Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1787 / 3985
(#) kendre256 válasza SzAndras00 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Itt vannak a windowsosak
Szerk: Most látom, hogy a Gammu (amiből van windowsos) parancssoros...
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
(#) SzAndras00 válasza kendre256 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Hát igen eddigre megtaláltam a Windows binary-t
(#) Csépe Zoltán válasza proli007 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

A tápfeszültség 4 ceruza elem lesz amit 7805-tel 5V-ra konvertálok.A Led paraméterei: 3V/700mA. A többiben tudnál segíteni, ugyanis most ismerkedek a led driverekkel? A másik kérdésem hogy szerinted nem lenne jobb egy led driver chipet venni amit tudnék használni?
Köszi, Zoli
(#) minicooper hozzászólása Szept 10, 2012 /

Szép estét mindenkinek!

Arra lennék kíváncsi mi a különbség a vörös és a sárga rézdrót közt?
(#) Kovabe válasza minicooper hozzászólására (») Szept 10, 2012 / 1

Az egyik többet ér a méhtelepen
(#) proli007 válasza Csépe Zoltán hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Hello!
Nagy valószínűséggel célszerűbb lenne proci helyett egy cél Led meghajtó IC-t használni, ami kapcsolóüzemű, és képes leadni a 700mA áramot. Feltéve, hogy "csak" szabályozni akarod a fényerőt. Az energia takarékosabb lenne. De ceruzaelemtől 700mA mellett, ne sokat várj.
A meghajtókra van külön topik, de nekem még nem volt kezemben egy sem. Viszont úgy láttam a MAXIM "ráállt" ezekre a dolgokra.
üdv! proli007
(#) Csépe Zoltán válasza proli007 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Igen csak azért szeretném az avr-t hogy szabadon konfigurálhassam a fényerőt és a funkciókat. Igaz a 700 mA lehet kicsit sok, lehet elég lenne csak 350 is. A MAXIM-okat már eddig is nézegettem csak kicsit drágának tűntek és kettő kell ha a két ledet külön szeretném vezérelni.
(#) SzAndras00 válasza kendre256 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Akkor ezért nem találom az exe-t
(#) mate_x válasza minicooper hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

A vörös réz az tiszta réz, a sárga réz pedig cink és réz ötvözete.
(#) minicooper válasza mate_x hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Értem köszönöm a válaszokat!
(#) Csupasz hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok!
74HC164-el szeretnék meghajtani egy 1" kék kijelzőt.CC kellene, de nekam csak CA van.
Mi lenne a legegyszerűbb megoldás, hogy be tudjam építeni.(természetesen azon kívül hogy vegyek CC-t)
Köszönöm
Üdv:
Csupasz
(#) kadarist válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Szia!
Mi ez a CC-CA dolog?
(#) vicsys válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Common Cathode, Common Anode. (Közös anódos vagy katódos...)
(#) kadarist válasza vicsys hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Ja, hogy a LED kijelzőre kell érteni. Köszönöm!
(#) vzoltan87 hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok!
Tegnap vettem egy panasonic sa-ak 47 típusú minihifit, és van hozzá egy gyári távirányító. (RAK-CH945WK) Pár gombja nem működött, és tettem az érintkezők alá egy kis darab alufóliát. A gombok most szuperül működnek 2-3 kivételével. Pedig ott is van rendes kontakt. Nem tudom, mi lehet a baja. Az új "gyári" távirányító drágább hozzá, mint a hifi Tiszta hülyék. Ki vesz 14.000-ért egy távot? Az lenne a kérdés, hogy létezik-e ehhez a típushoz univerzális, vagy másfajta távirányító?. Ha nem, akkor marad a régi. A fő funkciók szerencsére működnek rajta.
(#) vicsys válasza vzoltan87 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Mérd ki multival a nyák vezető sávjait is, mert már jártam úgy, hogy eltörött a nyák és szemmel nem is lehetett észrevenni a repedést.
(#) Lamboo hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok!
Multisim és Ultiboard programokat hogy tudnám Windows 8 alól használni?
(#) proli007 válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 11, 2012 / 1

Hello!
Mi a gond? A közös anódot felteszed a tápra, a katódokat meg a 164 kimenetére. Annyi a különbség, hogy akkor fog égni a szegmens, mikor L szint van a kimeneten, nem H. Ha valami vezérli a 164-et, akkor a data bement (A-B) elé teszel egy invertert. (Esetleg egy tranyós is megfelelő.)
üdv proli007
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
(#) Csupasz válasza proli007 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Köszönöm az ismételt segítségedet!!!
Üdv:
Csupasz
(#) demonherceg hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok. Valaki tudja,hol lehet a mágnest pénzért? És mennyi lehet kilója?
(#) kendre256 válasza demonherceg hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

(#) silent15 hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok, LM337 -el szeretnék 1,2V ot előállítani, milyen értékű alkatrészeket kell ehhez használnom?

Köszi!
(#) bancsi15 hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha agy papírmembrános hangszóró porvédő "kalapja", ami ott középen van benyomódik, az mennyire rontja a hangzást? Vagy milyen hatással van?
Köszi
(#) LGS94 hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok! Ha egy ovál 3 utas autó hangszórót beleteszek egy ládába akkor ugyanúgy lesz neki mélye mint egy mezei kerek hangszórónak?
(#) nedudgi válasza silent15 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Az LM337 negatív stabilizátor, csak -1.25V vagy nagyobb feszültség előállítására alkalmas.
Ha a -1.25V megfelel, akkor előtte 100nF, utána 1µF kondenzátor kell, az R1-et nem kell bekötni, az R2 pedig 0Ohm, azaz rövidzár. (Az adatlapban található tipikus alkalmazási példa szerinti alkatrésszámozást használtam.)
Pozitív tápfeszültségre az LM317 való.
(#) silent15 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Na ezt nemtudtam, köszi, és akkor az LM317-el hogy lehet 1,2V ot ?
Köszi!
(#) nedudgi válasza silent15 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Pontosan ugyanúgy, ahogy leírtam az LM337-hez.
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

1.25V kívánt kimenő fezültség esetén az R1-t nem kell bekötni.
(#) proli007 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Hello!
Ez adatlap szerint nem így van, minimális terhelés 3,5..5mA. Ha blokkvázlatát megnézed, láthatod is,hogy miért..
üdv! proli007
(#) Farkas Gábor hozzászólása Szept 12, 2012 /

Hello.

Segítsetek legyetek szíves.
Háromfázisú hálózatok esetében , két fázis között hány volt feszültség van?
Ja és ez most váltó vagy egyen áram?
Következő: »»   1787 / 3985
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem