Fórum témák
» Több friss téma |
Szervusztok!
Van egy SU-V4-es erősítőm és olyan problémám lenne vele hogy a reléje nem húz be a jelzője elkezd gyorsan villogni és ennyi mi lehet a probléma?
Végfok IC. Az IC kimenetén mérj DC feszültséget, amelyiknél nagyobb DC mérhető, az a rossz.
Ha megvan a rossz csatorna akkor mit tudok csinálni?
Ha valóban IC hiba, akkor cserélni kell. Sajnos csak után gyártott kapható és nem igazán jók...
Ne szaladj ennyire előre, bizonyosodj meg a hiba okáról.
Mérjél, akkor tudhatjuk meg, hogy valóban IC hibásodott meg.
Egyenfeszültséget kellene mérned az IC kimeneti pontján. Ha jól emlékszem, STK8050 van benne, 2db.
Az IC 3. kivezetése, ott kéne mérned. Az 1-es + tápfesz, az 5-ös a - feszültség. Mérhetsz az L301 és az L302 tekercseken is ez a kimenethez csatlakozik, itt 0V körüli feszültség, vagy néhány mV ami jó, nagyobb DC esetén rossz az IC.
Jó holnap meg mérem és ugye balról jobbra vannak a láb számok?
Sziasztok!
Nekem sajnos a Technics házimozi erösítőm kezd haldokolni valamiért menetközben OVERLOAD ír és lekapcsol a kimenete, de valamikor már simán bekapcsoláskor jelentkezik ez a jelenség! Ilyenkor általában csak a végfok szokott tönkremenni vagy valahol érzékeli a túlterhelést a végfok Ic? erösítőm tipusa: SA-DA15 de erről a konkrét típusról még rajzot sem találtam. Kérem aki már találkozott hasonló problémával kérem segítsen.
Na meg mértem a 3. lábnál 35,5 voltot mértem a 13. lábnál 52,3 voltot mértem
Hali van egy technics su-v670 -m mikor hozzám került jobb oldal nem volt jó napokba viszont füstőlt egy picit aszt puff. A relé gondolom az, nem húzott be. Találtam 1 rossz kondit , most bekapcsol fél perc aztán meg ki, felbúg a hangszóró(zene szólrajta)és kikapcsol. Kikapcsolt állapotban a többi dolog jónak tűnik. Létszíves Help
Üdv vagy egy technics sa-gx180 erősítőm és olyan problémám van hogy már 40% hangerőn kikapcsol és overload feliratot ír ki akár rádiót akár a gépről hallgatom a zenét néztem és a ventilátor olyan 40%-nál kezd beindulni előtte csak elindul fordul 2-3-at és leáll.
Próbád meg a ventilátort kicserélni, hátha segít.
Mondd meg melyik kondit cserélted ki? Bővebben: Link
Én is a ventilátor motor hibájára tippelek. Kiépítve, tisztítsd meg a motor csapágyait, kommutátorát (WD40).
A saját SA-DA10-es erősítőmben sem forog a ventillátor folyamatosan,csak kb. 40%-os hangerőállásnál kezd beindulni,mint a Te esetedben is.
A külső burkolat sok esetben már szinte égeti az ujjaimat,de a venti nem indul el,elég furcsán van megoldva. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Sziasztok.
Nincsen véletlenül valakinek akár könyvben, akár pdf-ben Technics RS-TR575 típusú kazettás magnóhoz magyar nyelvű használati útmutatója? Nagyon megköszönném.
Bővebben: Link Ha nem értsz valamit angolul keres fel privibe!
Köszi.
De elsősorban ezért kerestem magyar nyelvűt, de ha más nem lesz más alternatíva akkor megfelel ez is.
Üdv.Köszönöm a segítséget a probléma elhárult ventilátor cserével.Segítséget szeretnék kérni hogy nincs e valakinek elfekvőben távkapcsolója ,és kezelési útmutatója?Technícs SA-GX180 rádió erősítőhöz.
Sziasztok!
Egy Technics su-v1x típusú erősítőm van. Az lenne a problémám,hogy mikor bekapcsolom egy pillanatra felvillan a kijelző..és utána elsötétül és nem csinál semmit..két szerelőhöz elvittem,de nem tudtak vele mit kezdeni. Akinek van valami ötlete az legyen szíves írjon, mert már nem tudom mit csináljak. Előre is köszi
sziasztok Van egy onkyo A-22 erősítőm bekapcsol rendesen de hangot nem ad ki mi lehet a hiba hol keresendő tudom nem ide kellene írnom de itt hátha segít valaki
Szia!
Kevés az információ amit leírtál! Így használható választ sem tudsz kapni...
Had kérdezzem már meg hogy milyen szerepe van relének az erősítőben ha nem kapcsol be vagy ha kiold
DC védelem, ha a végfok kimenetén nagyobb DC szint jelenik meg lekapcsolja a hangsugárzókat a kimenetről. Megvédi a hangszórókat.. Általában végfok meghibásodás estén nem kapcsol a relé. Méréssel könnyen kideríthető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |