Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1763 / 3984
(#) kadarist válasza David.zsombor hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

A több száz méterhez azért megfelelő vevőkészülék és vevőantenna sem árt.
(#) keszeg01 hozzászólása Aug 13, 2012 /

Jó estét .
Ebben a fórumban 2009 -ben többször is utaltatok erre a linkre de nekem nem sikerül regisztrál, segítsetek .
Előre is kösz.
http://www.4shared.com/dir/33032560/8229dad9/RTsharing.html
(#) keszeg01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Én kérek elnézést, hogy megszülettem.
Mivel itt utaltak többször rá ezért bátorkodtam megkérdezni.?
(#) keszeg01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Nem személyeskedtem .
Leírom még egyszer itt többször utaltak erre az oldalra s gondoltam egyszerűen megkapom a válasz a kérdésemre.
Ha tudsz segíteni tedd meg ha nem akkor kárvolt válaszolnod, én ha tudok segítek még ha nem is oda való!
(#) David.zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Én csak néhány 10 cm-t próbáltam egy zsebrádióval de csak akkor hallatszott valami ha közelről belefújtam. Ezeket a topikokat végignéztem és több kapcsolást is kipróbáltam. Azért írtam ide hogy hátha van valakinek olyan konstrukciója ami személyesen neki működött.
(#) pucuka válasza David.zsombor hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Nem szeretnék offolni, ha a kérdésedet valamelyik linkelt topikban teszed fel, válaszolok. Egyébként másnak is volt hasonló problémája. De cipőt a cipőboltból.
(#) David.zsombor válasza pucuka hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Fm adó kapcsolások, kérdésekbe ment. Megköszönném a segítséged.
(#) Endre22 hozzászólása Aug 14, 2012 /

Én még mindig akksi mizériában vagyok..
Tehát a problémám, hogy úgy akarok egy WiFi routert akksiról működtetni, hogy amikor rádugom a töltőre, akkor az akksi töltődjön, közben a ruoter is. Majd amikor lehúzom a töltőről, akkor újra akksiról megy.
Van egy egyszerű ötletem rá, kérdés, hogy működne-e!
Teszek egy relét a töltő kimenetére, ami átkapcsol akkor, amikor a töltőt bekapcsolom, ilyenkor a töltő árama megy a routerbe. Ha lekapcsolom a töltőt, a relé elenged és az akksi árama megy a rouerbe.
Kérdés, hogy az a nagyon rövidke idő, még átkapcsol a relé, elég rövid-e ahhoz, hogy a router ne érezze meg és reseteljen?
(#) Balaa16 válasza Endre22 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szia!
Puffer üzemmódban kell használnod az akksit. Vagyis egyszerűen rákötöd párhuzamosan a tápra, mint egy pufferkondit, és kész!
Üdv: Balázs!
(#) Sebi válasza Endre22 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Ezt megteheted egyszerűen párhuzamos módban is: az akksi mindig táplálja a routert, ha rádugod a töltőt, ha nem. Minden riasztóban így van, de diódákkal is szét lehet választani, kihagyás nélküli átkapcsolást létrehozva. Router és reléfüggő, hogy nem indul-e újra egy relé átkapcsolásnál.
(#) gabrisherceg hozzászólása Aug 14, 2012 /

Sziasztok,
Szeretnék egy ütemre, ritmusra mozgó motort egyenárammal, de úgy hogy csak pár millimétert mozduljon meg a tengely, következő ütemre meg mozduljon vissza. Akár szabályozhatóra, hogy mennyit forogjon. Nem tudom hogy lehetséges-e egy ilyen kivitelezése, csak most jutott eszembe, hogy hátha meg lehetne valósítani. A legjobb lenne, valami mikrofonos téma, hogy ne legyen közvetlen kapcsolat az erősítővel.
(#) mps válasza gabrisherceg hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

(#) gabrisherceg válasza mps hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Közben az is eszembe jutott, talán egyszerűbb, hogy egy elektronika ami mikrofonról villogtatna ütemre. 3V-os lézerrről lenne szó...
(#) gronee válasza (») Aug 14, 2012 /

ne szojjá be
(#) Mybuster válasza gabrisherceg hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Akkor ezt a kapcsolást ajánlom neked anno én is megépítettem.

Bővebben: Link

vidi
(#) Rainbow15 válasza Rainbow15 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Raktam még a trafó kimenetére 2000µF kondit, de ugyanúgy búg.
(#) kadarist válasza Rainbow15 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Földhurok van az erősítőn. Milyen a szerelésed? Nyákon van?
(#) Rainbow15 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Légszerelés. Eddig számítógép 12V-ról tápláltam (most is), és tökéletes, semmi búgás. Ezzel a táppal viszont búg, úgy, hogy a bemeneten még jel sincsen.
(#) vicsys válasza Rainbow15 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

A trafó kimenetére?? Szerintem az egyenirányító kimenetére kéne... Lehet, hogy nincs is benne?
(#) Rainbow15 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Bocs, elírtam, oda raktam. (graetz dióda, mint írtam korábban, tehát van egyenirányító )
Kondi nélkül ~11V-ot mérek, kondival ~18V-ot, egyenirányító dióda nélkül pedig ~12V AC-t.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

" Semmi újat nem hallottam-láttam itt,..."

Sajnálhatod. Pedig hozzáértőknek nagyon sokat mondtak ezek az oldalak...

Szép estét neked is!
(#) Orbán József válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

[OFF]Kedves Barátom!
Olyan 25-30 éve már foglalkoztam ezzel, hidd, el, nincs új a Nap alatt. Ne higyj nekem, amikor butának mondom magam, ez csak kedveskedés a rosszakaró felebarátaim felé. Nem olyan súlyos a helyzet.
(#) silent15 hozzászólása Aug 15, 2012 /

Üdv, van egy ilyen fojtóm, és ezt szeretném használni 2 db 10W-os fénycsőhöz, ez elvileg egy sima , nem duplás fojtó, de mégis 4 kivezetés van benne, a kérdésem az lenne, hogy ha a fénycsöveket sorba kötöttem egymással, és így kaptam a 2 fénycsőre összesen 2 vezetéket, azokat hova dugjam, és a nullást és a fázist ?

Köszi!

PICT1144.JPG

(#) silent15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Ez így jó akkor?
(#) silent15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Azzal nincs baj, ez még csak egy próbaüzemű, amint látom hogy működik, teljesen le lesz szigetelve.
(#) sooska3 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Köszönöm a választ.
(#) sooska3 hozzászólása Aug 16, 2012 /

Sziasztok. Van egy kapcsolásom aminek nyugalmi árama 10mA ha e relé amit működtet behúz akkor összesen 35mA a felvett áram. Jelenleg 9V-os elemről működtetem az áramkört és a relét is de szeretném megoldani, hogy 230V-os hálózati feszültségről működjön. Építettem már lágyindító áramkört és ott a relének szükséges 24V egyenfeszültséget a csatolt képen látható módon oldották meg. Kérdésem, hogy ilyen módon meg tudnám oldani az áramköröm táplálását vagy mindenképpen kellene egy trafó? Ha jó az áramkör melyik alkatrész cseréjével lehet változtatni a kimeneti feszültséget?
(#) D4rklord hozzászólása Aug 16, 2012 /

Sziasztok!
Szeretnék csinálni a műhelybe egy automata porszívót! Ami úgy működik, hogy bedugom mondjuk a körfűrészt egy konnektorba és amikor elindítom akkor elindul a porszívó is, ez eddig nem gond mert simán megoldható mindenféle elektronika nélkül! Viszont az a gondom hogy amikor kikapcsolom a fűrészt a porszívónak még mennie kellene egy pár másodpercig, hogy ne maradjon a gégecsőben fűrészpor! Hogy lehetne megoldani a késleltetett kikapcsolást?
(#) amitech hozzászólása Aug 16, 2012 /

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem: ha egy BC337-es NPN tranzisztort, ami egy optocsatolón keresztül egy relét vezérel PNP tranzisztorra cserélek, akkor megfordul a relé kapcsolási üteme? Ha igen, akkor milyen típusú tranzisztort ajánlanátok?
(#) amitech válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Szia! Köszönöm, de nem erre gondoltam, kicsit másképp teszem fel a kérdést. Van egy termosztát kapcsolásom, egy külső érzékelővel. A gond az, hogy ha ez érzékelő és a vezérlő között megszakad a kapcsolat, akkor a vezérlő automatikusan meghúzza a relét. Ez ugye fűtésnél nem túl biztonságos, mert fűt a vakvilágba. Azt szeretném elérni, hogy a fent vázolt esetben a relé elejtsen. Ezt hogyan érhetem el egyszerűen? Ezért kérdeztem, hogy NPN helyett PNP tranzisztorral megfordulna a relé kapcsolása?
Következő: »»   1763 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem