Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők

Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   100 / 151
(#) reloop válasza kokozo hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Szia! Az elvvel nem vitázom, az ötlet ragyogó. A kép háttere grafikának tűnik, perspektívikusan számomra sántít. Zavaró, hogy távolabbról sokkal fényesebb a LED, ez több jelenetben is ilyen.
Fontosabbnak érzem a fényforrás, és villogás kidolgozását, mint azt, hogy 40 LED-en futkorásszon. A kellő transzparenciát kéne belőni. Kiderül 24mA LED árammal lehet-e egyáltalán valamit kezdeni.
(#) kokozo válasza reloop hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Szerintem lehet, csak lassabban kell menni és tovább exponálni. Én előre megrajzolnám a mintát és ahhoz állítanám be egy potival a ledoszlop magasságát.
(#) skero válasza ludmanakos hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Én 4 LM 3914 esetén 80 ledet használnék sorba kötve kettesével a ledek és kettesével villannának fel ,látványosabb lenne és még az ic is bírná.
(#) ludmanakos hozzászólása Szept 29, 2012 /

Nem fontos a nagy fényerő, hisz nagyon kevés fényből is nagyon jó lépeket lehet készíteni hosszú záridős módszerrel. Ezért lehetne hasonló dolgokat alkotni akár diffúz ledekből vagy kis fényerőt tudó dolgokból. Pár nap múlva töltök majd fel képeket a próbálkozásomról.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) skero válasza ludmanakos hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Szívesen megszponzorálom az elképzelésedet magasfényű víztiszta 5 mm -es LED -ekkel. Normál üzemben 20ma (24mA) 3,2 - 3,4 V ról működnek. Ha érdekel jelezd. Üdv.: Skero!
(#) Davidd hozzászólása Szept 30, 2012 /

Sziasztok!Ma őszaraktam 2x an6884-icvel vumetert.A helyzet az hogy amikor fentebb ugrik a led oszlop akor az also ledek elhalvanyodnak,meg mondjuk most gyors a lefutási idő is de azt tudom mit kell csináljak, a ledek egy panelre vannak felteve mindegyiknek közös+táp egy 560ohmos ellenálláson keresztül.A negatív rész összekábelezve 11 eres kábellel.Minden lednek külön ellenállás kellene?
(#) mugab válasza Davidd hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

"Minden lednek külön ellenállás kellene?" - Kérdésben a válasz.
(#) promise válasza Davidd hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

A gyári adatlap alapján nem szükséges minden ledhez külön ellenállás.
Mekkora a tápfeszültség?
(#) proli007 válasza Davidd hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Hello!
Nem kell külön ellenállás, ahogy írják. Csak az 560ohm igen sok. A második Led bekapcsolásától, elfogy a feszültség. Inkább 56ohm kellene.
üdv! proli007
(#) Davidd válasza proli007 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Üdv!Amikor hazaérek kicserélem hátha igazad van és csak egy darab ellenállás kell mint ahogyan az adatlapban írja.Köszönöm!
(#) ludmanakos hozzászólása Okt 7, 2012 /

Az első próbálkozás egy egyszerű 40 LED-ből álló oszlop. Hosszú záridővel ilyen képeket lehet készíteni Bővebben: Link

Már csak át kéne alakítani kivezérlésjelzőre.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
(#) reloop válasza ludmanakos hozzászólására (») Okt 7, 2012 / 1

Nagyon jó, gratulálok! Mitől színes?
(#) ludmanakos válasza reloop hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Köszönöm.. Ettől
(#) reloop válasza ludmanakos hozzászólására (») Okt 7, 2012 / 1

Ilyet még nem ettem. - mondanám, ha öreg székely lennék.
(#) Amade1998 hozzászólása Okt 8, 2012 /

Helló! Ennek a kivezérlésjelzőnek, hol kell feszültséget, és hangot adni? 12 voltról szeretném majd üzemeltetni egyébként. De ha ti tudtok egy nagyon egyszerű kivezérlésjelzőt amit itthon megcsinálhatnék akkor annak örülnék ha megosztanátok velem.

Valójában a kivezérlésjelzőnek csak egy csatornáját akarom majd használni, és arra kötnék rá 10 ledet, ami egyszerre villogna ritmusra. Ezt már másik helyen is megkérdeztem, hogy hogyan tudok 10 ledet ritmusra villogtatni, de sajnos senki se irt rá semmit, ezért arra gondoltam, hogy a kivezérlésjelzőből egy csatornát rákötök 10 ledre, és akkor majd ugy is ritmusra fog villogni.
(#) Amade1998 hozzászólása Okt 8, 2012 /

Itt a link róla: Link
(#) kokozo válasza Amade1998 hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

(#) reloop válasza Amade1998 hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

(#) Scooter1986 hozzászólása Okt 11, 2012 /

Szia, régebben csináltam egy kivezérlés jelzőt, nagy segítséggel, eléggé kezdő vagyok a témában .. és szeretnék egy nagyon fontos segítséget kérdezni tőletek : megvan a nyákom is be is lenne forrasztva minden a ledeket tudom hogy kell bekötni, csak nem tudom hogy a 12v és a hangkártya kimenet jelét hogy kössem össze ezzel a panellal .. valószínű az a 3 kábel ami alul van csak nem tudom pontosan hogyan .. légyszi segítsetek mutatok egy képet

000.jpg

(#) sastas01 válasza Scooter1986 hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Nézd meg az IC lábkiosztását, és kövesd vissza a +/- -t a vezetékekhez. Ha ez megvan a 3. a jel.
(#) Scooter1986 válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

köszönöm szépen meg is van , balról az első a pozitív, a második a hang jel árnyékolása és a negatív, és a harmadik pedig a hang jel fő szála , sajna ez csak mono dee köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
(#) Spyro1411 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szia!

Nem találtam sehol sem a nyáktervet, ezért gondoltam írok egy kommentet!
Már régóta nézegetem ezt a kapcsolást, de csak most rendeltem meg az alkatrészeket... Úgy tűnik, hogy nagyon nehéz lenne kézzel megoldani ezt a nyákot, ezért gondoltam keresek egy vasalható nyáktervet!

Szóval tudnál egy linket, ahonnét leszedhetem a kinyomtatható nyáktervet? (előre köszönöm)
(#) Alkotó válasza Spyro1411 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Az alapváltozatra hivatkozol, de azt idő közben -nagyon praktikus ötlet alapján- módosítottam. Véleményem szerint ezt a hozzászólást keresed. Ha mégsem, akkor jelezd.
(#) Spyro1411 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Ez az!!! Nagyon köszönöm.
(#) olahtamas válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Hello, egy pontos alkatrészlistát tudnál kuldeni!! Üdv Piti.
(#) jocka0012 hozzászólása Okt 19, 2012 /

Üdv! Az lenne a kérdésem , hogy ezen a kapcsolási rajzon amit csatoltam , ledek helyére két ledet szeretnék rákötni akkor az tranzisztor nélkül elbírja a pic vagy kéne tranzisztor is?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012

vu meter.jpg

(#) Alkotó válasza olahtamas hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Nem tudok, Én csak az IC-ket vettem, a többi alapkészleten van.. Pár perc alatt kiírod magadnak, olyan kevés alkatrészről van szó.
(#) vicsys válasza jocka0012 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Az eredeti cikkben is írták, hogy nincs túl nagy fényereje. Szerintem nem túl jó ötlet a dupla led.
(#) jocka0012 hozzászólása Okt 19, 2012 /

És ha bekötnék tranzisztorokat a ledek elé?
(#) vicsys válasza jocka0012 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Ki lehet próbálni, de azt ugye észrevetted, hogy kvázi multiplexbe vannak a ledek...?
Következő: »»   100 / 151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem