Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A fóliánál sokkal jobb megoldást találtam: az egyik az etikettcímke hordozópapírja, amire szintén lézernyomtatóval kell kinyomtatni a mintát. Ezt a vasaló közepes fokozatán 20 mp-ig vasaltam, közvetlenül melegítve a fólia hátoldalát. Vigyázni kell, mert túlzott melegítésnél a vonalak kontúrjai szétfutnak.
Sokkal jobb hordozó ehhez a módszerhez, ami nekem feleslegessé tette a P20 vagy PNP transzfer fólia használatát, az az öntapadós füzetborító hátlapja. Ez azért különösen alkalmas, mert van rajta egy paraffinszerű réteg, ami megolvadva körülveszi a minta vonalait, és nem engedi, hogy a festék meleg hatására szétfusson, így nem számít a melegítés ideje. Jó tapasztalataim vannak vele, a legfinomabb rajzolat is átvihető, maratáskor is tökéletes kontúrt ad. Itt van pár kép az így készült NYÁK-okról.
Engem ez a füzetborítós anyag nagyon érdekel
Hol is lehet ilyet venni? Nem értem pontosan, milyen füzetborítóról van szó, lehet azért, mert én mással borítottam be mindig a füzeteket El tudnád magyarázni, mi is ez pontosan? vagy egy teljesn alakos képet róla, ha lehet...hátha ídösanyám felismeri.
Öntapadós fóliák hordozóanyaga. Dekorációs stúdiókból lehet kérni, nekik úgyis csak hulladék.
Nincs véletlenül efféle vasalós megoldás tintasugaras nyomtatóhoz?
Sajnos nincs, mert tintasugarsa nyomtatóban lévő festék nem műanyag alapú sajnos
Ellentétében a lézernyomtatóvl, hol a tonerben lévő por műanyag alapú, és ezért össze tud állni, és megkeményedni. Ha viszont megfigyelsz egy tintasugaras festéket, az azonnal szétkenődik a papíron, bármilyen nedvesség éri.
A tintasugarassal nyomtatott mintát másold le fénymásolón, az segít!
Öntapadós fóliák hordozóanyaga? Szóval a matricák, meg ilyenek "papírja"? Akkor a fényesebbik felükre nyomtatod a rajzot, és azt vasalod fel, ha jól értem, ugye?
Tetszik az 5let, nagyon, ui. rengeteg öntapadós matricám van itthon, gyakorlatilag selejtek, ui. a nyomott feliratok elavultak! Ezeknek a papírjára lehet csinálni a NYÁK-ot! Király!!! Kösz a tippet!!!!!
Én viszont gondban leszek ezen "selejteknek" a beszerzésével
Nekem sajnos nincs egy rakatnyi, jobb esetben egy se itthon, még kipróbálás-szintjén se
Igen, arra a csúszós felére, amire semmi nem ragad. Nem az enyém az ötlet, de én is nagyon örülök neki. Sokat gondolkodtam mi lehetne jobb anyag, a műnyomópapír helyett.
(Vendég) király vagy!
Látom mindenki csak P20-at használ.
Nekem a magyarral is jól sikerül!:yes:
De akkor egy ilyet többször is fel lehet használni nem?
CSatlakozni szeretnék hozzád. Én már 5 éve a magyart használom, és a 2 éve lejárt spray is még jó valamint olcsóbb, mint a P20
Igen! Amit én használok az még 2002 júliusában készült de még mindig jó! Éles kontraszt, jó maratásállóság. Bár hamarosan már kéne venni, mert már kevés van benne.
Helló!
Én is kipróbáltam a vasalásos teknikát és elsőre szerintem tökéletes lett az eredmény! Ne értsetek félre én még soha nem csináltam UV-fénnyel nyákot de nem is akarok, szerintem bonyolult ehezz képest. Szóval az én értékrendem szerint ez tökéletes Pedig semmi különöset nem használtam csak sima A/4-es nyomtatópapírt(ugyan azt amit tintasugarashoz és lézerhez is használunk- szóval semmi extra) A vasalás után, (amit én maxon csináltam) nem húztam le a papírt hanem kihült és utánna leáztattam, egy kicsi hártyaszerü maradt rajta de az nem akadájozta a maratót. Viszont leszedni csak csiszolással tudta. De szerintam ez tökéletes. Bocs a gagyi képekért de csak a telóm volt kéznél. és ez is csak egy gyors próba volt Idézet: „Bocs a gagyi képekért de csak a telóm volt kéznél.” sokan örülnénk, ha a telónkkal csak ilyen képeket tudnánk készíteni. amúgy szép.
Szerintem nem rossz.
Már lassan nekem is be kéne szerznem egy laser nyomtatót... Tud valaki olcsón valamit? Mi lenne ha a tintasugaqrassal közvetlenül a nyákr anyomtatnánk? Vajon lehetséges?
plotterrel elvileg lehet. de oda is a műanyag alapú festék kell (?) .
Halee! ŐŐŐŐ nekem is "csak" tintasugaras nyomtatóm van! akkor azt mondjátok hogy a fénymásolás az segít?? ja és milyen papírra fénymásoljam??
köszi a választ! ja ha tudsz akkor üzit is küldjél már! köhi bye
Hy! naon joo lett a NYÁK-od!
és hogy furtad ki? álványos fúrógéppel? ja és nehéz volt elkészíteni?
ha végigolvastad a topicot, vagy csak bele, akkor olvashattál ilyeneket, mint pl: nyomópapír, tojáspapít, Tisalux fényes (asszem ez a neve), pausz papír, de az utolsó hszek közt isamisa a sima nyomtatópapírt említette.
Igen, jól mondod zaik. A tintasugaras nyomtatókban lévő festékanyag nem áll ellen a mró hatású vaskloridnak. Ezért szépen le is marná a felületről az összes rezet. Szóval mindenképpen műanyag-alapú festék kell, bármilyen papírra is nyomtat az ember, vagy egyből a NYÁK-ra rajzol. De lehet még spéci tintákat is kapni, azt viszont nem lehet beletölteni a nyomtatópatronba, mert egyszerűen nem jön ki onnan többé (más a részecskeméret, és nem jut ki a fúvókákon).
Azt kéne megoldani valahogy, hogy ne kelljen mindenkinek külön lézernyomit venni, hogy összefogunk jópáran és összedobunk egyet közösen. Úgy nem olyan vészes, de NYÁK-okat tekintve nagyon megérné, ha senkinek nem kellene NYÁK-ot gyártatni drága pénzért. Ez csak egy ötlet
heló
én próbáltam: fotópapírral-nem vált be mert nehéz volt leszedni áztatás után is! és amikor szedtem le akkor néhány helyen jött vele a vonal is... pausz-most ezt használom, teljes mértékbe meg vagyok elégedve vele műnyomót nem próbáltam, tojáspapírral is lehet azt olvastam valahol, de nem tudom milye az! És most ki akarom próbálni a fentebb említett öntapadós fólia hordozóját! jah próbáltam lézerre és fénymásolóval is, sztem a fénymásoló jobb mert sokkal sötétebbek és erősebbek a vonalak! jah: nyomtatás előtt 240es smirglipapírral átcsiszolom az egészet, sósav+h2o2 vel maratok(gyors) higítóval szedem le a festéket remélem segítettem üdv
fizikatanárom (régen) öntapadós tapétával csinálta. meg szig-szalaggal. fölragasztotta, szikével (pedig nem agysebész) kivagdosta, felesleget leszedte, durr maratta. <- így néztem. persze hozzátette, hogy nem a halálosan precíz köröket csinálta így.
[OFF]jeah 200.[OFF]>
jah és sima fúrógéppel fúrok ami nagyon rossz...nehéz zsibbad a kezed meg ilyenek
de ugye az állványos fúró nem olcsó dolog... 1es fúróheggyel
vagy veszel kis kézi fúrókat, amelyeket úgy 2500+táp(ugyan ennyi, vagy csinálsz) HUF adnak. persze ilyenből is van 30 000ért is (dremer..)
Helló!
Van egy kis mini gravírozóm abba fogtam be egy furót. Jó sok lyukat kelet fúrni de az viszi mint a vajat. Nem volt nehéz, egy 15 perc alatt öszedobtam. csak arra voltam kiváncsi hogy sima papírral müködik-e. És müködik. A fénymásolós papír is ugyan az amit én használtam. Szerintem manapság mindenhol van fénymásoló és 5-6Ft-okért simán lemásolják a tintasugarassal kinyomott nyákokat. Ja és megkérheted a fénymásolós csajokat is hogy álítsák sötétebre ha kell.
jó 5let. csak most jön az a kérdés, hogy akkor ki lesz az az ördög, aki azt beválalja, hogy mindenki (vagyis a brancs) minden kívánságát teljesíti. ez legfőképp idő kérdése sztem. de az ötlet tényleg jó. egy nonprofit társaság, amelyik ezzel foglalkozna. hmm.. szólj, ha csak hülyültél, mert én most tényleg elgondolkodtam..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |