Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ismeri valaki ezeket az orosz tranzisztorokat? Adatlapot nem találtam sehol és érdekelnének legalább a tűrési adatai.
Keresd úgy, hogy BD281 mindjárt meglesz. Gondolom te már nem tanultál oroszul.
Ezek KT típusú orosz tranzisztorok,nehéz olvasni őket sajnos és nem is mind lelhető fel.A betűjel felül az olyan mint a pl: a BC sorozatban az A vagy B vagy C jelzés.A katalógusban én sem találom,de a hasonló közeli sorszámokból ítélve Uebo=15-30V , Ic=0,01-0,03A ,h21=30-90, f= 10-30MHz környékére mutatnak és valami silicium tranyók.Szerintem, a BC182 és BC212 lehet a helyettesítőjük és ezekkel váltottam ki egy orosz töltőben javításkor és bevált.
Láthatóan ferritmagos trafó, vagyis kapcsolóüzemű tápegységbe való. 230 AC-t ne akarj rákötni, mert tűzijáték... de ez kiderül a tekercsek ellenállásából is, ha megméred.
Lemezelt vasmagos trafó való 50 Hz-re, ez nem az.
Én is úgy láttam: lemezelt trafó (a kép alapján), azért írtam, amit írtam. :yes:
Szia! Ez inkább supressor (az is zéner, csak más). Rajzold vissza(hol van, kiderül mit csinál), vagy keres rá a gyártóra (akár a benne lévő vezérlőre /pdf/), a minta-kapcsolásból kiderülhet mekkora.
Szia!
Ha NPN, akkor KT315, ha PNP, akkor KT 361. De számít a tokozáson lévő betűjel is, ez adja meg az áramerősítési tényezőt és a max. feszültséget. Bővebben: Link Keresés
Köszi a válaszokat
Hello!
De ha jót akarsz magadnak, gyorsan elfelejted ezeket a piros tranyókat, mert rosszabbnál rosszabb darabok voltak/vannak közte. (Néha a 6-os béta is szép tőle.) üdv! proli007
Most látom, a 3. képen jól kiütközik, hogy tényleg lemezelt trafó, még a hegesztés is látszik az oldalán.
Sziasztok.
Valaki tudna nekem segiteni egy ic-vel kapcsolatban ami ugy néz ki mint egy uln2003a, csak ulQ2003aQ van ráirva egy 12 voltos áramkörben van. Kösz mindenkinek.Laci!
Hello! Itt az adatlapja! link
Hát azt én is találtam de annyira nem látom át az egészet, olyan mint az uln2003-é, vagy ez ugyan az vagy én nem vettem észre a külömbséget?
Laci!
Semmi aggodalom, ha nem különböző logikai áramkörök (TTL- CMOS, TTL - NMOS, TTL - ECL, és oda vissza), szintillesztéséhez használod. Ha pl. relé, lámpa, LED stb. meghajtására, akkor tök mindegy melyik variánst használod. Az ulQ2003aQ ki- és bemenete védett a statikus feltöltődések ellen.
Ok!
Kösz mindenkinek a segítségeteket. Laci! Idézet: „Ha NPN, akkor KT315, ha PNP, akkor KT 361. De számít a tokozáson lévő betűjel is, ez adja meg az áramerősítési tényezőt és a max. feszültséget.” Én egyébként még úgy szoktam őket megkülönböztetni a legegyszerűbben,hogy a rajtuk lévő feliratok és betűk sorrendjét figyelem.Például a KT315-ös betűjelzését a tranzisztor bal felső sarkán szokták feltüntetni,és általában közvetlen utána valamilyen márkajelzés,vagy az adott gyár szimbóluma szokta követni a felső sorban (nem mindig).A KT361-esnél pedig mindig csak egy betű látható a tranzisztortok kellős közepén,vagy esetleg a betű alatt olykor megadják a gyártási dátumot is.Valahogy így Legalábbis anno így tanították az "öregek"
Szia, Köszönöm a segítséget, valószínű, hogy valóban supressor dióda a "drága". Mivel egy 5V-os kapcsolóüzemű táp szekunder körében van bekötve az egyenirányított ág + és a tekercs másik kivezetése (-) közé, egy 6,8-as típussal (07 talán a feszültségét jelölte) helyettesítettem. Amikor eltávolítottam, akkor már beindult a táp, de utánanézve, gondoltam hogy jobb ha nem marad védelem nélkül a rendszer.
Sziasztok!
Egy kis baleset következtében szükségessé vált kicserélnem egy alkatrészt. Viszont nem tudom, mi lehet pontosan az. A probléma és a kérdéses (szerintem) dióda az alábbi képen megtekinthető. Ehehehe Ez vajon egy schottky dióda? A képről nem tudom, mennyire nyilvánvaló de üveg tokozású. Aki ismeri a furatszerelt szokásos tokozásokat, kérem segítsen! Előre is köszi! Thomy
Szia!
A festéséből ítélve ez egy Zener-dióda lesz. Jó lenne kiforrasztani és meghatározni a feliratot.
Szia!
Sajnos felirat nem maradt rajta. (megnéztem, ugyanis felhajtottam a két felét). Akkor lehet nem marad más, mint elkezdem vissza fejteni a kapcsolást. Első blikkre most úgy találtam, hogy a hajdani katód néz a táp felé. Szóval ez valóban Zener lehet. Üdv, Thomy
Sziasztok,
kaptam 2 panelt, amelyik tele van pakolva IRF150-esekkel, azon mi az a sárga bal oldalt a hűtőbordán? Ha másra nem is, majd a disznósajtot ezzel nyomatom le. Összességben mik ezek a panelek?
Az a sárga mintha két teljesítménytirisztor lenne. Mármint rajzjel alapján.
Rajzjel alapján párhuzamos tirisztorok közös tokban.
Hasonló külalakot hajtásvezérlőben láttam, ipari alkalmazásnak látszik.
Nem párhuzamosan, hanem a az egyik katódja a másik anódjával van tokozáson belül összekötve.
Valóban antiparalel... de attól még paralel. Igazság szerint szembe vannak kötve, de a rajz elrendezéséből úgy tűnik, hogy az egyik kapocs a tirisztorok közös pontja, és van két másik, ami közül választani lehet.
Csomóponti áram irányának kiválasztására használható például.
A lap alján néhány alkalmazási példa. Csak mert az én cégem is gyárt ilyeneket
|
Bejelentkezés
Hirdetés |