Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ha meg tudod csinálni, nem kel la gyári állvány itt rá a példa https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/PanelfuroAllvany Tegnap fúrtam vele először és valami hihetetlenül jó Nem lötyög és a légrugó nagyon jó benne!
Igen, nézegettem már a munkáidat, de sajna nekem nincsenek meg a lehetőségeim, hogy ilyeneket gyártsak
De azért köszi az ötletet.
Megtisztelő, hogy nézted a munkáimat, gondolom ebben-abban lenne neked jobb ötleted az enyémnél
De ez az állvány piszkosul jó lett, már csak egy kör lámpát kell terveznem rája
Csinálnék is, de nincse alapanyag, a munkahenger....
Bizony...az a munkahenger...hát nem terem minden kuka mellett...úgyhogy nekem marad a gyári, hiába ha el is marad a minősége a tiédtől
Minőségben nem tudom hogy az enyémtől merre áll a gyári, mert nekem "csak" ez volt
Egy ilyen munkahenger, a képen lévő megvezetéssel kiegészítve teljesen elérhetetlen amatőr viszonylatban -ráadásul még Festó is-. Az ára minimum 100 ezres nagyságrend. (Más a helyzet, ha lehet "szerezni", mert az általában jóval gazdaságosabb.)
Előtolás miért nem pneumatikus? A lényeg adva lenne hozzá.
Meg lehet kérdezni, honnan szereztél ilyen pneumatikus munkahengert?
Alkotó, sastas01:
Lehetséges hogy elérhetetlen, nekem ilyen jött kapóra, MÉH telepről került hozzám kő kemény 800-1000FT ért, annyit meg megért bőven
Mázlista..hogy nálunk miért nincsenek ilyen méhtelepek...gondolom aki eladta, fogalma sem volt, hogy mi ez, és mennyit ér..Kívánom, hogy sokáig szolgáljon.
Valóban nem tudta mi ez ,s mit ér, de nem is érdekelte...
Köszönöm szépen! Szerintem kenéssel engem ez kiszolgál már Idézet: Azért ne legyél ilyen kishitű.Nem vagy még öreg ember. „Szerintem kenéssel engem ez kiszolgál már”
Úgy néz ki, megtaláltam a nekem való inverteres hegesztőt...
http://www.maxbt.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=fly...mid=59 Valaki tud erről a fajta gépről valamit? Annyit tudok hogy magyar hallottam már róla jót, meg még megkérdezem odabenn is... ... már csak Argon köll
Sziasztok!
Vidám napom van, mert megérkezett az invereres hegesztőm. Egy Esab gépet vásároltam 160A-t tud és nagyfrekis gyújtású AWI-t is tud. Jó gépezet, az első teszten átment, ami elektródával volt, ugyanis argonom még nincsen, de hamarosan lesz és aztán majdhogynem mindent meg tudok majd csinálni https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/EsabBuddyTIG160
Ehhez csak gratulálni tudok, miközben a nyálam csorog. ( Pedid nem vagyok egy hegesztő mágus. ) Már csak egy pofás kis kocsit kell összedobni hozzá, amin a palackkal együtt szépen megfér. Nem tudom, igaz-e, úgy hallottam, hogy a palackok utántöltésének ára szinte független a térfogattól, tehát akkor kicsit nem érdemes venni... Kár, mert ehhez a pillesúlyú géphez egy pici palack illene a könnyű mozgatás miatt. Legyen benne sok örömöd, és hamar hozza be az árát!
Köszönöm szépen!
Hallottam sok jót ezekről a gépekről, de halottam ilyeneket is hogy "Kínából való és már akkor nem lehet jó) rá van írva az aljára, hogy PRC, de mindegy honnan származik ,ha az összeszerelés és a minőség meg van követelve. Egyébként kínoztam egy picit elektródával egy 3/4 órácskát, mit mondjak, még langyos levegő sem jött ki belőle pedig volt hogy maxon járattam a 4mm-es elektródával... Argon töltés olyan 30K körül van, de először meg kell venni a palackot is, így nem olcsón mulatság, ám én tudok nevetségesen olcsón szerezni teli 10,7 3m-es palackot. Már csak arra várok, reduktor tömlő minden van de Argon még nincs... Aztán nem fog megállítani már semmiféle egyedi dobozolás sem. Kocsi nem fog hozzá készülni, mert nem olyan a műhely kialakítása, hogy elférne. A gép bent lesz nálam mikor nincs használva a palack meg egy kicsit odébb.
Köszönöm szépen! Tehát olyan rosszul nem választhattam, igaz megkérdeztem jó pár embert
Gratulálok én is az új szerzeményhez. Az meg hogy valami kínai mindjárt rossz is már régen nem igaz. A világ szinte minden neves gyártója ott gyártat, csak a márkanév más sokszor a tartalom ugyanaz.
Köszönöm szépen!
Azért gyártatnak Kínában, mert ott a munkaerő olcsó, de ha megkövetelik a minőséget, jó is lehet a vége
Ma hajnalban azt álmodtam, hogy egy nagy satut tisztogattam:
Nagyon koszos volt. Mosószeres ronggyal törölgetve tisztogattam. Amikor már majdnem készen volt és ragyogott és már csak a sarkán volt egy kis olajsár, akkor nekiálltam újult erővel ledörzsölni azt is. Hiba volt, mert a kalapácslakk a korábbi koszra volt rákenve és a dörgölés elkezdte felszedni Ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy: - Az ember az álmaiban dolgozza fel a korábbi tapasztalatit. - Ha hajnali háromkor részegek ordítoznak az ablakod előtt, akkor ne csodálkozz hogy ilyeneket álmodsz. Tanulság: - Tényleg szívtam már meg hasonlóan tisztogatással... - Tényleg nem szabad csak úgy ráfesteni semmire. Zsírtalanítás a minimum, bár a fémtiszta/szemcseszórt az igazi...
A PRC kínai gyártmány de semmi gond mert már szinte minden ott készül. Ami meg nem az hamisítvány. Jó kis gépnek tűnik az a röhej hogy olyan kicsi hogy a dobozában az elektróda fogó a test csipesz és a munka kábel nem férne el. Mégis valószínűleg 100-szor jobb mint az enyém amiben a 4 db 200 Amperes dióda hűtőbordával együtt nehezebb mint a Te géped.
Termelj vele sok pénzt.
Igen, én is tudom hogy minden ott készül, de jó gépezet ez!
Egyenlőre pénz termelés nincs kilátásban vele, de minden megtörténhet! De kíváncsi vagyok mit tud AWI-ban de még nincs argonom...
Én a satut nappal tisztogatom, hajnalban alszom.
Sziasztok!
Van egy ilyen fúróm: http://www.hestore.hu/prod_10024001.html . Már megvan egy ideje, de most vettem észre, hogy van egy kicsi tengelyirányú kotyogása. A kérdésem, hogy ez normális? Engem nem nagyon zavar, de még van rá pár nap garancia, ezért kérdezem.
Számszerűsítve mennyi az a "kis tengelyirányú" mozgás?
Ha marásra is használtad, akkor a csapágyfészek kiverődött, és abból is adódhat.
Kb. 1-2 mm, de az oldalirányú elmozdulása szinte 0. Fúrásra használtam leginkább.
Az sok. A csapágyfészeknek lehet gondja, vagy ha a hátsó csapágynál alkalmaztak hézagoló gyűrűket, akkor ott kell keresni a probléma okát. Mindenesetre ilyen árért már érdemes szétszedni, persze körültekintően, sérülésmentesen. Ha orvosolható, akkor nincs gond, ha komolyabb, még mindig reklamálhatsz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |