Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a választ ! Rajta vagyok a témán. Ismerkedek az ATS277-el. Utána pedig keresek olyat hátha van itthon valamiben.
Végignéztem a hall-os fórumot, meg rajzokat ezeknek az elemeknek a működéséről, de úgy tűnik nem ez kell nekem.
Úgy látom ehhez még kellenek egyéb alkatrészek és nem lehet úgy használni mint egy relét, hogy a két lábára rákötök valamit és mágnessel kapcsolgatom. Itt mind a 3 vagy mind a 4 lábra kell kötni valamit. Vagy tévedek ? Bonyolultabbnak tűnik.
A Hall generátor, csak vezérel egy elektronikus kapcsolót, amivel aztán vezérelhetsz egy relét, vagy egy reed csővel szerelt relét. A reed csövet vezérelheted mágnes közelítésével is.
Bővebben: Link
A példaként felhozott ATS277 hall kapcsol! A mágnes polaritásától függően vagy az egyik, vagy a másik középső lábra kötött tekercstestet kapcsolja az áramkörbe.
A léptető motorokban lévő picike hall elemek csak magát a hall lapkát tartalmazzák, a jelfeldolgozást a floppy áramkör, az ATS277 (és még számtalan típus) tartalmazza a jelformáló, erősítő, stb. áramköröket. Tehát: kapcsolóként üzemel, és nem mechanikusan kapcsolgat, nincs mozgó alkatrésze! A különbség a reed-el szemben annyi, hogy az a táppal és a fogyasztóval sorosan kötendő, itt pedig a hall-ra kötött tápfeszültség vagy megjelenik, vagy sem a hall két szabad lábán, amire fogyasztó köthető. A hivatkozott hall 12 V-nál 300 mA-t kapcsolhat, ami azért már sok mindenhez elegendő.
Nem nekem kell magyarázni. electromanus szeretné úgy használni, mint egy relét. Akkor pedig az elektronikus kapcsolóval egy relét lehet kapcsoltatni. Ennél egyszerűbb egy reed relé, vagy csak a cső használata.
Sziasztok !
Ez milyen állat vajon ? Tegyek rá szájkosarat éjszakára ,vagy embert nem eszik ? Köszi !
Sziasztok.
Van egy alkatrészem ami elfüstölt , és nem látszik rajta a felirat , vagyis csak részben látszik. Abban kérném a segítségeteket hátha ki tudnánk találni mi lehet az. Ez egy SMD ... tokozása ,talán SOT223 4 lába van , felirat ami látszik E5 alatta 0 . Úgy gondolom , hogy túlfeszültség áldozata lett 5V helyett 12 lett ráadva.Képek mellékelve. Köszönettel Csaba
Azt hiszem megtaláltam Bővebben: Link , csak azt nem tudom mivel helyetesíthetem. Valakinek ötlete? Adatlap mellékelve.
Üdv Csaba
Ez milyen áramkör ?
Tudja valaki milyen tranzisztor a 2NG284? kadarist a múltkor feltett egy hivatkozást egy oldalra ahol lehetett helyettesítőket keresni, de most nem találom.
A keresztreferencia keresőt megtaláltam, de nem dobott semmit. :no:
Szia! Lalle kérdése: hány Voltos? Ez nem derült ki. Szerintem 100V.
Helló! A JBL1006ASP motor driver adatlapját keresem (még mindig). Bocsi. :hide:
Ez egy ilyen kütyüben van.
Sziasztok!
Nagy balgaságot csináltam! A képen, a bekarikázott dióda helyén hasonló dióda volt... Kiforrasztás közben eltörtem, így ami a képen bekarikázva látható, csak hasra került bele, mert hasonlít az eredetire.. (Gondolom) ennek következtében a bcp51-es leforrasztotta magát a panelról. Van arra valami mód, hogy megállapítsam az eredeti dióda paramétereit? Egyáltalán az smd diódákat hogyan azonosítják?
Kb. egy órát rászánva megpróbáltam több keresővel, sajnos eredménytelenül...
Próba szerencse alapon betettem helyette egy 2N3055-öt. Ez volt kéznél. Úgy tűnik jó lesz.
Az szerintem 2N6284 lesz, 20A 100V NPN. Darlington.
A felirat biztosan nem az, de ezek szerint nagy különbség nincs.
Szerintem is 2N6284 lesz, mert ilyen NG-s típusjelzés nincsen.
Szia! Köszönöm, akkor nem én vagyok béna, már 5-6 órát rászántam, de csak ideges lettem, tájékozott nem.
Sziasztok!
Egy Xsara fűtés ventilátor szabályzót javítok.Kíváncsiságból kérdezem, a képen bekarikázott ,korong alakú, réz pasztával bekent alkatrész, mi lehet?
SCK 053-as termisztor alkatrész pótolható szerintetek SCK 102-es tipussal, vagy ne is kiséreljem meg? sehol nem találtam helyettesitő táblázatot. Köszi a válaszokat.
Az SCK 053- 5ohm 3A-es.
Az SCK 102-es 10ohm 2A-es. 3.oldal.
Tiszteletem!
Segítségüket kérném! Van egy 1 éves Yamada H8330-as 5.1-es házimozi rendszerem. Egyik nap bekapcsoláskor hangos dübörgés jött belőle, teljesen magától nem volt rákötve semmi. Azt hittem hangszóró probléma lesz. Kivettem a "mélynyomót" akkor a többi kisebb hangszóró szépen szólt, de egy idő után égett szagot éreztem, ezért kikapcsoltam majd szétszedtem. A trafója elég jól melegedett és meg is olvadt a műanyag szigetelése! Természetesen egy üveg biztosíték is azonnal kiment! És itt jönnek a gondok! Próbáltam keresni hasonló tápot, de nem találok még hasonlót sem mert nem tudom beazonosítani! Ezek a jelölések találhatóak rajta: EI-57*35 I/P: AC200V 50Hz O/P:AC11V*2 1.0A 9V 1.3A Magán a trafón 2 vastagabb vezeték van gondolom az a bejövő áramé. A másik oldalán pedig 5 vezeték jön ki egy csatiba végződve: kék,fekete,2sárga, fekete. Esetleg valaki be tudná azonosítani ezt a tápot? Vagy valami hasonlót ajánlania? Sajnos nem nagyon értem ezeket a jelöléseket és hogy mi lehet jó helyette! Előre is köszönöm a segítséget!
Szevasztok!
Sikerült egy monitor alaplapból(legalább is azt hiszem, az volt) ilyet bontani : TI, SN96527N, 16 lába van. Sehol nem találok még hasonlót sem, oda-vissza felforgattam a TI honlapját! Ki tudja, mi lehet ez? Köszi:Kálmán
Szia!
Az EI 57X35 a vasmag mérete. A primer 230V. A szekunderek: 1. 2 X 11V /1A 2. 9V /1,3A ilyen trafót keress.Előtte viszont meg kell keresni a zárlat okát, jobb ha hozzáértőre bízod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |