Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Itt vannak a windowsosak
Szerk: Most látom, hogy a Gammu (amiből van windowsos) parancssoros... A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
Hát igen eddigre megtaláltam a Windows binary-t
A tápfeszültség 4 ceruza elem lesz amit 7805-tel 5V-ra konvertálok.A Led paraméterei: 3V/700mA. A többiben tudnál segíteni, ugyanis most ismerkedek a led driverekkel? A másik kérdésem hogy szerinted nem lenne jobb egy led driver chipet venni amit tudnék használni?
Köszi, Zoli
Szép estét mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi mi a különbség a vörös és a sárga rézdrót közt?
Az egyik többet ér a méhtelepen
Hello!
Nagy valószínűséggel célszerűbb lenne proci helyett egy cél Led meghajtó IC-t használni, ami kapcsolóüzemű, és képes leadni a 700mA áramot. Feltéve, hogy "csak" szabályozni akarod a fényerőt. Az energia takarékosabb lenne. De ceruzaelemtől 700mA mellett, ne sokat várj. A meghajtókra van külön topik, de nekem még nem volt kezemben egy sem. Viszont úgy láttam a MAXIM "ráállt" ezekre a dolgokra. üdv! proli007
Igen csak azért szeretném az avr-t hogy szabadon konfigurálhassam a fényerőt és a funkciókat. Igaz a 700 mA lehet kicsit sok, lehet elég lenne csak 350 is. A MAXIM-okat már eddig is nézegettem csak kicsit drágának tűntek és kettő kell ha a két ledet külön szeretném vezérelni.
Akkor ezért nem találom az exe-t
A vörös réz az tiszta réz, a sárga réz pedig cink és réz ötvözete.
Értem köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
74HC164-el szeretnék meghajtani egy 1" kék kijelzőt.CC kellene, de nekam csak CA van. Mi lenne a legegyszerűbb megoldás, hogy be tudjam építeni.(természetesen azon kívül hogy vegyek CC-t) Köszönöm Üdv: Csupasz
Common Cathode, Common Anode. (Közös anódos vagy katódos...)
Ja, hogy a LED kijelzőre kell érteni. Köszönöm!
Sziasztok!
Tegnap vettem egy panasonic sa-ak 47 típusú minihifit, és van hozzá egy gyári távirányító. (RAK-CH945WK) Pár gombja nem működött, és tettem az érintkezők alá egy kis darab alufóliát. A gombok most szuperül működnek 2-3 kivételével. Pedig ott is van rendes kontakt. Nem tudom, mi lehet a baja. Az új "gyári" távirányító drágább hozzá, mint a hifi Tiszta hülyék. Ki vesz 14.000-ért egy távot? Az lenne a kérdés, hogy létezik-e ehhez a típushoz univerzális, vagy másfajta távirányító?. Ha nem, akkor marad a régi. A fő funkciók szerencsére működnek rajta.
Mérd ki multival a nyák vezető sávjait is, mert már jártam úgy, hogy eltörött a nyák és szemmel nem is lehetett észrevenni a repedést.
Sziasztok!
Multisim és Ultiboard programokat hogy tudnám Windows 8 alól használni?
Hello!
Mi a gond? A közös anódot felteszed a tápra, a katódokat meg a 164 kimenetére. Annyi a különbség, hogy akkor fog égni a szegmens, mikor L szint van a kimeneten, nem H. Ha valami vezérli a 164-et, akkor a data bement (A-B) elé teszel egy invertert. (Esetleg egy tranyós is megfelelő.) üdv proli007 A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Köszönöm az ismételt segítségedet!!!
Üdv: Csupasz
Sziasztok. Valaki tudja,hol lehet a mágnest pénzért? És mennyi lehet kilója?
Sziasztok, LM337 -el szeretnék 1,2V ot előállítani, milyen értékű alkatrészeket kell ehhez használnom?
Köszi!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha agy papírmembrános hangszóró porvédő "kalapja", ami ott középen van benyomódik, az mennyire rontja a hangzást? Vagy milyen hatással van? Köszi
Sziasztok! Ha egy ovál 3 utas autó hangszórót beleteszek egy ládába akkor ugyanúgy lesz neki mélye mint egy mezei kerek hangszórónak?
Az LM337 negatív stabilizátor, csak -1.25V vagy nagyobb feszültség előállítására alkalmas.
Ha a -1.25V megfelel, akkor előtte 100nF, utána 1µF kondenzátor kell, az R1-et nem kell bekötni, az R2 pedig 0Ohm, azaz rövidzár. (Az adatlapban található tipikus alkalmazási példa szerinti alkatrésszámozást használtam.) Pozitív tápfeszültségre az LM317 való.
Na ezt nemtudtam, köszi, és akkor az LM317-el hogy lehet 1,2V ot ?
Köszi!
Pontosan ugyanúgy, ahogy leírtam az LM337-hez.
1.25V kívánt kimenő fezültség esetén az R1-t nem kell bekötni.
Hello!
Ez adatlap szerint nem így van, minimális terhelés 3,5..5mA. Ha blokkvázlatát megnézed, láthatod is,hogy miért.. üdv! proli007
Hello.
Segítsetek legyetek szíves. Háromfázisú hálózatok esetében , két fázis között hány volt feszültség van? Ja és ez most váltó vagy egyen áram? |
Bejelentkezés
Hirdetés |