Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
DSC-sektől hallottam korábban én is, hogy gond volt az IP alapú "analóg" vonallal.
Sziasztok!
Átlendültem a holtponton, mostmár alapfunkciókkal üzemel a rendszerem. Köszönöm mindenkinek a segítséget, különösen levaitamas telefonos eligazítása jelentett sokat Üdv: Csabi
Találkoztatok már olyannal, hogy 10 infrából 3 hibás volt? Konkrétan Paradox DG-55 volt a ludas.
7 tökéletes, három pedig az istennek sem akar érzékelni. Original újak... Néha néha felvillan egyszer a led, de nem billen be riasztásba az istennek sem.
A jumperek jól vannak rátéve? Kapcsold ki a dual érzékelést. Nincs valahol zárlat?
Minden átnézve. Nem volt hiba. Az eszközöket leszedtem, addig ideiglenesen másik érzékelő van felszerelve.
Nem is lenne ez olyan probléma, csak ugye a telepítőnek ez elég nagy blama... A duál érzékelésnél is felvillan a led, de csak a másodikra dob be tényleges jelzést. Azok, amelyek hibátlanul mennek, azok nagyon szépen dolgoznak. Bízom a garanciális cserében is persze.
Ha van garancia akkor csere. Ha kell tudok küldeni javított belet.
Szép is lenne, ha nem volna rá garancia. Csütörtöki vétel.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy utólagosan beszerelnénk egy lakásriasztó szettet, aminek nincsen előkészítve hely. Be lehet e húzni a riasztó rendszer kábeleit a falban lévő csövekbe az elektromos kábelek (220V) mellé? Zavarják egymást? Gond lehet belőle? Nem szeretném szétverni a lakást, hogy új csöveket tegyek a falba a riasztó kábeleinek... Előre is köszönöm!
Hivatalosan "erősáramú" csőbe TILOS gyengeáramú kábelt vezetni. Ha megfelelően van árnyékolva a riasztó rendszer nem zavarhatják egymást, de Paradox érzékeny szokott lenni az elektromos zavarokra főleg hosszú vezetéken zónaduplázva. Ilyen szempontból mondjuk a DSC sokkal stabilabb.
Azt nem írom, hogy húzd bele nyugodtan, de a szükség általában nagy úr.
Nagyon szépen köszönöm, akkor hivatalosan nem teszem bele! A következő kérdésem az lett volna, hogy DSC vagy Paradox rendszer legyen e, de erre is választ kaptam! Még egyszer köszönöm!
Ugye nem véletlenül vannak kábelcsatorna rendszerek.
Én személy szerint útálom óket, dehát ha vésni nem lehet...
Paradox. A DSC elavult.
Csak, hogy elbizonytalanítsalak. Érzékelőt duplikálni manapság már nem divat, olcsó a bővítőmodul. Vagy a rendszer méretéhez megfelelő központot kell választani. A Paradox óriási előnye a DSC-vel szemben a szoftveres támogatottság, PC-s és egyéb már részről. Ez persze szubjektív, évekig telepítettem DSC-t de mostanában átálltam a Paradoxra, mert többet tud azonos kategórián belül. Az ára gyk. irreleváns, minimális a különbség. Paradoxon belül az Esprit szériát kerüld, a többi nagyon jó. Egy SP6000 mindenhol bőségesen elég. Egy kivitelezési ötlet. Ha egyszintes a ház, akkor célszerűbb a padláson kábelezni, ekkor nem kell az erősáram mellé húzni a kábelt, és csatorna is nagyon minimálisan kell.
Hát sikerült elbizonytalanítanod, mert többen is a DSC-t ajánlották... Sajnos társasház így laknak felettem is. Egyébként csak a kezelő és egy infra kábele futna együtt a 220-al és az is csak kb 2,5 méteren, a többi infra és a sziréna már nem. Sajnos adott a költség keret, így úgy döntöttem, hogy megveszem a komplett szettet, felteszek mindent a helyére és megcsinálom a kábelezést mindenhova. Így mindenhol ott fog lógni a kábel és akkor hívok szakembert, aki beköti a kábelvégeket az infrákba és a központba/kezelőbe/szirénába, majd elvégzi a beállítást és programozást. Így az időigényes fabrikálást és szerelést megspórolom. Én egy DSC PC1616 központot néztem ki 4 infrával + kezelő + sziréna. Nem tudom mennyiért fejezik be és állítják be a rendszert, de majd kérek pár árat innen-onnan. Köszönöm a jó tanácsokat!
A DSC egyáltalán nem elavult, lehet szeretni - nem szeretni, de egy ilyen kis rendszer a számodra
tökéletesen ellátja a feladatát. Könnyen találsz hozzá olyan szakit aki olcsón beköti és felprogramozza.
Egy Paradox SP5500-val kapcsolatban a következőt tapasztaltam: a bell kimenetre kötöttem egy relét (védődiódával) egyéb eszköz vezérlése céljából. Szépen működik is, viszont ha csatlakoztatok a bell negatívra egy NS128DA kültérit, akkor a relé meghúz riasztáskor majd ha leáll a riasztás a sziréna elhallgat, viszont a relé nem enged el. Több relével is próbálkoztam, de mindig ugyan az. Azonban mikor lekötöm a szirénát a bell negatívról azonnal elenged a relé. Tettem a sziréna paneljére a táp pozitív és a start közé egy 1 kOhm-os ellenállást, de semmi változás. Nem értem miért csinál ilyet ez az első SP panel amivel így járok. Valakinek van valami tippje?
Tegyél a relével párhuzamosan ellenállásokat 4-500ohmot.
Az az oka, hogy a relé nagy ellenállása nem terheli meg a kört és a maradék feszültség meghúzva tartja a relét. biztosan segít én is így szoktam csinálni. Sok sikert.
Van a szirénában is és a központon is 1-1 1kOhm plusz a relé 400Ohm. Ugye arra gondolsz, hogy a bell kimeneten folynia kell valamennyi áramnak, hogy ne adjon szirénakör hibát. Nekem nincs szükségem jelen esetben erre a lehetőségre és már a relé is elegendő ellenállású hogy nem adjon hibát. A probléma a sziréna bekötésekor jelentkezik. Hallottam, hogy a sziréna start bemenete lebegtetve van, ezért tegyek oda is 1kOhm-ot mert ez tarthatja behúzva a relét. Több ilyen központot is telepítettem így, de még egynél sem fordult ilyen hiba elő.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Hello.Az a "baj",hogy a korunkbeli központokban már szilárdtest-relét alkalmaznak,ami nem olyan "steril",mint a korábbi sima relések.
SP-nél már én is találkoztam ilyen hibával,multival meg is mértem,12V-os a relé,de mivel szivárgott az áram,produkált 4,5V-ot,amitől a relé meghúzva maradt. 1K párhuzamosan a BELL +- -ra,ez kicsit megterheli és szépen bontani fog a relé. A védődióda is maradjon,hogy a sziréna akksi se "pofázzon" vissza.
A bell+- le van terhelve egy kilo Ohm-al, de a hiba így is fenn áll. Viszont csak akkor jelentkezik amikor a sziréna is be van kötve. Nem vagyok benne biztos, de szerintem a kültéri okozhatja a hibát. Ezzel a "DA" verzióval még nem dolgoztam. Eddig csak az NS128XL-t telepítettem. Azokkal nem volt gond és a baj az, hogy nem tudom az okát. Ez pedig egy kicsit fúrja az oldalamat, mert biztonságtechnikában illene mindennek 100%-ig működnie illetve ha én is 100%-ig biztos lennék abban amit átadok.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Szia! A két darab PGM -et is használhatod Bell követőként.
Nyugodtan tegyél bele még egy vagy két 1 kilóst Mint a fentiek is írták mindig van maradék feszültség és az elég a meghúzott relé benntartásához.
Ez tapasztalat én is jártam már így és ez a megoldás mindig segített.
Használj másik relét.
Mint írtam tettem a reléhez is illetve a szirénába is 1-1 kilo-s ellenállást. A végső megoldás végül a PGM lett "riasztás követés" opcióval, de akkor sem értem hogy miért pont ennél az egy központnál járok így. Relét többet is próbáltam, de mindig ugyan az. Azért köszönöm a válaszaitokat, de ha mégis eszébe jutna valakinek valami megoldás, azt szívesen fogadom.
A sziréna a tápját AUX-ról kapja?Ha igen,akkor lehet még azzal is próbálkozni,hogy a pozitívját illetve negatívját (vagy mindkettőt)közvetlenül a központ akkujáról kapja...
A trigger bemenetét (mindegy,hogy + vagy -)nem kell lehúzni valamelyik potenciálra szvsz. Mostanában Signal PS-128A kültérit használok azok nem művelnek ilyet.
A negatív táp az AUX-, a pozitív pedig az akku pozitív. Szereltem már ezzel az összeállítással Crow, DSC, Signal PS128-7 és NS128XL-t, de mint mondtam egyik sem okozott ilyet, ezért állok értetlenül a probléma előtt.
Próbáltál már a relével sorba tenni egy ellenállást? Hátha ejt annyi feszt, hogy a relé ne húzzon be vagy maradjon úgy. 100-220 ohm-ra gondoltam.
A válasz ott van a kérdésedben, a sziréna start kimenete viszi vissza a maradék feszt a reléhez. Használj több kontaktusos relét, és erről vezéreld a szirénát, és az egyéb vezérlendő eszközt. Esetleg a sziréna startra egy soros diódát teszel, az is megoldhatja a visszáramot.
Sziasztok ! Segítsetek , légyszi ! Paradox 728+ V3.1 , 614. A telepítői kód változtatásnál : Enter, tkód , 000 után aktív a kijelzőn a 2nd és az 5 értelemszerűen a 8 és 2 szjgy-eknek megfelelően. NA , DE HA beütöm a 3-as billentyűt , akkor már a 2-es és már nem is tudom melyik lesz aktív és hiába nyomok Cencel-t utána a kód megváltozik és resetelhetek már megint. Tuti , hogy a hexa programozást csinálom rosszul vagy rossz helyen vagyok a címben vagyok. De inkább az utóbbi. A válaszokat előre is köszi .
Stream line módon programozd.
[enter] telepítő kód [7] villog a [2nd] és az [enter] felváltva 00 új 6 számjegyű(!) telepítőkód, az utolsó két digit pedig [2nd] és [8] [enter], és [clear]-el kilép.
Szia!
Talán rossz programozói papírral próbálkozol. Itt a 3.1-es verzióhoz való: |
Bejelentkezés
Hirdetés |