Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi mindenkinek aki gondolkodott a probléma megoldásán.
Megoldottam a problémát. Hozzáteszem én voltam a hülye. Azért nem ment az oszcillátor (mivel az volt a baj mert a 666 egy hibakód mint később rájöttem) mert nem volt -5v az icnél. Ott meg azért nem volt mert egyenáramról hajtottam meg az áramkört gondoltam hogy az is jó lesz teszteléshez, de hibakeresésnél rájöttem hogy nem Rákapcsolva a váltót minden tökéletesen működik.
Sziasztok!
Sajna nekem is vannak gondjaim a forrasztóállomás II-vel. Először nem volt meg az -5V (a vezetősávon egy hajszálnyi szakadás) most meg nem reagál a potira, a fűtést jelző led villog, (ha van rajta páka, ha nincs) a pont folyamatosan világít. Ha valaki találkozott ilyennel, vagy tudja a megoldást, megköszönném... (ez a harmadik ilyen állomásom az előző kettő pöccre indult, működnek tökéletesen, ez meg szivat mint állat. Az alkatrészek csere-beréje megvolt, minden aktív alkatrész működik a másik állomásban)
Gondoltam válaszolok magamnak...
Megvan a hiba, az 50K potméternél volt vezetősáv szakadás. (nem sikerült túl jól a maratás ezek szerint) A lényeg működik az állomás.
Valóban nem
Pedig annyiszor elmondták már: mérni, mérni, mérni!!! Egyszer csak megtanulom.
sziasztok enis megepitettem a forraszto allomast csak az a baj ,hogy egyfojtaba 20voltot ad le a pakanak mi lehet a hiba kerlek segitsetek!koszonom elore is!!!
Részleteket! De mindent!
Koszonom a segitokezsegedet mar megoldottam mukodik!
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki megépítette már az Atilla86 Forrasztóállomás II-jét közös katódos kijelzővel? Amennyiben igen és megvan a NYÁK terve, megköszönném, ha eltudná küldeni. De annak is örülnék, ha valaki eltudná mondani, hogy mi az amit módosítani kellene,de persze a tervek jönnének a legjobban,mert a tervezés programmal még eléggé nehezen megy. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget, aki segíteni próbál! Üdv.:Ármin
Ha jól tudom az ICL IC ami benne van közös anódos kijelzőket kezel csak, vagyis nem nagyon találkoztam még olyannal, ami közös katódos kijelzőt kezelne. Javíts ha tévedek.
Hali!
Én is olvasgattam a fórumokban, elvileg jó az ICL7107 mindkét fajta kijelzőhöz. Ebből a topicból következtetve. Viszont kapcsolást egyelőre nem találtam, hogy lehetne átalakítani. Lehet, hogy jobban jársz, ha veszel bele 3 közös anódos kijelzőt, nem olyan nagy pénz szerintem.
Tudomásaim szerint kétféle ICL van az egyik ami itt is van a kapcsolásban a másik a tükrözött változata, másabb a lábkiosztása, de megköszönném, ha esetleg közös anódosról valaki tenne fel bővebb infót!
Szevasz Laci!
ICL7107-hez sajnos csak közös anódú a jó..közbe már utánanéztem! Akkor veszek 3db helyett 12db-ot mert 4 állomást építek még! Amúgy azért lett volna jobb a közös katódú mert 7 szegmenses kijelzőből ami kell méretre bele abból van 106db-om új, nagyobbakból meg 304db! Sikerült hozzájutnom... n Üdv.: Ármin
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne itthon forrasztgatok egy szer csak nem fűt a páka elkezd hűlni nem tudom mi lett vele kikapcsoltam az állomást vissza bekapcsoltam semmi a fűtést jelző led világít ha kihúzom a pákát akkor nem világít hőelem 0-át mértem a fűtőszálon 2.0ohm-ot
most akkor a pákával lesz a gond nem az állomással? Mit lehet ilyenkor tenni?
Ez a fajta állomás annyi különbséggel hogy a kijelzést nem csináltam meg.
A fűtőszálra menőt mérjem vagy a hőelemre menőt?
Fűtőszál kap-e feszültséget, mikor jelzi, hogy fűt.
Hello 4 vezetékből kettőn 0v mértem másik 2-tőn 26v váltót mértem.
Akkor kap a páka feszültséget, tehát fűtenie kéne.
Esélyes, hogy a páka rossz, de lehet csatlakozó hiba is, vagy a vezeték tört meg. Szét kéne kapni a pákát is és átmérni. ui.: amúgy milyen páka?
Hello eddig is úgy mértem minden a páka borításán belül van a négy vezeték csatlakozása ott eltávolítottam a szigetelést és ott mértem mert én is úgy gondoltam hogy talán csak ez lesz a gond.48W ha jól tudom Solomon páka ha jól emlékszem.Igaz nem olyan rég vettem mert ami régen volt amikor az állomást csináltam,abba beleragadt a hegy és mikor kierőszakoltam, sikeresen kihúztam a belét. Úgy ez nem régi még a gyárilag kapott hegy van bent. Meg aztán én talán negyede annyit használom mint a fórumozok nagy része.Ilyen hamar tönkre menne?
Munkahelyemen már vagy 5 éve megy gond nélkül. Lehet kifogtál valami gyári hibásat, mert nem panaszkodnak erre a típusra.
Sziasztok
Én is megépítettem Attila Forrasztóállomás II.-t. Induláskor nekem is voltak vele bajok. Elsőre a kijelző nem ment rendesen, de rájöttem, hogy kisebb nagyobb zárlatok voltak, de szerencsére nem szállt el semmi sem Amikor a kijelző már ment rendesen, akkor meg nem szabályzott az elektronika, folyamatosan fűtött a páka. De itt találtam meg a megoldást. Tényleg igaz az hogy a hőelem polaritása nem mindegy. Megfordítottam és egyszerre működött rendesen a szabályzó rész is. Ha esetleg valaki ilyen hibával szembesül, akkor erre figyeljen!!! Beállítottam a hőfokokat, és most már rendesen működik és szabályoz is. Üdv Tibi
Sziasztok!
Megépítettem Attila Forrasztóállomás II kapcsolását, és akadt némi problémám. Amikor eltekerem a potit, vagy megnyomom a gombot a kijelzőn 850+-10 érték jelenik meg, és csökken(200-as értékre, olyan 8-10 másodperc alatt csökken), majd beáll a páka hőmérsékletére, azt pontosan jelzi ki, és tartja. Az utolsó tizedes pont is világít, ahogyan kell neki. 2 db icl7107 is próbáltam már. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
Hello. Ha a tizedes pont világít és helytelen az érték akkor ott valami gond van. Az jelzi hogy éppen a beállított hőmérséletet mutatja a kijelző. Ha átáll az aktuális hőfokra a tizedes pont kialszik. Ez kb. a bekapcsolástól vagy a gomb megnyomástól 3-6sec. A panelon nézz körbe nincs -e vezetősáv szakadás vagy forrasztási hiba. Az ICL ic az működik a gond nem ott lesz. Levan írva melyik ic felel a beállított hőfok kiértékelésért szerintem a gond ott lesz valahol.
Sziasztok!
Van egy Solomon SL-10-es forrasztállomásom ami valamiért nem működik rendesen. Amikor bekapcsolom felmelegszik a megadott hőfokra, de utána ha kihűl a páka, nem melegíti fel újra. A fűtést jelző led pedig vagy bizonytalanul pislákol, de fűtés nincs, vagy egyáltalán nem világít és a páka nem forró. A páka nem hibás, sajnos az állomásban lesz a hiba. Hogyan találhatnám meg? Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Újraépítettem Attila86 forrasztóállomását, mellékelem a nyáktervet amit könnyebb elkészíteni, nincsenek benne olyan vékony vonalak.
Megjegyzem, hogy a hőelem rövidrezárásakor a kijelzőn nem "000" van, hanem 10-30 közötti érték, ez valószínűleg az OPA offszete miatt van.
Bővebben: Link ehez hogy tudnám
Bővebben: Link az az itt lévő kijelzőt amit Attila csinált hozzá beépíteni mert én a régit csináltam meg az első link lévő pálkát és nincs kedvem ujjat csinálni hogy lehetne bekötni a kijelzőt azt szertném tudni hova kéne bekötni a kijelzőt. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
Enis megepitettem a JTL Analog forrasztoallomast es hozza egy kijelzot persze minden kulon taprol megy tokeletesen mukodik csak a kijelzon futeskor 1-2 fokot felugrik a homerseklet pl:162fok fut 164 nem fut 162 ezt a kis ingadozast nem lehetne valahogy stabilizalni? Az lm324 1-es labara van kotve a kijelzo es ott ugrik a fesz !
Mar csereltem a 47uf es 220uf is es semmi valtozas!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |