Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Neked és simpinek is köszönöm szépen!
Sziasztok.
Hétvégén lesz a barátomnak az esküvője, és nászajándékba készítettem neki egy Mule2 Nixie órát. Nagy hálával tartozom H2opok barátomnak, a rengeteg rengeteg segítségért, nyákért, és a dobozért...Mindkettő profi munka. Még több kép itt: picasaweb A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Nagyon profi..
![]() Hasznos, és egyedi ajándék.
Szép munka...
Kár, hogy a panelt eltakarja a doboz ![]() Ilyenből biztos nem kap egyszerre többet, remek választás.
Igen, néztem az ottani képeket.
Az ilyen otthoni berendezésekben olyan szépen megvannak tervezve ill. kivitelezve a panelek, még sem lehet a doboztól látni őket. Persze ez így van rendjén, de én úgy szeretem nézegetni a gyönyörű munkáitokat... ![]()
Nagyon szép lett a végeredmény!
![]()
Ez nagyon patent lett! Emelem kalapom előtte!
![]()
Ez valóban nagyon ünnepélyes lett.
![]() Azt meg szabad kérdezni hogyan készültek ezek a fekete panelek. Vagy esetleg le van már írva valahol? Egy link is megteszi ![]() Gratula még egyszer neked és a segítődnek is!
Nagyon szép munka Gratulálok hozzá!
![]()
Csatlakozom az előttem szólókhoz!Gratula!
![]()
Nagyon szép lett. Csodás ajándék, gratulálok.
Szia.
Mi történt a webalbumoddal? Régóta nem sikerül elérnem. Egy hibrid erősítőt építgetek, de a dobozolással mindig meggyűlik a bajom. ![]()
Ennek tuti örülni fognak! Nagyon szép lett!
" Az új időszámítás"..
![]()
Köszönöm szépen az elismerő szavakat. A doboz és a nyák is H2opok barátom keze munkáját dicséri. Ő álmodta meg a dizájnt, és ő is készítette el. Én csak összeraktam
![]()
Ez bámulatos!
Ha meghívlak az esküvőmre nekem is csinálsz? ![]() A viccet félretéve rendelésre nem csinálnátok egyet?
Üdv a guruknak
![]()
Csak szimplán dobozoltam. Semmi extra.
szerintem az alábbi topikban nagyobb eséllyel találsz segítséget. Aztán ha megépítetted, tedd be ide is
![]() központi fűtés vezérlés
Szervusztok.
Ma végre pontot tettem egy 1.5 éves projekt végére.Sok kisebb nagyobb gondom akadt ez idő alatt,de mindent sikerült kiküszöbölni a segítségetekkel.Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget és praktikákat.A legfőbb gond az volt, mikor már mindent készre szereltem haza vágtam a 2N3055-öket az egyik panelon.Sajnos az lett a tapasztalatom,hogy ezek nem valók eme labortápba,így hát mind a nyolc tranyó le lett cserélve 2N3442-esekre.Ezzel már simán megy a masina.40V/5A-en járattam az egyik oldalt egy jó 15 percig, a másikat csak 24V/1.8A-en. Egy izzót és egy Ganz 233W-os ![]() ![]() Jöjjenek a képek.
Eszméletlen professzionál a cucc, teljesen jól néz ki, gratulálok. Nekem tetszik. Olvasom amit írsz, és elsőre csodálkoztam azon, amit írtál, hogy nem jó bele a 3055-ös, aztán ahogy keresgéltem az adatlapok között, találtam 60V Uce-vel rendelkező darabot, na szép, a SOA-ról nem is beszélve, van amelyik tipusra ekkora pufferfesz mellett 60w körüli max értéket írnak. Ha kicsit számolunk, rövidzárban 87w-ot kellene elfűtenie, persze hogy meghalnak. A 3442-es jó választás, még jobb lenne a 3773-as, árba ugyanennyi, de teljesítményben több. Egyébként, nem 40-50V nagy áramnál van nagy terhelés a tranyókon, kösd rövidzárba max áram mellett és kis feszültségnél, ott elkezdenek fűteni a tranyók rendesen, persze egy jó tápnak bírnia kell. A SOA szerint a 3442-eseid beleférnek a biztonságos tartományba. Na, kisregény befejezve. Mégegyszer grati!
Gratulálok a labortáphoz, kiváló lett! Jó munkát hozzá!
![]()
Üdv.
Szép munka, gondos tervezés. Gratulálok hozzá. Leld örömed benne!
Összességében azt mondanám, hogy megérte a munkát a táp, elfogadnám szívesen, mivel az enyém is lassan készül és néha nagyon jó lenne, ha lenne...
![]() Kérdések és észrevételek: 1.: Kimondottan tetszik a hűtés kialakítása! Egyik venti szív, míg a másik fúj. Egyik képen látszik, hogy egy alagút kialakítására törekedtél, a borda két végén látszik a két lezáró lemez. Viszont a két venti között nem látok semmit. Ott nincs semmi, vagy a kép csalóka? A szívó oldalra mondjuk légszűrős borítást tettem volna, ha esetleg olyan helyre kerül, ahol magas a portartalom, akkor egy idő után nyilván csökken a hűtés hatásfoka, és a rendszer takarítása nem tűnik egyszerűnek. ![]() 2.: Az viszont számomra már zavaró (másnak ne legyen...), hogy a feliratokba itt-ott belelóg egy kezelőszerv, vagy visszajelző. Attól eltekintek, hogy az előlapi matrica két részből áll, ami belevisz egy pici csúszást. Továbbá nem értem a "Kettes szélturbina aktív" megnevezést. ![]() De ahogyan már írták, leld benne örömöd, mégis csak a Te munkád gyümölcse! Bárcsak itt tartanék már... ![]()
Szerintem alapból a befúvó venti megy, de ha ez kevésnek bizonyulna, felpörgeti a szívót is (kettes), hogy gyorsuljon a légcsere, és egyben jelzi a júzernek, hogy tovább már nem fokozható a hűtésteljesítmény
Milyen ismerős elrendezés....
![]()
Szervusztok, köszönöm szépen a gratulációkat.
![]() zolee1209: Schnitt megadta a választ a két ventilátor működésének mikéntjére.A hűtés vezérlése egy az egyben Proli007 és Alkotó 80V/4A-es v2.3-as tápjának hűtése külön nyákon megépítve.Azon gondolkodtam sokáig, hogy valóban a két venti közti "alagutat le kéne zárni alul és felül is,de elég jól teszi így is a dolgát nem fúj mellé túlzottan ezáltal fűtve a belteret. Ma is meg volt járatva úgy egy órát előszabályzó kikapcsolt állapotában 12V/5A-en, hogy fűtsön masszívan, de csak kéz meleg lett a burkolat.Szóval meg vagyok a hűtéssel elégedve. A kezelőszervek és felirat pozicionálása elismerem sajnos nem lett hogy úgy mondjam 100-as.De ez volt az első ilyen technikával készített előlapom.Most már van némi tapasztalatom a következő már csak jobb lehet. ![]() Erick: A te tápod volt az etalon számomra ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |