Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nálunk itt Festék boltban árulják 1kg egy ezres ezer évig elég.
Úgy dolgoztam át , hogy amikor kinyomtatás után a rajzolatra úgymond művészi ecsettel szépen felhordtam egy keveset belőle , csak ott marad meg ahol a toner por is van némileg enyhén beszínezi a fóliát is , de az elenyésző a levilágítás szempontjából.A maradékot enyhén vizes vattával leszedtem , és kész De amint látható volt a vékony vonalak is jók lettek ez volt nekem a lényeg .Tettem fel sorozat képeket azon bemutatom , hogy csináltam.Az utolsó kép fordítva lett , de ilyen későn már nehezebb figyelni .
Ott, ahol a tonerpor van, ott mitől tapad meg, illetve mitől nem mossa le a szivacs?
Mindjárt ott tartunk, hogy Redis tollal visszük fel művészien a zöld tust a rézre.
Ha valaki nem ismerné
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy amikor vasaljátok fel az alkatrész oldali beültetési rajzot a végén amikor pucoljátok le róla a műnyomó pappírt mivel mossátok át vagy dörgölitek meg hogy a rajzokból is kijöjjön a pappír ami a festékbe ragadt? Üdv! Albert László
Finoman ujjbeggyel.
Durvábban szivaccsal. Keményen fogkefével. Brutálisan körömkefével. Végül 20%-os ecetbe áztatva.
Bolti flakonost? Vagy még hígítasz rajta?
Azt nem használom. Helyette inkább a Nitro hígítót. Az nem karcolja a rezet.
Az még jó ár. Ebay-n találtam. 5db Letter méretű postával majd 7 ezerért.
Váó köszönöm a gyors válaszokat mindegyikőtöktől most lesz mikkel kísérleteznem egy darabig.
Mindentől egyszerűbb, nem veszélyes technikával: egy tálba öntesz ecetet, hogy ellepje, és abba szépen 1 perc után feloldódik a papír, víz alatt ledörgölöd óvatosan a papírt, és matt fekete felirat marad.
Kipróbáltam az ecetes technikát és hibátlanul működik.
Utána kicsit átdörgöltem körömkefével és csodálatos rajzolatot kaptam és ahol rá kellett javítanom alkoholos filccel azt a részt sem bántotta. Köszönöm mindannyiótoknak a segítséget megkíméltetek sok hajoldozástól a csap fölött
Ez az oxid por ez olyan , hogy ecsetelés folytán megfogja az anyagot mint mondjuk a puha grafit stb nem tudom máshogy leírni .Igazából én csak, azért enyhén vizes vattával csináltam, mert ez nem oldja a toner port , így a rajzolatot nem bántja , de egyébként nem annyira lényeges , mert ha kicsit több ideig ecsetelem a port víz nélkül a felesleg ügy is lejön.
pjg : Akár még az is lehet , de egyenlőre a rajzolat sötétítésére ez jó megoldás , 1 perc be sem telik .Illetve van még egy ötletem , de az is még tesztre vár .Amúgy ez nem más mint a jó öreg indigó ezt, azt hiszem nem kell senkinek bemutatni , és ebből is a gépi indigó a jó , mert van többféle.Ezzel viszont olyan fedést lehet elérni mint az atom próbáljatok egy gépi indigót átvilágítani lehetetlen. Hát röviden csak ennyi egyenlőre a többit majd ha tökéletes lesz.
Sziasztok! Szétbontottam egy régi Olivetti nyomtatót és találtam benne egy stepper motort négy kivezetéssel fekete, barna, citrom, narancs, színű kivezetéssel, 3,3V 0,75A 4,4ohm. Tudtok ehhez esetleg vezérlő áramkört logikai IC-vel, természetesen laminálóba tenném! Köszi előre is!
Én ezt vettem meg. Elé vezérlőnek pedig PIC lesz.
Bővebben: Link
Ott van a link közepén. A 4 bemenet pedig a PIC 4 lábára megy. Onnan már csak fantázia kérdése.
Sziasztok!
Tudtok valamilyen programot vagy módszert arra, hogy pdf fájlból, hogy tudok csinálni negatív pdf-et? Próbáltam azt, hogy pdf creatorral csináltam képet, és a képet már könnyebb negatívvá varázsolni, de a méretarány nem tartódott meg.
Szia!
Olvass vissza! Pl: Adobe Illustrator. Pontosan le van írva, hogy kell. #1254027
Szia! Amikor nyomtatsz figyelj arra, hogy ne igazodjon a papírmérethez, akkor marad a méret.
Kipróbáltam a módszert, tökéletesen működik. Zseniális
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogyha Positive20-as panelt meg akarok szárítani sütőben és van benne lámpa akkor az a 15-20 perc jelent valamit a panelnak? Nem aktivizálódik a lakk?
Fűtsd fel 50-60°C-ra a sütőt majd kapcsold le. Tedd be a panelt és hagyd kihűlni...
Egy újabb manőver hát nem gyönyörű dry ra vasalt rajzolat .Igaz ici pici hibák vannak benne , de hát az aranyból is elcseppen állítólag. Ezzel meglehet spórolni egy nehéz üveget , és így mindenhol tökéletesen rajta van .Nyilván ez nem lesz tartós maszk , mivel a dry védőfóliával a rajzolat is távozik , de annyi baj legyen.Ez azért elég jónak mondható , és a korábban bemutatott oxid por festék sokat számít a fedésben , ugyanis azzal elsőre sikerült .Igy van még egy technikám nyák készítésre a többi mellett.
Szép lett, bár vannak hiányosságok, ott alul.
Megoldottam.
Mivel ki nem akartam venni az égőt (Szét kellene kapni a fél sütőt) Hajtottam egy kis alu lapot és elé állítottam. Teljesen sötét lett a sütőben.
Igen hát, ha hiszed ha nem ez az első próbálkozás volt .Magam sem hittem , hogy lesz belőle valami , de tettem egy próbát.Tulajdonképpen , ha valaki csinálja , vagy kipróbálja , és belejön a dologba , akkor sok minden megspórolható vele .A dupla maszk , a befőttes üvegbe való dunsztolás , és még lehetne sorolni. Annyi van , hogy itt nem lesz tartós a maszk , de viszonylag elég hamar elkészíthetővé válik így a dry os technika már, és aki nem nagyon jár , vagy nincs lehetősége nyomdába menni, mert nincs annak lehet ez egy alternatíva . Persze minden kézügyesség kérdése , és ennyi.
Ezzel gyakorlatilag a dry-os nyákgyártás egyik lényegi pontját veszted el, mégpedig azt, hogyha kell akkor (megfelelő mennyiségű dry esetén) akárhányszor reprodukálható.
Nyilván így is reprodukálható, de mondjuk ha kéne belőle 10-20-100 darabot csinálni valószinüleg nem ezt választanád.
Igen ebben teljesen igazad van ,hogy ha tömeg gyártásról lenne szó , akkor célszerű nyomdai maszkot csinálni a későbbi felhasználás miatt kérdés , hogy ha valami divat , vagy trendi az mikor kerül elő megint szóval lehet, hogy egy nyomdai maszk is a fiók mélyére kerül hosszú időre .Persze ezt nem lehet előre tudni.De mondjuk 10db ig még ki lehet bírni.A reprodukálhatóság egy olyan dolog , hogy lehet dry al sem mindig ugyan olyan itt , ott lehetnek eltérések , és itt is .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |