Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Van egy Kenwood KA-660 típusú erősítőm, ami nagyon erős, szép hangja van. Vettem hozzá egy Magnat B30 mélynyomót. Elvileg 800 wattos, de szerintem nincsen több 200-300 wattnál, bár a hangjával kárpótol mert nagyon szép. A probléma az, hogy egy bizonyos hangerőtől feljebb a mélynyomó elkezd torzítani(Tiszta,Kissé torz,Teljesen torz jel), olyan hangja van, mintha a tekercs kopogna a mágnes alján, de tudom hogy nem ez a baj mert a hozzá adott erősítővel(autóba van) tökéletesen megy! Orvosolható valahogyan a probléma? Például: puffer kondik nagyobbra cserélésével? Válaszotokat előre is köszönöm! Galzotya
A wattomán hülyítéseket helyükön kell kezelni. A honlapján látható adat szerint, =2496&cHash=5b2ef9488ec86856fa8535fd4bc659ae Bővebben: Link az Xmax 11mm. Ha ezt túlléped katy-katy.
Lehet az erősítő dampingja kis értékű.
Szerintem megvan a baj!
Az erősítő damping faktorja 8 ohm-on 50hz-el 1,000. Gondolom ez nem ezres nagyságrend, az már kicsit sok lenne, na meg drága is. Azért gondolom hogy az erősítő a ludas mert az(elvileg) 500 wattos magnat végfok (a kocsiban) kattogás nélkül vitte, sokkal nagyobb kilengéssel mint itt bent a szobában. Ja és amikor a mélynyomót kivettem a dobozból(mivel így kisebb terhelésre is nagyobb kilengése lessz), hozzáteszem ezt a kenwood erősítővel, ugyanazon a hengerőn kezdett el kattogni mint dobozban, de a kilengés már legalább 1,5X nagyobb volt! Tehát szerintem az erősítő a baj. Ezt meg lehet oldani valahogy?
Szia! Sternum egy magyar elektroműszerész,én vásároltam tőle a V..a..ter-án.Ha megkeresed biztos szívesen áll a rendelkezésedre és a kellő információval is tud szolgálni.
Nem találtam meg, tudsz linket adni ?
Kun István a Sternumos ember. Akinek kell privátban küldök telefonszámot (remélem még nem változott meg).
Udv!Megtudnam szerezni a vegfetjeit is az erositonek.Azok a fetek jok a vf2 megepitesehez?Mert megvettem az irpf240-9240 de tobb mint valoszinu hogy hamisak,es nemakarom elpukkantani oket,ha nem muszaly,na meg az erosito islegyen stabil akar 4 ohmon akar 8 ohmon.
Elvileg jónak kell lenni az eredeti feteknek.
Az eredeti Akai-s fetekkel a Conduktor BD tranzisztorainak emitterellenállását növelni szükséges. Változtatás nélkül nagyon alacsony lenne az IC tápfeszültsége a nyugalmi áram beállítása után.
Szia! Már töröltem sajna pedig volt tel.számom is címel névvel de én kb egy másfél éve vásároltam tőle,nagyon korrekt embernek ismertem meg,biztos hogy fog segíteni.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, az egyik egy AKAI erősítővel kapcsolatos, a pontos típusára sajnos most nem emlékszem, de lehet, hogy a kérdés szempontjából nem is lényeges. Ha mégis, akkor amint tudom, megírom. Bekapcsolás után 1-2 másodpercig búg, utána teljesen jól működik. Olyan 50Hz-es búgást produkál, a két pufferkondit kicseréltem már, de nem az volt a ludas. Mi okozhat még ilyesmit, hol nézzek körül? A másik pedig egy AKAI AA-1010-es rádióerősítőre vonatkozik. Javításra került hozzám, hiányoznak a BASS és TREBLE potik. A kapcsolási rajzban az áll a potiknál, hogy "20KC". Ez pontosan mit jelent, illetve mit tehetek a helyükre? C végződéssel még nem találkoztam, így hát gondoltam megkérdezlek Titeket, mielőtt feleslegesen veszek potikat Köszönöm a segítséget előre is, jó barkácsolást mindenkinek!
A "C" jelzés a pályalinearitásra utaló jelzés standard esetén A lineáris, B logaritmikus, C fordított logaritmikus.
De gyártónként változik, hogy ne legyen boldog senki sem.
Hangszínszabályozásokhoz lineáris potméter kell, nem?
Vagy fordított logaritmikus is lehet?
Nem minden esetben. Használnak logásat is a Baxandalloknál.
Sziasztok, jó napot.Vettem az elmúlt héten egy erősítőt aminek csak fél oldala működik(ic hibás)l. szeretném ha írnátok róla véleményt!!Ha valaki tud valami jó hangfalat az kérem szóljon.Azt mondta a srác,hogy min.2x200w-ot tud
Ha leírod az íc típusát kiderül hány Wattot tud. De sokat segítene az erősítő típusa is.
Sziasztok kedves hobbitársak! Egy elég furcs erősítő került hozzám természetesen darabokban ház és transzformátor nélkül igy beazonosítani sem tudom.Állitólag a fégfokok jók benne amik Sanken S40W tipusúak ehez kerestem volna kapcsolási rajzot de nem igazán találtam.Ebben szeretném a segítségeteket kérni ha valami érdemi információval tudna valaki szolgálni.Előre is köszönöm.
Sziasztok! Van nekem egy Grundig R500-as rádió erősítő! Nos a rádiónál szép hangot ad, viszont ha telefonra vagy gépre kötöm, akkor torzít a zene, szinte hallgathatatlan! Mi lehet a gond?? Köszönöm a válaszotokat előre!
Szia!
A Line bemenetekre kötötted a telódat? Mert a Phono-ról tényleg csak torzítani fog.
De ha line-ra kötöm, akkor mire kell állítanom??
Mert úgy sehol nem kapok hangot! :S
Jonapot! hamar ittartunk a phono bemenet mire jo? Keveromon van csak nemtudom mire kell hasznalni,esetleg mikrofonhoz? Elnezest az offert.
Szia!
A múlt évezredben találták fel ezt a hanglejátszó eszközt és ennek a nagyon kisszintű kimenetét kötötték a nagyerősítésű bemenetre.
Ha nem élnek az Line-bemenetek, akkor vegyél egy DIN-RCA vagy DIN-Jack átalakítót, kösd a TAPE bemenetre telefont vagy a számítógépet és állítsd a bemenetválasztót TAPE-állásba.
Hát bedugom a két RCA-t a line-ba, de ilyen választék az erősítő elején nincs, csak TA/PHONO, TUNER, TB/TAPE 1-2 van :S
Szia!Nagyon köszönöm,hasonlókat nekem is hozott be de egy működő kapcsolást próbáltam keresni mivel az eredeti kissé hiányos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |