Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   12 / 85
(#) hbal válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

DSC-sektől hallottam korábban én is, hogy gond volt az IP alapú "analóg" vonallal.
(#) Csabi626 válasza Csabi626 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Sziasztok!

Átlendültem a holtponton, mostmár alapfunkciókkal üzemel a rendszerem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, különösen levaitamas telefonos eligazítása jelentett sokat

Üdv: Csabi
(#) Syn7h37ic hozzászólása Okt 19, 2012 /

Találkoztatok már olyannal, hogy 10 infrából 3 hibás volt? Konkrétan Paradox DG-55 volt a ludas.
7 tökéletes, három pedig az istennek sem akar érzékelni. Original újak... Néha néha felvillan egyszer a led, de nem billen be riasztásba az istennek sem.
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

A jumperek jól vannak rátéve? Kapcsold ki a dual érzékelést. Nincs valahol zárlat?
(#) Syn7h37ic válasza frecsko hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Minden átnézve. Nem volt hiba. Az eszközöket leszedtem, addig ideiglenesen másik érzékelő van felszerelve.
Nem is lenne ez olyan probléma, csak ugye a telepítőnek ez elég nagy blama...
A duál érzékelésnél is felvillan a led, de csak a másodikra dob be tényleges jelzést. Azok, amelyek hibátlanul mennek, azok nagyon szépen dolgoznak. Bízom a garanciális cserében is persze.
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Ha van garancia akkor csere. Ha kell tudok küldeni javított belet.
(#) Syn7h37ic válasza frecsko hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Szép is lenne, ha nem volna rá garancia. Csütörtöki vétel.
(#) sexybastard hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy utólagosan beszerelnénk egy lakásriasztó szettet, aminek nincsen előkészítve hely. Be lehet e húzni a riasztó rendszer kábeleit a falban lévő csövekbe az elektromos kábelek (220V) mellé? Zavarják egymást? Gond lehet belőle? Nem szeretném szétverni a lakást, hogy új csöveket tegyek a falba a riasztó kábeleinek... Előre is köszönöm!
(#) levaitamas válasza sexybastard hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Hivatalosan "erősáramú" csőbe TILOS gyengeáramú kábelt vezetni. Ha megfelelően van árnyékolva a riasztó rendszer nem zavarhatják egymást, de Paradox érzékeny szokott lenni az elektromos zavarokra főleg hosszú vezetéken zónaduplázva. Ilyen szempontból mondjuk a DSC sokkal stabilabb.
Azt nem írom, hogy húzd bele nyugodtan, de a szükség általában nagy úr.
(#) sexybastard válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm, akkor hivatalosan nem teszem bele! A következő kérdésem az lett volna, hogy DSC vagy Paradox rendszer legyen e, de erre is választ kaptam! Még egyszer köszönöm!
(#) Gafly válasza sexybastard hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Ugye nem véletlenül vannak kábelcsatorna rendszerek.
Én személy szerint útálom óket, dehát ha vésni nem lehet...
(#) Syn7h37ic válasza sexybastard hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Paradox. A DSC elavult.
Csak, hogy elbizonytalanítsalak.
Érzékelőt duplikálni manapság már nem divat, olcsó a bővítőmodul. Vagy a rendszer méretéhez megfelelő központot kell választani. A Paradox óriási előnye a DSC-vel szemben a szoftveres támogatottság, PC-s és egyéb már részről.
Ez persze szubjektív, évekig telepítettem DSC-t de mostanában átálltam a Paradoxra, mert többet tud azonos kategórián belül. Az ára gyk. irreleváns, minimális a különbség. Paradoxon belül az Esprit szériát kerüld, a többi nagyon jó. Egy SP6000 mindenhol bőségesen elég.

Egy kivitelezési ötlet. Ha egyszintes a ház, akkor célszerűbb a padláson kábelezni, ekkor nem kell az erősáram mellé húzni a kábelt, és csatorna is nagyon minimálisan kell.
(#) sexybastard válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Hát sikerült elbizonytalanítanod, mert többen is a DSC-t ajánlották... Sajnos társasház így laknak felettem is. Egyébként csak a kezelő és egy infra kábele futna együtt a 220-al és az is csak kb 2,5 méteren, a többi infra és a sziréna már nem. Sajnos adott a költség keret, így úgy döntöttem, hogy megveszem a komplett szettet, felteszek mindent a helyére és megcsinálom a kábelezést mindenhova. Így mindenhol ott fog lógni a kábel és akkor hívok szakembert, aki beköti a kábelvégeket az infrákba és a központba/kezelőbe/szirénába, majd elvégzi a beállítást és programozást. Így az időigényes fabrikálást és szerelést megspórolom. Én egy DSC PC1616 központot néztem ki 4 infrával + kezelő + sziréna. Nem tudom mennyiért fejezik be és állítják be a rendszert, de majd kérek pár árat innen-onnan. Köszönöm a jó tanácsokat!
(#) mrpriest válasza sexybastard hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

A DSC egyáltalán nem elavult, lehet szeretni - nem szeretni, de egy ilyen kis rendszer a számodra
tökéletesen ellátja a feladatát.
Könnyen találsz hozzá olyan szakit aki olcsón beköti és felprogramozza.
(#) levaitamas hozzászólása Nov 6, 2012 / 1

Egy Paradox SP5500-val kapcsolatban a következőt tapasztaltam: a bell kimenetre kötöttem egy relét (védődiódával) egyéb eszköz vezérlése céljából. Szépen működik is, viszont ha csatlakoztatok a bell negatívra egy NS128DA kültérit, akkor a relé meghúz riasztáskor majd ha leáll a riasztás a sziréna elhallgat, viszont a relé nem enged el. Több relével is próbálkoztam, de mindig ugyan az. Azonban mikor lekötöm a szirénát a bell negatívról azonnal elenged a relé. Tettem a sziréna paneljére a táp pozitív és a start közé egy 1 kOhm-os ellenállást, de semmi változás. Nem értem miért csinál ilyet ez az első SP panel amivel így járok. Valakinek van valami tippje?
(#) Feri válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Tegyél a relével párhuzamosan ellenállásokat 4-500ohmot.
Az az oka, hogy a relé nagy ellenállása nem terheli meg a kört és a maradék feszültség meghúzva tartja a relét. biztosan segít én is így szoktam csinálni.
Sok sikert.
(#) levaitamas válasza Feri hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Van a szirénában is és a központon is 1-1 1kOhm plusz a relé 400Ohm. Ugye arra gondolsz, hogy a bell kimeneten folynia kell valamennyi áramnak, hogy ne adjon szirénakör hibát. Nekem nincs szükségem jelen esetben erre a lehetőségre és már a relé is elegendő ellenállású hogy nem adjon hibát. A probléma a sziréna bekötésekor jelentkezik. Hallottam, hogy a sziréna start bemenete lebegtetve van, ezért tegyek oda is 1kOhm-ot mert ez tarthatja behúzva a relét. Több ilyen központot is telepítettem így, de még egynél sem fordult ilyen hiba elő.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) Fész válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Hello.Az a "baj",hogy a korunkbeli központokban már szilárdtest-relét alkalmaznak,ami nem olyan "steril",mint a korábbi sima relések.
SP-nél már én is találkoztam ilyen hibával,multival meg is mértem,12V-os a relé,de mivel szivárgott az áram,produkált 4,5V-ot,amitől a relé meghúzva maradt.
1K párhuzamosan a BELL +- -ra,ez kicsit megterheli és szépen bontani fog a relé.
A védődióda is maradjon,hogy a sziréna akksi se "pofázzon" vissza.
(#) levaitamas válasza Fész hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

A bell+- le van terhelve egy kilo Ohm-al, de a hiba így is fenn áll. Viszont csak akkor jelentkezik amikor a sziréna is be van kötve. Nem vagyok benne biztos, de szerintem a kültéri okozhatja a hibát. Ezzel a "DA" verzióval még nem dolgoztam. Eddig csak az NS128XL-t telepítettem. Azokkal nem volt gond és a baj az, hogy nem tudom az okát. Ez pedig egy kicsit fúrja az oldalamat, mert biztonságtechnikában illene mindennek 100%-ig működnie illetve ha én is 100%-ig biztos lennék abban amit átadok.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) kovacsger válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Szia! A két darab PGM -et is használhatod Bell követőként.
(#) Feri hozzászólása Nov 7, 2012 /

Nyugodtan tegyél bele még egy vagy két 1 kilóst Mint a fentiek is írták mindig van maradék feszültség és az elég a meghúzott relé benntartásához.
Ez tapasztalat én is jártam már így és ez a megoldás mindig segített.
(#) frecsko válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Használj másik relét.
(#) levaitamas hozzászólása Nov 7, 2012 /

Mint írtam tettem a reléhez is illetve a szirénába is 1-1 kilo-s ellenállást. A végső megoldás végül a PGM lett "riasztás követés" opcióval, de akkor sem értem hogy miért pont ennél az egy központnál járok így. Relét többet is próbáltam, de mindig ugyan az. Azért köszönöm a válaszaitokat, de ha mégis eszébe jutna valakinek valami megoldás, azt szívesen fogadom.
(#) Fész válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

A sziréna a tápját AUX-ról kapja?Ha igen,akkor lehet még azzal is próbálkozni,hogy a pozitívját illetve negatívját (vagy mindkettőt)közvetlenül a központ akkujáról kapja...
A trigger bemenetét (mindegy,hogy + vagy -)nem kell lehúzni valamelyik potenciálra szvsz.
Mostanában Signal PS-128A kültérit használok azok nem művelnek ilyet.
(#) levaitamas válasza Fész hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

A negatív táp az AUX-, a pozitív pedig az akku pozitív. Szereltem már ezzel az összeállítással Crow, DSC, Signal PS128-7 és NS128XL-t, de mint mondtam egyik sem okozott ilyet, ezért állok értetlenül a probléma előtt.
(#) frecsko válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Próbáltál már a relével sorba tenni egy ellenállást? Hátha ejt annyi feszt, hogy a relé ne húzzon be vagy maradjon úgy. 100-220 ohm-ra gondoltam.
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

A válasz ott van a kérdésedben, a sziréna start kimenete viszi vissza a maradék feszt a reléhez. Használj több kontaktusos relét, és erről vezéreld a szirénát, és az egyéb vezérlendő eszközt. Esetleg a sziréna startra egy soros diódát teszel, az is megoldhatja a visszáramot.
(#) Mussza hozzászólása Nov 26, 2012 /

Sziasztok ! Segítsetek , légyszi ! Paradox 728+ V3.1 , 614. A telepítői kód változtatásnál : Enter, tkód , 000 után aktív a kijelzőn a 2nd és az 5 értelemszerűen a 8 és 2 szjgy-eknek megfelelően. NA , DE HA beütöm a 3-as billentyűt , akkor már a 2-es és már nem is tudom melyik lesz aktív és hiába nyomok Cencel-t utána a kód megváltozik és resetelhetek már megint. Tuti , hogy a hexa programozást csinálom rosszul vagy rossz helyen vagyok a címben vagyok. De inkább az utóbbi. A válaszokat előre is köszi .
(#) Syn7h37ic válasza Mussza hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Stream line módon programozd.
[enter] telepítő kód [7]
villog a [2nd] és az [enter] felváltva
00
új 6 számjegyű(!) telepítőkód, az utolsó két digit pedig [2nd] és [8]
[enter], és [clear]-el kilép.
(#) hbal válasza Mussza hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Szia!

Talán rossz programozói papírral próbálkozol.
Itt a 3.1-es verzióhoz való:

7x8_v310.pdf

Következő: »»   12 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem