Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Az ilyen modern, kis ellennállású ellenállások mind fémreteg-ellenállások.
A kompakt égőben egyenirányítók (vagy diódahíd) egyenirányítja a hálózati feszültséget, majd a szűrt feszültséget több kilohertzes váltakozó feszültségre alakítja át. A nagy frekvencia miatt nincs érzékelhető villódzás a búra belsejét borító fényporbevonaton (az "után világítás" átfedi a nullátmenetet), ráadásul a nagy frekvencia miatt kisebb méretű fojtó trafó is elegendő, az áram korlátozására. Tehetsz tehát nagyobb teljesítményű fénycsövet rá, az eredeti alkatrészek mellett a teljesítménye az adatlapján feltüntetett érték közelében marad.
A kapcsolástechnikáról (és az elvről) emlékezetem szerint a "skori" honlapján bőséges anyag található, most sajnos nincs időm rákeresni, de segit Neked a googli, ha akarod...
Sziasztok Kérdésem, hogy ez mi és mivel lehetne helyettesíteni grundig tv ben volt.Miből szedjem ki?KB. Nagyon kéne.
Átlag Válaszokat várok nem csillagászatit...
Fapados megoldás,de ha csak az a baja hogy leváltak a lábai,én simán forrasztanák rá lábat valami levágott alkatrészlábból és visszatenném a helyére,csináltam már ilyet.
Köszi szépen, meg is keresem mert a skori honlapja amúgy is a könyvjelzőmben el van mentve.
De szerintem a képen is látszik hogy lejött a teteje vagyis az egyik oldala.
Helyettesítenem kéne valamilyen kondenzátorral. A henger alakú jó lenne?
Találok esetleg régi tv ben vagy monitorban 400v osat?
Vagy mennyi lehetne a +- pontosan 100nF nak kell lennie? köszi
TV-ben vagy monitorban biztosan találsz megfelelőt. Az sem baj ha henger alakú, ha az értékei megfelelőek. A 100nF gyakori úgyhogy jó eséllyel pont olyat találsz. A feszültség magasabb lehet, de alacsonyabb semmiképp ne legyen.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a képeken egy 7 szegmenses kijelző van? Egy DVD-ből szereltem ki a meghajtó IC CS1674EO. Nem találtam adatlapot hozzá ezért nem tudom, hogy hogyan is kellene vezérelni. Segítsetek mi ez? Köszi
Szia!
Ahogy láthatóan a bekötésed által minden világít, nyilvánvalóan egy multiplex vezérlésű kijelző. A bal oldali hét kivezetés lehet a hét szegmens, a jobb oldalon pedig a tíz "számjegy". A hét igazi számjegy mellett feltételezésem szerint a rövidítések/jelzések, a lemez-jel négy led-párja és a kettőspontok adják a maradék három "számjegyet", de azt pontosan csak méréssel tudod kitalálni, hogy melyik melyik. Ha jobb oldalon csak az egyik lábra adsz jelet, és "játszol" a hét szegmensvezetékkel, akkor könnyen kiderül, hogy mi micsoda. Üdv.: Zoli
Ha tudsz, légy szíves adj egy hagyományos (TO92) tranzisztor típust, ami nagyobb teljesítményű, mert befér a helyére. (BCW67C)Köszönöm!
BC 337, BC640, ezek mind jók oda és általánosak.
Sziasztok !
Keresném a típusát a képen látható rf. tranzisztornak. Semmilyen írás logó nincs rajta, csak a müa. tokozás egyik oldala zöldre van festve. Van másik típus is az pedig sárga. Esetleg valamilyen katalógust is keresek az ilyen tranzisztorok színjelöléséről.
Szia!
Azt lehet tudni, hogy miben voltak? Vagy újak?
Ősi feljegyzéseim közt kutatva,erre jutottam:
BF900=Sárga BF905=Piros BF907=Zöld BF910=Kék Ezek szerint a tiéd BF907.
Szia !
Nem újak, bontottam uhf/vhf csatorna konverterekből, és minden lába egyforma rövid, de biztos hogy rf tranzisztorok, nem gondolom hogy két kapus mos-fet lenne mert az 4 kivezetéses.
Köszönöm a segítséget, ennek ismeretében megpróbálom a kivezetéseket beazonosítani.
Üdvözlet!
Van egy 8 lábú military tokos integrált áramköröm, amin meg van kopva a felirat. Ennek az azonosításában kérném a segítséget.
Helló! Próbáld polarizált fénnyel (polár szemüveg) leolvasni. Datasheet Archiveben keresd inkább, RCA gyártmányok közt.
Szia!
Én CA3075-nek nézem: Bővebben: Link
Eleinte én is annak olvastam, de a CA3075-nek 14 lába van. Talán CA3078, de akkor nem jó.
Lehet 8(10) lába is, és lehet '76-os (TO 5,-TO 99 tok) csak jó helyen kell keresni.
Szevasztok! A JBL1006ASP 28 lábú motor vezérlő adatait, bekötését, hogy lehetne megtudni? A minap 2 órát "szórakoztam" mindenféle oldalakon, de nem sikerült kicsikarni belőlük semmit. Elhajítottam, de ma meglett, mégis felhasználnám, ha tudtok segíteni.
Hátha valaki felismeri ezt az alkatrészt, sehogy sem tudom mi lehet. Valami szenzornak tűnik, kb. 1 cm átmérőjű. Hálás köszönetem a megfejtőnek.
Sziasztok!
Az alábbi kijelzőt azonosítsátok már nekem, mert sehol sem találtam hozzá adatlapot. Egy videóban lehetett a kijelző, a hátán ez a címke van: FUTABA VSL0010-B (B-BT-05ZA3) 2K Made in Japan. Képet mellékeltem, nem túl jó a felbontása. Előre is köszi a segítségeteket.
A kép lemaradt..:S
most pótolom
Szia!
Kicseréltem az LCD kijelzőben a tranzisztort, (BCW67C) de a helyzet változatlan, ugyan úgy nincs kontraszt, tök fehér a kijelző. Az IC (AIC1652PS) esetleg károsodhatott? Mitől kaphatott ez az alkatrész túlterhelést? Az eldeformálódás legalább is arra következtet, hogy valami ilyen behatás érhette.
Sziasztok!
Mivel helyettesíthető ez az alkatrész, ami esetleg kapható is, mert ezt sehol nem találom. Köszi!Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |