Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1109 / 2519
(#) kadarist válasza simi21 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

A meleg a tranzisztorok egyik fő ellensége. A jó hőelvezetés nagyon fontos!
(#) simi21 hozzászólása Aug 4, 2012 /

Akkor biztosan az a baja,de kimérem.Eddig is használtam rendesen,elég jól szól ahhoz képest hogy milyen régi.De nem gondoltam volna hogy ennyire túlmelegszik. Most azt fogom csinálni hogy szerintem nem forrasztom be a panelba hanem keresek egy nagy hűtőbordát és arra szerelem rá.Kicsit át alakítom.
(#) Battila hozzászólása Aug 4, 2012 /

Nem biztos hogy itt kellene ezt kérdeznem, de ha szerelés is kell a megoldáshoz, akkor már helyben vagyunk legalább. Adott egy Kenwood K550D erősítő. Egyik oldal recsegett, volt hang-nincs hang effektus, mint amikor a rádió nem veszi jól a jelet. Azután az az oldal el is némult. A másik oldal is már néha ezt játsza, de bemenetváltoztatásnál, ill. a bemenetválasztó tekergetése eddig még megoldotta a problémát, néha a másik oldal is feléled. A végfokoknál megvan mindkét oldalon a kellő nyugalmi feszültség, így egyszerű kontakthibára gondolok. Gondolom a bemenetválasztó poti lesz a ludas, nyomjam le kicsit kontakt-sprayvel, és valószínűleg megoldódik a problémám?

Hát első lépésnek szerintem én is azt tenném.Ha nem oldja meg a problémát akkor lehet tényleg a poti a hibás.próbáld meg először sprayvel
(#) LogicMgee válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Semmi baj,azért köszönöm szépen a fáradozást
(#) LogicMgee hozzászólása Aug 4, 2012 /

Azért ha tud valaki Sony TA-F 570ES erősítőröl kapcsolási és komplett nyákrajzot,azt nagyon megköszönném. Mert előfokpanelt azt sajna újat kell csinálni,még szerencse, hogy egyoldalas a nyák Sajna jópár helyen levált róla a nyák,bár huzalozással életre tudtam kelteni,de ez nagyon veszélyes lehet hosszútávon.Gondolom én Előre is köszönöm a fáradozást

Ismerős erősítő.Jó fajta hát ha szigetelt vezetékekkel huzaloztad akkor nagy baj nem lehet de hosszú távon tényleg jobb egy új panel.
(#) Kiszsan hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok! Kérdésem az h ha van nekem 2 db 100w erősítőm ami már gyárilag hidba van kötve és az egyiknek elszálltak a vegfoktranzisztorai amit csakujjabb tranzisztorokkal tudok helyettesíteni ebből lehet e vmi problema? Fog e egymás ellen dolgozni a 2 erősítő? Milenne ennek az eredménye?

Üdv.Ha ugyanolyanokra kicseréled szerintem nemlehet belőle probléma.
(#) kadarist válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Szia!
A régi tranzisztoroknak mi a típusuk?

Kadarist veled beszéltem pár napja erről.
Amugy KT818GMés KT819GM helyett lesz BD249c és BD250c
Azt irtatok h ez jó lesz helyette!

Más tokozasu de megoldom a felszerelést
(#) kadarist válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Ha a tok tényleg nem gond, akkor mehet!
(#) Beringer 600 válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Hali! Ez Orosz erősítő ugye?De mért nem nézel szét megfelelő tokozású tranzisztor után,mert biztos hogy van.Volt már egy pár Orosz erősítőm,és tisztelettel adózok irántuk.Szétnézek neked megfelelő tokozású tranyó után.
(#) Beringer 600 válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Én jobban a 2sd1047,és a 2sb817 párost javallanám.Árba ugyan az mint a bd249/250páros,csak sokkal több feszültséget bír.Bár ezek nem T03 tokozás,de inkább ilyen mint a bd249/250.Esetleg tudnál az erősítőről képet küldeni?Üdv,Zsolt.
(#) hlasznizoli hozzászólása Aug 5, 2012 /

Szép jó napot mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni! Keresnék kapcsrajzot 2*3W végfokhoz, 4 ohm-ra. Lehetőleg IC-vel, mert ha már kész lenne is késő lenne! Pici pc-hangszórókhoz kellene...
Köszönöm!
(#) Massawa válasza hlasznizoli hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Sokkal egyszerübb és olcsobb egy kicsi aktiv PC hangszorot venni .... erösitövel.
(#) hlasznizoli válasza Massawa hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Tökéletesen igazad van. Viszont, gyönyörű magasakkal szól, aktív mély készül hozzá, ami úgyszintén egy lerobbant aktív mélynyomó volt. Így töredékében fog megállni, mint egy most kapható elfogadható 2.1-es cucc...
(#) Szabi1 válasza hlasznizoli hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

(#) Massawa válasza hlasznizoli hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Mčg akkor is olcsobban és gyorsabban célba érsz. ha egy másik PC hangszorobol szereled ki áramforrással együtt.

(#) Zsolt-Kaposvár hozzászólása Aug 5, 2012 /

SEGÍTSÉG KÉRÉS!
STEG ST-300 B. Aloia
150+150W
220Volt
A helyzet az, hogy hőmegfutás miatt elszállnak a végfokok. nem tudjuk, mit cseréljünk ki, s mire, mert nem lehet már leolvasni némelyik alkatrészen mi volt. mintha szándékosan tüntették volna el róla.
Kellene egy kapcsolási rajz, vagy hogy mit hogyan állítsunk be.
Ehhez kérnék technikai segítséget.
Előre is köszönöm.
Zsolt

stegst300.jpg

(#) PH-User válasza matyusz hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Én is azon az állásponton vagyok, hogy ami elromolhat, az el is fog... Csak épp az nem mindegy, hogy mikor!
Próbáltam eBay-en cseredarabokat keresni, de csillagászati áron mérik őket, ezért gondoltam, hogy a WD40 segít a problémán. Viszont így már kaptam elég tanácsot, köszönöm, majd lehet szétkapom őket idővel.
(#) djzotya hozzászólása Aug 6, 2012 /

Üdvözletem mindenkinek!Végfok vásárlás elött állok,és nem tudom eldönteni igazából melyiket vegyem tartósság,teljesítmény szempontjából.Ágota,Dap audio palladium,T-amp,Castone,Behringer,Crest audio Robson,esetleg Reflex,ezek jönnének szóba.2szélessáv,és 2 db mélyet kellene hajtani.Ha valakinek esetleg volt dolga valamelyikkel és tudna szolgálni egy kis tapasztalati eszmecserével hálás lennék érte.Üdv:Zoltán
(#) Kiszsan válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Ez a baj ezekkel a forumokkal! amikor kapok pár jó megoldást és megrendelem az alkatrészeket utana mindig jön vki aki más megoldást ajánl! Nincs ezzel baj. amugy beszéltem egy orosz csavoval pár alkatrész számának kiderítése ügyben.már mindent tudok.csak össze kell majd rakni ha véletlen megérkeznek az alkatrészek...:s KEpeket meg igen küldök majd.Rec PAA600s az erősito típusa....
(#) Kiszsan válasza szamóca hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Már megrendeltem....amugy tenni fogok még ventillatort előre is a vegfoktranyokhoz..mert igen melegek amikor fullon myomjuk..
(#) Beringer 600 válasza djzotya hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Hali! Az én tapasztalatom szerint,hallottam már Palladium-ot, Behringert,és nekem ez sokkal jobban tetszett,de ízlések és pofonok.Nálunk a Sport csarnokba is,és a Művelődésházba is Behringer van.De nem akarlak befolyásolni,a döntés a tiéd.Üdv,Zsolt.
(#) Beringer 600 válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Hali! Ha biztosra akarsz menni,MJ15024,MJ15025, 250V 16A,250W.Ezek párba vannak,és TO3 tokozású.Ha ezek nem jók,akkor semmi.
(#) djzotya válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Köszi,akkor lehet hogy EP 2500 mellett döntök,belsőleg jónak tűnik a felépítése majd meglátjuk hogy hozza e a ráírt teljesítményt.
(#) sound.man válasza djzotya hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Kb. 800VA-s toroiddal van szerelve szóval annyira ne várj csodát attól a behri végtől. Inkább DAP P2000.
Következő: »»   1109 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem