Fórum témák
» Több friss téma |
A trafó ki fog nyúvadni idővel. A hőelemet ellenőrizheted egy hőmérős multiméterrel, hogy adott beállításnál kb arra a hőfokra felfűti-e a pákát, de elvileg jónak kell lennie, mert a nagyobb állomás kezeli a kisebb pákát.
Ha ez stimmel, a trafócsere megoldás lehet, de a vezérlő áramkörön a triakot, ami a pákafűtést kapcsolgatja ellenőrizd le típusszám alapján, adatlapból, hogy elbírja-e a kb 4 amperes áramerősséget, ellenkező esetben azt is cserélni kell.
BT138 -as triak van benne. Adatlap szerint 12A a terhelhetősége, annak bírnia kell.
Sajnos nincs hőmérős multiméterem, ezért játszadoztam az ón olvadási hőmérsékletével, de az alapján rendben van. Akkor marad a trafó csere idővel. 95w weller trafót így külön szinte lehetetlen szerezni.
Egy sima 100 wattos toroid is jó bele. Az kisebb helyet foglal, mint az EI magos, és töredékébe kerül, mint a gyári weller trafó.
A miniforr még békebeli, van benne anyag. Mondjuk itt szakaszos üzem van a felfűtés után, van ideje hűlni a trafónak.
Én sem ugrok neki egyből trafót venni. Annyi, hogy lassabban fűt így fel. A hőfokot viszont tartja.
Most próbálkoztam diódás hőmérséklet méréssel, 12 fok különbség volt a számolt és az állomás által mutatott érték közt. Akár még pontos is lehet. A HQ-ban 5.700 egy 100w-os 2x12v-os toroid. Szerintem marad az benne ami van. Így is OFF voltam.
Felesleges kicserélni, csak a felfűtés ideje alatt terheli teljesen a trafót és az a wsp80 pákánál nem sok.
A SOLDER PEAK fekete nyelű 60w illetve a 80w pákái milyenek?
Van róluk tapasztalat? Milyen hőelem van bennük? A topikban közölt kapcsolások jók hozzájuk, vagy teljesen más milyen kellene? Csak gondolkodóban vagyok, lehet építek egy saját forrasztóállomást.
Nem ismerem őket, de van egy tippem, hogy termisztor van benne, mégpedig ptc.
Sziasztok egy kérdés .....
pontos típust tud esetleg nekem valaki mondani ,milyen ptc van a wsp80-as pákában ?
Üdv.
Pontos típus nincs. Méréseim alapján 0°C-on 20,9Ohm az ellenállása, tehát egyedi kivitelezés. Innentől már számolható az általános képlettel a hőmérséklethez tartozó ellenállás.
ok értem de mivel elektronikai analfabéta vagyok és nem ismerem a képletet ..de nem is akarom megismerni ..inkább bemenni a boltba és azt mondani hogy én ezt meg ezt a ptc-t szeretném megvenni ....
van egy mérésem igaz +28C -ban ami 24.2 Ohm És van egy képem a szineíről így talán ez plusz segíség megmondani a típusát ....
Ok.
De mint már írtam egyedi alkarészről van szó, ezért nem fogsz ilyet kapni semmilyen üzletben sem. Amit lefényképeztél, az pedig csak egy kondenzátor. A PTC a fűtőbetétben van, amit nem igazán lehet szétszedni roncsolás mentesen.
Na akkor ennyit a hozzáértésemről ..merthogy az ,ill ez égett el az enyémben ..a fénykép egy másik kölcsönpákáról van ...
kösz ..
Sziasztok!
Valaki le tudná írni, hogy egy WSP80-as páka csatlakozójának milyen a kiosztása? Értem ez alatt azt, ha szemből nézem a csatlakozót, akkor a kis műanyag pöcöktől számolva melyik lábak a fűtőszálé melyikek pedig a termoellenállásé...
Segítség valaki megnézné nekem mit terveztem félre át terveztem a panelt más hűtő bordákhoz más kondikhoz lehet elnéztem valamit mert nem működik valaki nézze át segítsen nagyon kérem.
ezt terveztem át
ez amit át terveztem segítség
Sziasztok!
Megtudja mondani valaki hogy weller wp80 pákához melyik vezérlő jó? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
PL.: Bővebben: Link
Szia!
Ha jól olvasom, a linkelt kapcsolást te készítetted. Szeretném én is megépíteni, de nem találom az R8, R9, és a C2 értékét, sem a triak típusát, Meg tudnád adni ezeket? Előre is köszi.
R8: 5,1k
R9: 6,8k C2 pedig nem kell bele. Triak: BT137, vagy bármi hasonló A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Sziasztok!
Weller (Weller PU WDD 81V) forrasztóállomásomon aktív a készenléti üzemmód. Ekkor 150fokra hül le a páka, majd ha így sem használom sokáig, akkor csak egy - jelet lehet látni a kijelzőn. Azt az érdekességet vettem észre, hogy amikor - jelez és onnan visszafűt, eleinte a beállított 300fok helyett 324-re tornássza fel a hőmérsékletet, majd néhány perc alatt áll be jó lassan a 300fok. De bekapcsoláskor nincs ilyen és a 150 fokos készenlétről sincs ilyen. Ez mitől lehet?
Megszalad a hő...
Mivel standby-ből indul, gyorsabban kell elérnie az üzemi hőt, (hamarabb használhasd) ezért nagyobb teljesítménnyel fűti a pákát. Induláskor nem kell akkora teljesítménnyel fűteni, hisz mindenki elfogadta, hogy bekapcsolás után kell egy kis idő...
Milyen pákával próbáltad?
WP80-al.
Írtam pü-t.
Szia!
Nekem WSD80 állomásom van, amin ugyan nincs standby, de bekapcsoláskor ez is túlfűt. WSP80 pákánál 25-28 fokkal lő túl a beállított hőfokon, LR21-nél 10-15-tel (kisebb fűtőszál teljesítmény+nagyobb térfogatú hegy=kisebb hőmegfutás). Utána 15-20 másodperc alatt beáll a hőfok, és tartja is pontosan. |
Bejelentkezés
Hirdetés |