Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   13 / 33
(#) dannu hozzászólása Aug 13, 2012 /

Szervusztok!

Van egy SU-V4-es erősítőm és olyan problémám lenne vele hogy a reléje nem húz be a jelzője elkezd gyorsan villogni és ennyi mi lehet a probléma?
(#) CHZ válasza dannu hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Végfok IC. Az IC kimenetén mérj DC feszültséget, amelyiknél nagyobb DC mérhető, az a rossz.
(#) dannu válasza CHZ hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Ha megvan a rossz csatorna akkor mit tudok csinálni?

Ha valóban IC hiba, akkor cserélni kell. Sajnos csak után gyártott kapható és nem igazán jók...

De akkor be sem fog kapcsolni?

Ne szaladj ennyire előre, bizonyosodj meg a hiba okáról.
Mérjél, akkor tudhatjuk meg, hogy valóban IC hibásodott meg.

De mit mérjek és hogy segíts légyszives

Egyenfeszültséget kellene mérned az IC kimeneti pontján. Ha jól emlékszem, STK8050 van benne, 2db.
Az IC 3. kivezetése, ott kéne mérned. Az 1-es + tápfesz, az 5-ös a - feszültség. Mérhetsz az L301 és az L302 tekercseken is ez a kimenethez csatlakozik, itt 0V körüli feszültség, vagy néhány mV ami jó, nagyobb DC esetén rossz az IC.

Ez svi2004
(#) reloop válasza dannu hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Szia! Azon 3. és 14. láb a kimenet.
(#) dannu válasza reloop hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Jó holnap meg mérem és ugye balról jobbra vannak a láb számok?
(#) mazso1988 hozzászólása Aug 13, 2012 /

Sziasztok!
Nekem sajnos a Technics házimozi erösítőm kezd haldokolni valamiért menetközben OVERLOAD ír és lekapcsol a kimenete, de valamikor már simán bekapcsoláskor jelentkezik ez a jelenség!

Ilyenkor általában csak a végfok szokott tönkremenni vagy valahol érzékeli a túlterhelést a végfok Ic?

erösítőm tipusa: SA-DA15 de erről a konkrét típusról még rajzot sem találtam.

Kérem aki már találkozott hasonló problémával kérem segítsen.
(#) dannu hozzászólása Aug 14, 2012 /

Na meg mértem a 3. lábnál 35,5 voltot mértem a 13. lábnál 52,3 voltot mértem
(#) Szabi1 válasza dannu hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Sajna rajzot csak rajzot venni lehet Bővebben: Link
Bővebben: Link2
(#) takacsat23 hozzászólása Szept 7, 2012 /

Hali van egy technics su-v670 -m mikor hozzám került jobb oldal nem volt jó napokba viszont füstőlt egy picit aszt puff. A relé gondolom az, nem húzott be. Találtam 1 rossz kondit , most bekapcsol fél perc aztán meg ki, felbúg a hangszóró(zene szólrajta)és kikapcsol. Kikapcsolt állapotban a többi dolog jónak tűnik. Létszíves Help
(#) Csabuss hozzászólása Szept 12, 2012 /

Üdv vagy egy technics sa-gx180 erősítőm és olyan problémám van hogy már 40% hangerőn kikapcsol és overload feliratot ír ki akár rádiót akár a gépről hallgatom a zenét néztem és a ventilátor olyan 40%-nál kezd beindulni előtte csak elindul fordul 2-3-at és leáll.
(#) Szabi1 válasza Csabuss hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Próbád meg a ventilátort kicserélni, hátha segít.
(#) Szabi1 válasza takacsat23 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Mondd meg melyik kondit cserélted ki? Bővebben: Link
(#) CHZ válasza Csabuss hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Én is a ventilátor motor hibájára tippelek. Kiépítve, tisztítsd meg a motor csapágyait, kommutátorát (WD40).
(#) promise válasza Csabuss hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

A saját SA-DA10-es erősítőmben sem forog a ventillátor folyamatosan,csak kb. 40%-os hangerőállásnál kezd beindulni,mint a Te esetedben is.
A külső burkolat sok esetben már szinte égeti az ujjaimat,de a venti nem indul el,elég furcsán van megoldva.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) mazso1988 hozzászólása Szept 13, 2012 /

Sziasztok.
Nincsen véletlenül valakinek akár könyvben, akár pdf-ben Technics RS-TR575 típusú kazettás magnóhoz magyar nyelvű használati útmutatója?
Nagyon megköszönném.
(#) Szabi1 válasza mazso1988 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Bővebben: Link Ha nem értsz valamit angolul keres fel privibe!
(#) mazso1988 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Köszi.
De elsősorban ezért kerestem magyar nyelvűt, de ha más nem lesz más alternatíva akkor megfelel ez is.
(#) Csabuss hozzászólása Szept 22, 2012 /

Üdv.Köszönöm a segítséget a probléma elhárult ventilátor cserével.Segítséget szeretnék kérni hogy nincs e valakinek elfekvőben távkapcsolója ,és kezelési útmutatója?Technícs SA-GX180 rádió erősítőhöz.
(#) catwatt hozzászólása Szept 24, 2012 /

Sziasztok!
Egy Technics su-v1x típusú erősítőm van. Az lenne a problémám,hogy mikor bekapcsolom egy pillanatra felvillan a kijelző..és utána elsötétül és nem csinál semmit..két szerelőhöz elvittem,de nem tudtak vele mit kezdeni. Akinek van valami ötlete az legyen szíves írjon, mert már nem tudom mit csináljak. Előre is köszi
(#) torok72 hozzászólása Okt 14, 2012 /

sziasztok Van egy onkyo A-22 erősítőm bekapcsol rendesen de hangot nem ad ki mi lehet a hiba hol keresendő tudom nem ide kellene írnom de itt hátha segít valaki
(#) CHZ válasza torok72 hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szia!

Kevés az információ amit leírtál!
Így használható választ sem tudsz kapni...
(#) torok72 válasza CHZ hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Had kérdezzem már meg hogy milyen szerepe van relének az erősítőben ha nem kapcsol be vagy ha kiold
(#) CHZ válasza torok72 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

DC védelem, ha a végfok kimenetén nagyobb DC szint jelenik meg lekapcsolja a hangsugárzókat a kimenetről. Megvédi a hangszórókat.. Általában végfok meghibásodás estén nem kapcsol a relé. Méréssel könnyen kideríthető.
(#) torok72 válasza CHZ hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Szia. A relé be kapcsol kattan egyet
Következő: »»   13 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem