Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   925 / 1681
(#) koboraram1221 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Hmm az valóban kimaradt, talán az élesztés, építés izgalmai miatt. A Dsub csatlakozót valóban a helyhiány miatt voltam kénytelen alkalmazni továbbá mindent el választok galvanikusan a földtől a greatz után és nem találtam olyan RCA csatlakozót itthon ami nem fém, de teszi a dolgát: vezet.
(#) alex0 válasza borvendeg hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
A D-sub és hasonló csatlakozókat igenis használják a hangtechnikában, nem is ritkán. Igaz, nem az otthoni, hanem a stúdiótechnikában. És analóg meg digitális átvitelnél is. Persze az oka egyszerű: nem nagyon fér más el - sokcsatlakozási pont, kicsi hely. Sok esetben kifejtő-kábelt kell alkalmazni. Egyik vége a D-sub a másik végén vannak az audió csatik.
(#) BEMcorp válasza alex0 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Jogos, most hogy mondod, eszembe is jutott, ismerősöm Logitech 2.1-es hangrendszerén is 9 tűs d-sub van. Bár ott elfért volna valami normális csatlakozó is, szóval abban az esetben nem tudom miért éppen azt választották oda.
(#) Józsi84 hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Hello!
Megépítettem az oldalon megtalálható AVR vezérelt ceruzaakku töltőt. A töltőáramot 300mA-re állítottam, a terhelés 30mA-rel merít. A dobozolás még várat magára . Nyaraláskor volt alkalmam alaposan letesztelni, maximálisan jól működött! Nagyon hasznos szerkezet, csak ajánlani tudom mindenkinek!
(#) koboraram1221 válasza Józsi84 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Szép munka gratulálok hozzá, a nyákot kézzel rajzoltad? üdv
(#) Józsi84 válasza koboraram1221 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ezt nem hiszem el! Ez a második nyákom, amit közzétettem és az előzőre is azt hitték, hogy kézzel rajzoltam. Valószínű, hogy valamit rosszul csinálok, ugyanis mindegyik nyákot vasalásos technikával csináltam.
Nekem így sikerülnek. Hullámos a széle tudom, majd megpróbálok a hőmérsékleten lejjebb venni, vagy rövidebb ideig vasalni, esetleg kevésbé rányomni a vasalót. (amúgy köszi a dicséretet!) Szép napot!
(#) JZoli válasza Józsi84 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Szerintem nem a hullámossága fő ok, hanem az állandó vonalvastagság! Általában ezt "csak" kézi rajznál szokták alkalmazni. Ha számítógépes tervezést használ az ember a vonalvastagságokat az áramigényhez igazítja, legalább is egy határig ez így van. Attól még jó ez a panel amit csináltál, nincs vele semmi baj.
(#) koboraram1221 válasza Józsi84 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Nem leszólni akartam, inkább pont ellenkezőleg ilyen letisztult nyákot ritkán látni és ezért gondoltam hogy kézzel lett rajzolva, üdv és grat
(#) Vacok válasza Józsi84 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Szia!
Jól néz ki, szép munka.
Ilyen elemtartót én is alkalmaztam egy processzor vezérelt akkutöltőben, és áruld el, hogy az aksikat hogyan szeded ki belőle? Nekem csak csavarhúzóval sikerül.
(#) Vales válasza koboraram1221 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Nagyon klasz lett, Gratulálok!
Egy lakótelepi panellakásban pl. ez már tényleg falat bont!
(#) koboraram1221 válasza Vales hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Köszönöm szépen, számítógépezni, filmezni teljesen elég.
(#) Józsi84 válasza Vacok hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Igen, elég nehéz kivenni belőle (de körömmel óvatosan kijön). Amúgy faragni akarok a műanyagból, ami az elemekre hajlik rá, csak félek, hogy akkor meg kiesnének belőle.
(#) nedudgi válasza Józsi84 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Közönséges selyemszalagot kell alkalmazni az elemek alá, azt meghúzva könnyedén kiemelhetők.
(#) janikukac hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
Elkészült a fejhallgató erősítőm!
TL072 van benne, és BD139, BD140-es tranyók! Nekem nagyon tetszik! Teljesen zajmentes, semmi koppanás. Viszonylag a hangerő is szépen állítható. Ami kicsit nem tetszik az az, hogy nagyon erős a magas hangja. (Lehet csak én szoktam az erős basszushoz.. ?!)
Várom a kritikát!
Dry maszkkal készült a panel. Ami még nekem tetszik, remélem díjazzátok is, az az, hogy a paneltrafót hogyan szigeteltem, azaz, hogyan védekezek a magasfeszültségbe nyúlás ellen. Egy ugyanakkora panelt felfúrtam, és felcsavartam a távtartóra. Szerintem nagyon jó megoldás, és nem mellesleg biztonságos is.
Köszönöm a segítséget reloop kollégának , akit sikerült egész múlt héten untatnom.

Üdv!
(#) mineral válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Eddig nem véleményztem a munkáid. Az első publikált munkáidhoz képest ez egy 1 osztályú munka. A fejlődésed eszméletlen! Ez már igen szépen sikerült. Hogy időközben megtanultál makrofotózni külön dícséret! Gratulálok és további sok ilyen munkát.
(#) janikukac válasza mineral hozzászólására (») Júl 30, 2012 / 1
 
Köszönöm szépen ! Az utóbbi időbe sok ilyet hallok, nagyon jól esik ! Ami viszont rossz a fejlődésem során, az az, hogy egyre jobban kezdem az analóg technikát megszeretni, de lassan muszáj a digitálisra áttérni... (PIC,...)
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Majd összesűrítjük! De sajnos a dobozlásra nincs ötletem.
Amúgy köszi a dicséretet !
(#) dudassandor1 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Nekem is nagyon tetszik! Jó hallgatózást vele!
(#) Vacok válasza Józsi84 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Nem hiszem, hogy kiesne, a rugó is elég erősen tartja.
(#) janikukac válasza dudassandor1 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Köszönöm !
(#) erdgab hozzászólása Júl 30, 2012 / 1
 
Meguntam,hogy elborul,leesik,szétesik,nem látok,stb.Szántam rá egy kis időt.Most látok,nem borul,nem esik szét,megtartja,forgatható,megáll ahol akarom és a gyógyszerem sem gurul el,nem ösztönöz cifra káromkodás folyamra.Nem a legjobb és legszebb,de használható és kis helyen elfér.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Nagyon príma lett. Gratulálok. A dobozolás nem nagy dolog, csak találsz valami alkalmas dobozt a házkörül. Ha nem volna egy darab lemezből gyárthatsz. A mechanikai munkát sem árt gyakorolni.
(#) Zoli_bácsi válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Így van. Ajánlom a dobozolás cikkem valamelyikét. Apropó: Nekem nagyon tetszik a szerelés a nyákon. Nagyon pöpec lett. Amit Köbzoli írt, abban tényleg van valami, kicsi forgatógomb fog csak ráférni.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szép munka, gratula. Egy-egy pont levonás jár, amiért nem tettél biztosítékot sem a primer, sem pedig a szekunder körbe. Tudod: rövidzárlat- hosszú tűz.
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Köszönöm mester ! Kéne gyártani, csak nincs miből..

Zoli_bácsi: Köszönöm szépen a dicséretet ! Megnézem a cikkeket, de kell nyersanyag is

Vic: Köszi! A biztosítékot még be lehet iktatni, és még szebb is lesz, ha a csavarós kupakú biztosítéktartót felfúrom...
(#) blackdog válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szia!

Külön dícséret a képek minőségéért! Ilyen kis panel és Dry maszk. Nos.. te tudod. Igaz arról nincs is kép. Egy negatívum. Az a zöld LED rosszabbul áll mit én 5-6 sör után.
[off]Azt áruld el, hogy miért PIC? Félsz az ipari minőségtől?
Amúgy nyugodtan mélyülj el az analóg világban. Igaz digitális a jövő, de nagyon sok hasznos alapot szerzel. Főleg, hogy előtted még a tovább tanulás a felső oktatásban..
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Köszönöm!
Azért, mert tetszenek, és egy idő után muszáj lesz úgy is, ha maradok ezen az úton. Később szeretnék komolyabban is programozni, ezért jó, ha előbb belemélyedek, már itthon.. :yes:
(#) emersys válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Szia.
Gratulálok hozzá. Egy jó tanácsot kérlek fogadj el, cseréld le azt a Piher stereo potit a szintén gyakorlatilag vele egy árban lévő Japánra. Hosszútávon jobban kiszolgálna. A stereo együtt futása, és az áthallása ezeknek lényegesen jobb.
(#) emersys hozzászólása Júl 31, 2012 /
 
Készülőben az Új tripla darlington kimenti fokozatú hibridem áramerősítő fokozata. 95% állapotban (a nyugalmi áramot állító fokozat tranzisztora még hiányzik.. )
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Igen, én is mondani szerettem volna, hogy azt a gagyi műanyag vackot felejtsd el végleg. Alkotásaid sokkal jobbat érdemelnek.
Következő: »»   925 / 1681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem