Fórum témák
» Több friss téma |
A power gombja csak egy sima billenőkapcsoló, tehát nem lehet hosszan megnyomni?
Úgy szokták általában megoldani a tiltást (csak APC-ről tudok beszélni), hogy az inverter trafóról (a "nagy" trafó), vagy hálózati feszt figyelő kis segédtrafóról adnak feszt a tranyónak/relének ami tulajdonképpen bekapcsolja az UPS-t, nem tudom rajz nélkül mennyire végigkövethető ez a tiedben, de ha sikerülne megtalálni ezt a részt, akkor azt kellene megcsinálni, hogy az akku feszét egy külső kis kapcsolóval közvetlenül a bekapcsoló relére kötni (ezzel ha minden jól megy megkapja a vezérlő proci is a feszt, mintha hálózati fesz lenne, de sajnos attól még nem biztos, hogy hajlandó feléledni) (persze mivel ebben úgy láttam 48V-os akku van, a relé meg lehet, hogy csak 24 vagy 12V-os akkor ennek megfelelően a feszt, tehát pl. csak 1-2 akkut rákötni). De így rajz nélkül elég nehéz ügy, vigyázni kell mert könnyen ki lehet nyírni az akkuval az UPS-t, ha rossz helyre csatlakoztatod. Sajnos csak ennyit tudok mondani, mert se rajzom nincs, se nem ismerem ezt a típust, hátha valaki a kollégák közül majd ismeri. Esetleg próbálkozz meg rákérdezni az ELEKTRONLINE-on hátha valamelyik szakinak megvan a rajza. Üdv!
A linket elírtam helyesen: Elektronline távjavítás üzenőtábla
Szia!
Megpróbálok utánajárni. Az természetes, hogy nem rontunk védtelen UPS-ekre akku feszültséggel! a kellő szintillesztésre figyelek. Köszi a linket! Üdv: Gábor
Képet tennél fel róla? :hide:
Sziasztok.
Van nekem egy APC Back UPS Smart 650 -es szünetmentes tápegységem. Korábban volt egy oylan problémája, hogy néha néha, be be csipogott, és az "on battery" led fel fel villant. Akkor már rájöttem, hogy a segédtáp egy kicsit bekönyökölt, egy 25V 470µF -os elkó csere után ragyogóan működött aztán félre tettem míg nem lesz hozzá akksi. Most összerakom az UPS -t az akksival bekapcsolom, hangos zizegés, folyamatosan világít az on Battery LED ,majd egy másodperc után villog pislákolva, és a zizegés is halkabb. Ez rögtön bekapcsoláskor jelentkezik. A zaj közvetlenül a segédtáp trafójából jön. Szerintetek mi lehet a probléma a segédtáppal?
Ilyen gyorsan még nem oldottam meg problémát, kicseréltem a kondit, és jó lett.
Ez most új japán. Kapott egy öcsikábelt is és egy 12Ah -ás akkumulátort tölt.
Nem kötekedésből írom, csak, hogyha majd keresel esetleg hozzá valamit ne legyen kavar: ez APC Back UPS 650, a Smart UPS egy teljesen külön termékcsalád. Fontos különbség pl. a Smartok szabályos szinuszjelet adnak ki, a Back UPS-ek viszont ahogy az APC hívja stepped-sinewave-et, ami inkább négyszögjelre hajaz.
Örülök, hogy ilyen gyorsan megoldódott a gond! Üdv: Laci
Én is úgy tudtam (meg az APC honlapján is hasonlókat írnak), hogy a Smart szinuszos kimenetű, de ez sajnos nem így van teljesen. Vannak Smartok négyszögjeles kimenttel is.
Ők már csak tudják, APC-k javításával foglalkoznak, már javíttattam...én is.
Igen, tényleg lehet ilyen is sajnos, az újabb, olcsóbb Smartok között, de amik itt az általad linkelt listában vannak szerintem mind szinuszos, ezek felső kategóriás UPS-ek.
Pl. ez: Link tuti szuinuszos, az elődjének már néztem is szkóppal a kimenetét, hogy szép szabályos szinuszt ad ki. Minden esetre Back UPS-ből még nem láttam (pure)szinuszos kimenetűt.
Helyesbítek, EZ úgy tűnik tényleg nem szinuszos, az APC szerint sem.
Az elődje pedig még az volt, ennyi pénzért el is várhatná az ember...
Én egyszer órákig nézegettem APC honlapot, netet, egyebeket, és azt sejtem, hogy az SC... típusjelű Smartok mintha nem tiszta szinuszosak lennének, de ez nem derült ki kristálytisztán. Az APC honlapján is ellentmondó infók vannak, ha a különböző nyelvű oldalaikat nézem, akkor még inkább. Ha jól emlékszem, akkor az SC420I kapcsán keresgéltem (hogy jó lenne-e keringetőszivattyúhoz, mert azokhoz nem az igazi a lépcsős jelalak), és pl. arról is az derült ki, hogy nem szinuszos.
De ezen az oldalon meg a Smart SU420NET jelalakján is az látszik, h...uszos. Ugyanezen az oldalon meg az Smart SU1000NET-es látszik, hogy tiszta szinuszos. Szóval, van ebben keveredés eléggé, hiába írja az APC, hogy a Smart szinuszos...
Köszönöm a kiigazítást, egyébként mind a kettőből van egy példány abból a Smart az 1000VA.
Sziasztok!
APC Back-UPS CS 650-hez keresek kapcsrajzot, ha valakinek megvan legyen szíves küldje már át. Az a gondom vele, hogy a segédtáp (SMPS) folyamatosan ciripel, sípol, főleg ha nincs terhelve (feltöltődött az akku). ELKO-kat mind a primer, mind a szekunder oldalon cseréltem (2db), a vezérlő UC3843B IC-t is cseréltem, mivel az is gyanús volt, hogy terhelést (egy 12V 5W-os izzó) ráakasztva néha néha le-le áll a táp és csak 6V-ot hajlandó kiadni, ez azonban az IC csere után is megmaradt. Az IC tápfeszét ellenőriztem, stabilan 15-16V az adatlap szerint ez pont ideális neki. Van esetleg bármi ötlet mi okozhatja a sípolást/le-le állást? Üdv: Laci
Üdv!
Nem tudom ez a ciripelés mennyire hiba, de nekem van kettő Back-UPS CS 500-as, mindkettő ezt csinálja. Csak feltöltött akksinál. Üdv! Tomi
Szia!
Nálam ugyanez a probléma, őrületbe kerget a ciripelése. Már azt tervezem kirakom a villanyóra alá lakáson kívülre. Esetleg szereztél már hozzá kapcsolási rajzot?
Sziasztok,
nem teljesen szünetmentes, és nem is vagyok szakértő, csak nemrég belefutottam valamibe, ami talán hasznotokra lehet. Járt nálam egy számítógépes tápegység, ami szintén ciripelt - leghangosabban terhelés nélkül (mint pl. a töltő áramkör feltöltött akksinál), terhelve jóval halkabban. Ebben a tápban a hangot a trafó vasmagja adta ki - azt egy fogóval összeszorítva vagy a nyákhoz nyomva lényegesen halkult a zaj. Végső megoldást nem találtam rá, mert a táp végül továbbment, de vagy trafócsere, vagy valami szorító rögzítés lehetne ott a megoldás - lehet, hogy a szünetmentesekben is valami ilyesmi van.
Szia!
Bocs, hogy csak most válaszolok de valamiért nem küldött a HE emailt, hogy új HSZ van a témában, így nem jártam erre Rajzot sajnos nem sikerült szerezni, viszont én is arra jutottam amit a kolléga ír itt az utolsó HSZ-ben, hogy csak a kis trafó lehet, bár nálam ha megnyomkodom a vasmagját vagy magát a tekercstestet sem változik/szűnik meg a ciripelés. Ha van időd nézd már meg légy szíves, hogy nálad mit csinál ha mozgatod a magot (lehetőleg vmi műanyag pálcával vagy fogóval mivel hálózati fesz alatt van). Ez a le-le állás is furcsa nekem, hogyha kis terhelés van rajta miért kapcsolgat ki, meg eleve az SMPS tápok pont akkor szoktak sípolni ha a terhelhetőségük határán vannak, vagy kiszáradnak a szekunder oldali ELKO-k és emiatt vannak még normál terheléssel is jobban "megrángatva" de nem pont üresjáratban... Üdv: Laci
Szia!
Köszi az ötletet, szerintem itt is ez lehet amit írsz, bár a vasmagot mozgatva nem igazán változik a sípolás, de már szinte minden mást lehetőséget kizártam ami sípolni tud Üdv: Laci A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
Szereztem 2 UPS-t amire azt mondták, hogy hibás, de azt nem hogy mi a baja.
Mi lehet ezeknek a tipikus hibája, mit kellene elsőnek ellenőrizni rajta? TÍpusa: UPS APC BackUPS ES 700VA BE700-GR (Eddig csak annyit csináltam, hogy az egyiket bekapcsoltam világított a led, majd kikapcsoltam, nem próbáltam terhelni. Másikat bekapcsoltam hangosan folyamatosan sípolt, nem lehetett kikapcsolni se reset-elni így kikaptam az aksit belőle.) Kiszedtem az ólomaksit belőlük és első körben azt kezdtem feltölteni. Az egyik aksija szinte teljesen töltve volt, alig ment bele párszáz millamperóra, a másik aksija pedig csak nem akart feltöltődni, mindössze 1amper töltőárammal töltöttem (ha jól tudom ezeknek kb. 2.8A a max), de még csak 2amperórányi ment bele amikor meghallottam, hogy a belsejéből fortyogó hang jön, mint amikor a leves forr és eléggé melegedett is, így lekapcsoltam a töltést, egy darabig még kicsit lobogott benne a sav.... így kitettem hülni az erkélyre.... Az aksi méretre megegyezik a 7amperórás zselés ólomaksival, olyanom nekem is van, de ez szerintem nem zselés hanem savas és a tetején a műanyagban cellánként valami köralakú bevágások vannak. Talán ott lehet utántölteni desztilláltvízzel? Képet tudok róla linkelni: Bővebben: http://www.firstshop.hu/product_images/3869RBC2fl.jpg
Ezek 7,2Ah-s kötött savas ólomakkuk, de sokan csak "zselés" akkunak hivják, egy vatta szeru anyag van a lemezek kozott sav helyett, ezzel itatják fel az elektrolitot (kénsavat mint a "sima" ólomakkuknál) (megjegyzem egyébként, hogy valóban zselés akku közforgalomban nem nagyon létezik).
Tölteni Ah/10-el, azaz pl. egy 7,2Ah-s akkut 0,72A-el illik, ha e fölé mész akkor gyorsan csökken az élettartama, mert elfőzi a vizet, és itt nem tudod pótolni mint pl. egy autóakkuban (halkan megjegyzem, valójában tudod, csak nem túl könnyu szétszedni őket sérülés nélkül, ráadásul akkor veszed észre, hogy kevés a viz amikor már késő, mert elporlottak a lemezek). Az sipolt hangosan amelyiknek az akkuja nem vett fel szinte semmi töltést? Mert ha igen, akkor valószinuleg csak azért sipol, mert jelzi, hogy halott az akkud és cseréld ki (néhány UPS-en erre van egy külön Replace battery led). Akku nélkül fesz.alá helyezve (bekapcsolni nem fogod tudni akku nélkül csak dugd be a 230-ba) mérd meg az akkuk kivezetésein megvan-e a töltőfeszültség (13,7-13,8V körül kell lennie). Ha ez ok, akkor valószinuleg az az akku gyenge amelyik nem nagyon vett fel semmit (sajnos a gyári APC akkuk gyorsan döglenek). Amelyik bekapcsolt, abba szerintem próbáld meg beletenni azt az akkut ami vette a töltést rendesen és töltsd pár órát, majd valami kisebb terheléssel (pl. egy 5-25W körüli izzóval, vagy ha nincs IEC csatlakozós elosztód akkor esetleg egy PC-vel stby-ban (ne legyen bekapcsolva mert ha mégis kakukk az akku akkor le fog állni)) próbáld meg kihúzni és akkuról terhelni. Ha birja a terhelést legalább pár percig, akkor megpróbálhatod pl. nagyobb/több égővel (120 vagy akár 220W), ha igy is ok, akkor hagyd megint töltődni legalább 8-10 órát, aztán tegyél rá legalább vagy 200-300W terhelést (lehetőleg pl. égőt, ne PC-t mert le fog állni), húzd ki a hálózati feszt, hogy akkura kapcsoljon és meritsd le ameddig ki nem kapcsol, ezzel bekalibrálod az akku állapotához az UPS-t. Üdv: Laci
A vatta szeru anyagot(amugy uvegszalas szovet) tartalmazo akkumulator nem zseles, hanem AGM akkumulator. A zseles is letezo tipus, de ott szilicium-dioxidot/egyeb uveget hasznalnak(tipikusan mikroszilika) es valoban zseleszeru lesz. Ez letezik kozforgalomban. Mindketto tartalmazhat meg 1...5% kemenyitot is.
Tolteni homerseklettol es tipustol fuggoen akar 0.2C-vel is lehet tolteni, ezt meg kell nezni az adatlapjan. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
Köszönöm az infókat!
Én azt vettem alapul, hogy ami nekem van ugyanekkora zselés akku, annál konkrétan rá van írva, hogy tötésnél 2.8A alatt kell legyen a kezdő áram, ezért 1amperre állítottam be az intelligens töltő kezdő áramát de ezt a tízzel osztást nem ismertem. A másik akkunál hiába állítottam be 1amperre a kezdeti áramot a töltő egyből leszabályozta 0,2amperre csak ennél a fortyogósnál maradt 2-3 órát az 1 amper töltőáram csak már nagyon untam a fortyogó hangot. Lehet az egyik cella rosz? Mindenesetre annyival nincs az 1amper a 0,7 amper fölött hogy amiatt forralná el, de mivel ennek a tetején vannak olyan körök amik kupakoknak tűnnek, elképzelhető, hogy akkor után tudom tölteni vízzel a hibás cellát? Majd kipróbálom az UPS-eket is az általad leírt módokon tesztelni, ha más nem beleteszem még a másik zselés akkumat is. Ami nekem van az így nézki, még a felirat is látszik a jobb alsó saroknál, hogy hogy kell tölteni, igaz a képen szereplőre 2.1Amper van írva az enyémre meg 2,8Amper: Bővebben: Link Az UPS-t, ha működik terveim szerint majd nem szünetmentesnek szeretném használni, hanem napelemről töltött ólomaksikhoz inverternek olyan készülékekhez amikhez nem szerezhető be 12voltos adapter vagy nem alakíthatóak át 12 voltra.
Kipróbáltam, hogy a feltöltött "jó" akkut betettem az egyikbe (hálózatra még nem dugtam) és bekapcsoltam, majd egy 3wattos ledes lámpáta ami 220Voltos foglalatba való dugtam bele és bekapcsoltam.
A lámpa folyamatosan vibrált és az UPS ledje is szintén vibrált illetve vibráló sípolást adott. Kikapcsoltam a lámpát ezután abbahagyta. Ugyanezt tette a feltöltött saját zselésakkummal kipróbálva is. (Amelyik fortyogott azzal nem is próbáltam most.) Nem igazán értem milyen hibajel ez és miért vibrált folytona lámpa, legimkább arra a jelre hasonlít amikor a végét járja az aksi, mert az a félmásodperces vibrálás elvileg... Bővebben: Link készülék leírásra (700-as modellt kell nézni)
Az 1A főleg pár óráig az teljesen renndben van még töltőáramnak...
Ahogy Reggie kolléga is irta, akár 0.2C-vel is lehet tölteni a VRLA akkukat, nekem pl. a Panasonic 7,2Ah-s akkujaim 2.88A-t jelölnek meg max. töltőáramnak, de azért főleg hosszabb távon jobb minél közelebb lenni a 720mA-hez, mint a 2.88A-hez. Amelyik nem igazán veszi a töltést, az azért lehet, mert pl. sokáig állt mélykisülésben (1.75V/cella=10,5V alatti fesz), vagy legalábbis a közelében. Ilyenkor ha sok ideig van a töltőn van hogy szépen lassan beindul (több óra alatt) és ha jelentősen csökkent kapacitással is, de még használható, viszont ha túl sokat állt akkor szétrohadnak a lemezek, és akkor sajnos annak annyi... Mekkora volt a feszültség azon amelyik fortyogott? (Nem hinném hogy az intelligens töltő túltöltené, de azért érdemes ránézni, hogy 14,5V fölött ne nagyon legyen, rövid időre max. 14,9V-ig felmehet (intelligensebb töltők ezt nevezik overcharge state-nek, azaz kicsit túltölti, amig a töltőáram vissza nem csökken egy adott szintre, azért, hogy az akku teljes kapacitását meg tudja közelíteni, de szóval órákig nem szabad 14,5V sőt, igazán sokáig még 13,8V fölött sem lennie. Az UPS mivel folyamatosan tölti emiatt csak 13,8V-al tölt max.). Az UPS ciklikus sipolása normális ha akkuról megy (hacsak nem folyamatosan sipol, mert az hibát jelez, pl., hogy lemerült az akku és mindjárt kikapcsol). Próbáld meg izzóval tesztelni inkább és kicsit nagyobb teljesitményuvel, ha nincs kisebb (15-25W körül) égőd 40W-osat is nyugodtan rádobhatsz, max ha rossz az akku akkor rögtön kikapcsol az UPS. Amelyik akku fortyogott, az pedig majd próbáld meg a UPS-el tölteni, ha úgy is folyamatosan és hangosan fortyog / melegszik akkor hibás (cellazárlat lehet pl.). Érdemes azt is megnézni, hogy tartja-e a feszt, tehát ha töltöd 4-5 órát, majd hagyod állni 1-2 napot akkor se csökkenthet számottevően a feszültsége, ha igen pl leesik 12,6V-ról 11-re akkor az is cellazárlatra utal. Ha mint invertert szeretnéd majd használni, akkor gondolom zavar a sipolás, ezt egy sorosporti (vagy ha USB van az UPS-en akkor természetesen USB) kábellel PC összekötve APC-s szoftverben ki lehet kapcsolni. (Sima nullmodem kábel nem jó hozzá, direkt APC-s kell). De az is egy megoldás ha a kis fekete piezót kiforrasztod ami sipol Üdv: Laci
Az akkutöltő amit használok egy imax B6 amit főleg litium pakkok töltésére használnak, de tud ez mindenféle akkutípist tölteni, beállíthatóak a menüben a paraméterek.
Az ólomaksit 6cellás 12V módban töltöm, ha beállítom neki, hogy 1amper akkor 1 amper a kezdeti áram, a feszültség hamar felmegy 14,7voltra majd ezen tartja és az áramot csökkenti, pont úgy mint amikor litium cellát tölt tehát nem feszültséget csökkent... Nemsokára bemérem mennyit esik a feszültségük ha pihentetem az aksikat a 14,7voltos töltés után. Mondjuk én most kint tartom az erkélyen, ott meg hajnalban néha nulla fok körül van, az nem árthat neki? Kipróbáltam a "nem fortyogó" savas akkuval is 0,5Amperes töltéssel kezdve és nagyon füleltem, annál is lehetett hallani nagyon halk bugyborékolást pár másodpercenként, a zselés aksimből viszont nem hallottma ilyet viszotn az meg nem mai darab, pár éve már csak pihentetem. Az UPS-hez nem kaptam olyan UTP-USB kábelt, így nem tudom bekonfigurálni most a PCvel, hogy ne sípoljon. Ahog yneten rákerestem nicns ebben semmi elektronika, ha tudnám a pinout-ot házilag könnyen meglehetne csinálni bár lehet tudom is: Bővebben: Link Persze az RJ50-es dugó azért nincs mindig kéznél...
Akkor tökéletes ez a töltő hozzá, a 14,7V pont jó, igy lehet kihasználni az akku teljes kapacitását.
A 0fok szerintem már kicsit kevés, olyan 15-20fok között lenne ideális, de végülis annyira nagy jelentősége nincs, főleg töltés közben, relative rövid ideig. Az áramot egyébként nem a töltő csökkenti mikor eléri a 14,7V-ot, hanem ahogy az akku feltöltődik, adott feszen (jelen esetben a 14,7V) egyre nagyobb és nagyobb a belső ellenállása, igy szépen lassan csökken a töltőáram, mig végül (elméletben) teljesen 0 lenne, a valóságban azonban olyan 10-20mA-t mindig vesz fel a cellák önkisülése miatt (csepptöltés). Ezt a tipus sajnos nem ismerem, igy nem tudok hozzá adni USB pinout rajzot, csak régebbiekhez (Smart, BackUPS pro van rajzom), de amit linkeltél valószínűleg jó hozzá. RJ45-ös csatit lomexben/Hq-ban biztos kapsz, persze crimpelő is kell hozzá, ha nincs cirmpelőd egy régi telefonvezetékről is le lehet vágni egy kis darab vezetékkel és akkor összetudod kötni az USB A csatival. Ha végképp nem sikerül letiltani a sipolást és zavar, akkor tényleg ki kell forrasztani a piezót, nem egy nagy művelet az sem. Üdv: Laci
Köszönöm.
Ma megmértem az ólomakkukat, állásukban 12,93 - 13,03Volt körüli feszültségen vannak. (Bár a multiméterem kezdi a végét járni...) Az egyik UPS csodák csodájára működött. 40 wattos izzós lámpát dugtam bele, elsőnek a zselés aksimat tettem bele. Az első 4 lámpa bekapcsolásra nem villant fel a lámpa csak visított a készülék de kb. az 5-ikre meg már elkezdett folyamatosan világítani vagy 10 percig. Beletettem az egyik savas aksit, ott kb 7-ik bekapcsolásra szintén elkezdet folyamatosan világítani az izzó és nem sípolt, az is bírta egy ideig aztán lekapcsolt. Majd a 3-ik, a fortyogósabb aksiról is bekapcsolt a 40wattos izzó úgy a 7-ik lámpa bekapcsolásra azzal is ment egy darabig, még most is világít, pedig túlvagyok a 10percen.... A gyári adatok kb. 1óra üzemidőt írnak 50wattos terhelésre, félórát 100wattosra, 13, 7 és 4 percet 200, 300 és 400watt terhelésné a teljesen töltött vadiúj 7amperórás akkuval. Ezeknek persze a közelébe sem vagyok, de legalább már kezd életrekelni. A teszt végén 12.66Voltot mért a töltőm az első aksin. Egyébként mi lenne, ha az UPS konnektor vezetékét bedugnám egy kimenetébe? Ingyen energia? vagy ez elől levédték ezeket? Megjegyzés: az RJ45 nemjó ehhez ha akarnék hozzá adatkábelt gyártani, mert a 10 vezetékes kell hozzá az RJ50-es és az 1 és 10-es pint is be kell kötni sajnos, egyszerűbb lenne eleve forrasztanom bele egy USB aljzatot... A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Arra figyelj majd, hogy az akkukat rögtön töltsd újra a merités után, a lehető legkevesebb ideig legyenek lemerülve, mert az kifejezetten árt az élettartamuknak (szulfátosodás).
A legjobb ha merités után bennehagyod, és akkor az UPS azonnal elkezdi őket feltölteni ahogy megkapja a hálózati feszt. Azt hogy érted, hogy 5. bekapcsolás meg 7. bekapcsolás? Nem akart rögtön bekapcsolni? Ha hálózati fesz nélkül akarod bekapcsolni (hideginditás) akkor hosszan kell (több mp-ig) nyomvatartani a bekapcsológombot (a régebbi smartoknál pedig általában vmi gombkombináció van erre pl. Smart UPS 600-nál ON+hangjelzés leálltó). Ha a kimenetet a bemenetre kötnéd jobb esetben kikapcsolna (mivel azt érzékelné, hogy van hálózati fesz igy visszakapcsolna a saját kimeneti feszére, amit közben pont leállt...), rosszabbik esetben meghülyülne/tönkrevágná, úgyhogy inkább ne próbáld ki Üdv: Laci
Úgy értettem, hogy beletettem akkut, majd a bekapcsológombot nyomvatartva egy ideig rendesen bekapcsolt nem sípolt.
Majd a beledugott 40wattos izzólámpa kapcsolóját amikor bekapcsoltam visítitott és a lámpa nem világítot csak sípolás jött az első 5-7 lámpabekapcsolásra nem UPS bekapcsolásra. Azaz nem tudta a 40wattos izzót sem meghajtani az első pár próbálkozásra, gondolom bekapcsoláskor az is nagyobb áramot vesz fel mivel izzó és annyit meg már nem bírt szolgáltalni az UPS. Aztán de eltalálhattam valami csúcsot és akkor már betudott kapcsolni? Mindenesetre furcsa, hogy ezt csinálja, nem mentek csak kb 10percig, ami igen kevés 40watton 1órát bírnia kellett volna. Kivettem az akkut belőle miután lekapcsolta a lámpát és a saját töltőmben töltöttem fel, az írja mennyit tölt bele kb. 1amperórányi töltődött csak vissza, azaz nem merítette le teljesen az aksit mielőtt kikapcsolta az izzót az UPS. (12,7voltról indult a töltés) Valami csak nincs vele rendben. Az normális hogy enyhén búg üzem közben ha odateszem a fülem? Gondolom az a hatalmas tekercs búg benne. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
Sziasztok!
Nekem van egy 250 Wattos APC-m, hidege indítással működik. De 3-4 perc múlva ki kapcsol! Mindegy milyen akuról hajtom. Gyárilag ha jól emlékszem akkor 12V 7 A/h -ás aku volt benne. És hiába raktam rá nagyobbat. Akkor is ugyan addig engedte! Ezt hogy tudnám ki kapcsolni belőle? |
Bejelentkezés
Hirdetés |