Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Jó ötlet volt fel tenni az élhajlítódat! Évek óta tervezem, hogy csinálok egyet,de sosem jut rá idő. A szögvas két éle középen nincs összekötve, vagy szükségtelen?
Nem kötöttem össze sem a szorító, sem a hajlító szögvas éleit. Szerintem elég merev így is, de ha mégsem akkor a későbbiekben még hegeszthetek bele néhány merevítő bordát. Nekem is hat napomba tellett megcsinálni, persze munka mellett és vasas gyakorlat nélkül.
Ez egy jó nagy zsanér ... nagyon ötletes.
Az enyémhez majd csinálok még néhány szegmens betétet, hogy egy darabból hajlított kis dobozokat is tudjak csinálni vele. Ezért csináltam olyan magasra a szorítóját.
Ötletes igen.
A zsanér 100mm-s.
Megigértem szebencének, hogy elkészítem a laser dióda foglalatát, és röpke egy hónap után így is lett...
Sajnos a menetvágáshoz szükséges cserekerekek nincsenek meg hiánytalanul, így végül is 0.5mm menetemelkedés helyett 0,507mm emelkedést sikerült a meglévőkből összeraknom Mint a képek bizonyítják, nem okoz gondot ennél a pár menetnél.
Köszi, de azért sorozatban nem csinálnám.
Valakinek egy jófogás? Ersa i-Con
(semmi közöm hozzá, de szerintem nagyon jó ajánlat)
Igaz még nincs kész, de már nem birom ki, hogy ne mutassam be : Az új családtagom: Weller TCP-S 48W .
LR21 nyélben van. A 'restaurálás' 90%-on van, kell még ez-az. Minden köszönet és tisztelet Zolika60 barátomnak, aki megajándékozott eme régi pákával. Sok örömet szerzett, és még sokat is fog az elkövetkezendő években. A páka trafó is látható, ez ügyben Granpa bácsinak kell köszönetet mondani, sokat segített a trafó ügyben. A doboz is látszik 1-2 képen, ami a trafó eredeti dobozza volt. Holnap festem, a szünetbe meg mindent befejezek. Remélem mindenkinek elnyeri tetszését, mindent kihoztam magamból, amit tudtam. Bocsi a rossz képekért, máskor nem telós lesz. Ja, és felraktam, milyen volt előtte a páka...
A pákáról pedig..
A jövő kérdése, a trafóhoz még nem nyúltam..
Az kellemetlen lehet, 45-ös a csukám (acéltalpú villanyász-cipő). Bár nekem most a náthától pont olyan...
[OFF]Köszönöm, igyekszem, de ez valami bitang vírus, már egy hete gyötör! :gumicsirke:
Szia, a télen mi is építettünk egy hasonló élhajlítót. Csak egy tippet szeretnék adni, de lehet, hogy te is rájöttél magadtól. Sokkal szebb és pontosabb a hajlítás, hogyha hirtelen rántod fel a hajlító profilt, nem pedig szépen óvatosan húzva. Üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |