Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Asztalosok, festők, meg barkácsolók kell egy kis segítség! Adott a nyers fa ajtótokok, meg a gyári "fa" ajtólapok. Anyám fejébe vette, hogy úgy akarja lefesteni az ajtót, hogy fehér legyen, de benne legyen az erezet, mellé még matt is. Ilyen, de fehérben. Hogy lehetne ezt megoldani? Az ajtó lap ugye ilyen mintás, de az valami sablonba nyomott műanyag réteg, de hogy ezt mivel lehet festeni?
Látod, én is tökéletesen pont ezért "fakadtam ki" néhány hete (vissza is lehet keresni, az okát is) és azért írok ilyen bazi iszonyat sokat manapság a HE-re... annyi értelmét látom írni, mint amennyi hozzászólásom manapság születik. Az okok pont azok, mint amik a te fejedben is vannak. Ez van. Lehet örülni, csak persze másnak. És máshol. Legalábbis máshol talán még érdemes is.
Az alapkérdésedre is reagálva, én tegnap megpróbáltam meglesni az esti történéseket. A barátnőmmel felmentünk a Hármashatár-hegyre autóval és megpróbáltuk megnézni, mi látszik a nagy "lekapcsolásból". Azért írom, hogy megpróbáltuk, mert nem igazán úgy jött ki a lépés, mint gondoltuk, illetve nem az a látvány fogadott minket, mint amire számítottunk. Eljött az este fél 9 és csak pislogtunk... ugyanis nem láttunk számottevő változást. Egyedül csak arra lettünk figyelmesek, hogy felfelé menet az utcai világítás ki volt kapcsolva a Szépvölgyi út kb. felétől. És mindez csak lefelé menetben tűnt fel, mert sokkal világosabb volt minden. Amúgy egy hegytetői tisztáson voltunk, ahonnan belátni Budapest nagy részét. Ami még gond volt, hogy este bazi nagy volt a szél, és elég hideg is volt emellett. Ja, és fél 9 előtt 5 perccel elkezdett az eső is esni. Igazán maradhatott volna 4-5 nappal ezelőtti idő.
És ami a lényeg: mivel mi nem voltunk otthon, így arra az időre nyilván nem volt lámpa felkapcsolva otthon, ezzel tehát mi mindenképpen spóroltunk a világnak. Ez az egyik pozitívum. A másik, hogy felejthetetlen látványban volt részünk. Attól függetlenül, hogy lámpaoltós nap van, vagy sem. Az esti városi fények eléggé elkápráztatják az ember szemét. Pláne úgy, hogy nulla szmog volt a város fölött, szóval elég messzire el lehetett látni. És a harmadik pozitívum, hogy nem egyedül voltunk. Szóval a hozzáállás a lényeg. És a pozitív energiák és gondolatok megtalálása, felismerése.
Szia !
Lehet, hogy nem a legolcsóbb megoldás, de kipróbálhatod Ezt. Igaz, hogy a régi lazúrozott fához találták ki, hogy a sötétet ismét világossá lehessen tenni, de előnye, hogy megmarad az erezet. Üdv:ticko
Felautóztál környezetvédni... jaaaj
Vagy csak áprilisi tréfa?
Ha már április elsejei tréfa szóba került, menjetek a Google Maps oldalra, és ott kattintsatok a "Küldetés" fülecskére!
Folytattam ma egy érdemi? beszélgetést a T-'OME ügyfélszolgálattal. Sajnos nem igazazán tudták elmondani hogy mi a különbség a digitális kábelTV és kábelNET között (szerintük).
Értelmezésem szerint ez két külön dolog: - Első esetben van egy koax kábel ami bemegy egy Set Top Box-ba (ahonnan kijön TV, pl SCART csatlakozón), valamint egy telefonvonal, ami egy ADSL modem-be megy be, ahonnan kijön a vezetékes telefon és internet) - Második esetben van EGY doboz, ahová bemegy a kábelTV-s koax, ahonnan utána kijön mind a három (telefon/internet/TV). Bár ez inkább a viccek közé tartozik. Abban maradtunk hogy hívjak hétfőn, mert akkor lesz olyan ember aki ezt a fogas kérdést meg tudja válaszolni... Bár most hogy nézem éppen áprlis 1 van
Alapvetően semmi. Nálam a telefon még a jó öreg érpáron jön, azonban a gépek, és az IPTV egy koax végére csatlakoztatott modem+routerhez csatlakoznak. Igen, az IPTV ugyanúgy, mint a gépek. Sőt, a TV a dobozkán keresztül "látja" az üzemelő gépeket. Szóval, tényleg elég nehéz meghatározni, ki kivel van. Ja, a dobozka még Wifi-t is tud, ott további gépeket, telefonokat, táblagépeket képes kiszolgálni.
Az említett szolgáltatóval nekem már lassan 2 éve van szinte folyamatosan számlázási vitám.
Üdvözlöm a fórumozó kollégákat!
Szükségem lenne egy tapasztalt autós kollégától egy kis útmutatásra. Mopedautómban elköszöntek a trapézszilentek. Azt szretném kérdezni, hogy a képen látható méretek alapján valaki tudna-e egy autótipust mondani, amivel helyettesíthető (például: a Renault Cliojé ugyanez). Előre is köszönöm: Müszi
Sziasztok! Kapott-e még valaki rajtam kívül emailt Z. Dánieltől vagy csak én tetszettem meg neki? Minden esetre én nem szeretem az ilyen típusú tolakodó leinformálást és agitálást! Nem tudom, hogy a modik mit szólnak hozzá? ...az én részemről :gun:
Én is kaptam, de én már nem foglalkozom az ilyen levelekkel.
Ezzel csak az a baj, hogy ha nem küldöm el p....ba akkor kapom a következő levelet, ha pedig le akarok iratkozni, majd próbálkozik más megkereséssel.
Te nem is ismersz engem. Fogalmad sincs, mikor, hogyan és mennyit használok autót. Csak akkor, ha feltétlenül muszáj. A munkahelyemre több, mint 1 éve csak biciklivel járok. Igen, télen is. Ha már témánál vagyunk, a HE találkozókra is 3-ból 2-szer biciklivel mentem, a legelsőre Topi vitt. Pedig csak az odaút 1 óra 40 perc. De kibírtam, mert megtehetem és bírom egyelőre, mert fiatal vagyok és nem autóban punnyadós típus. Soroljam még vagy elég lesz ennyi bevezetőként? De a hozzáállást megjegyeztem, köszönöm is a gesztust és hogy is mondjam, "reményteli"...
Szia
Azért elletmodást vélek felfedezni a levélbe.. Idézet: „Az e-mail címét csak is kizárolag ehhez az egy levélhez használtam fel és a késöbbiekben semmilyen formában nem tárolom!” Hogy is van ez ? Idézet: „Üdvözlettel: Z. Dániel Amennyiben szeretne leiratkozni levelünkről, kattintson ide. ” Akkor most felhasználta vagy nem ?
Ezek szerint bárki regisztrálhat a HE-re és eléri az összes email címet.Már csak az hiányzik, hogy kivehető ajtós turmixgépet hirdessenek.
Elérheti, de nem kis munkával. Mindenki adatlapját megnézni azért kell egy kis idő.
Hát ha megérkezne végre a levehető ajtós NDK turmixgép...
Jó öreg Kern András, mindig is nagy kedvencem volt
Nem állt szándékomban mélyen megsérteni, de ha már amúgy is bringázol, most is megtehetted volna.
Ha valami megakadályozott ezúttal a használatában, én a helyedben megfontoltam volna, hogy el sem indulok. Az egész akció jelképes, és pontosan ezt a jelképet romboltad azzal, hogy autóba ültél ebben az órában. Hozzászólásom erre vonatkozott - még ha talán nyersre is sikeredett. De bármennyire is fáj, igaz. Arról, hogy előtt-utána hogyan cselekedsz: üdvözlendő, hogy igyekszel védeni a földet, magam is igyekszek így tenni. De gondold meg a következőt (hogy lásd min akadtam ki): Tegyük fel, hogy van egy klónod, aki mindent pontosan ugyanúgy tesz mit te az akció előtt és után, csak ezen az egy órán viselkedtek különbözően. Ő otthon maradt, és nem kapcsolta le a villanyt a nappalijában, mert könyvet olvasott, a párjával egyetemben. A csillárjában 3 db 20W-os kompakt fénycső van. A kérdéses idő alatt elhasznált 0,06kWh villamos energiát. Te ez idő alatt autóztál 10km-t. Autód nagyon hatékony, 100km-en 6 liter benzint fogyaszt, a motor hatásfoka 100%. A benzin fűtőértéke 44MJ/kg sűrűsége 0,75kg/l. Tehát 0,45kg benzint fogyasztottál így kb. 5,5kWh energia szabadult fel. Persze így csak a felhasznált energiát figyeltem (egyébként már ez sem fog visszatérni az unokádnak), hogy ebből mennyi szennyezte a környezetet az nem tudom kiszámolni. Mindenesetre nehezen tudom elképzelni, hogy a villamos energia előállítása majd 100x annyit szennyezne, mint a benzin elégetése. Akkor lennénk éppen egálban. Tehettél volna egy gesztust a földnek - hogy nem tetted, azért ne rám légy mérges.
Ha esetleg hiányolod talán valahol megvan és előkerítem a Kern féle NDK turmixgép
Nem köszönöm, csak nagyon megmaradt bennem az a kabaréjelenet. Meg mikor telefonálgatnak ide oda, és ő 10x megkérdezi hogy meg jött-e már a levehető ajtajú NDK turmixgép.
Egy időbe mikor még a Petőfin volt kabaré 2-4 évet felvettem mp3-ba. (csak kevés része van megvágva).
Mármint a reklámokat likvidáltam belőle. Vannak igazi klasszikusok benne, mint pl. Markos-Nádas-Boncz az igazi felejthetetlenek.
.....akkor ez a beszélgetés viszi el a pálmát mostanában.
Ezt ismertem, nagyon nincs képben a mami
Samsys: Youtbe-on is rengeteg fent van, nagyon jók
Legegyszerűbb, ha beállítod, hogy a Ctrl lenyomásara megmutassa hová bújt.
Milyen felületen egerészel? Régebbi egereknél úgy rémlik hogy akkor csinálta ezt, amikor fényes felület volt alatta.
Szia! Vezérlőpult => egér => az egérmutató beállításai fül, ott lehet hogy valami olyan is ki van pipálva amit nem kellene.. pl a mutató automatikusan a párbeszédpanel alapértelmezett gombjára ugrik de mivel nincs ilyen ablak és a windóz mindenre képes lehet hogy ilyen baj lehet. Vagy az új egered gyári hibás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |