Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ma végre megpróbálkoztam a nem bloti fotólakkos nyák használatával.
Egész jól ment a felfújása itt van a végeredmény. Mit szóltok hozzá ,hol hibáztam? Bővebben: Link (Felül nem maratáshiba csak zsepimaradék)
Nem egyenletes lakkfelvitel, így az előhívás sem egyformán történik /szerintem/ .
Ezért mondjuk sokan a dry-t. Ott tuti egyenletes, olcsó, és a legjobb..
Nem tenném fel kinagyítva , de nem tudom mivel marattad , de néhol alámart , illetve a szélek hullámosak az alámaródás miatt.Egyébként nagyjából egybe van .
Ez nem nagyított kép ekkora a valós méret.
Kloridot használtam maratáshoz.
Nem rossz ez. Úgy mondják falura elmegy (de szerintem a városban is jó lesz )
Tudom ,hogy neked az a valós méret , csak én nagyítottam ki arra írtam azt, hogy nem tenném fel , valószínű félre értettél valamit.Igaz fénybe nem nagyon látni a rajzolatot, de mint írtam nagyjából egybe van.Használható.
Sziasztok, szeretnék csinálni egy NYÁKot egy PIC18f252 -nek, és ennek a működéséhez szükséges smd alkatrészeknek, és még rá akarok tervezni egy ilyet is Bővebben: Link és ezt akarom egy 60*60 as panelra. Valaki tud ajánlani egy jó programot?
Sprint Layout
Eagle
Diptrace , Expresspcb stb stb stb , és Google
Illetve ezt a nyák tervet menyiért lehetne meg csináltatni egy nyákra kifúratva? 94x101mm
Hát ez nagyon drága lenne Minimum kb 10 perc , és ha nyákod sincs hozzá , akkor tényleg gáz van.
Két kérdésem lenne, miért csináltatni akarod te nem tudod azért vagy ? A másik a fúrás sem nagy dolog , vagy nem szeretsz fúrni ? Én szeretek fúrni Különben viccet félre téve biztos lesz aki segít majd neked .
2 napja vasalom a nyákot és az istenért sem akar sikerülni!
Hát ebben az a gáz, hogy ez egy pdf. Ebből fúróállományt nem tudsz csinálni, marad a kézi fúrás, ami ennyi luknál nem 10 perc!
Ha megvan az eagle vagy sprint layout, vagy bármilyen más tervezőben a forrás ami tud exelon fúrófilet generálni akkor ki tudom fúratni a cnc-vel. Keress meg az email címemen.
Nem akar sikerülni ezt nem értem , talán ha leírod , hogy s miként csinálod megtaláljuk a hibát is valószínű.
Vettem műnyomó papírt lézer nyomtatóval rá lett nyomtatva a nyákot meg tisztítom elkezdek vasalni fele rajta marad másik fele nem kb 2 órát vasalom és akkor már majd nem sikerül de valahol egy pár centis rész csak azért is lemarad és már nagyon ideges vagyok
Vasaláskor jobban nyomd oda.
És ha ilyen bonyolult a rajz akkor ne siess a papír leszedésével tedd bele egy tál meleg vízbe és hagyd benne éjszakára. Nekem bejött.
A nyákot , hogy tisztítod meg ?Hogy helyezed a papír a nyákra stb.
Valahol biztos hibázol , mert ha nem marad meg a nyákon a rajzolat nagyobb felületen , akkor zsíros a nyák .Amikor ráteszed a papírt a nyákra , akkor sem szabad megérinteni sem a rajzolat részt sem a nyákot.Érted Jolán ?
2 órán keresztül szinte a teljes testsulyommal rá nehézkedek a vasalóra!
Igen tisztába vagyok vele hogy nincs fogdosás, de most olvastam egy másik módszert hogy vignettára kell nyomtatni ezt már próbáltátok mik a vélemények?
Kinek ez jön be kinek az , ezt ki kell próbálgatni.De még mindig kíváncsi lennék elsősorban , hogy hogy tisztítod meg a nyákot.Nem tudom a Jolán név mennyire valós , de ha igen , akkor a vasalással nem igen lehet baj.
Ha van egy 2 oldalas nyák és fotózással kellene megcsinálni de csak 1 oldalas a levilágítóm akkor meg lehet azt csinálni ,hogy a felső és alsó maszk közé beteszem a nyákot?
először levilágítom az egyik oldalt aztán a másik oldalt és előhívom mint a 2 oldalt egyszerre. Ez kivitelezhető?
Nem nagyon valós de már nagyon profin vasalok csak nem nyákot, amúgy a tisztítás mosogató szerel, az amúgy is zsíroldó de 2 nyákot már tönkre tettem egy idegességembe be raktam a sütőbe rá egy tégla hagy menyen át a festék nem hogy a festék nem ment át de még a nyák is megéget akkor a második nyákot filctollal kijavítottam azt neki álltam maratni hát a filctoll lémosódót és maradt a rósz nyák!
Szerintem nem, csak abban az esetben ha tökéletesen letakarod , hogy még véletlenül se érje az UV.
tras : Ez így nem lesz jó a zsíroldó az még nem biztos , hogy megtisztítja úgy ahogy kell.A tisztításnak olyannak kell lennie , hogy az oxidálódott foltok stb eltűnjenek , és szép tiszta egyenletes réz felületet kapjál .Ilyenkor a víz mindenhol szépen elterül rajta , és nem kúszik le róla , ha a víz ezt teszi , akkor zsíros a nyák , és nem lesz jó.Karcolni lehetőleg ne karcold , mert az is nehezíti a rajzolat megtapadását , és még maratáskor alá is mar.És a végén hagyni kell rendesen megszáradni , és semmivel nem kell a száradást gyorsítani.Ha így csinálod jó lesz.
Igen ezt így csinálják házilag , csak arra kell vigyázni hogy jól rögzítsd a nyákra a filmet ne mozduljon el fordításkor. Én ezért használok vákuumos leszorítást :
egy neylon zacsiba teszem a nyákot a filmmel együtt a zacsi száját leragasztom és kiszívatom belőle a levegőt egy régi fóliahegesztő "vákuumgépével" ezután kezdem a levilágítást ....
Ha nekem nincs ilyen ,hogyan rögzíthetem még a panelt?
800-as vízpapír és sok türelem ,tükör fényesre lehet csiszolni a nyákot-
Sosem csiszolom a nyákot semmilyen formában.
Nekem bejött ,mert sima lesz a felülete és egyenletesen elterül a tinta.(Próbáld ki)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |