (ha röviden elmagyaráznád) Köszönöm Tomles
Jaj, elírtam, nem 4060, hanem 4069...
A múltkor már valaki már belefutott egy ilyenbe. A coder IC-seknél be tudsz állítani egy kódsorozatot az adóban és a vevőben is. Csak az a vevő fogja venni, ahol ugyanaz van beállítva. A 4069 (vagy hasonló) változatoknál nincs ilyen, van egy adott frekvencia és csak azt nézi... Vegyél egy másikat, ahol állítható a kód... Üdv Inhouse
Hello.
Köszönöm válaszod. Megcsináltam a képet a nyomógombról, de a válaszodból itélve fölöslegesen, mert rossz csengöt vettem. Így jár az ember, ha nem néz utánna a dolgoknak, csak megveszi az első csengőt. Köszönöm a segítséget. Tomles
Azért berakatod ide, legalább látjuk, hogy milyen belülről ami nem szabad megvenni...
Üdv Inhouse
Hello.
Oke, már csatolom is. Köszönöm. Tomles
Hello,
Szeretnék vezetékes kapucsengővel kapcsolni egy vezeték nélküli csengőt. Tehát a vezetékes csengő szól a lakásban és onnan tovább vezeték nélküli módon menne a jel távolabbra. Arra gondoltam, hogy a csengőtrafó 6V AC-t egyenírányítom aztán stabilizálom 3V-ra. Ezt rákötöm a vezeték nélküli csengő adó tápjára, így elem se kell bele. Amikor megnyomják a vezetékes csengőt, akkor bekapcsol a vezeték nélküli is. Természetesen az adó nyomógombját rövidre zárom. A kérdésem, hogy ez megvalósítható így, vagy sem?
Fogsz egy optokaput, a LED-jét egy soros diódán és ellenálláson keresztül a vezetékes csengőddel párhuzamosan kötöd. Az opto tranzisztorával zárod a vezetéknélküli csengő gombját. A polaritás lényeges, meg kell nézni. Minél rövidebb vezetékkel vezesd ki a nyomógombot.
Üdv Inhouse
Ha jól értem, akkor a vezeték nélküli csengőnek maradjon meg a saját tápja (gombelem) és a bekapcsolást fogja megoldani az opto tranzisztor.
Hi urak.
Lehet e vezeték nélküli csengőből, poloskát készíteni (vezeték nélküli mikrofont) az adó része venné a hangot a vevő pedig adná a hangot.
Sziasztok!
Tudnátok adni ötletet, hogy milyen típust keressek, amiben lehet kódot állítani? (Persze jobb, ha óccókicikínai) köszi, toto
Vásárlás előtt csak az olyanon láthatod, ahol van DIP kapcsoló, vagy jumpersor ehhez. Ha belül van forrasztható lehetőség, akkor az úgyis csak a hazavitel és szétszedés után derül ki...
Üdv Inhouse
Köszi a válaszd, már szereztem is egyet. (Somogyi Home D102R).
Azonban az irányban kérném a segítséged, hogyan tudok a vevőn találni egy pontot, ami mindaddig aktív míg az adó gombját nyomva tartom? (Az adó tápfesz eséséből következtettem arra, hogy amíg a gombját nyomom, az aktív.) Üdv, toto
Sziasztok! Van egy SunnyBell ST78-as vezeték nélküli kapucsengőm. A gondom az, hogy pár havonta lemeríti az elemet, meg sokat panaszkodtak, hogy időnként nem is működik. Szerintem az adóval lesz a gond. Most arra jutottam, hogy megpróbálom átépíteni vezetékesre, mert mégiscsak jobb, mint egy hagyományos berregőset venni helyette. A 230V-os vevőt megnéztem: antenna kör, előerősítő IC, jelfeldolgozó+hanggenerátor IC (M1D-95), végfok (meg persze valami egyszerű táp rész trafó, azaz leválasztás nélküli). Próbáltam valami jó rajzot keresni erről az M1D-95-ről, de nagyon keveset írnak róla (http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/90768/ETC/M1D-95.html). A rajz szerint ez egy komplett demodulátor + dekóder cél IC, így sehova sem tudnák bekötni egy kapcsolót. Van esetleg valami ötletetek?
Üdv, duzo
Halihó!
Teljesen kezdő vagyok az elektronikában, átolvastam a topicot, valójában az opto tranzisztorról is most hallok először Azt szeretném megoldani, hogy a vevő része kezelni tudjon egy szervó motort ami működésbe hoz egy egérfogót. Gondol a legegyszerűbb az lenne ha vevő bekötném a motort, de szerintem az nem hajtaná meg eléggé, ezért fel szeretném erősíteni áramot vagy csinálni egy másik egységet ami veszi a jelet és működteti a motort. Fontos a kis méret és egyszerűség. Eddig még a kapucsengő sincs meg, teljesen kezdeti fázisban van a dolog, de ha kellene hozzá a csengő veszek egyet és feltöltöm a képet róla minél hamarabb. Előre is köszi!
Sziasztok!
Vezeték nélküli csengő távirányítójában lévő antennához ha hozzátoldok egy kis kihúzható antennát (egy kis helikopter távirányítójához volt eredetileg) az javíthat valamit a hatótávon? A nyomógombban egy darab drót van feltekerve, és az van beforrasztva antenna gyanánt. A vevőt, vagyis a beltéri egységet is megnéztem, nyomát sem láttam antennának (biztosan van valami, talán valami smd cucc, vagy a tápra van kötve, ilyesmi), oda nem lehetne valahogy egy antennát (pluszban) hekkelni?
Sziasztok,nagyon kezdő vagyok,szeretnék egy mozgásérzékelőt vezeték nélküli kapucsengővel ki-be kapcsolni,segitsen valaki.
Sziasztok
az én problémám az lenne hogy nekem is van egy vezeték nélküli dallam csengőm. És szeretném megoldani úgy hogy, ha megnyomják a csengőt akkor egy relé(12v) meghúzzon amire egy kicsikét nagyobb teljesítményű szirénát rakok. a hangszóróra gondoltam hogy rákötök egy relét de az a baj hogy 0.5-1.4v között mozog a feszültség. egyébként az a baj hogy egész csak 3v-al működik. És szerintetek ezt meg lehet oldani valahogy? |
Bejelentkezés
Hirdetés |