Fórum témák
» Több friss téma |
Erre gondoltam. Szerinted jo lenne?Bővebben: Link
Ez egy 8csatornas fenyorgona. korhintaban volt. Illetve meg kene is hogy legyen.
Akkor szerintem maradni kellene a triak verziónál, mert gondolom, nem ellenpárhuzamos kötésűek a tokok. Ez a tirisztoros megoldásnál kellene a teljeshullámú működtetés miatt.
Ilyen az eros Aramu resze.
Nem tudom mennyire latszik. De most akkor ez mi pontosan Triak vagy Tirisztor.? Mert mindegyiket meg lehet talalni.
Igen. Összesen 330db pici izzo. Amik vannak dodgem korhinta stb. Ez csak a nagy fesz resze az agya az nincs a fenykepen abban egy Nec Bios chip van 16programmal.
Szerinted Triakok vagy tirisztorok?
Triakok lesznek, mert miért is lenne tirisztoros. Nyolc triak, nyolc csatorna.
Miert Ne En a Lenti szam alapjan azt talaltam te a fenti alapjan triakot lehet vegyes fele triak fele tirisztor 2 in 1 Csak viccelek szoval akkor triak. Amit kuldtem helyettesittonek az elvileg jo hozza ugye?
Egyszerű: csinálsz egy tesztáramkört. A triak mindkét irányba vezet, míg a tirisztor csak egy irányba. Valamelyik jó alkatrészt felhasználhatod erre. Alkatrészteszt
Nagyon szepen koszonom a sok segitseget. Jo ejt
Üdv! Megtudnátok mondani, hogy a BT151-et hogyan lehet leellenőrizni, hogy jó e?
Köszi!!
Ohmmérővel megnézed zárlatos-e. A többit, csak úgy, hogy működik-e.
Oké Köszi! Ki is derült hogy megfelelően működik.
Sziasztok!
Csak annyira volnék kiváncsi hogy hogy lehet megtudni egy tirisztorról hogy jó-e.?
Három hozzászólással alattad pucuka írja:
Idézet: „Ohmmérővel megnézed zárlatos-e. A többit, csak úgy, hogy működik-e.”
Majdnem így van. A katód és a gate-közt 20-100 Ohm közötti értéket kell mérned, mert ez is lehet szakadt. Ha túl nagy ettől az eltérés akkor is hibás a tirisztor.
Szia! Ha elolvasod a topicot (nem hosszú), vagy megnézed "Skori" oldalát, választ találsz.
Amit kivettem annak a katód és a gate között oda vissza 100ohm-ot mértem, az ujat amit betettem annak pedig egyik lába között se tudtam semmilyen ellenállás értéket mérni.De majd még most próbálom ki a kütyüt hogy működik-e.
A katód és gate között kell mérned ellenállást.
igen igen.Az ujnál amit betettem nem tudtam mérni semmit.De müködik!
Ezért mondtam, hogy csak az anód-katód zárlatot tudod kimérni, a többit csak működés közben.
Üdv! Megtudnátok mondani, hogy a KY 202H orosz tirisztort mivel tudnám helyettesíteni egy csónakmotor gyújtásában. Előre is köszi! Bővebben: Link
Szia!
Keress egy szimpatikus legalább 400V-os, 10A-es tirisztort. A konkrét típus nem fontos, csak beépíthető legyen a régi helyére.
Köszönöm szépen a gyors választ! Még egy olyan kérdésem lenne hogy te például milyet ajánlanál? Mivel ez csavaros rögzítésű nem nagyon találok olyat.
Fontos a csavaros rögzítés? A TO220-as tokot nem tudod használni?
Végülis nem feltétlen fontos. De esetleg ez megfelelne helyette? Bővebben: Link
Jó lenne, de a katód-anód bekötést nézd meg, mármint hogy a csavarra a katód vagy az anód van kötve.
Ami nekem van a régin azon az anód van a csavaron de ami mutattam hogy jó lenne e arról nem találok semmit
Válassz egy modernebb tokozású, három lábú hűtőzászlós típust. Gondolom nem volt nagy hűtőbordára csavarozva az eredeti, ezért nem lenne gond a változtatás.
Rendben. Köszönöm szépen a segítséget! Esetleg tudnál linkelni egyet hogy te melyiket raknád bele?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |