Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Mostanában nincs vele probléma, mert rendszeresítettem erre a célra egy pár gumikesztyűt. Egy másik párt pedig a maratáshoz(valamiért nem szeretek a sósavas hiperolba nyulkálni ). A harmadik pár pedig a tisztítást segíti, mert belemártom egy kis denaturált szeszbe a külsejét, aztán hiába fogdosom vele nem lesz zsíros a panel .
Lehet én vagyok egy kicsit , de nekem így esik jól... Egyébként 4-5 adag nyák után hajlamosak szakadni a kesztyűk.
Sziasztok!
Honnan lehet dry fóliát szerezni? (tudom hogy volt már ez a kérdés, bocs) janikukac te honnan szerzed?
Kipróbáltam: egy mai újabb tapasztalat: többet kéne rátok hallgatni: gyorsan előhívódott 2 percnél, de mégse tökéletes. A fóliát nem raktam fel szépen, csunya lett picit, fáradt vagyok. Ki se marattam. Akkor 2 is soknak tűnik ahogy elnézem, hiszen most is már mintha túl lett volna lőve. Köv. alkalommal (max. jövő hétvégén) 1 percre lövöm.
Luluzulu: ezt kaptam egy kedves kolegától.
Nekem a ledekkel 1 perc után is jó, de mivel nyomdai fóliám van akár 5 percig is világíthatom.
Gyere el holnap adok egy métert azzal játszhatsz.
Nekem házi, 2 réteg... Legolcsóbb Konika nyomtatóval.
A fólia, amin a rajzolat van. Már lassan egy éve , amióta fotózok (p20, gyári lakkos) kettőt használok, mert egy túlságosan átlátszó, nem is merem úgy próbálni.
A gyors temp6 nem biztos , hogy jó sőt nálam is ha kicsik is , de mindig abból adódnak minőségi hibák , hogy kapkodok pedig nem kéne rá kel szánni azt az időt én már többször megjártam csak ezért
Ezt viszont nagyon jól teszed ! Ezt mindenkinek csak ajánlani lehet ! A gumikesztyű a második számú védőfelszerelés (az első a szemüveg) maratásnál !
Nekem szemüvegem nincs. Mondjuk lehet nem ártana, de vigyázok a vegyszerekkel. Ha bármi van rögtön bő víz+szappan(eddig egyszer volt, még az első maratásomnál erre szükség). Inkább arra figyelek, hogy porvédő maszkom legyen mikor nyákot darabolok. Attól a finomszemcsés portól jobban félek, mint attól hogy a vegyszer kb. 80 cm-t csapódik felfele, csak azért hogy szembe találjon. Sőtt igazából nem is felfele mert arra a gőz száll, hanem még kb fél métert oldalra is.
Bármelyik tecsóban/obiban/stb. kapsz 500-1000 ft nagyságrendű összegért ilyen búvárszemüvegszerű munkavédelmis cuccot. Ennyit csak megér a látásod, nem?
Ezt nem vitatom. Viszont ebbe ne menjünk bele, hogy én miért és miért nem. Messzire vezet ráadásul félek, hogy elfajulna...
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor tudok felveszek szemüveget(pl.: mikor a nyákot darabolom, az apró szemcsék miatt mindig felveszem).
Hehehe, nálam a cnc marja körbe, közben meg megy a porszívó. Tök munkavédett vagyok (védem magam a munkától).
Ja. Kifúrja, szerszámot cserélsz, körbemarja, úgy hogy minden oldal közepén hagy egy 5mm-es szigetet amit csak 1mm mélyen mar be, 0.5mm marad. Azt mikor már minden kész (maratás, feliratozás, lakk) csak egyszerűen egy mozdulattal ki lehet törni.
Hiába kicsi rá az esély, hiába vigyáztam is, ifjabb koromban mégis valahogy szemembe került a vasklorid. Apró, barna pont látszott a szemfehérjén, SZTK-ban le kellett vakartatni. Utána még kötést is tesznek rá, amit pár napig nem szabad levenni. Utána vakít a fény, mert elszokik tőle a szem, szóval csupa kellemetlenség.
Később autó alatt, szerelés közben fémreszelék, ugyanaz a tortúra. Úgyhogy azóta már én is szemüvegpárti vagyok.
A fémszemcse tényleg kellementlen lehet(szerencsére még nem volt benne részem). Egyszer volt az iskola műhelyében egy eset, hogy nem vettem fel a védőkesztyűt, és pont akkor pattant le a kalapácsról egy darab... Az sem volt túl kellemes( kb 2 hónap mulva derült ki, hogy bennemaradt és jól begyulladt, de szerencsére nem lett belőle komolyabb baj, mert a szembeszomszéd orvos és kiszedte, nem kellet bemenni a sebészetre). Azóta ügyelek az ilyenekre...
Akkor próbáld ki a nitrógőzös eljárást : egy nagy befőttes üveg aljára bedobsz egy nitrohígítóba áztatott papírtörlőt és a lézernyomatot az üveg fala mellé beteszed , rácsukod a tetejét és húsz perc múlva kiveszed a lapot (tökéletesen fényzáró lesz a nyomat)
kicsit "szárítod" majd mehet a levilágítóba . Egyébként itt a témában van róla kép is
Köszi, ezt kipróbálom ! Így akkor egy maszk elég?
Igen elég egy maszk és 5 másodperc levilágítás ..
Egyébként épp ma próbáltam a black cuvering spray-t itt Szegeden 3000ft körül van az ára , az is tökéletesen fényzáró nyomatot eredményez 1-2 perc alatt (száradási idő)
Az jó! De hogy lenne nálam elég 5 másodperc???
Ha másnál jó , akkor neked is elég kell , hogy legyen , ha nem így van , akkor biztos valami más a technika , ezért kell kísérletezned , hogy megtudd mi az az idő ami nem hogy éppen , hanem a tutira jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |