Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Idézet: „Nah meg ezt hogy csinálja egy hangszóró?ilyen fura mozgást” lassú a kamera.
Régóta nézeketek egy külföldi magazin "mellékletének" megépítési videóit. A magazin neve I-Qbot (I-Droid).
Mellékletként gyakorlatilag robot darabok vannak. Ha egy ember "veszi végig" a magazint szerintem nem éri meg (2 hetente jelenik meg ~2.5euro = 625Ft ). Vannak olyan számok ahol lcd modult (2*16 karakteres), bluetooth modult , ! hangfelismerő! modult , !CMUcam!, ultrahangos távolságmérőt mellékelnek. De van olyan is amikor egy marék csavart Kár hogy magyarországra nem jön be...Ha bejönne pl a CMUcam modulból vennék minimum 10-20db ot hiszen az értékes és ritka dolog "magába" (Aki nem tudja mi az röviden: számítógépes képfelismerő modul azaz ettől "lát" a robot és nem kell programozgatni éveket hogy felismerjen pl egy labdát...) pár link: personalrobotics.nl alkatrészlista amit eddig a laphoz mellékeltek képekkel
Nem semmire leltél rá! Köszönjük!
Kéne találni egy holland emberkét, aki be tudná ezeket szerezni ottani áron, és elküldené postával
Ez a magazni gyakorlatilag már fut kb 2-3 éve és az elmulasztott részeket elég nehéz lenne beszerezni. Ez a magazin japánba is fut és ott japánul tud a robot ezért ha magyarországra bejönne akkor szerintem magyarul tudna (de az sem lenne baj ha angolul) (amúgy rokonaim kint élnek hollandiába csak szerintem nekik nyűg lenne több 10 darabot postára adni 2hetente meg jelenleg itthon tartózkodnak hiszen nyár van)
Ahogy te is mondtad, nem kéne szerintem minden 2 hétben küldeniük...már csak azért sem, mert ki az, aki 2-hetente kifejleszt pl. a kameramodulhoz egy komplett eszközt, és meg is építi korrekten? Szerintem senki
Érdemesebb lenne csak a lényegesebb számokat begyűjteni! Lehet, hogy ilyen csak épp negyedévente egyszer jelenik meg...mármint ilyen "értékes" melléklet. Az évente csak 3-4 csomagot jelent
Van benne valami. Csak ahoz hogy kiderítsük hogyan is működik hogyan komonikál stb gyakorlatilag minden olyan számot be kellene szerezni amiben létfontosságú elem van. így kb minden 4-5 szám kellene.(a vége felé minden szám) Most hollandiában 2 ilyen magazin (ugyanazok csak más széria) megy az egyik 2 hetente a másik hetente jelenik meg. Ha valahol megint indulna egy széria akkor érdemes lenne beszerezni őked de most már nehezen lehet megszerezni az "alaplapot" enélkül meg gyakorlatilag lehetetlen lessz kideríteni hogyan komonikálnak a dolgok. Remélem mihamarabb eljut MO-ra
Szerintem itthon is lenne rá kereslet.Nem baj ha angol nyelvű én akkor is megrendelném. A postázgatás azért nem jó, mert 1-1 számot elküldeni nem éri meg. A tömegessel meg az a gond, hogy nem mindenkinek ugyanaz az alkatrész kellene, és a rokonaid nem hinném hogy erre vállalkoznának.
Rá kell venni a szerkesztőket, hogy hozzák be MO-ra.
Beszéltem anyukámmal (könyvtáros) és nekik jár pl amerikából is folyóirat.
Illetve nem 2.5euroba kerül hanem 9.25 de valahol azt írják hogy 1.95... találtam még egy oldalt jobb oldalon a "fase" kat nézegessétek illetve legörgetve vannak értékes infok Link Brain & Vision modul felel a "látásért": "It contains in fact a microprocessore Freescale 150 Dragonball l.MXL MC9328MXL to MHz with 16 MB of Flash memory and 16 MB of RAM." Link Illetve a kamera: Link1 Link2 Pár más országban is megy:Japan, Polonia, Spain, England, Italy Ajánlom a Google Translate-et és Italian to English
Azt a betyár mindenségit! Ez naggyon tetszik!
Uhhh... ez nekem is nagggyon teccik! Kíváncsi lennék rá, hogy hogy oldhatta meg az adatok kihalászását a játékból.
Szerintem mivel csak hálózatos játék, a hálózati adatokat elemezve vezérli őket.
szerk: http://en.lfsmanual.net/wiki/Telemetry Tévedtem
Hmm... jó tudni, hogy ilyenek is vannak
Vannak programok amik más futó progiknak a lefoglalt memóriáját tudják olvasni, általába így születnek a programokhoz a crackek. A kiolvasott memóriát figyeli a program és a változások alapján lehet szűrni 1-1 adatod. Pl a sebesség és a fordulatszám értékek. Ezek után már csak fel kell írni a cetlire hogy a memória melyk területén vannak ezek az adatok. Innentől már gyerekjáték írni 1 progit ami soros párhuzamos vagy usb-n tolja ki a kiolvasott értékeket a mikrokontrollernek....
Remélem segítettem
ez nagyon király ezt a progit be kell szerezni s mivel hangkari adja a jelet gondolom fel lehet másolni egy mp3 lejátszora is s bevinni a suliba. Tanár úr ez milyen jel?
megtaláltam a hangfilekat ITT hangkaris szkópal kiprobaltam ugy tünik müködik holnap kiprobálom egy igazin. Amugy nagyon pihent volt aki kitalálta :taps:
Kicsit meglepődhetett a gazdája, mikor szétszedte ezt az "adathordozónak" nem nevezhető valamit.
Ez egy D-Link USB Wifi adapter-hamisítvány.
Egyébként nem értem, mi a gond, végülis a levágott végű USB kábel is biztos sugároz, csak *kicsit* erősebb adóvevő kell a másik oldalra.
Nem sugároz, mert a vezérlő arra vár, hogy a külső eszköz lehúzza az egyik adatvonalat, és csak azután kezdeményez kommunikációt.
Én ilyet láttam torrenten Win kiegészítőként!
Sziasztok!
Van egy hasonló progi: Real desktop Mindjárt feldobom, olyan mintha ez lenne a béta verziója a youtubos cuccnak
hello!
Én már próbáltam egy ilyen "real desktopot", de nem nagyon győzött meg. sajátgépből nem lehet erre a "valós" asztalra dobni semmit, másolás funkció nem működött. lehet,hogy a link alatti egy másik verzió, de sztem én is ezt néztem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |