Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hmm az valóban kimaradt, talán az élesztés, építés izgalmai miatt. A Dsub csatlakozót valóban a helyhiány miatt voltam kénytelen alkalmazni továbbá mindent el választok galvanikusan a földtől a greatz után és nem találtam olyan RCA csatlakozót itthon ami nem fém, de teszi a dolgát: vezet.
A D-sub és hasonló csatlakozókat igenis használják a hangtechnikában, nem is ritkán. Igaz, nem az otthoni, hanem a stúdiótechnikában. És analóg meg digitális átvitelnél is. Persze az oka egyszerű: nem nagyon fér más el - sokcsatlakozási pont, kicsi hely. Sok esetben kifejtő-kábelt kell alkalmazni. Egyik vége a D-sub a másik végén vannak az audió csatik.
Jogos, most hogy mondod, eszembe is jutott, ismerősöm Logitech 2.1-es hangrendszerén is 9 tűs d-sub van. Bár ott elfért volna valami normális csatlakozó is, szóval abban az esetben nem tudom miért éppen azt választották oda.
Hello!
Megépítettem az oldalon megtalálható AVR vezérelt ceruzaakku töltőt. A töltőáramot 300mA-re állítottam, a terhelés 30mA-rel merít. A dobozolás még várat magára . Nyaraláskor volt alkalmam alaposan letesztelni, maximálisan jól működött! Nagyon hasznos szerkezet, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Szép munka gratulálok hozzá, a nyákot kézzel rajzoltad? üdv
Ezt nem hiszem el! Ez a második nyákom, amit közzétettem és az előzőre is azt hitték, hogy kézzel rajzoltam. Valószínű, hogy valamit rosszul csinálok, ugyanis mindegyik nyákot vasalásos technikával csináltam.
Nekem így sikerülnek. Hullámos a széle tudom, majd megpróbálok a hőmérsékleten lejjebb venni, vagy rövidebb ideig vasalni, esetleg kevésbé rányomni a vasalót. (amúgy köszi a dicséretet!) Szép napot!
Szerintem nem a hullámossága fő ok, hanem az állandó vonalvastagság! Általában ezt "csak" kézi rajznál szokták alkalmazni. Ha számítógépes tervezést használ az ember a vonalvastagságokat az áramigényhez igazítja, legalább is egy határig ez így van. Attól még jó ez a panel amit csináltál, nincs vele semmi baj.
Nem leszólni akartam, inkább pont ellenkezőleg ilyen letisztult nyákot ritkán látni és ezért gondoltam hogy kézzel lett rajzolva, üdv és grat
Szia!
Jól néz ki, szép munka. Ilyen elemtartót én is alkalmaztam egy processzor vezérelt akkutöltőben, és áruld el, hogy az aksikat hogyan szeded ki belőle? Nekem csak csavarhúzóval sikerül.
Nagyon klasz lett, Gratulálok!
Egy lakótelepi panellakásban pl. ez már tényleg falat bont!
Köszönöm szépen, számítógépezni, filmezni teljesen elég.
Igen, elég nehéz kivenni belőle (de körömmel óvatosan kijön). Amúgy faragni akarok a műanyagból, ami az elemekre hajlik rá, csak félek, hogy akkor meg kiesnének belőle.
Közönséges selyemszalagot kell alkalmazni az elemek alá, azt meghúzva könnyedén kiemelhetők.
Elkészült a fejhallgató erősítőm!
TL072 van benne, és BD139, BD140-es tranyók! Nekem nagyon tetszik! Teljesen zajmentes, semmi koppanás. Viszonylag a hangerő is szépen állítható. Ami kicsit nem tetszik az az, hogy nagyon erős a magas hangja. (Lehet csak én szoktam az erős basszushoz.. ?!) Várom a kritikát! Dry maszkkal készült a panel. Ami még nekem tetszik, remélem díjazzátok is, az az, hogy a paneltrafót hogyan szigeteltem, azaz, hogyan védekezek a magasfeszültségbe nyúlás ellen. Egy ugyanakkora panelt felfúrtam, és felcsavartam a távtartóra. Szerintem nagyon jó megoldás, és nem mellesleg biztonságos is. Köszönöm a segítséget reloop kollégának , akit sikerült egész múlt héten untatnom. Üdv!
Eddig nem véleményztem a munkáid. Az első publikált munkáidhoz képest ez egy 1 osztályú munka. A fejlődésed eszméletlen! Ez már igen szépen sikerült. Hogy időközben megtanultál makrofotózni külön dícséret! Gratulálok és további sok ilyen munkát.
Köszönöm szépen ! Az utóbbi időbe sok ilyet hallok, nagyon jól esik ! Ami viszont rossz a fejlődésem során, az az, hogy egyre jobban kezdem az analóg technikát megszeretni, de lassan muszáj a digitálisra áttérni... (PIC,...)
Majd összesűrítjük! De sajnos a dobozlásra nincs ötletem.
Amúgy köszi a dicséretet !
Nekem is nagyon tetszik! Jó hallgatózást vele!
Nem hiszem, hogy kiesne, a rugó is elég erősen tartja.
Köszönöm !
Meguntam,hogy elborul,leesik,szétesik,nem látok,stb.Szántam rá egy kis időt.Most látok,nem borul,nem esik szét,megtartja,forgatható,megáll ahol akarom és a gyógyszerem sem gurul el,nem ösztönöz cifra káromkodás folyamra.Nem a legjobb és legszebb,de használható és kis helyen elfér.
Nagyon príma lett. Gratulálok. A dobozolás nem nagy dolog, csak találsz valami alkalmas dobozt a házkörül. Ha nem volna egy darab lemezből gyárthatsz. A mechanikai munkát sem árt gyakorolni.
Így van. Ajánlom a dobozolás cikkem valamelyikét. Apropó: Nekem nagyon tetszik a szerelés a nyákon. Nagyon pöpec lett. Amit Köbzoli írt, abban tényleg van valami, kicsi forgatógomb fog csak ráférni.
Szép munka, gratula. Egy-egy pont levonás jár, amiért nem tettél biztosítékot sem a primer, sem pedig a szekunder körbe. Tudod: rövidzárlat- hosszú tűz.
Köszönöm mester ! Kéne gyártani, csak nincs miből..
Zoli_bácsi: Köszönöm szépen a dicséretet ! Megnézem a cikkeket, de kell nyersanyag is Vic: Köszi! A biztosítékot még be lehet iktatni, és még szebb is lesz, ha a csavarós kupakú biztosítéktartót felfúrom...
Szia!
Külön dícséret a képek minőségéért! Ilyen kis panel és Dry maszk. Nos.. te tudod. Igaz arról nincs is kép. Egy negatívum. Az a zöld LED rosszabbul áll mit én 5-6 sör után. [off]Azt áruld el, hogy miért PIC? Félsz az ipari minőségtől? Amúgy nyugodtan mélyülj el az analóg világban. Igaz digitális a jövő, de nagyon sok hasznos alapot szerzel. Főleg, hogy előtted még a tovább tanulás a felső oktatásban..
Köszönöm!
Azért, mert tetszenek, és egy idő után muszáj lesz úgy is, ha maradok ezen az úton. Később szeretnék komolyabban is programozni, ezért jó, ha előbb belemélyedek, már itthon.. :yes:
Szia.
Gratulálok hozzá. Egy jó tanácsot kérlek fogadj el, cseréld le azt a Piher stereo potit a szintén gyakorlatilag vele egy árban lévő Japánra. Hosszútávon jobban kiszolgálna. A stereo együtt futása, és az áthallása ezeknek lényegesen jobb.
Készülőben az Új tripla darlington kimenti fokozatú hibridem áramerősítő fokozata. 95% állapotban (a nyugalmi áramot állító fokozat tranzisztora még hiányzik.. )
Igen, én is mondani szerettem volna, hogy azt a gagyi műanyag vackot felejtsd el végleg. Alkotásaid sokkal jobbat érdemelnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |