Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő kapcsoló
 
Témaindító: joses, idő: Ápr 27, 2006
Lapozás: OK   6 / 17
(#) ufika válasza proba hozzászólására (») Márc 28, 2011 /
 
sajnos amit eddig találtam( lépcsőházi világítás, mozgásérzékelős lámpa) az mind a beállított idő elteltével kikapcsol s utána újrakezdi a folyamatot mozgás estén.
a vezérlési jel megoldott, csak az idő ami probléma,utolsó mozgás után szeretném ha 1-5 percig működne a kapcsolás .
(#) proba válasza ufika hozzászólására (») Márc 28, 2011 /
 
Ha 230 -ra biztosan van olyan időzítő modul ,ami újraindítható.Ezt az oldalán lévő diagrammból megállapítható.Hogy ennek 12V változata létezik-e azt nem tudom.Esetleg WC szellőző ventilátorok elektronikája könnyen meghackelhető Vagy eleve 12V-osak .Az indítójel a mozgásérzékelőből származik.Egy eszközzel szerintem sem tudod megcsinálni.
(#) ufika válasza proba hozzászólására (») Márc 28, 2011 /
 
WC szellőztetőt megnézem lehet benne valami .
(#) szatyor0007 hozzászólása Máj 4, 2011 /
 
Hali! Van egy olyan feladatom, hogy : Mozgásérzékelős kapcsoló tervezése és megvalósítása mikrovezérlővel ! Ehezkérnék segítséget! előre is köszi
(#) ElektroJózsi hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Hello. Nekem olyan kapcsolási rajz kéne mint ami a mozgásérzékelős reflektorokban van. Tehát ha valaki elmegy a mozgásérzékelő előtt akkor kapcsoljon egy relét, de utánna ne rögtön kapcsoljon ki hanem mondjuk 5 másodperc múlva. A fényérzékelős része az nem kell rá. Köszönöm.
(#) szeles válasza ElektroJózsi hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Mihez?
Mert ha 2000 Ft-ért veszel egy DSC mozgásérzékelő, akkor annak két vezetéke pontosan ezt adja. Mozgás után - potival beállítható ideig - rövidzár, majd nyit a "relé"
(#) ElektroJózsi válasza szeles hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Nem tudtom hogy ilyen is van. De köszönöm.
(#) zolee72 hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Milyen mozgás érzékelőt ajánlotok,pincébe?
Jelenleg egy sima 220V-os mozgásérzékelő van,ami egy mobilt kapcsol ha valaki bemegy a pincébe.De egy pár napja az a jelenség jött elő,hogy éjjel óránként jelez.De senki nem ment a pincébe.A mobil át van alakítva,egy gomb kivan vezetékelve és azt zárja rövidre.Nekem az a lényeg ha valaki bemegy a pincébe kapcsoljon.Köszi a válaszokat!
(#) nedudgi válasza zolee72 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Beleköltözött egy pók, kontakthiba, vagy valaki jár a pincében.
(#) Busz hozzászólása Jan 8, 2012 /
 
SZiasztok!
Van egy kis elemes mozgásérzékelőm. Ha mozgást érzékel akkor lejátszik egy dallamot.
De viszont fényre (ha rávilágítok) vagy ha a villanyt fel-le kapcsolom a szobában akkor is bejelez meg néha csak úgy magától is bejelez. Hiába szűkítem a látószögét szigszalaggal akkor is bejelez sokszor a semmire.

Ez miért lehet? Mit csináljak vele?

Szerkesztve ! Ne verselj, ne üsd az entert feleslegesen !
(#) alibaba40 válasza Busz hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Üdv!
Ez azért van mert nem PIR szenzor van benne, hanem fotódióda vagy fotóellenállás (LDR) tehát nem is mozgásra kapcsol hanem fényváltozásra. Elmész előtte eltakarod a fényt, tovább lépsz megint kap fényt és kapcsol. Valahogy így működik.
(#) Busz válasza alibaba40 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Akkor azt hogy tudnám megcsinálni hogyha közvetlen előtte elmegy valaki csak és kizárólag akkor jelezzen?
Egy kb 1,5 méteres folyosóra van felszerelve, vele szemben egy faszekrény van. De a folyosón sok az ablak.
Tehát az lenne a lényeg hogyha a folyosón végigmegy valaki akkor bejelezzen. De csak akkor hogyha tényleg végigmegy valaki.
(#) alibaba40 válasza Busz hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Ezzel nem tudod megcsinálni, mert ha befelhősödik akkor is jelez. Találsz például itt rendes mozgásérzékelőket.
(#) gyulank hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy rossz mozgásérzékelőt.
Úgy veszem észre, hogy nem számítanak neki a fényviszonyok, és az sem, hogy hogy állítom.
Ha az időt legkevesebbre (5mp) állítom, és ráteszem a hálózatra, akkor rögtön bekapcsol, és 70-80mp múlva kikapcsol, és eztán már ha mozgás van előtte, 5mp-re bekapcsol. Ha több időre állítom, az elején tovább kell várni, míg kikapcsol.
Csináltam róla képeket, és megkerestem az adatlapját. Igaz, ezen csak időt, és fényt lehet állítani, de a dobozában is ez a papír volt.
A kérdésem főleg az lenne, hogy az a 3mm-es LED-szerű dolog az mi, és okozhat-e ilyen dolgokat, ha kiégett?
(#) kadarist válasza gyulank hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Az a LED-szerű a fotodióda, ami azért van, hogy ha úgy akarod, akkor csak sötétben működjön a mozgásérzékelő. Diódavizsgálóval megmérheted, és ha azt tapasztalod, hogy fény hatására csökken a nyitófeszültsége, akkor jónak lehet tekinteni.
(#) gyulank válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Diódavizsgáló semmit nem mutat lehet a műszer rossz.
Viszont az ellenállása egyforma mindkét irányból mérve, de fény felé csökken. Bár nem vettem ki, úgy mértem.
(#) llax hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Látom nem túl aktív topik, de azért próbálkozom

Olyan olyan mozgásérzékelő megoldás érdekelne, ami kis hatótávú (2-4m környékén), mindemellett viszonylag érzéketlen is (azaz "emberes" nagyságú test határozott mozgására kapcsol). Lehetőség szerint PIR alapon.

Ha valaki tud ebben a témában akár elvi ötletet, akár kapcsrajzot akár gyári megoldást (viszont abból nem drágát: nem 1-2 db. kellene és nem is beltérbe), azt nagyon megköszönném.
(#) pinyó39 válasza llax hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Kültériben a PIR vagy radar, vagy radar és infra kombinációja nagyon drága, ne reménykedj. Esetleg próbálj ki egy dupla PIR-es belsőt azok olcsók, annyit megér, vagy használj infrasorompót.
(#) llax válasza pinyó39 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Mindenképpen valamilyen PIR megoldás érdekelne, egy-egy kicsi terület közvetlen megfigyelésére.

Infrasorompó az egy másik téma, olyan mindenképp lesz, sőt még több más dolog is. A riasztás kiváltását mindenképp egy-egy hely sajátosságaihoz igazított logikával akarom megoldani (erre már megvannak az elvi tervek), egy-egy érzékelő önmagában nem lenne képes riasztást kiváltani, ahhoz bizonyos időintervallumon belül legalább még egy detektálás (akár ugyanattól, akár az adott helyhez tartozó más érzékelőtől) kell. Lehetőleg mindent megpróbálok bevetni a fake riasztások ellen, még villámérzékelés (optikai+RF) megoldásán is gondolkodom.

A feladat megoldását nem kicsit nehezíti, hogy a védendő objektumok egy cca. 30*50m-es területen (amolyan miniatűr "ipartelep") vannak "össze-vissza". A kész gyári rendszerek éppen ezért felejtősek. Egy komplex, szabotázs és téves riasztások ellen eléggé védett gyári rendszer kiépítése csillagászati összegekbe kerülne...
(#) mgy válasza llax hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Sziasztok !
Én is hasonló problémákon agyalok.
A PIR mozgásérzékelők szektorokra bontott delta t különbségekre kapcsolnak.
Nekem olyan radaros mikrohullámú érzékelő kellene, mely beállítható érzékenységgel, sávban, vagy függönyben észlelné a közeledő tárgyakat.
Raktárban targoncák figyelésére kellene.
Nézegettem az ilyen érzékelőket, de konkrét adatlapokat nem találtam. (lehet, hogy rosszul kerestem)
Üdv mgy
(#) benocs24 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Heló! Nekem van 2db érzékelőm. Ezt nem tudjátok beiktatni valahová. Nekem nincs rá szükségem.Bővebben: Optoelektronikus érzékelő
(#) Inhouse válasza mgy hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Neked már kamerás rendszer kellene. Szépen beállítható a látott képen, hogy melyik részt figyelje, melyiket ne. Sőt azt is, hogy akkor riasszon, ha eltűnik valami, vagy ha odakerül valami.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza llax hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Lehet kapni olyan kültéri, PIR-es mozgásérzékelőket, amiknek állítható az érzékenysége, bár ritka. Akcióban néha olcsóbb a lámpával egybeépített, mint a sima, de mindenképpen olcsóbb, mint megépíteni...nézz szét barkácsáruházakban...

ez nem a legolcsóbb, de ezen van sens

Üdv
Inhouse
(#) llax válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Vannak ilyen érzékelőim (kültérre is), de mint fentebb írtam nem igazán az ilyen megoldás érdekel. Pontosabban beltérben használnék ilyet.

Alacsony érzékenység, kicsi hatótáv.
Pl.: ajtó, ill. egyéb "kényes" helyek közelébe felszerelve csak akkor jelezzen, ha valaki a közvetlen közelébe megy. Ilyen jellegű érzékeléssel eddig mozgásra kapcsoló éjszakai irányfénynél (dugaljba helyezhető) találkoztam. Az csak 2-3m-re megközelítve, határozott mozgásra kapcsolt.
Ez lenne kombinálva pl. infrasorompókkal, ajtókapcsolókkal, beltéri mozgásérzékelőkkel stb. Riasztás kiváltásához minimum kétféle jel kellene egy beállított időtartamon belül.

Azért is gondolkodom több megoldás kombinálásán, hogy csak egyértelmű "szabotázsra" riasszon a rendszer, illetve ne interferáljon a több évezredes fejlesztésű, biológiai alapú, négylábú őrző-védő rendszerrel.
(#) Inhouse válasza llax hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Te mondtad, hogy PIR-es megoldást keresel.
Állítható érzékenységűt javasoltam.
Tovább szűkítheted a látómezőt kitakarással...vannak is ilyen érzékelőid...mi a gond?

Üdv
Inhouse
(#) llax válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Vannak, de azokat elsősorban beltérbe vettem.
Hogy mi a gond?
Ágyúval lőni verébre... az adott alkalmazásban...
Mert ami után itt érdeklődök, az tényleg nagyon pici területekre kell és sok kellene belőle. Az lenne a lényeg, hogy az érzékelési nyaláb (akár egy is elég) sehol ne érjen le a földig.

Hogy még érthetőbb legyen a cél:
Mászkálhat akárki, akármi szabad térben, az említett érzékelők nem vesznek róla tudomást. Azok csak akkor kapcsolnának, ha egy ember méretű és hőmérsékletű objektum már intim közelségbe kerül valamelyik védett nyílászáróval.
(#) Inhouse válasza llax hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Ha nem jó, hát nem jó...majdcsak megoldod valahogy...
Idézet:
„nagyon pici területekre kell”

Ahha, ezeknek az van a specifikációjukban, hogy nagyon nagy területre, vagy más mértékegységben huszongiliszta tapodtat tíz, tényleg nem jók...

PIR is legyen meg ne is, lehessen állítani, de az állítós nem jó, kitakarással és elhelyezéssel be lehet állítani, de az nem jó... 2eFt körül szoktak lenni PIR szenzoros érzékelők. Ennyiért nem építed meg, az elé rakott osztott lencsefólia miatt sem.
Mindenhova nem lehet fénysorompót rakni, meg az átverhető.
Sok kicsi sokra megy, azért kell majd rá áldozni...

Üdv
Inhouse
(#) poros válasza llax hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Akkor neked egy infra sorompó kellene inkább.
(#) llax válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
A 2eHUF körüli cuccok amúgy bőven jók lennének, a gyakorlatban ilyeneken gondolkodom, hálózati eszközt (lámpát) kapcsoló cuccok vannak 2000 alatt is. Ezeket viszont át kell alakítani. Megszabadítani a hálózati résztől, kisfesz DC táplálás (amilyet igényel, ahhoz igazodok), némi elektronikus "butítás", azaz az alapérzékenység drasztikus csökkentése, valamilyen nyitott kollektoros kimenet a jelzővezetékre, némi zavarvédelem etc... Elképzelés az lenne részemről, a megvalósítása sem jelentene megoldhatatlan gondot.

Annak, hogy itt érdeklődök, több oka is van.
Ezek közül a legfontosabb, a gyakorlati tapasztalat ilyen érzékelő megoldások terén. Amivel jelenleg én nem rendelkezem, de reménykedem abban, hogy valaki más már próbálkozott hasonlóval...

Mod.: a méretekről már min 2 alkalommal is írtam, mértékegységekkel együtt.
(#) llax válasza poros hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Az lesz, ettől részben függetlenül.
Következő: »»   6 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem