Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 84
(#) babik003 hozzászólása Júl 6, 2012 /
 
keresgéltem google-n és találtam olyat, hogy valaki ugyan ilyen híbával kért segítséget, csak ő tudta is a hiba nevét. Úgy írta, hogy Standby-ba rakta magát mindig a lejátszó. Megfigyeltem és tényleg úgy van, bekapcsolom és kiírja, hogy Standby és kikapcsol.
(#) -balint01- hozzászólása Júl 15, 2012 /
 
Miért nem nyílik ki a dvd lejátszó fedele?
Nem értem mert kiírja hogy open aztán egy kicsit zúg és nem csinál semmit.
egyébként tökéletesen üzemel a többi része.
(#) CHZ válasza -balint01- hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Szíj csere segíteni fog..
(#) Matheo hozzászólása Júl 17, 2012 /
 
Sziasztok! Kéne egy ki segítség. Van egy érintőgombos usb-s samsung dvd-m és le lazult a lemez forgató tárcsa mivel a felső tárcsa ami a motorhoz szorítja a lemezt az nem mágneses hanem egy lemez rugó nyomja le és a gyári ragasztás nem bírta. Semmilyen lemezt nem olvasott be. Föltettem a motorra egy másik tárcsát és kihézagoltam apró műanyag alátétekkel. Utánna már beolvasta a lemezt de csak az írott egy rétegű dvd-t. Se az avis dvd-ket sem pedig a gyári lemezeket nem olvasta viszont az írottnál is lejátszott 5 másodpercet aztán megakadt a film és 2 perc "zörgés" után leállt, hogy nem olvasható a lemez. Nagy bőszen neki álltam elcsavargatni a lézerfejen azt a két potmétert amit a gyárban szépen beállítottak. Most az írott dvd-ből 28 másodpercet játszik le és csak azután akad meg. van egy dvd-m amin kb 60 darab videó klipp van avi-ba konvertálva külön-külön. Azt is lejátsza de csak az első klippet. A többinél fekete képernyő mintha indítaná aztán kb fél perc után vissza lép a saját menüjébe ahol felsorolja a lemezen lévő videókat. Még menthető vagy kuka?
(#) tibike32 hozzászólása Júl 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Denver MT-725-ös hordozható DVD lejátszóm, ami már nem olvassa a lemezeket.
A mellékelt képen látható a Pickup száma, de így nem találok sehol bele valót.
Van valakinek ötlete, hogy milyen lenne jó bele ?
Tibi

DSC03090.JPG
    
(#) gyugyue hozzászólása Aug 16, 2012 /
 
Sziasztok!

AKAI DVD lejátszó, tökéletesen működik, de amint DivX -es filmet rakok bele, az első képkockánál lefagy. Akkor is ha USB -ről indítom. Mi lehet a probléma?
(#) Directors hozzászólása Aug 28, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy asztali DVD lejátszóm. A probléma az lenne vele,hogy mikor képeket nézegetek rajta akkor néha fogja magát és teljesen lefagy. Nem reagál semmire sem és ilyenkor a kép helyett is csak egy zöld képernyő jelenik meg. Ez mitől lehet?

A videóknál pedig néha bekockásodik a kép és csak olyan 10mp után áll helyre a kép. Addig teljesen kockás az egész.
(#) kadarist válasza Directors hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Szia!
Túl nagy méretű a képfájl. Belehal a megjelenítésbe.
(#) Directors válasza kadarist hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Oké akkor megpróbálom kisebb felbontásban.köszi
(#) gyugyue hozzászólása Szept 4, 2012 /
 
Sziasztok, segítsen már valaki !!! AKAI DVD lejátszó, tökéletesen működik, de amint DivX -es filmet rakok bele, az első képkockánál lefagy. Akkor is ha USB -ről indítom. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi Üdv,gyuri
(#) net105 hozzászólása Szept 30, 2012 /
 
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a dvd lejátszó nem olvassa be a dvd-t. Csak nagyon ritkán játsza le a dvd-t és akkor is csak eredetit. Az olvasó egységet szétszedtem, kitisztítottam, de semi változás. Mi lehet a baja?
(#) Bakman válasza net105 hozzászólására (») Szept 30, 2012 /
 
Forgatni tudja a lemezt? Lehet, hogy szorul a motor. Viszont, sokkal valószínűbb az, hogy az olvasófej piszkos. Amit látsz, az csak egy lencse. Az alatt még elvileg van egy kis tükör és maga a lézerfej. Ahhoz kb. lehetetlen hozzáférni roncsolás nélkül, kisipari módszerekkel.
(#) net105 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2012 /
 
Rendesen forgatja a lemezt, a kis tükröt is megtisztítottam.
(#) patekw hozzászólása Szept 30, 2012 /
 
Nem esett le? Hibás a lézer beállítás. Egyáltalán működik? Ha nem vagy jártas a dolgokban, csak egy megfelelő rutinnal rendelkező manus tudja rendberakni. De valószínűleg kukaérett.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
(#) b0077 hozzászólása Okt 5, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy LG erősítős dvd lejátszó, de az olvasó fej meg van halva benne. Állítani próbáltam, nem nagyon használt neki,főleg mivel már nem csak apróbb hibák voltak olvasás során előzőleg hanem nem is olvasott már vagy csak nagyon nehezen olvasott be lemezeket, de meg is akadt pár perc után. Az lenne a kérdésem h megéri cserélni a fejet benne? Hqvideon a hozzá való 10eft körül van (annyit nem ér), viszont helyettesítő tartozékoknál kidob egy másikat 5eft-ért. Annyit nekem már ér anyagilag. Viszont az lenne a kérdésem h mennyire lesznek jól a dvd lejátszók csere után, mármint élettartamra, működésre? Mintha majdnem új lenne a dvd lejátszó? Szóval megéri cserélni őket(ha nem anyagilag nézzük)
üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
(#) Pisti1986 hozzászólása Okt 7, 2012 /
 
Sziasztok.
Pár napja került hozzám egy Hyundai HE-CR3000DV autós dvd.
A problémája a következő:
ha áramot rakok rá belehet kapcsolni de csak a rádió működik, a kijelzőt gombnyomásra kitolja de fehéren világit, a lemezt behúzza de semmit sem csinál vele(nem pörgeti, nem mozog a fej sem) és a gombok ledjei sem világítanak.
Valami táp gondja lehet?
Sajna nem találtam róla semmit sem neten.
Várom a tippeket
(#) szeljanos hozzászólása Okt 8, 2012 /
 
Üdv. mindenkinek!

Remélem van megoldás a gondomra... Van egy LG házimozim már jópár éve. A probléma az, hogy be van dugva konnektorba, akkor ugye a készenléti lámpa világít alapesetben. Ez idáig rendben is volna. Eltérő időközönként (van mikor 1 nap, van mikor 5 nap, de olyan is volt, hogy 5 perc múlva) "gondol egyet és kialszik a készenléti lámpa. Ilyenkor csak úgy tudom használni, ha a konnektorból kihúzom 5 mp-re és visszadugom. Ekkor újra ég a lámpája. Próbáltam megfigyelni mit csinál, mikor kialszik. Hirtelen elkezd gyorsan villogni, mint egy stroboszkóp, mintha szakaszosan kapna áramot, majd 5-6 villogás után kialszik és akkor jöhet a kihúz, majd 5 mp után újra bedug verzió... Ha üzemben van a házimozi, tehát filmet nézek, akkor nem kapcsol ki, csak készenléti állapotban "fagy" le.

Van valakinek ötlete mitől van ez és mit tudok neki csinálni?

Köszi előre is!
(#) matyusz válasza szeljanos hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Üdv.
Szerintem a táp kezdi megadni, magát, vagy a védelem oldogat le benne, mert egy vagy több kondi kezd kiszáradni.
(#) matyusz hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.
Adott egy dvd lejátszó, aminek alcsattant a tápja és szeretném átalakítani transzformátorosra. A kérdésem, hogy ez nem okozna-e valami gondot, mert szerintem ugyan úgy kéne működnie, csak 12V és 5V-ot kap és Standby funkciója sincs a tápnak. Úgy gondoltam, hogy egy 5V-os és egy 12V-os fesztabbal oldanám meg és persze előtte graetz . Ha valakinek van ellenérve, hogy miért ne alakítsam át trafósra előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) bajuszrichard hozzászólása Okt 16, 2012 /
 
Sziasztok van egy orion dvd lejátszóm ami mostanában nem akar lejátszani pár filmet amit régebben símán lejátszott (azt írja ki h hibás lemez) de van amit meg most is lejátszik! Mi lehet a baja? Ha tudtok segítsetek köszi!

És bocsi ha már van válasz az ilyesmire a topikban csak nincs időm most visszaolvasni!
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
(#) szeljanos válasza matyusz hozzászólására (») Okt 16, 2012 /
 
Lehetséges, de ezt a kezdetektől csinálja, és változó időközönként. Tehát már akkor is ilyen volt, amikor meg lett véve. Csak azért nem vittem vissza a boltba, mert tőlem 150 km-re lett véve, így elég sokba került volna oda-vissza járogatni vele állandóan, postán meg ilyen cuccot nem adok fel...
(#) kpzs hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy LG LH-T6340-es dvd lejátszóm, amire ha ráadom a feszt, a standby piros fény megjön, de sem nyomógombra, sem távirányítóra nem reagál. Szétszedtem, és rámértem a fesz átalakító panelre,ami csatlakozik a főpanelre, de már ott sem voltak meg a nyákra felírt feszek. A 230V megérkezik a panelre, bizti rendben. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy melyik elemmel lehet a hiba. Csináltam pár fényképet a lapról, remélem segít.
Köszönöm a segítséget!
Üdv
(#) abcdabcd válasza kpzs hozzászólására (») Okt 22, 2012 /
 
Keress púpos kondit a panelen, a szekunder oldalon látok egy gyanúsat, azt a barnát a bal széle felé a panelnek... leginkább egy esr mérővel tudhatnál még hibásakat találni, de ha más nem akkor próbáld meg, hogy kicseréled az összes kondit a szekunder oldalon... esetleg még a primer oldalon lévő nagy 400V-osat is megnézheted... hátha... illetve még a primer oldalon az ic melletti nagyobbik kondit, az az ic-hez tartozó puffer valószínűleg, meg a mellette lévő kis kondi is okozhat gondot, ha ki van száradva...
Multiméterrel a diódákat mérd még végig, hogy nem zárlatos-e esetleg valamelyik valamitől, szóval, hogy a nyitófesz megvan-e mindegyiken...
(#) ata843 hozzászólása Nov 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Philips lx3700d házimozim, beépített rádióval és erősítővel.
Bekapcsoláskor elindul, pár percig megy, majd lefagy. Kijelző bekapcsolva marad, hang és kép megszűnik. Kikpacsoló gomb nem megy, csak kihúzni lehet.
Valószínűleg túlmelegszik valami, mert ha azonnal visszadugom, nem reagál, csak ha várok vele és úgy dugom be. Érdemes/meg lehet-e javítani? Ha igen, hogy induljak neki?

Üdv!
Attila
(#) Factis hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, mivel van egy LG LH-D6530 lejátszóm, amit költözés után bedugtam, egy szép nagy csattanás fogadott. Megnéztem, Kiment egy optocsatoló, és a biztosíték(Gondoltam én) ki is cseréltem, aztán újra 220, újra csatt. Megnéztem jobban, aztán megláttam, hogy az 5M0365R IC kiégett, meg tőle nem messze egy kondi úgy szétrobbant. Kérdésem, hogy hol lehetne ilyen IC-t beszerezni, esetleg helyettesíteni valamivel, mit nézzek még meg, hogy nehogy véletlen az új is szétessen?

Képek:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
(#) Hodinka válasza Factis hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Szia!
Idézet:
„mit nézzek még meg, hogy nehogy véletlen az új is szétessen?”

Első körben újra fel kellene mérni a meghibásodott alkatrészek számát az utóbbi próbálkozásod után,tehát át kell mérni a tápegység összes aktív,és passzív alkatrészeit.Az elektrolit kondikkal kivételt tehetsz,azokat cseréld ki mindet újakra azonnal.Kis szerencsével az elkókon,néhány diódán,és a meghibásodott IC-n kívül mást nem kellesz benne cserélned.
Idézet:
„hogy hol lehetne ilyen IC-t beszerezni,”

Elektronikai szaküzletben.
(#) Factis hozzászólása Nov 19, 2012 /
 
A kondenzátorokat cseréltem, a diódák indítófeszültsége jó. Talán két db hibásat találtam, Eddig amikor 220 alatt volt körülbelül repült egyet a biztosíték. Most hogy cserélgettem a dolgokat és az IC nincs bent, bedugtam, most jó(nak tűnik). Legalább a biztosíték nem szállt ki. Mostmár csak az IC-re várok aztán kiderül, hogy jó-e
(#) CHZ válasza Factis hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Próbánál tegyél 230V/40-60W izzót sorosan a primer körbe, akár a bizti helyére is bekötheted.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
(#) Hodinka válasza Factis hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Az ellenállásokat sem árt leellenőrizni,lehet valamelyik megnyúlott az idők során.Amúgy meg fogadd meg CHZ kolega tanácsát,tesztelésnél tegyél be egy izzót sorosan a táppal…
(#) Factis válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Az nekem miért jó?. Bocsi, de annyira még nem vagyok ilyenben jártas
Következő: »»   58 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem