Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MSP430 mikrovezérlők

Témaindító: gomzito, idő: Ápr 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 139
(#) szitko hozzászólása Ápr 3, 2012 /

Hogy lehet a legegyszerűbben eldönteni, egy változó értékéről, hogy milyen tartományba tartozik?
pl:
  1. unsigned char valtozo=234;
  2.  
  3.     if(valtozo >= 245 && valtozo < 255){
  4.          akkor = valami;
  5.     }else if(valtozo >= 235 && valtozo < 245){
  6.         akkor = valami;
  7.     }else if(valtozo >= 225 && valtozo < 235){
  8.         akkor = valami;
  9.     }else if.......

Valami ilyesmire gondolok, de ezt így nagyon hosszú lenne, mire a nullához érnék.
(#) colosseum válasza szitko hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

pontosan mit is szeretnél meghatározni?

gondolom hogy csináltál egy tartomány 0-255ig amit felosztottál pl 20 részre és azt akarod megnézni hogy hova esik.

Mindjárt elő mkeresem a jegyzetem hirtelen egy keresési algoritmus ugrott be csak ki kell keressem
(#) icserny válasza szitko hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Muszáj tízesével csoportosítani? S mit akarsz csinálni egy adott sávban?

Ha csak a sáv sorszámát kell előállítani, azt a valtozo>>3 vagy valtozo>>4 jobbra léptetéssel lehetne legegyszerűbben.
(#) colosseum válasza colosseum hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Logaritmikus keresésre gondoltam, de átnézve az nem lesz jó neked
Bővebben: Link

mondjuk ahogy icserny is mondta , jo lenne tudni mi a "végcél"
(#) colosseum hozzászólása Ápr 3, 2012 /

int i ,b
i =0;
b = 9;
char keres(char valtozo){

if(valtozo >= i && valtozo < b){
akkor = valami;
i = 0;
b = 9;
return akkor;
}else{
i = i+10;
b = b+10;
keres(valtozo)
}

hirtelen!
Tudom, hogy hibás de a lényeg látszik belőle.
(#) szitko válasza icserny hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Idézet:
„Muszáj tízesével csoportosítani?”

Nem muszáj, de jó lenne.
Idézet:
„S mit akarsz csinálni egy adott sávban?”

Értéket adok, egy másik változónak.
Hogy pontosítsak. Kapok egy x értéket, eldöntöm, hogy hova tartozik, ennek függvényében értéket adok egy másik változónak. Az "eldöntöm, hogy hova tartozik" részben, azért lenne jó tízesével nézni az értéket, mert minél kissebb a felbontás, annál pontossabb.

amit hirtelen megírtam abban úgy nézegeted ahogy akarod mivel rekurzívan hívja meg a függvény magát.
Lehet 2es 3as mind1.

jah valamit még mellé néztem és az az érték amit adsz a változónak az is lineárisan változik, vagy vfalami teljesen random doldog :O
(#) szitko válasza colosseum hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Szerintem jó, csak egy plusz számlálót kell beletennem, mert így nem tudom, hogy melyik értéksában van.
Köszi.

Nem, az "akkor = valami;", az minden sávban más. Attól függ, hogy mekkora értéke van a változonak.

Akkor jó Végre már én is tudtam valami hasznos dologgal segíteni a club-t
(#) kissi válasza szitko hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Szia!

Szerintem gyors, ha a változód egy tömb sorszámát adja és a tömbben tárolod a hozzátartozó értéket ( itt a gyorsaság a hely rovására megy !).

Steve
(#) icserny hozzászólása Ápr 4, 2012 /

A tideals.com oldalon most "jóárúsították" az eZ430-Chronos karórába épített fejlesztői eszközt. A karórában egy CC430F6137 ketyeg, ami a kit részeként kepott CC1111 USB RF access point-on keresztül rádiófrekvenciás úton kommunikál a számítógéppel. Bővebben: Link
(#) szikorapéter válasza icserny hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Akkor azt nem lehet használni.Valami típust nem tudnál ajánlani,hogy milyet lehetne használni a 6db kijelző vezérlésére?
(#) icserny válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Lehetni éppen lehet, ha muszáj, de minden kimenethez be kell iktatni egy-egy pnp tranzisztort. De ha nem haragszol, ez már nem ennek a topiknak a témájába tartozik.
(#) icserny válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Idézet:
„Valami típust nem tudnál ajánlani?”
Esetleg a 7448 típust. Bővebben: Link
(#) Mezoas válasza icserny hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Huh, ezt érdemes volna más topicba is betenni.
Részemről azért adnék valamit a designra (napjaink felszínessége...), megkérdezek pár embert, de nagyon csábító. Az a TI logó + felirat aligha plusz pont a lányoknál. Bár az sem, ha a karórámmal kapcsolom le a villanyt.
Mellesleg a Digikey-től nem eszméletlen drága Mo-ra a szállítás (soha nem rendeltem onnan, de így rémlik)?
(#) szitko válasza kissi hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Köszi mégegyszer a válaszokat, neked is, és colosseum-nak is, de sajnos nem jött be az elképzelésem, de legalább tudom, hogy kell megvalósítani.
A projekt, (amin most gyakorlatozom) ezen része, arról szólt volna, hogy egy léptetőmotor sebességét próbáltam volna szabályozni, úgy, hogy a tekercsváltások közötti időt növelem, ill. csökkentem.
Egy előjelese értéket kapok (-255 - +255) bizonyos időközönként, (külső AD-ról) és ezen érték alapján, szerettem volna a sebességet, a forgásirányt, és a lépésszámot szabályozni. A lépsésszám, és a forgásirány megy, de a sebességel bajban vagyok. Úgy szerettem volna megvalósítani, hogy pl. minél nagyobb az érték nullától, ill. minél kissebb, annál gyorsabban/lassabban forog a motor, tehát csökkenti/növeli a tekercsváltások közti időt.
De valahogy nem akar összeállni a kép, de ... Ráadásul, ha túl sokáig időzöm, különböző rutinokkal, akkor darabosan fog járni a motor.
(#) colosseum válasza Mezoas hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

shippingnél az other-t kiválasztva free shipping lesz ma küldtek mailt róla
(#) kissi válasza szitko hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Szia!

Az értékhez hozzáadva 255-öt a teljes tartomány pozitív lesz. Ezután két lépés között a számnak megfelelő késleltetést várva ( egy kis késleltetést az értéktől függő darabszámszámban lefuttatva ) tudod szabályozni a sebességet ( persze az időt úgy választod meg, hogy a minimális és a maximális lépés közötti időt ne lépd át!).
Steve
(#) colosseum hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Kérdés

Adott egy próba panel amire kivittem az msp430g253-t

Rá akarok kötni egy gombot az 1.3ra, de az istenért nem akar semmit csinálni
Nézegettem a löncspad sematikus vázlatát, próbáltam már ellenálással , anélkül belsővel/külsövel, kondival kondi nélkül.
vcc->1.3->kondi->kapcsolo->gnd igy is (igy mindig ujra indul a kis mocsok:X)
1.3->kondi->kapcsolo->gnd igy meg semmit nem csinál:/

Valaki lökjön meg valami 5lettel kérem szépen, köszönöm.
(#) szitko válasza colosseum hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Így is próbáltad?

x.PDF

(#) colosseum válasza szitko hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

köszike össze jött.
A hiba abban volt , eddigi tesztek során, hogy ha beraktam egy kondit akkor megkattant.
(#) colosseum hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Ha valaki még ilyenkor erre merészkedik, s netalántán járatosabb a pwm kezelésében mint én az ne habozzon velem megosztani valami kis tananygot
Icserny fórumtársunk írásán kívűl gondoltam, kicsit elakadtam az elején, de lehet hogy csak ez a kései idő teszi.
Igazából a ledet szeretném egy statikus értékkel vezérleni mondjuk "60%"-n, csak ez a sok négyzet és osztás szorzás kicsit bekavart nekem
(#) icserny válasza colosseum hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

A msp430g2xx1_ta_16.c mintapéldát nézd meg! A CCR0-ba írt érték + 1 lesz a PWM jel periódusa (a mintapéldában 512), a CCR1-be írt érték pedig a kitöltés*periódus legyen! Pl. az ide írt 384 az 75 %-os kitoltés, mert 512 * 75/100 = 384.

A 60 %-os kitöltést hogy kell érteni? Ha "fényérzetben" akarod 60 %-ra venni, akkor az elektromosan kb. 16 %-os kitöltésnek felel meg - ha jól számoltam, logaritmikus "érzékenységet" feltételezve.
(#) colosseum válasza icserny hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Köszönöm icserny a részletes válaszod.
Több mint valószínű , hogy hasznos lesz.
Igen fényérzetben lenne mondjuk 60% , ami tudom , hogy nem 60% hanem sokkal kisebb.
Pontos számítását nem tudom, kísérletezéssel akartam megállapítani.
Ha nem írtam volna egy lcd háttér világítását akarom ezzel szabályozni.
(#) szikorapéter hozzászólása Ápr 9, 2012 /

Helló.Egy olyan problémám lenne hogy kiveszem a launchpad-ból a felprogramozott IC-t és ha bekötöm nem csinál semmit.Lehet az a baj hogy a launchpadra fel lett forrasztva a kristály és ezért kell neki egy külső?Ha igen akkor 6Mhz jó neki?Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) colosseum válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

hát az egy dolog hogy a kristály nincsen benne.
Rst-t lábat kötsd le.
1: vcc->10K->rst vagy 2: vcc 45K rst föld.

addig nem fog menni.
(#) icserny válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Idézet:
„Lehet az a baj hogy a launchpadra fel lett forrasztva a kristály”
Nem az az érdekes, hogy fel van-e forrasztva, hanem az, hogy milyen órajel van beállítva.
Idézet:
„Ha igen akkor 6Mhz jó neki?”
Nem jó. Az adatlap szerint 10-50 kHz közötti érték jó neki.
(#) szikorapéter válasza icserny hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

A 6Mhz-s kristállyal csak arra céloztam hogy ilyenem van itthon...azt pedig hogy milyen órajelen jár azt nem tudom kiolvasni a programból sajnos..
(#) colosseum válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

akkor nem állítottál benne óra jelet.Elvileg.
Akkor a gyári 1mhz lesz.
Következő: »»   50 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem