Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenkinek.Sikerult megjavitani a monitort.Egy kondi volt a hibas.A sor trenzisztor utab egy drosszel es utanna volt a hibas kondi.Koszi mindenkinek a segitseget
Sziasztok!
Kaptam nemrég egy IBM és egy Sony Trinitron 17"-os monitort ajándékba.A Sony müxik csak néha pár másodpercre valamelyik alapszin elmegy és visszajön,de ha bemelegszik ritkábban csinálja és van amikor nem is csinálja ezt a jelenséget.Nem szedtem még szét ,de valami érintkezési hibára gondolok.Szerintetek hol lehet gubanc? A másikban viszont ugrál a kép : kihúzódik a kép a teljes ernyőre egy pillanatra aztán kisebbre ugrik vissza aztán megint ki és ezt csinálja folyamatosan.Sorkimenőre gondoltam de nem hallom hogy sercegne .Érdemes még foglalkozni vele? köszi a válaszokat!
szia.
eza képugrálos dolog nálam is elöjött.1 napig tartott mig átforrasztottam az összes forrpontot de utánna megszünt a jelenség szerintem kezdj neki az átforraztásnak. :yes:
Szia!
Jó buli azt a sok forrpontot átforrasztgatni!!! Lehet megpróbálkozom vele...jó állapotú monitor
Sziasztok!
A cég ahol szervízesként dolgozom kb. 2 éve vásárolt 20db Yakumo 17'' TFT-t és most sorra kezdenek bedögleni, mindegyik ugyanazzal a hibával. Bekapcsolás után kb. 2 másodpercig van kép majd a háttérvilágítás eltünik róla de kép továbbra is van. Szerintem valami inverter hibája lehet,de sajnos nem igazán értek az ilyenekhez.Nincs valakinek valami 5-lete merre induljak el. A TFT panelre a vezérlésen kívűl megy még 4 csatlakozó amik a háttérvilágítást vezérlik.Ezek kimenetét megmértem és amikor jó akkor van fesz. amikor elsötétedik akkor nincs kép. Ja szervízbe már küldtük de természetesen nem javíthatóként selejtezésre javasoltként jött vissza mind. Én selejtként megvenném őket pár 100 forintért ha javítható lenne.
szerintem is megér ennyit. veszteni valod nincs max az az idö amit ráforditottál
szia.
pár száz forintért (max 3000 adok 2 darabért)énis igényt tartanék 2 darabra :yes: megoldhato lenne ez az üzlet?
Részemről rendben, szándékomban áll megvenni mindent,csak szeretném tudni hogy javítható e .
Ha igen akkor valaki dobhatna pár ötletet hol keressem a hibát, és annak adok egyet belőle. Szerintem jó üzlet.
hát hogy javithato-e azt én nem tudom mivel nem ez a szakmám.de ha csak a világitás ment ki benne és lehet látni a képet akkor nekem megér ennyit
ha gondolod vegyél fel msn-re a többit megbeszéljük ott. ba3@tvn.hu
Ha a világítást nem is tudod életre kelteni, akkor is megér annyit, tudsz belőle projektort csinálni.
Na ilyenkor hátrány, ha az ember vidéki...
nekem is ahhoz kellene nameg buherálgatni
Tudom, rögtön leesett nekem!
Ha nem ilyen messze laknék, én is vevő lennék egyre.
Szia, ez a projector dolog érdekelne,esetleg találok valami infót róla valahol?
Hát ez tiszta beszarás.
Visszatérve az eredeti problémára,az lenne a kérdésem hogyha veszek egy 12 voltos fénycső invertert és azzal meghajtom a háttérvilágítást akkor működhet a kijelző? Tudom nem lehet majd állítani a fényerőt de azért kezdetnek ez sem rossz.
Sziasztok!
Valaki nem tud szerezni valami infót (inverter feszültség,frekvencia,áram)erről a TFT kijelzőről: a TFT hátoldalán lévő matricákon ezek vannak: PV170LCM C01P M170ES-P01 PROVIEW TECHNOLOGY COMPANY LIMITED Ez van a Yakumo 17"-os monitorban és ma kipróbáltam egy inverterrel (12V-os PC Neon)de csak halványan világít a háttérvilágítás.
Mindenkinek üzenem aki eddig priviben érdeklődött a monitorokról hogy:
Természetesen meglesznek a Yakumo monitorok csak mivel cégünknél megvan mindennek a menete kicsit várni kell rá. Ha minden jól megy akkor a hónap közepére leselejtezésre kerül, utána leviszik a selejtraktárunkba és utána majd kitűznek egy időpontot a megvásárlására (licitálásra). Na ekkor fogok én közbelépni mert ezek a monitorok már ki sem kerülnek eladásra. Utána minden jelentkezőt értesíteni fogok hogy megvan a cuccos.
Hello!
Szerintem a szóban forgó Yakumo monitor egy koppintás, mégpedig egy az egyben a Proview MA782 17" Legalábbis külsőre,de gondolom a bele is ugyanaz
én valamilyen ledes megoldásban gondolkozom.a fényerö szabályzás max ki lenne vezetve a moncsi hátuljára egy potival home made megoldás de nekem megfelelne
mint két tojás kivülröl aztán lehet hogy belüröl is detto
Szerintetek ezeknek az adatoknak lehet valóságalapja?
17.0" LCD Diameter(mm): 2.1 Lenght(mm): 374 Lamp Voltage (VL Vms):1500 Lamp Watts (At 5maARMS):5.6 Starting Voltage(Typ.Vms):1900 Intensity(Cd./m2):39900 CCFL's typically run at around 117Khz Mert ha igen akkor a monitorhoz nem kell más mint egy 1500Voltos 117Khz-es inverter Bár ezt a starting voltage-ot nem igazán értem. Link:http://lcdrepair.net/backlightpurchase.html
Az LCD-k háttérvilágítása neon csővel történik. Bővebben: Link
Starting voltage: ez az a feszültség, amitől begyújt a fénycső. Mikor világít, akkor visszaesik a fesz 1500V-ra. Az a 117kHz pedig (szerintem) az, hogy olyan frekvencián üzemel,"villog". Természetesen ez olyan magas frekvencia, amit már az emberi szem nem vesz észre, állandó válágításnak tűnik. (f>100Hz)
Jók lehetnek az adatok.
a neon cső átmérője, hossza ugye az eleje a cső nagy valószínűséggel hidegkatódos meghajtással megy, ezáltal a cső begyújtásához nagyobb fesz szükséges, mint a folyamatos üzemhez. Általában szórótrafót használnak, vagy elektronikus előtétet, ez a valószínűbb a monitorban. És pontosan, 117kHz-es váltófeszről működnek a csövek, azt a vibrálást pedig már nem látjuk...
Akkor elképzelhető hogy nekem azért nem megy a monitorom csak kb 2 mp-ig, mert a begyújtáshoz megvan a fesz de a folyamatos világításhoz már nincs?
Vagy ez hülyeség? Na mindegy holnap lefotózom a panelt hátha valakinek van valami 5-let hozzá.
Hello!
Újabb kérdéseim lennének TFT monitor ügyben. 1.Ma elkezdtem méregetni a panelen és egy érdekes dolgot tapasztaltam. Ha a panelban lévő TL494 IC 1-es lábára mérek akkor a következő történik.Folyamatosan 0V-ot mutat a műszer de olyan 3mp múlva eszetlenül elkezd valami sípolni a panelen. Azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudnék megbizonyosodni arról hogy az IC működik e rendesen. Én odáig jutottam hogy a tápot megnéztem rajta, azt kap rendesen. 2.Egy másik alternatívaként szétszedtem egy régi laptop-ot és abban találtam egy inverter elektronikát. Csővel mindennel. Ezt a csövet szeretném begyújtani a saját elektronikájával csak az a gond hogy én nagyokos mielőtt szétszedtem a szerkezetet elfelejtettem megnézni melyik csatlakozón mi megy így nem fogom tudni bekötni. 5 vezeték megy a panelra és elképzelésem sincs melyiken kap tápot és mennyit.Gondolom a vezetékek szinei nem mérvadóak így vissza kell fejtenem a vezetősávokat.Azért lenne jó ez a panel mert akkor a fényerőszabályzás is megoldható lenne valahogy szerintem. Ha valakinek van 5-lete hogyan lehet egyszerüen megtudni a bekötését ne kíméljen. Üdv
átforrasztgattam ,de sajna csak nem jó ugyan azt csinálja..... mostmár hallható valami sercenés a sorkimenőből a képernyő villogásával arányosan sajna
úgyhogy bontásra ítélem.
Sziasztok!
A hétvégén elment a piros szín az LG FLATRON 710B monitoromon. Egyszer-egyszer már elment korábban, de visszajött. Most már végleg eltűnt. Kidobni sajnálom, inkább megjavítanám. Mit szóltok a problémára? Köszi, Laci
Ütögesd meg nem jön vissza?Én a minap csináltam épp egyet csak az zöld szin gonja volt!Szedd szét és a képcső végén lévő panelon legelőször forraszd át a tranzisztorok lábait!Ezek ki szoktak idővel olvadni a teljesítménytranyók alatt!Pótikat is mozgasd meg egy kis kontaktsprayvel csak száradjon meg a beállítás elött!Lehet még hibás a monitorkábel is ezt kéne legelőször ellenőrizni!
Szia!
Nem ilyen egyszerű. Letöltöttem a service manualt ehhez a típushoz. Kézikönyv szerint nincsenek tranzisztorok, hanem stv9211 (előerősítő) és stv9556 (végfok) IC-k. Még nem szedtem szét teljesen, de ma este nekiesek. (STV=TDA) szóval én gyanakszom valamire, csak szeretném megerősíteni. Lacca |
Bejelentkezés
Hirdetés |