Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos rosszul fogalmaztam. Szünetmentes tápról menne az egész rendszer. A szünetmentesről menne a központi fűtés is. Igy nem jó csak az akkus megoldás. valami adapter kellene de sajnos ilyen téren nem vagyok nagy ész.
Az árakat leszámítva nem rossz oldal, vannak jó ötletek, stb.
Jaja, forumon utananeztem hogy kb 2/3W teljesítménynek megfelelo LED szalagot ajánlanak 5050/60db LED szalagbol négyzetméterenként, ha szalagbol akarom megoldani a fő világítást... Még meggondolom...
Ha m2-ként 20centivel számolok akkor 2,88W-ra jon ki, az 20m2-en 4méter. Elvileg... Csak valami megoldást kéne találni, hogy hogyan lehetne ez beépíteni valami mennyezeti dísz polisztirolba
ITT van pár ötlet! Körbe díszléc, vagy álmennyezet, stb.
Én valami ilyesmire gondoltam. 50x50cm-es lapok, 4kell 1m2-re. Mindegyik kozepere egy 5x1cm-es rést vágni, es oda belepasszintani a szalagot valami aluminium bordára ragasztva... A legjobb lenne ha valami aluminium szerkezetbe lennének felfogatva a lapok hogyha netalántán tonkremenne vmelyik szalagocska akkor egyszerubben lehessen kicserélni.
4m 14,4W-os szalaghoz 12V 5A-os tápnak elégnek kellene lennie. Még valami DIY dimmer kapcsolási rajzot kéne újítani, vagy valami olcso egységet találni. BTW: Hideg vagy meleg fehér szinű szalagot ajánlotok? A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Üdv! Szobába meleg fehéret ajánlok de kinek a pap.. otthonosabb kicsit dimmernek meg NE555 szerintem én most építettem akvárium világitást 2x0.5m 5630-as COB ledes szalaggal meleg/hideg fehér (0.5+0.5m) mellé 0.5+0.5m 150lumenes 3528-as kék szalagot és most tervezem hozzá a PICe időkapcsolot most épp egy FET-el játszok szépen szabályozza NE555 segítségével
Akkor valami ilyesmi? Amúgy nehogy azt hidd/higgyétek hogy bármi közöm/érdekem lenne az Anro -s oldallal kapcsolatban, hogy állandóan azt mutatom, azon kívül, hogy tetszenek az ott található ötletek
Nem rossz az az oldal, tetszenek nekem is amiket csinálnak.
Ha lejjebb lehetne hozni valamennyivel a plafont akkor lehetne szo ilyenrol. De a garnis és a plafon kozott kb 5cm hézag van Elég alacsony szoba. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Szerintem minden további nélkül elfér 5cm helyen a legutóbb mutatott süllyesztett világítások valamelyik megoldása, mert ha megnézed ezt, láthatod, hogy csak 3,5cm. Bár szerintem meglehetősen drága, célszerűbb volna ezt a polisztirol profilt is házilag kivágni, EPS vagy XPS polisztirolból (és úgy még testreszabhatóbb).
Ahogy elnézem itt nincs semmi hutese a szalagnak, egybol a polisztirolra van ráragasztva. Ilyen modult meg szerintem nem nagy muveszet osszehozni, utánanézek. Vannak is otthon maradék polisztiroldarabok, holnap megprobalok valamit alkotni
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Az sanszos, a 3528 -asnak tuti nem kell, az 5050 -nek se létkérdés a hűtés, de ott már tényleg jól jöhet némi hűtés. Én pl. alu L profilt használnék, mivel az hűt is, olcsó is, és főleg ha fényes a belső oldala (pl. fel van polírozva) akkor némileg növeli a fényerőt, azzal, hogy a jó irányba "tereli" a fényt.
ilyesmire gondoltál?
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Se a 3528-as sem pedig az 5050-es LED-el szerelt szalag nem igényel hűtést.
Sziasztok! Csináltam egy ledes lámpát , smd 5050 -es ledekkel. A led= 3,2 - 3,4 v 60 mA. Na most nekem ez 12 voltról megy és 900 mA eszik. Az lenne a kérdésem, hogy elég meleg,de nem forró csak kezem rátéve érzem hogy meleg. Gond lehet-e a későbbiekben ez a melegedés ?
Egy 10 Ohm ellenálláson hány volt mérhető ebben a kapcsolásban?
Ha valamit több, mint 20%-al a megengedett teljesítmény fölött működtetsz, akkor az életartama/megbízhatósága le fog csökkenni. Ebben az esetben elfelejtheted az 50-100 ezer órás élettartamot, pár ezerre számíts. Legegyszerűbb megoldásként megérné csökkenteni a bejövő feszültséget, mert gondolom a 10 ohm-ok lecserélése gondot jelent. Egy áteresztő teljesítménydarlingtonnal szépen lehetne szabályozni az áramot. Azért, mert a LED felülete kézzel elviselhető, a réteghőmérséklet lehet magasabb is. A hátlap, vagy lábak felől elég jó hűtést kaphatnak LEDjeid. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Szia! Én úgy számoltam, hogy a 2 db diódán 1,4 voltot esik a feszültség, az 10,6 volt. a 3 db lednek (3,4 voltal számolva) 10,2 volt kell. 0,4 voltra tettem a 10 ohm-os ellenállást.
Az egy dolog, hogy mit számoltál, a mérés pedig egy másik. A tápegység üzemi terhelésen mekkora feszültséget ad le?
5050 3 db LED-et tartalmaz. Minden lednél külön-külön szoktak előtét ellenállást használni. 3 db 5050-nél úgy néz ki, hogy kell még 3 db ellenállás, melyet egyenként 20 mA-re kell méretezned -130-130 ohm. Nem javaslom a párhuzamos kapcsolást, mint ahogy csináltad, de ha már kész van, akkor az ellenállást ki kell cserélni 47 ohmosra. A tápnál tennék be egy elektrolit kondenzátort, és ez után megnézném a kimenő feszültségét, és arra méretezném az ellenállásokat, így akár a 47 ohm is kevés lehet.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Sziasztok. nedudgi!12 voltos akkumulátorról üzemel, amit napelemekkel töltök. laszlokunstar! Igen tudom ,hogy 3 led van 1 chip-be integrállva. Én úgy gondoltam összeadtam a 3 x 20 mA. Tehát ez így nem jó. DE ! Még így is csak 35 mA jut egy egy ledre( mértem). Köszönöm az infót. Szerintetek az akkunál 12 voltot vagy 14,4-et vegyek alapul?
Vagy feszültség stabilizátort használj és sorba kötött ledekhez egy jól kiszámolt ellenállást rakjál. Vagy áramgenerátoros hajtást alkalmazzál.
Ha egyenáramról hajtod akkor milyen megfontolásból tettél bele graetz hidat?
Az ellenállást a legkedvezőtlenebb esetre (legnagyobb feszültség) kell méretezni. A fő kérdés az, hogy az akkumulátorok töltését mivel szabályzod. Ha például egy PB137-et tettél bele, akkor 13.7V a legnagyobb feszültség. Ekkora feszültség pont elég egy LM317 alapú fix feszültségszabályzóhoz, ezzel pontosan be tudod állítani a tápfeszültséget, amit a soros előtétellenállás kiszámolásánál használsz.
Mekkora akkumulátor kapacitása? Jó megoldás lehet (ha hat lába van a LEDnek), hogy a tokon belüli 3 csipet sorba kötöd. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
A tápfeszültség csökkentésére frappáns megoldás a diódahíd.
Rettentő egyszerű! Hogy ha megfordítom a polaritást akkor se legyen gond.
Próbáltam Lm317-el is 9,6 voltra beállítottam, eléggé melegszik. Gondolom jó aluhűtéssel nem gond ugye?
A napelemhez gyári töltésvezérlő van, amin van fogyasztó kimenet és arról mennek a ledek.
Az LM317 belső áram- és teljesítménykorlátozással rendelkezik, így elég sokat kibír...
Elvesztettem a fonalat, a teljes rendszert kellene látni, hogy tanácsot tudjunk adni.
Csak annyi hogy 18 vagy 21 db smd5050-ledet szeretnék 12 voltról működtetni, úgy hogy az egész elején van egy graetz.
A 12 voltot akkumulátorból nyerem, amit napelem tölt egy gyári töltésvezérlővel, aminek van fogyasztókimenete is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |