Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Link Majd lekoppintják ezt a zseniális műszert is, és lehet árulni.....
Melyik alkatrészt érzed macerásnak? Szerintem nincs benne olyan, amit ne lehetne könnyedén beszerezni, vagy triviálisan pótolni mással.
Üdvözöllek! Az én olvasatomban az egész fórum csak az alkatrészek helyettesítésével foglalkozik! Ami a rajzon szerepel (IC-k) nagy része nem beszerezhető (könnyedén) és (pl.) helyettesítve nem tudja az eredeti paramétereket! A nyák az külön gyönyörűség! Én nem kezdenék hozzá az építéséhez az biztos! De itt a lehetőség!
Idézet: „Az én olvasatomban az egész fórum csak az alkatrészek helyettesítésével foglalkozik!” Ja, csak nem a jó nyelven teszik ezt... Nagy része? Tényleg, melyikre gondoltál? A két táp IC egy-az-egyben elfelejthető, ha adsz az áramkörnek fix 5 Voltot és 10 Voltot - ehhez nem szükséges semmilyen beszerezhetetlen IC, csak egy 12 Voltos dugasztáp, vagy két 9 Voltos elem. Vagy ha feltétlen kis akksiról vagy ceruzaelemről akarja valaki használni, akkor kell bele kettő darab MCP1650/1/2/3 alapkapcsolásban, és ennyi. Az összes többi alkatrész kb. helyettesítés nélkül, raktárról megvehető a Lomex/HEStore/RET/Chipcad kombinációból, és még csak nem is drágák. Viszont az LCM3-hoz képest mindenképpen bonyolultabb az alkotás. Megépíteném, ha nem kerülne annyi energiámba a leírás megértése, meg lenne ilyen kijelzőm. De a kapcsolás részletein azért elgondolkozom A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben. Igazából hobby célra is lehet profi készüléket használni ha az ára elfogadható.
Engem továbra is érdekel az in circuit kapacitás, és esr mérés egyszerre ! Aki tud ehez infóka adni ne tartsa magában !
Azt hiszem a kijelző nem lehet probléma. Ez egy Nokia 3310-es kijelzője, ha bemész egy használt mobiloshoz vagy zsibire, néhány százasért fogsz kapni. Én is 2E-ért kaptam 3db-ot.
Ha beszólsz a mobilosnak lehet hogy azzal dob hátba. Ha tudsz hozzá keretet is szerezni az megkönnyíti a beépítést. Már csak energiát kell gyűjtened, mi pedig várjuk az eredményt. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Van egy 7110-esem valahol a fiók mélyén, az úgyse nagyon használható telefonként, a kijelzője meg jó nagy
Viszont ez sem oldja meg, hogy nem szeretnék két napot az orosz szöveg kiszótárazásával eltölteni...
Nem minden Nokia kijelző jó erre a célra. A 3310 kijelzője nem váltható ki egy 7110 lcd-jével. Mivel más a felbontása. Ugyan így a 3310 helyett nem használható 3410 kijelzője. Vagyis beépíthető csak lesz egy fekete keret a jobb oldalon és az alján.
Szia _vl_ és minden érdekelt
Egy kissé elmaradtam az oldal olvasgatásával, de azért jó tudni. A fazékvasakat jellemzően araldittal rögzítik. A rögzítési felületre 1-2 menet cekaszt tekerni, megfelelő feszültséggel fel izzítani, s máris szétjön minden károsodás nélkül.
Sziasztok! Megépítettem a készüléket csak egy gondom van vele. Reggel hűvösebb szobában bekapcsolom kalibrálom 3 lépésben megmérek egy kondi ellenállását 700mohm-ot mutat, este meleg szobában kalibrálom és ugyanazt a kondit már 600mohm-nak méri csak. minden mást tökéletesen mér csak az Esr változik a környezeti hő hatására és a kalibráció nem segít. Kicseréltem már a tantál kondikat is sőt most már elektrolit van bent ,de nem ez volt a gond. Leiszt Jánossal már végigolvastuk a fórumot ,de nincs megoldás. Valaki találkozott már ilyen hibával?
A kavarc lábain mekkora fesznek kell lenni? Nálam 0.6V /a pichez közelebbi lábon/ 2.4V a másikon testhez képest oszcilloszkóppal mérve. Köszönöm.
Szervusz!
A hiba nem az Ön készülékében van: ALUMINUM ELECTROLYTIC CAPACITORS 23. ábra. Az elkók már csak ilyenek! El kellene dönteni, hogy a készüléket teszteljük vagy az alkatrészeket mérjük... de ha kétségeid vannak akkor egy kis értékű fémréteg ellenással kell megnézni.
Szia!
Nagyon tetszik a műszer egyébként, nem rosszallásból írtam. Ezt a kis értékű fémréteg ellenállás dolgot kifejtenéd? Mit és hova kell tenni? Köszönöm.
A kondenzátor helyett a kisértékű fémréteg ellenállás "ESR"-jét próbáld megmérni. Pont annyit kell mérnie a műszernek, mint amennyi az ellenállás értéke. A fémréteg ellenállás nagyon kicsit változtatja az értékét a hőmérséklettel arányban (kb. 1 ezrelékkel 10 fokonként), szóval reggel és este ugyanannyit kéne mérned.
Szia!
Azt is írd oda, hogy 1 Ohm környékén! Mert a 100 Ohm is kis értékű, de azt nem méri!
Este 560mohm reggel 557mohm. Tehát a műszer tökéletes!
Hali!
A cikkben említésre kerül egy D4-es zéner dióda, viszont a rajzon nincs ilyen. Akkor ez most hogy is van? Tud valaki válaszolni? Köszönöm!
Aha! Szóval a keresendő szöveget a szám után kell írni...
Mert próbáltam rákeresni a fórumban a "D4" -re, de azt írta, nincs találat, különben nem kérdeztem volna. Köszi! szerk: "D4*"-re így sincs, de "D4-es"-re már megtaláltam... úgy látszik rosszul kerestem. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Van 3db PIC16F690-em, gondoltam megépítem ezt a hasznos kis műszert, viszont SSOP20 tokozásúak, ezért átterveztem a nyákot kétoldalas SMD-re, illetve relét is másat használnék, azért mert ez van egy rakással.
Remélem nem bánják a fejlesztők! Megkérhetek egy mestert, hogy ellenőrizze le a rajzomat, nem hibáztam-e valahol? Átnéztem többször, de hátha valami elkerülte a figyelmem. Köszönöm!
Szia!
Két oldallal ezelőtt már írtak a D4-ről! Aki megépíti a műszert az olvashatna vissza egy kicsit. Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Az LCD 2-es lába és a kontraszt poti hol kap 5V-ot (nem látom a rajzodon)?
Ha már új nyákot készítesz miért nem tervezed rá az automatikus kikapcsolást is?
Miért nem a low drop stabkockát használod? A 78L05 sok szempontból rosszabb, pl. a saját fogyasztása több mint az LCD és a uC együtt. Továbbá (bár ebben nem vagyok biztos) de talán a bekötése is eltér az LM2950-től?
A nyákterv melyik Eagle verzióval készült? A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Upsz! Az LCD-nél valóban lemaradt a +5V! Köszi! Pedig jó párszor átnéztem... tudtam én, hogy biztos csináltam hibát!
Azért 7805-el terveztem, mert az is van egy pár. De még lehet, hogy ezt módosítom. Ja, és korábban nem figyeltem, hogy van autó kikapcs is, ezt ma vettem észre, amikor újra átolvastam a cikket, korábban csak a rajzot néztem meg. De ezt is rátervezem, köszi! Eagle 6.3.0 Köszi az észrevételeket!
Szervusz!
Az induktivitásnak hagyjál több helyet, ne legyen szorosan a kapcsoló melett! (az eredetinél is kissé közel van)
Rendben, köszönöm! Épp most tervezem át, rákerül az autó kikapcsolás is...
Sziasztok!
Szeretnék köszönetet mondani a fejlesztőknek ezen remek műszer megalkotásáért. Valamint lhanzi-nak az amatőrségemből eredő problémák megoldásáért. Valamint Skory-nak az autó kikapcsoló funkcióért. Kívánom, hogy még sok ilyen műszer megalkotásában legyen részetek/részünk. Üdv: Szabolcs A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
Sziasztok!
Hol lehet manapság kapni LCM3 kitet? Olyat amiben minden benne van. Vagy esetleg készre szerelve, kalibrálva? Előre is köszi a segítséget!
Szia! V..era - írd be LCM3, és lőn világosság!
Leiszt Jani
Szia!
Köszi! Esetleg még te is árulod? Vagy csak egyes alkatrészeit? A cikkben rád hivatkoznak, bár nem friss a hivatkozás: Idézet: „Figyelem! Leiszt János (lhanzi) fórumtársunk továbbra is biztosít nyákot, mikrovezérlőt és fontosabb alkatrészeket a műszerhez. Keressétek őt ez ügyben. (2011. febr.)” Vagy pont te vagy a Vaterán?
Szia!
A Vaterán nem, de mivel te szereltet akarsz, olyat egyáltalán nem! Válaszd a Vaterát mind a ketten jobban járunk! Nekem egyszerűbb marad az életem! Leiszt Jani |
Bejelentkezés
Hirdetés |