Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszórók MNC SAL
Nem értek ilyen gyártókat. Miért nem teszik fel a netre. De még az is hogy ha megrendelem akkor se küldik el hozzá az adatlapot. Akkor honnan tudjam hogy mit tud?! Azzal sokra megyek hogy a teljesitmenyet meg a frekvenciajat feltüntetik és ennyi
hát nem tudom hová akkarod.. a 3 utas 10 cm es hangszórót, de egy szélessávú(sal bc sorozat) nem lenne jobb ?
esetleg amit a lomexnél lehet venni ? 13 cmes 500 ft 6 ohm.. hova kell? sal rfp 3 100 nem sokvan róla az tény, de mivel ajtóba +ilyen helyre szokás rakni, nem dobozba..
Az hogy dobozba és nem ajtóba lessz csak jó, mert dobozban mindig jobban szól. Ajtóban is szólhat jól, de sokkla nehezzeb azt kicsikarni belőle ott mint fában.
Amúgy megtudtam hogy lehet egy darabot is rendelni,nem muszály párban.
Sziasztok!
Tudna valaki valamit mondani a Hanszóró 2000Kft. termékeiről? Nekem csak annyi jött le hogy nagyon olcsó...
Van közöttük is igen jó !
Kérdés: valaki nem-e tudja az MNC által gyártott autóba való fémházas (Metal széria) magas sugárzók árát???? (mivel a Sal boxxer "külön"magasak olyan halkak....)
A Hangszóró 2000 Kft. hangszoroival sokal jobban jársz mint bármelyik kinai szutyokkal.A régi videoton gyártó szalagon gyártják a hangszóróikat.És minden termékeikre 1 év garanciát vállalnak.
Sziasztok,
nekem még megvannak a régi Videoton mélynyomóim, amiknek öntött alu kosaruk van, nem ez a préselt gagyi lemez, vagy neadj' isten öntvény utánzatú műanyag.... Nem tudom, manapság melyik árkategóriában lehet öntvény alu kosaras hangszórókat kapni...? TaTa
Sikerült hozzájutnom 2db SAL BEAST 300-as hangszóróhoz, erről mi a véleményetek???
Azok nagyon penge hangszórókat gyártanak van köztük Braun is, messze lehagyja az MNC meg a Sal-t. Igazi hifi hangszórók olcsón és az sem hátrány, hogy pontosan adják meg a hangszórók adatait. A másik két csártónál eggyáltalán nem helyesek az adatok. És tudni illik, hogy a paraméterek nélkül nem lehet jó hangfalat készíteni.
Haverom vett régebben 2db sal 60w hangszórót mélyközépet és én nem voltam vele megelégedve! Nekem nem volt az igazi a hangminősége! Az mnc-ről meg annyit hogy igaz ők is gyártanak jókat és rosszakat is! Én inkább az mnc választottam mert szerintem telt hangja van és sokáig bírja és ólcsó is. A minap építettem meg ezt a hangfalat és nagyon jó hangja van!
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem. Van nekem egy Orion HS 282-es hangfal párom és szeretnék bele venni új hangszórókat. Kinéztem kettőt mélynek: Sal 2030 és MNC Eclipse II 8" Nézegettek specifikációkat és azt olvasta az mnc-ről hogy kétutas rendszerekhez ajánlott, és én ilyet akarok csinálni az orionból hogy meghagyom benne a magasat és kicserélem a mélyet a közepet meg eldobom Szerintetek melyik jobb hangszóró? melyiket érdemes megvenni?és hogy milyen hangváltó illik hozzá? előre is köszi, joey
Sziasztok a wrc 13 w hangszoró ról mi avéleményetek?? Kick bass néven fut!!!Én hifibe raktam be 6 omos helyett és párhuzamosan kötöttek a 6 omos hangszoróra huzal ellennállást 3.7 Ohm 5Wos gyárilag én erre 1 majd még 1 omh mot rákötöttem a két om külömbség miatt párhuzamosan a+ ésa- kivezetésre a gyári3.7 ohm mellé ugy szól mint az eredeti mivel 6 omosat nehéz beszerezni a HIFIM tipusa philips FW 548C 4 csatornás de az 5 csatornának is meg van ahelye az a akív mély láda) állitollag ezzel stabilizálják a hangszorót hogy szép mélyet szoljón kérdésem Mért rakták bele 3.7 omos ellenállást kérdeztem a hangszorós gyerektöl aki fehérváron hangszorókat készit ö ilyenröl nem hallott más viszont igen) én vágtam széta handobozt mert ragasztott ugyhogy gyárilag rakták bele) Kösz ha valaki Ír cimem futyi73@gmail.com vagy ide)) is JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Miért akarod kicserélni az orion príma mélyeit sokkal rosszabbakra. Sbx 2030-al csináltam egy 35 literes kis hangsugárzót úgy fél éve. Szólnak rajt a mélyek rendesen, de csúnyácska a hangja, olyan minha vattán keresztül jönne a hang (matt). Csak 15 W-os ersítőt használok per pillanat (csöves PP), de teljes hangerőn a membrán már "térdenüt", ha eléállok. (pár wattig amúgy egész türhető, de nekem akkor sem tetszik a hangja)
Azért akartam mert recsegnek nagy hangerőn, de akkor lehet hogy a gyári hangváltója rossz?
Tudnál nekem vmilyen hangváltót ajánlani hozzá? Ja és egy tda2030-as végfok jó lesz hozzá? el. köszi
Nem hinném, hogy a hangváltó miatt recsegne. Ha kézzel megnyomkodod a memeránt (óvatosan) és nem érzed, hogy karcol, a hangszóró is valószínűleg jó. Lehet, hogy az erősítő túlvezérli a hangfalat (nem tudom hány wattos a 282-es), de ha ez van akkor az sbx 2030 már szét is ugrik, ha nem ez a helyzet akkor viszont lehet, hogy az erősítő ül le nagy hangerőn ( mert pld. nem elég erős a tápegysége, vagy egyszerűen tulvezérlődik a bemenet teljes hangerő táján már, vagy nem jó a munkapont). Szerintem olyan hangerőn hallgasd, ahol még nem recseg. A felsorolt hangszórókkal szerintem rá sem lehet közelíteni az eredeti HS 282 minőségére.
Hát igen egy kb. 20 éves Tesla lemezjátszóval hajtom
Azért akarok csinálni hozzá egy tda-s erősítőt. köszi a választ
Ezek a hangszórók elég érzéketlenek vannak közte szép hagúak is. A legnagyobb bajuk az , hogy a megadott T/S paramétereiknek köze nincs a valósághoz. Ha normális dobozt szeretne az ember akkor le kell mérni.és esetleg kiderül hogy 1,5-szer nagyobb doboz kéne hozzá amit már legyártottál...
Hali!!
Nekem mnc mystik ovál hangszóróm van az autóba és van 1 kis baj vele. Mikor hangosabbra veszem 1 picit és halgatom a zenét és mikor énekelnek rajta magas hangon és ezzel 1 időben van 1 kis düb düb akkor a magas el kezd recsegni de csak mikor a dübb dübb szól. Ez lenne az én problémám LÉCCI AKI TUDJA HOGY MI LEHET AZ OKA AZ ÍRJON MÁR IDE A FÓRUMRA PLS!!!FONTOS LENNE!!!!!
Hali én csak annyit mondanék hogyIONEER!PIONEER!PIONEER! Figyi 23 ezerért kapsz 1 400-1000 W közti kimenő teljesítményű mélynyomót a Pioneertől ami duplatekercses 4 banándogóval + még adnak rá 3 év garanciát akkor miért vennél mást??? Misi
Idézet: „miért vennél mást???” Mert a teljesitmeny, a dupla tekercs es a 4 banandugo nem minden Vannak mas, fontosabb parameterei is egy hangszoronak. Ja majd elfelejtettem, 1 kerdes: hogy lehet egy hangszoronak kimeno teljesitmenye
na jó leadott teljesítmény Figyi! a képen egy somogyi_s mélynyomó látható amit javítottam
Na ti tudjátok mit használtok De nekem is van somogyi-s hangszóróm és pioneer is a somi a pio-t majmolja design-ben ez tény a minőséget sosem éri utol. Multkor jártam a somi üzletében és mit láttam?? a polcon az eggyik mélynyo nem kör-körösen volt peremezve.Na nee... Nem a Pioneer a csúcs vannak nála jobbak De ez egy megfizethető minőség Erre szerettem volna rávilágítani..Például mikor csinált a somi üvegszálas lengőtekercset a hangszóróiba? Mert bizony japán vetélytársa már kb 15 éve használja az általa kifejlesztett technológiát...
Hehe egy kicsit leugrott a tekercs a hellyéről Sikerült megjavítani?
Igen
Mutatok még egy somogyi-s különlegességet:
Ilyet láttam már én :yes: de ilyennel mit lehet kezdeni?
Tegnap írtam norbiika néven lécci válaszoljaták rá!!!Előre is köszz!!!!!!!!!!
Hú elég macerás ... be kell hajtani egy hosszú csavart az eggyik csavarhelybe ami szépen lefeszíti neked a mágnest mert máskép nem lehet levenni majd lecsiszolod a régi ragasztót és bekened "vasragasztóval" és úgy megpróbálod visszailleszteni hogy középen maradjon a mágnes.Én pl sasszegekkel pakoltam körbe a ragadás ideéig...
Szerintem a magassugárzóhoz menő gumiszövésű vezeték van eltörve a "jó minősége miatt" kipróbálhalod úgy, hogy miközben szól a zene finoman meghúzod ott ahol keresztülmegy a mélysugárzón ekkor a magasnak el kell hallgatni. Általában valamelyik vége törik el, de nem látszik mert összefogja a gumi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |