Fórum témák
» Több friss téma |
Rendben, de ha szét is tudnám szedni, hogy tekernék trafót, nameg az évekig tartana nálam. Sose csináltam, és veszélyes.
Van multim , persze. Nem, csak hogy 220V, 130VA. Ennyit írt a hátulján.
Olvastam, de nem fogok oda szerkeszteni. Azt hittem a trafóhoz is lehet.
Nagyjából (majdnem)így, de csak újra tekerve használható(fent van valahol a leírásuk) normál trafónak./de nem foLYik!/
Nekem van egy Weller pákám.... 230V/100W.
Magnastat. Mondjuk 7-es hegy van benne.
@! Az a lógatós jelző ugyanúgy működik a trafó-dobozra szerelve is! Kreatívabban gondolkozni!
Kettős szigetelésű (nem ismerem), vagy leválasztó trafóról használod?
W101 a becsületes neve...
Köszi, most már tudom a nevét...., de annyira nem izgat, van 30 éves kattogósom
Szia ez az én megoldásom nekem működik!
Üdv.
Szia! Jóni-jó, de mitől kapcsoló-üzemű?(amúgy egyszerű és ötletes!)
Szia!
Egyszer már leírtam itt,megpróbálom mégegyszer nekem tökéletesen működik és teheted a primér,vagy szekudnder oldalba is.[url=(#976247)
Az én Veller-em kb. 30 éve 24V váltóról megy, közvetlenül a trafóra kötve.
Nem volt eddig semmi hiba, igaz nincs se piros, se zöld ledem.
Köszi az infot ! Amit én kaptam, az is már 30 éves, de még jó.
Üdv!
Valószínű, hogy a váltóról üzemelő Veller nincs annyira meghajtva, mint a DC-ről üzemelő, szerintem ezért bírja tovább...
Idézet: „hogy a váltóról üzemelő Veller nincs annyira meghajtva, mint a DC-ről üzemelő” Hát éppen ez az. Ebben az esetben az 50 W az tényleg 50 W akár váltó, akár egyen. (az effektív érték pont ezt jelenti) Esetleg a kontaktusok igénybevételénél lehet eltérés. Az egyenfeszültség kapcsolása hajlamosabb az ívképződésre.
Sziasztok!
Miközben a trafó ügy még nem oldódott meg, aközben tegnap este volt 15 percem, és már a Weller egyik rozsdás részét, azt, ami a fűtőbetét felett van, félig kipolíroztam. Tiszta rozsda volt. Ezt a részt hogyan tudnám úgy megtisztítani súrolószerrel és vízzel, lapsúrolóval, hogy a fűtőbetét ne romoljon el? Bővebben: Link Nameg a plakett, ahol írja, hogy Weller, stb stb. az is görbe, meg rozsdás. Ötletek? Üdv!
Szia @! Én nem nagyon piszkálnám (rázogatnám a dörzsöléssel), mert elég kényes darab. Vízzel, súroló porral, meg pláne. Ahol jól elérhető, ott finoman lekaparni, oszt' kész. Az enyémen is vannak már itt-ott kis foltok, attól még kiválóan dolgozik. A gallért (ahol a felirat van) finoman befogva, kiegyengeted (nem kalapáccsal!), és távtartóval (4-6mm-es cső)felcsavarozod a helyére. Így kevésbé melegszik a nyél. Nekem az eredeti textilbakaelit nyélből leégett az eleje (még nem nálam, ezért kaptam meg). Rozsdamarót ne használj, utóhatása van!
Köszönöm . Akkor a kis lemezt majd ha össze lesz csavarozva tisztítom. De a rozsdát muszáj lesz lekaparni, mert alíg lehet le és felcsavarni a fém rudat.
Rozsdamarót nem is akartam használni.. Üdv!
Szívesen! Nem írtam a fel-lecsavarozást, mert gondoltam azért van szükség a tisztításra (nálam is így volt). Tisztítás közben fújogatni, nehogy a reve belekerüljön. Legjobb, ha cérna kesztyűvel fogod, finom(tű) reszelővel, egy irányba mozgatva tisztítod. A felfogó-cső belsejét alaposan, gondosan pucold ki!
800-as csiszolópapírra gondoltam, meg más ilyen kis súrolóra..
Hi @!
A 800-as már polirozásra jó. Csiszolgasd de csak óvatosan. A menetes résznél vagy a leírt tűreszelő, esteleg hústű a revéhez vagy kisméretű drótkefe réz vagy finomacél sörtével. A plakettnél nyugadtan csiszolhatod. A görbeségét hogy érted? Nem merőleges a plakettre a betét vagy maga a plakett egyenetlen? Utóbbinál fúrsz egy sima felülető keményfa tömbbe egy lukat, beldugod a betétet a platettet pedig finoman kalapálod, DE ne közvetlen hanem egy kis darab keményfán keresztül. Ha van satud azt is lehet egyenesítésre használni miközben nem rázkódik a betét.
Szia!
Köszönöm, dörzsivel akarnám, de sehol meg sincs. Azt hiszem anyának odaadtam. A plakett van csak maga meggörbülve ! Köszönöm az ötletet, meglátom mit tehetek. Üdv!
sziasztok,
Egy ilyen páka esetén ha egyszer kapott egy 220V-ot, érdemes foglalkozni vele (alkatrész, betét csere), vagy kuka? üdv
Itt van jó pár kép a belsőről, kb ilyen a nálam levő is:
http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/419weller/paka.htm Pl ezen a képen jól látszódik az átlátszó műanyag házban a kapcsoló, ez működik ha a pákahegyet rárakom-elveszem. Ha a betét ment tönkre (ezt honnan tudom?), azt gondolom csak cserélni lehet, ha egyáltalán érdemes. üdv
Régi melóhelyemen sok ilyen pákát javítottam. Ha 230-da dugtad 99% hogy a fűtőbetétnek annyi a kapcsoló ritkán szokott kimenni ettől. Az egyik Weller 100W-os 230-as pákájában is ilyen a kapcsoló, érzékeny de stabil darab ütögetni nem kell.
Megnéztem, nincs meg az ellenállása (szakadt), uh akkor erről ennyit. Betétet cserélni érdemes? Max ha talál az ember egy használtat jó áron?
üdv
Inkább vegyél újat, amíg kapni. Bővebben: Link A használtról nem tudhatod meddig megy még.
Pl. az is jó lehet, a keresztmetszete legalább 0.3mm2 legyen. Az egyszerű töltőkön is jó madzag van. A hosszabbítóst ki kell bontani (nem kell a 2s szigetelés), és össze kell sodorni az ereket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |