Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   65 / 1319
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Potyonak igaza van!
(#) Doncso válasza dpeti hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Kedves dpeti!
Az a nagy harci helyzet hogy nem születtem PIC-el a s**embe és nagggyon nem értek hozzá ezért kérdezek nálam okosabbakat, vagyis hogy tanuljak, de ettől még nem vagyok szerencsétlen, amugy köszi a választ!!
Egyébként nehéz beleégetni azt a progit??
Üdv : Doncso
(#) potyo válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Nem nehéz beleégetni, kell egy égető áramkör meg a beégetendő fájl. Tanuláshoz és égetőhöz pedig kezd a téma elején az olvasást, már néhányszor szóba került az égető.
(#) dpeti válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

ha tudsz olvasni és tudsz magyarish-ul, akkor észreveszed, hogy a "szerencsétlent" nem Rád értettem, hanem a PIC-re...

Te ezt írtad: "... vagy tudja a dolgát?"
Én ezt: "Szerencsétlen honnan tudná"

magyarázzam, vagy érthető?
(#) Doncso válasza dpeti hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

értehető, köszi
(#) Doncso válasza potyo hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

jólvan köszi a választ, szerintem megpróbálkozok vele, amúgy csak azért tettem fel ezt a kérdést mert elég hosszú a topic gondoltam inkább megkérdem mint végigolvasom, va inkább átnézem legalább tanulok egy-két dolgot!!
Üdv : Doncso
(#) ZLED hozzászólása Aug 20, 2007 /

Hello.

Hogy kell azt megcsinálni, hogy a led szépen lassan aludjom el??
(#) dpeti válasza ZLED hozzászólására (») Aug 20, 2007 /

kapásból két megoldást tudok rá, van egy időtakarékos, meg egy kevésbé :p

1) Mellékötsz egy kondit

2) PWM-el vezéreled a LED-et, és csökkented a kitöltési tényezőt, így szépen lassan elhalványodik, majd kialszik

(PWM - Pulse Width Modulation- impulzus szélesség moduláció, PIC-ekben általában van ilyen modul, adatlapban meg kell nézned, hogy hogyan lehet felprogramozni)
(#) gulasoft válasza dpeti hozzászólására (») Aug 20, 2007 /

A 16F84-ben nincs véletlenül egy analóg port? Ha van akkor azon biztos lehet csökkenteni a feszkót nem?
(#) dpeti válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 20, 2007 /

az analóg port az nem azért analóg, mert analóg módon vezéreled, hanem azért, mert ül rajta egy A/D átalakító, és analóg értéket is be tudsz vele olvasni, nem csak digitálisat...
(#) nOrbi.21 hozzászólása Aug 21, 2007 /

sziasztok,

Van valakinek tapasztalata PIC16F877A flashelésével?
Mert nekem sehogyse akar összejönni. a Sima 16F877-est simán minden hiba nélkül tudom égetni, de az A-s verzió mindig elszál hibával.

Az ötleteket előre is köszi
Üdv mindenkinek
(#) potyo válasza nOrbi.21 hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Milyen égető, melyik égetőprogram?
(#) nOrbi.21 hozzászólása Aug 21, 2007 /

ICPROG és JDM égető
(#) szabi83 válasza nOrbi.21 hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

nem igaz, h mindenki azzal a ....... jdm-mel nyomul...

érdekes, én 1et raktam össze és csak az xp baromsága miatt nem, ment elsőre az égetés.. lpt-s...

üdv
(#) pixels válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

nekm is ltp-s van, elsőre, próbanyákra gányolva, 1.5 méteres hosszabítóval is is ment... Azóta kapott nyákot, semmi gondom nincs vele amugy az IC-prog oldalán lévő Conquest égetőm van (asszem ez a neve)
(#) watt válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

A JDM olyan mint a Goa'uld, kipusztíthatattlan, hiába írtod, mindig van egy újabb! Egyébként ebben ez az oldal is sokat vétett, de menségére legyen mondva mindenkinek, hogy ha valakinek működik, az miért gondolná azt, hogy másnál nem fog!? Persze azóta ezek a dolgom már tisztázódtak, csak nem olvassa mindenki el a fórumokat, pedig jobb mint egy tankönyv!
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Idézet:
„nem olvassa mindenki el a fórumokat, pedig jobb mint egy tankönyv!”

Hiába is mondjuk, hogy olvasni, keresni, és csak utána kérdezni...
(#) menyus hozzászólása Aug 22, 2007 /

Sziasztok!

Kinek van PICkit 2 égetője? Tudna valaki segíteni? Nem látja a gépem a programozót. Tegnap még semmi baja nem volt, most meg "PICkit2 not find..." USB eszközként sem találom az eszközvezérlőben, már az XP sem látja. Lehet hogy megadta magát végleg?

köszi
(#) potyo válasza menyus hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Múltkor olvastam valahol, hogy annak a gombnak a tetején van valami funkciója hibaelhárítási funkciója. Amikor bedugod az usb portba, tartsd nyomva a gombot, hátha segít.

Másik portban gondolom próbáltad már, de a biztonság kedvéért megkérdezem?
(#) dpeti válasza menyus hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Bővebben: Link

itt van, a bootloadert aktiválja
(#) menyus válasza potyo hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Igen már átdugtam máshová, nem segített. Restart sem..
(#) menyus válasza dpeti hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Ha csatlakoztatás közben nyomva tartom a gombot akkor a "busy" led villog, egyébként nem történik semmi.
(#) menyus válasza dpeti hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Az oldal alján van egy bootloader.hex, csak az a kérdés az hogy kerül bele a programozóba. A firmware frissítéssel nem megy mert ugye nem látja a gép az égetőt...Hogy kell ezt csinálni? Egy másik égetővel? Lehet hogy le van írva értelmesen csak én nem tudok angolul...
(#) dpeti válasza menyus hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

nna ez az amit nem tudok...
keresgélj microchip fórumon... forum.microchip.com

Elvileg így kell megjelennie az eszközkezelőben.

Az oldal alján az van, hogy az oda feltett módosított firmware minden esetben először a bootloadert indítja, majd kb. 1 másodperc után indítja a normál programot. Az eredeti firmware csak abban az esetben indítja a bootloadert, ha a normál program (az itt most a pickit2 főprogramja akar lenni) jelen van, vagy a gombot nyomod.

pickit2.GIF

Ebből az "USB HID" ből nekem van három is, de ha rádugom / leveszem a programozót akkor sincs változás. Marad a három, tehát nem azt látja.
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Az MPLAB meg ezt írja :

"PK2Error0009: Write failure (GetLastError = A művelet sikeresen befejeződött.)
PICkit 2 Ready"

Na most akkor látja vagy nem látja...

Mindenképpen másik programozóval, de akkor már az eredeti firmware-t is beleteheted újra. Viszont ha valami eszköz elindul, de nem tud létrejönni az usb kommunikáció vele, akkor a windows azt jelezni szokta.

Azt írja, hogy ha szétszeded, akkor a panel szélén látod a hat érintkezőt az újraprogramozáshoz.

A saját programja mit szól hozzá?

Szétszedtem, a 6 pontot megtaláltam (miért 6...?Mi a 6. pont?) Még tüskesor is ültethető bele. A saját programja sem látja. Akkor most vegyek még 1 PICkit 2 őt ...? Mondjuk van egy PICSTART + om is, de az meg nem szereti az ICSP programozást, nem mindíg sikerül vele. (azért vettem a PICkit 2 őt...) Felhívom chipcadéket holnap...
Következő: »»   65 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem