Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   334 / 1152
(#) Hury válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

(#) lac08 válasza Hury hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Az lenne még a kérdésem:
ezt a Live Linuxot Windows alatt el lehet indítani, vagy ha úgy csinálom, hogy erről bootol a gép, nem teszi majd taccsra a működő windows-t?
(#) Hury válasza lac08 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Üdv!

Windows alól nem indul, ez nem egy windowsos program, hanem egy egész operációs rendszer. A CD-ről kell bootolni.

Egy Live linux nem tesz tönkre semmit, ahhoz meg kell dolgozni tudatosan. (particionálni, stb...) És nem szabad telepíteni.

Lehetőség szerint magyar nyelvre kell állítani és figyelmesen olvasni, nem lehet baj.
(#) _ampervadasz_ válasza Hury hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Köszönöm a segítséget, de végül sikerült megtalálni a webkamera telepítő CD -jét, így nem okozott problémát a telepítés.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 26, 2012 /

Most viszont egy elég fontos kérdést szeretnék feltenni.

Az Outlook hol tárolja a beállításait, leveleit, és minden a felhasználó fiokot érintő beállítást? Ezeket így mind át kéne költöztetnem egy másik gépre, outlook -ot nem nagyon ahsználtma.

Köszönöm.
(#) Stefan válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Ha jól emlékszem valahol a dokumentumok\application data\Microsoft (valami ilyesmi). Rejtett mappa, egyszer régen átvittem már így a leveleket, de szerintem van benne valahol export-import funkció.
(#) _ampervadasz_ válasza Stefan hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Ezt megtaláltam,de sajnos nem létezett a konténerfájl.

A tulaj akinek a gépéről mentettem, azt mondta, hogy csak a dokumentumok -at kell menteni.

Aztán mikor az új gépet visszavittem, akkor megnéze, hogy mi volt a változás, meg is nyitotta az outlook -ot, aztán körülbelül 200~ e-mail el is veszett.

Szerencsére minden ami a Document And Settings -ben tárolódott lementetem teljesen.

A konténerfájl Outlook.pst nem létezett, viszont más utirányon át rengeteg *.DBX fájlt találtam, amik az e-mail fájlok kódolt tartalmát hordozzák.

Van ere, oylan program, amivel visszatudom, az outlook számáráa érthető információvá alakítani?

Szerk.: Találtam itt oylan fájlokat is amik a következő kiterjesztést használják: oeaccount.VeriSign.oemigaccount a fájlnév, meg egy rendszerleírókulcs -ra hasonlító valami. Ezek a fájlok mit tárolnak?
(#) Hury válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Üdv!
Talán erre a kettőre lesz szükséged:
http://office.microsoft.com/hu-hu/outlook-help/outlook-elemek-expor...0.aspx

http://office.microsoft.com/hu-hu/outlook-help/outlook-elemek-impor...534110

Jobb a progira bízni, mint kézzel összeszedni a fájlokat, lehet, hogy nincs bennük minden ami kell. Bővebben nem ismerem, régen expresst használtam, aztán thunderbirdet.
(#) _ampervadasz_ válasza Hury hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Szia. Itt van a probléma elásva, nincsen *.PST fájl, csak a sok *.DBX fájl, amikben az e-mailak vannak tárolva.

DBX weiverrel, megtudtam tekinteni a fájlokat, csak valahogy visszakéne nyomni az outlook -ba, hogy ott jelenjen meg.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

A DBX az Outlook Express fájlformátuma (az XP beépített levelezője), tehát abba érdemes beimportálni a talált fájlokat. Aztán viszont érdemes áttenni a leveleket a sima Outlookba (importálással), mert az OE mindenféle hülye hibákat produkál, ha valamelyik DBX eléri a 2GB-os méretet.

Célszerű még átrakni a címlistát is, ezt PAB vagy WAB fájlban tárolja az OE. Keress rá az ilyen kiterjesztésű fájlokra.
(#) lac08 válasza Hury hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Nos, mindenkinek köszönöm a segítséget, egyenlőre úgy néz ki a dolog, hogy az "adat-visszacsalogatás" linux alatt működik. Bár a "magyar nyelvűre beállított linux nem lett minden ízében színmagyar, de el lehet vele boldogulni. Ahogy elnézem a gép erőlködését, talán 3 nap alatt végzek.
Két baj van csak ezzel.
A gép egy régi P3-as alaplapon az 566-os cerka 658-ra felhúzva, benne 3x64 MB SD RAM-mal,
továbbá a mentendő anyag egy mobilrack-kel beletolva, míg a mentési hely egy USB-n becsatolt külső HDD. És hogy az USB 1,1-es vagy 2.0-ás, az sajna az alaplap kézikönyvéből nem derült ki.
Így aztán a mindenféle furmányok közepedte az adatátvitel sebessége (nem éppen egy világbajnok., nagyjából 100kB/sec - s amiben közrejátszhat még az is, hogy a nem telepített linux folyton a CD-t tekergeti)

Mindenesetre ha végre sikerül a művelet, mégegyszer köszi mindenkinek, aki itt valami jótanáccsal szolgált.
Ezt a választ is jelenleg a linuxos netről írom. Sokkal hamarabb felcsatolt a netre, mint windows-os társai. Mindenesetre meg kell szokni ...
(#) Hury válasza lac08 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Üdv!

Ha van jobb teljesítményű géped - több memóriával, akkor érdemes azon megcsinálni a mentést. 192MB elég döcögős.

A procit visszarakhatod 566-ra, stabilabb lesz, de így különösen nem gyorsabb.

A live linux-nak állandóan kell a CD, hisz arról fut - nem is lehet kivenni. Hogy-hogy kéregeti?

Na, ha van net a live linux alatt, az jó!

Ha több géped van, akkor a gyorsabb hálózaton is át lehet vinni az adatokat. Kb. mintha megosztanád a hibás vinyó tartalmát.

Melyik live linuxot használod? - akkor tudok további támpontot adni.

FTP-szerver, samba-szerver ilyesmit tudhat pár kattintással indítani egy live linux.

Pfúú, amiket írtál nekem, az már kínai.

A nagygépem egy P4_2.8-as Pentium, 2GB RAM-mal, de azt a helyéről ki kellett volna szerelni és persze szétszedni, hogy a vinyót bele tudjam tenni a vérkeringésébe. A másik "nagy" gépem, a P4 3GHZ-es Pentium az 1 GB RAM-mal meg vidéken van anyósomnál a monitorral együtt.
Ezért választottam ezt a lassú gépet, mert ebbe nem kellett sehogy beleügyeskedni, csak simán bedugtam a rack-be a hibás vinyót, meg az USB-be a másikat (az 1 TB-ost) aztán hajrá ...
A aprocival nem foglalkozom, így is elmegy stabilan. Még csak nem is nagyon melegszik fel, legalábis a Everest szerint. Tudom, hogy a RAM nagyon kevés benne, de ez egy afféle összekukázott gép, nem is nagyon érdemes költeni rá, de ilyen tanulócélokra mindig megteszi ...
A lemezt nem kéregeti hanem tekergeti ...

Nem tudom, ez melyik Live Linux, a netről töltöttem le, valami 2009-es Ubuntu disztribució, Azt hiszem 699 MB-ot kellett kiírnom a CD-re. (ISO fájl)
Az egész most a nagy gépem monitorán van, így hálózaton összehozni félvakon? Ááááá! Az se lenne gyorsabb talán. Gondoltam rá még az elején, hogy felmásolom az internetes tárhelyemre (FTP), aztán onnan később leszedem a nagy géppel, de mostmár csak elvan így.
Itt elmegy különösebb felügyelet nélkül magában, hisz egész éjjel tolta ...
(#) Hury válasza lac08 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Üdv, megérte volna a a jobbat beállítani, idő szempontjából.

Mindegy, ha viszi a régi, akkor vigye, sok sikert hozzá!

Lehet hogy hibás volt a letöltött ISO, vagy karcos a lemez / kicsit rossz lemezmeghajtó.

Furcsa volt, hogy kéri, mert menet közben le is van tiltva, hogy kiadja. Nyomhatod a kiadó gombot, elvileg nem nyílik ki.
(#) jpocok válasza Stadi hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szia Stadi!
Nekem még sose kellett leveleket megmenteni, de most kipróbáltam, amit írtál. Először úgy, ahogyan _ampervadasz_ kérdezte: megkerestem a DBX fájlokat és az intézővel simán átmásoltam egy új mappába. Viszont amikor innen akartam importálni, akkor leállt egy hibaüzenettel: "...nincs OE6 fájl ebben a mappában...".
Ekkor elolvastam, hogy az MS mit ír erről. Azzal a módszerrel hibátlanul működik. Tehát az nem csak simán másol, hanem át is alakítja.

De mi a helyzet, ha nincs mód elindítani az eredeti OE6-ot, csak a DBX-eket tudom kimásolni a lemezről. Erre tudnál valamilyen tanácsot adni? Ne kerüljön rá sor, de még szükség lehet rá.

Lehet, de most már megy, hát nem zaklatom. Kissé lassú, de idő az van ...
A lemez nem volt karcos, vadi új CD-re írtam ki. Foglalt volt az írható-törölhető lemezem, így beáldoztam egy fixet ..
Nem akartam kivenni a lemezt, de folyton tekeri, biztosan frissíti az adatokat, néha a vinyóra is teker, feltehetően valami virtuális meóriát. De az elején mintha rosszul adtam volna meg a RAM méretet, nem 192 MB van ebben a kőkorszaki PC-ben, hanem 310 (2x128+1x64MB)
(#) Stadi válasza jpocok hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Legalább 2 lehetőségre tudok gondolni:
- könyvtárastul másolod a DBX-eket az új gépre, és ebből a mappából importálsz;
- létrehozol egy üres OE fiókot (végigklikkeled az első indításkor megjelenő beállítási varázslót), megkeresed a tárolókönyvtárát és felülírod az itt levő fájlokat a régi gépről származókkal.

Amúgy OE-t talán sose használtam, de M$ terméket amúgy sem használnék levelezőnek, ha már egyszer van jobb.

A 2GB-os limit miatt az OE használatát senkinek nem ajánlom. Hajlamos megfeledkezni az ember az ilyen limitekről, aztán jöhet a fájlvisszaállító program, ha még kellenek a levelek... Meg a kontakt lista is külön fájlban van, külön helyen (WAB/PAB). Könnyű kifelejteni a mentésből.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 29, 2012 /

Sziasztok.

Adott egy probléma, számítógép bekapcsol, elindul a beötlés, majd az üdvözöljük képernyő látható 2-5 percig, aztán csak akkor jön elő az asztal.

A számítógép a napokban lett telepítve, semmi fölösleges alkalmazás nincsen a rendszerrel indulna.

Indításkor, mikor "áll semmiben" akkor elindítom az eszközkezelőt, és semmi semmi olyan processzt, nem találtam ami nem válaszolt volna, a CPU 0% rendszermemória 120MB foglalás jelzett a közel másfél gigából.
Majd öt perc után hirtelen, megjelenik asztal, eset betölt, és minden más alkalmazás.

Gondoltam arra, hogy biztos a hálózati keresés szolgáltatás, keresi a hálózati mappákat/gépeket. Semmi változás. Leszedtem NOD -ot semmi, googlecrome -ot is és semmi változás.

Indításkor két explorer.exe fut, az egyik 12MiB~ másik 3MiB körül mozgott. Majd mikor minden rendben az egyik eltűnik, és minden fut rendesen.

Szerintetek mi lehet a probléma. Akinek telepítettem, azt nagyon idegesíti, mert az 5 percet plusszban várni a semmiért, azért egy picit idegesítő, főleg úgy, hogy azért nem is olyan rossz a gép.
(#) Hury válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Üdv, az msconfigban kéne megnézni, hátha nem kell valami az automatikus indításból.
Talán nincs rendben teljesen a vga,hang vezérlő tálcás alkalmazása.
Két explorer exe-nek se kéne annyira lenni...

Próbáljon nyomni ctrl + alt + del-t miközben várakozik

Figyelni kéne, hogy a hálózatot, vagy hdd használja-e intenzíven a gép, amikor nem történik semmi. (Ledek)

Esetleg egy Process Explorer progival meg lehet nézni, hogy honnan ered a másik explorer.exe.
(#) jpocok válasza Stadi hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Köszönöm a választ! Azóta több biztonsági mentéssel is próbálkoztam, vegyes sikerrel. Van olyan, amiből hajlandó visszaállítani, van olyan amelyikből nem. Egyszerűen nem tudok benne szabályszerűséget felfedezni. A 2GB nekem nagyon messze van, mert a legnagyobb OE mappa is csak 320MB volt. Ja igen: a mentések egy része közvetlenül CD-re írással történt (eredeti mappákkal együtt, Nero progival), másik részük pedig komplett disk-copy volt egy-egy HDD-ről a Norton Ghost 2003-al. Ebből is, abból is van olyan, amit nem hajlandó importálni.
(#) _ampervadasz_ válasza Hury hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Szia Dávid.

Most ,konkrétan semmi, nem történt, a HDD nem satírozott, azt figyeltem is, CPU 0% -on figyelt, memória foglalás kevés volt, rikán rádolgozott a flopy meghajtóra de azt inkább a nod32 -nek tudtam be.

Az idő mindig szubjektív volt, hol két perc hol 5 perc, a felállási idő.

Processz explorert szintén vizsgáltam, ott sem mutatkozott semmi.

Hálózat: Annyira sem ment a hálózat, hogy az összes hálózati szolgáltatást letudtam állítani! ( összes svchost.exe -k) feladatkezelőből úgy, hogy a távoli eljáráshívás (RPC) nem indította újra gépet, konkrétan ez sem jelent meg! Ha kivártam volna a "semmit" és akkor teszem ezt meg amikor él minden, akkor persze kilövi a gépet, és 30 másodpercet hagy a futó feladataim mentésére.

Annyira felidegesített, ez a nyavaja, hogy újra rántottam a gépet.

Csak még egy kérdés: GoogleKróóme nem okozhatta a problémát?

A gépet teljesen felkonfiguráltam, mikor a "baj" megvolt, akkor egy plusz volt fenn a króm.

A krómnak van egy sajátos tulajdonsága, feltelpűl a gépre, és egy góógleápdéter.exe -ét futtat folyamatosan. Valószínűsítem, hogy ennek lehetett valami köze az egészhez (bár hiába távolítottam akkor már el).

Egyszerűen nem vártam eg a probléma forrásának feltárását, hanem újra rántottam az egész gépet, ami nem volt 30 percnél több beálításokkal együtt.

Ha már itt tartunk: Az outlokkal nemt udok felcsatlakozni, azt írja: kimelőlevelek/bejeővő levelek szervere kész, bejelentkezés, kész, teszüzenet küldése sikertelen, ellenőrizze az e-mail cím mezőt. A cím az jó, akkor msot mi lehet a baja?.

Mindig is útáltam az MS dolgokat, mindig is kerültem ha lehetett, de msot kifogtam. Az XP gyári állapota sem tetszett, de azt legalább siekrült lefaragni rendesen.
(#) Hury válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Szia Péter! (Jé, láthatók a nevek is..)

Ha a vírusfigyelőt kizártad, akkor nincs sok más ötletem. Google, flash, java esetleg windows frissítés?

Nálam is kell 3-4 perc, de a következőknek:
Notebook Hardware Control,
Smart digitális tábla szoftver
Avira Antivirus
dropbox
zonealarm
Mysql
Intel Vga driver-kezelő
Ezek mennek az óra mellé tálcára.

Akkor most telepítés után helyrejött?

Esetleg váltsd le az Outlookot, vannak elvileg konverterek Thunderbirhez.

Ellenőrizni kéne a fiókok beállításait, hogy az SMTP jól van-e beállítva.
Ez internet és email szolgáltató függő, így nem tudom megmondani, hogy mit mire állíts.
Ha exportból importáltad, talán nem sikerült teljesen.
(#) _ampervadasz_ válasza Hury hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Szia. Exportálni már eszembe sem jutott, mert gondoltam, azt a pár karaktert betudom pötyögni a gépbe, akkor működött most meg nem.

Az smtp beállítás helyes, az jó. kipróbáltam azt, hogy máshogy írom b. Egyből írja is, hogy az SMTP vagy a POP3 -hoz való kapcsolódás sikertelen, így az nem lehet rosz.

Más szóval: SMTP és POP3 szerver is jó, sikerül még bejelentkezni is, de az üzenetküldés nem zajlik le, próbáltam kisökőr módjára letiltani a tűzfalat egy pilanatra, csak addig míg a kapcsolat fen nem éled újra, mert ha igen ,akkor csak házirendet kell módosítanom, de ez sem hozott változást így a problémát nem a tűzfal váltja ki.

A Thunderbir -et megpróbálom rábeszélni a gép tulajára, sajnos nem egy szakember, és a régi dolgokhoz szokott hozzá közel 7X éves emberről van szó viszont a mentális képesség terén meghazuttolja a korát meg bárki mást.

Most ugyanazok futnak, szerencsére semmi gond nélkül, bár lesz egy olyan érzésem lesz még ilyen problémám.
(#) _ampervadasz_ válasza lac08 hozzászólására (») Aug 30, 2012 / 1

A Lemez tartalmát láthatóvá lehet tenni.

A Totalcomander letöltöd, majd beállítások panelen, a beépülőkre kattintasz, azonbelül felül találod a letöltés opció gombot, megnyomod, majd akövetkező beépülőt töltsd le és addhozzá a programhoz: DiskInternals Reader -t a fájlrendszer beépülők listában található.
Ez kezeli a linux meghajtókat is.

Letöltés után ( célszerű a totalcomander telepítési könyvtárát választani elérési útnak, majd létrehozni egy mappát amibe kicsomagolod a fájlt) betallózni a fájlrendszer beépülők gomb megnyomásával a letöltött fájt és onnatól kezdve kezelni is fogja kötetet.
A beépülő cask olvasni tudja kötetet.
Ha minden jól végeztél akkor ezt fogod látni, ha a hálózat ikonra kattintasz. (Lásd a képen)
(#) Hury válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Üdv, melyik net és email szolgáltatóról van szó? Talán ott van gond...
A thunderbirdet is tudja használni, pár beállítás nagyon hülye helyen van, de azokat meg tudod csinálni előre.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 31, 2012 /

Van még egy problémám, még ezen az e-mail dolgon kívül.

Van egy Bluetoth adapterem ami a következő névre hallgat: ISSCEDRBTA
Az eszközpéldány azonosítója: USB\VID_1131&PID_1004\5&1B5E34DA&0&2
Ha valaki tud, kérem segítsen, mert a DriverCD elveszett. Köszönöm.
(#) mineral válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Tessék narancsolj! :smoke: Bővebben: Link
(#) pika75 hozzászólása Szept 1, 2012 /

Sziasztok, szert tettem egy MSI alaplapra, MS6743-865GM2 egy P4 2.66 GHz, 512 L2, 533 FSB es 512M DDR400 - el szerelve. Periferiak meg tap rakotve, elesztem, a tap elindul, elindul a cpu venti is, de azonkivul semmi, meg egyetlen csippantas sincs, a monitor is fekete marad. Az AGP csati mellett van egy 1000MF/6.3V kondi, pupos, stb. Igen, tudom, at kene kondizni a lapot, kerdes, hogy ven-e ertelme? Mi halt meg? a proci, vagy a lap? vagy mindketto? Azt meg ide kell irnom, hogy az elem fejjel lefele(forditva) volt beteve.
(#) _ampervadasz_ válasza mineral hozzászólására (») Szept 1, 2012 /

Köszönöm a segítséget, de a link vírusos.

Az illesztőprogramot, több mint három órás keresgetés után, siekrült megtalálni valamelyik 2009 -es rendszermentésemből.

A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2012

m2xxx.JPG

(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Szia!
Nem biztos hogy a kondin kívül bármi is tönkre ment.Cseréld a hibás kondit vagy mindet,és akkor próbáld.Előtte jó lenne egy hasonló paraméterekkel rendelkező lapon kipróbálni a procit RAM-ot STB.Nem tudom a lap rendelkezik e BIOS szinten polaritás védelemmel ,de próbáld meg rövidre zárni az elem érintkezőit (fóliával) majd tegyél bele egy jó elemet.Ha letisztáztad a proci.... stb működőképességét és jó, de a lap nem indul akkor valószínűleg hibás lett a BIOS, aminek a javítása elég húzós.Azt hogy érdemes e azt neked kell eldönteni.
Következő: »»   334 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem