Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   194 / 309
(#) zoly15 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Ha meg tudod csinálni, nem kel la gyári állvány itt rá a példa https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/PanelfuroAllvany Tegnap fúrtam vele először és valami hihetetlenül jó Nem lötyög és a légrugó nagyon jó benne!
(#) kocsgab002 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Igen, nézegettem már a munkáidat, de sajna nekem nincsenek meg a lehetőségeim, hogy ilyeneket gyártsak
De azért köszi az ötletet.

Megtisztelő, hogy nézted a munkáimat, gondolom ebben-abban lenne neked jobb ötleted az enyémnél
De ez az állvány piszkosul jó lett, már csak egy kör lámpát kell terveznem rája
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Csinálnék is, de nincse alapanyag, a munkahenger....
(#) kocsgab002 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Bizony...az a munkahenger...hát nem terem minden kuka mellett...úgyhogy nekem marad a gyári, hiába ha el is marad a minősége a tiédtől

Minőségben nem tudom hogy az enyémtől merre áll a gyári, mert nekem "csak" ez volt
(#) Alkotó válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Egy ilyen munkahenger, a képen lévő megvezetéssel kiegészítve teljesen elérhetetlen amatőr viszonylatban -ráadásul még Festó is-. Az ára minimum 100 ezres nagyságrend. (Más a helyzet, ha lehet "szerezni", mert az általában jóval gazdaságosabb.)
Előtolás miért nem pneumatikus? A lényeg adva lenne hozzá.
(#) sastas01 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Meg lehet kérdezni, honnan szereztél ilyen pneumatikus munkahengert?
(#) _vl_ válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

(#) zoly15 válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Alkotó, sastas01:
Lehetséges hogy elérhetetlen, nekem ilyen jött kapóra, MÉH telepről került hozzám kő kemény 800-1000FT ért, annyit meg megért bőven
(#) kocsgab002 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Mázlista..hogy nálunk miért nincsenek ilyen méhtelepek...gondolom aki eladta, fogalma sem volt, hogy mi ez, és mennyit ér..Kívánom, hogy sokáig szolgáljon.
(#) zoly15 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Valóban nem tudta mi ez ,s mit ér, de nem is érdekelte...
Köszönöm szépen! Szerintem kenéssel engem ez kiszolgál már
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Idézet:
„Szerintem kenéssel engem ez kiszolgál már”
Azért ne legyél ilyen kishitű.Nem vagy még öreg ember.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 3, 2012 /

Úgy néz ki, megtaláltam a nekem való inverteres hegesztőt...
http://www.maxbt.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=fly...mid=59 Valaki tud erről a fajta gépről valamit? Annyit tudok hogy magyar hallottam már róla jót, meg még megkérdezem odabenn is... ... már csak Argon köll
(#) zoly15 hozzászólása Szept 7, 2012 /

Sziasztok!
Vidám napom van, mert megérkezett az invereres hegesztőm.
Egy Esab gépet vásároltam 160A-t tud és nagyfrekis gyújtású AWI-t is tud.
Jó gépezet, az első teszten átment, ami elektródával volt, ugyanis argonom még nincsen, de hamarosan lesz és aztán majdhogynem mindent meg tudok majd csinálni
https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/EsabBuddyTIG160
(#) SzervízMacska válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Ehhez csak gratulálni tudok, miközben a nyálam csorog. ( Pedid nem vagyok egy hegesztő mágus. ) Már csak egy pofás kis kocsit kell összedobni hozzá, amin a palackkal együtt szépen megfér. Nem tudom, igaz-e, úgy hallottam, hogy a palackok utántöltésének ára szinte független a térfogattól, tehát akkor kicsit nem érdemes venni... Kár, mert ehhez a pillesúlyú géphez egy pici palack illene a könnyű mozgatás miatt. Legyen benne sok örömöd, és hamar hozza be az árát!
(#) zoly15 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Köszönöm szépen!
Hallottam sok jót ezekről a gépekről, de halottam ilyeneket is hogy "Kínából való és már akkor nem lehet jó) rá van írva az aljára, hogy PRC, de mindegy honnan származik ,ha az összeszerelés és a minőség meg van követelve. Egyébként kínoztam egy picit elektródával egy 3/4 órácskát, mit mondjak, még langyos levegő sem jött ki belőle pedig volt hogy maxon járattam a 4mm-es elektródával...
Argon töltés olyan 30K körül van, de először meg kell venni a palackot is, így nem olcsón mulatság, ám én tudok nevetségesen olcsón szerezni teli 10,7 3m-es palackot. Már csak arra várok, reduktor tömlő minden van de Argon még nincs... Aztán nem fog megállítani már semmiféle egyedi dobozolás sem. Kocsi nem fog hozzá készülni, mert nem olyan a műhely kialakítása, hogy elférne. A gép bent lesz nálam mikor nincs használva a palack meg egy kicsit odébb.
(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Gratulálok!
(#) zoly15 válasza satlokk hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Köszönöm szépen! Tehát olyan rosszul nem választhattam, igaz megkérdeztem jó pár embert
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Gratulálok én is az új szerzeményhez. Az meg hogy valami kínai mindjárt rossz is már régen nem igaz. A világ szinte minden neves gyártója ott gyártat, csak a márkanév más sokszor a tartalom ugyanaz.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Köszönöm szépen!
Azért gyártatnak Kínában, mert ott a munkaerő olcsó, de ha megkövetelik a minőséget, jó is lehet a vége
(#) Gafly hozzászólása Szept 7, 2012 /

Ma hajnalban azt álmodtam, hogy egy nagy satut tisztogattam:
Nagyon koszos volt. Mosószeres ronggyal törölgetve tisztogattam.
Amikor már majdnem készen volt és ragyogott és már csak a sarkán volt egy kis olajsár, akkor nekiálltam újult erővel ledörzsölni azt is.
Hiba volt, mert a kalapácslakk a korábbi koszra volt rákenve és a dörgölés elkezdte felszedni

Ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy:
- Az ember az álmaiban dolgozza fel a korábbi tapasztalatit.
- Ha hajnali háromkor részegek ordítoznak az ablakod előtt, akkor ne csodálkozz hogy ilyeneket álmodsz.

Tanulság:
- Tényleg szívtam már meg hasonlóan tisztogatással...
- Tényleg nem szabad csak úgy ráfesteni semmire. Zsírtalanítás a minimum, bár a fémtiszta/szemcseszórt az igazi...
(#) nagy hoho válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

A PRC kínai gyártmány de semmi gond mert már szinte minden ott készül. Ami meg nem az hamisítvány. Jó kis gépnek tűnik az a röhej hogy olyan kicsi hogy a dobozában az elektróda fogó a test csipesz és a munka kábel nem férne el. Mégis valószínűleg 100-szor jobb mint az enyém amiben a 4 db 200 Amperes dióda hűtőbordával együtt nehezebb mint a Te géped.
Termelj vele sok pénzt.
(#) zoly15 válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Igen, én is tudom hogy minden ott készül, de jó gépezet ez!
Egyenlőre pénz termelés nincs kilátásban vele, de minden megtörténhet!
De kíváncsi vagyok mit tud AWI-ban de még nincs argonom...
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Én a satut nappal tisztogatom, hajnalban alszom.
(#) mate_x hozzászólása Szept 8, 2012 /

Sziasztok!

Van egy ilyen fúróm: http://www.hestore.hu/prod_10024001.html . Már megvan egy ideje, de most vettem észre, hogy van egy kicsi tengelyirányú kotyogása. A kérdésem, hogy ez normális? Engem nem nagyon zavar, de még van rá pár nap garancia, ezért kérdezem.
(#) mex válasza mate_x hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Számszerűsítve mennyi az a "kis tengelyirányú" mozgás?
Ha marásra is használtad, akkor a csapágyfészek kiverődött, és abból is adódhat.
(#) mate_x válasza mex hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Kb. 1-2 mm, de az oldalirányú elmozdulása szinte 0. Fúrásra használtam leginkább.
(#) mex válasza mate_x hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Az sok. A csapágyfészeknek lehet gondja, vagy ha a hátsó csapágynál alkalmaztak hézagoló gyűrűket, akkor ott kell keresni a probléma okát. Mindenesetre ilyen árért már érdemes szétszedni, persze körültekintően, sérülésmentesen. Ha orvosolható, akkor nincs gond, ha komolyabb, még mindig reklamálhatsz.
(#) mate_x válasza mex hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Rendben köszönöm a válaszod. Most kerestem a garanciás papírját, de úgy tűnik elvesztettem, úgyhogy marad a szétszedés.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Következő: »»   194 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem