Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem az analóg VFO úgy szokott mászni mint a gép. Feladtam, teljesen elmentem a DDS irányába.
Szia!
Szép hangja van így a szűrővel!
Igen Szendi001!
Én is el játszogatok sokszor az összeállítással, meg lehetőleg szem előtt tartok alapvető irányelveket. Ha csak úgy rá állok egy vevővel (etalonnal) a VFO füttyére és közben megebédelek, s nem változik a fütty az már pozitívum. Persze frekimérővel pontosabb a mérés. Ma meg az asztalon össze állított rádióval 14MHz-n ráálltam az SSTV 14230KHz frekire és pont egy Török amatőr adott. Tegnap este pedig Kanadai aktivitás volt így könnyedén lehetett venni a kanadai állomásokat. Hangfájl mellékelve, egy VC3-as állomást hív egy LX ...
Tudod az elektronok jövése/menése is hőt termel.
Gútán lakom abban kérném a segítségeteket,hogy nem i tudja valaki itt valahol a közelben nincs i rádióamatőr.
Előre is köszönöm.
Hali!
A jól bevált módszer, hogy ha egy városban sétálgatunk az asszonyok a kirakatokat, mi meg a tetőket vizslatjuk. Néha még autóból is meg meg pillantok egy tipikus Rádióamatőr antennát. Vagy csak meg érzem a szagát, a buszon meg QSL-t nézeget és óncseppes a zoknija (mint nekem) ![]()
Ez is egy megoldás Gábor!
![]()
Az NMHH honlapján a keresőbe írd be, hogy hívójel. Erre az első helyen kihozza a hívójelkönyvet. Ez tartalmazza az összes magyarországi rádióamatőr hívójelét, és egyéb adatait. Ha meg tudod nyitni, akkor már kereshetsz településeket benne, címek, nevek is vannak.
Ez a hívójelkönyv linkje:
Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy Guta (Kolarovo) Szlovákiában van, ott az NMHH -nak nincs hatásköre.
elektroncso: Szlovákiában is van hírközlési hatóság, aki az amatőrügyekkel (is) foglalkozik, próbálkozz a honlapjukon, biztos van nyilvántartás, de nem tudom nyilvános-e. Ezenkívül még a rádióamatőr szövetségetek honlapján is keresgélhetsz.
Nézegetem én az antennákat csak az a gond hogy Gútán még a legtöbb házon fenn van a régi tévé antenna és nem tudom őket megkülönböztetni.
![]()
Jó csak az a gond hogy nem tudok szlovákul.De amúgy jó nekem a határon túl is csak közel legyen.
Szlovákul én sem tudok, és már sajnos segíteni sem, mert a pozsonyi barátom, aki ott dolgozott, nincs már.
Azokat a házakat nézd, ahol sok antenna van kisebbek, nagyobbak, és általában ház mellett külön árbócon vannak, és némelyik forgatható is. Mindkét Komáromban biztos találhatsz, de itt a fórumon is van pl. Győrben.
Kösz már találtam amatőrt egy darab van egész Gútán de a legeldugottabb utcában :rinya: .Az antenna pedig a tetőn van egy hosszú függőleges rúd és több lefelé ágazó is van mellette.Ez nem az §rboc hanem az antenna.
Amúgy a mamámnál is a ház mellett van külön árbocon és mégse rádióamatőr. AMÚGY KÖSZÖNÖM A SIGíTSÉGET MINDENKINEK.
Akkor rajta keresztül bekerülhetsz az amatőrök táborába, neki biztos vannak kapcsolatai. Az antennákról még csak annyit, hogy amatőrők között is sokféle van, van aki csak egy sávon dolgozik, van aki több sávon is, és inkább csak forgalmazni szeret, van aki inkább konstruktőr. A több sávon forgalmazó amatőr antennái nemigen férnek el egy normál háztetőn, míg egy csak VHF/UHF sávon, átjátszókon keresztül forgalmazó amatőrnek lehet nincs is a telephelye (QTH) körül telepített antennája.
Értem köszönöm.Amúgy most vettem észre a szmile alatt az árboc akar lenni bocs.
Ez így igaz,de a legfurcsább dolgok is lehetnek antennák!
![]()
Sziasztok!
Szükségem lenne egy egyszerű VHF rádióra amelyen a NAVINFO 22-es csatornát figyelhetném. Duna árterületen lévő házam van és mióta megszűnt az internetes vízállásjelentés már csak ezen a csatornán teszik közzé az adatokat. Mit érdemes szerintetek? Venni vagy létezik valami egyszerű kapcsolás amivel "hallgatózhatnék"? Köszönöm a segítséget! ludus
161,700 MHz -re csinálsz egy jó érzékeny vevőt, vagy veszel egy PAMR rádiót, leselejtezettet, de megpróbálkozhatsz egy szkennerrel is.
Bővebben: Link
egy ilyen esetleg jó lehet erre a célra?
Elvileg jó, de mivel 16 csatornás, valószínűleg programmozni kell.
Elvileg jó, feltéve, ha működőképes (ennyi pénzért ez kérdéses). Az eladó nem tudja programozni, azt írja, márpedig ezt programozni kell. Kell még hozzá akku és töltő is.
Hát akkor sajnos nem az igazi! Akku és töltő még megoldható lenne de gondolom a programozás nem egyszerű, spec kábel és program kelletik hozzá! Marad egy új készülék de az minimum 10-12 ezer, át kell még gondolnom...
Nézegettem, az ebéjen lehet kapni készletet, programmal együtt. De egy pohár tejért megvenni a tehenet . . .
Inkább egy szkennerben gondolkozz. Sajnos csinálni sem egyszerű, nézz át a meteorológiai műholdvevős topikba.
A programozás nem egyszerű, spec kábel, interfész, soros portos, elegendően lassú, DOS-os gép és a szoftver kell hozzá...
Köszönöm a válaszokat, sajnos akkor ez részemről felejtős, marad a gyári vevő!
Pl ez: Bővebben: Link gondolom megfelelne a célra és nem is túl drága...
Nem akarok üzletrontó lenni, de ennyiért már a nagyobb tudású UV-5R típust is megveheted. Bővebben: Link
Sziasztok!
Sok szerencsét hozzá! Sajnos nekem nem volt, mert az első pár órás használat során megadta magát a kijelző vagyis a második szegmens megzavarodott. ( UV-3R ) ![]() Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |