Fórum témák
» Több friss téma |
Jól nézki !
Ha jól sejtem 1 kapus lvc sorozat tagjait használtad fel a kapcsolóknál. Mekkora így a felső vételi határfrekvenciád?
Köszönöm!
Igen SN74LVC1G66-os kapcsolók vannak beépítve. A beüzemelésnél volt egy kis gond, YU1LM azt írja a sematikus rajzon, hogy a LO teljesítménye max 10dBm lehet, viszont a 74ACT74-es be sem indult +10dBm teljesítménynél, nekem meg nem volt hirtelen több (pont ennyi jön ki a DDS VFO-ból). Áttekertem a bemenő trafót 1:9-re, a lezáró ellenállásokat kicseréltem 220ohmokra, így sikerült csak beindítani a rádiót. Ez a meghajtó teljesítmény is csak éppen elegendő. A trafónál használt mag is egyre jobban csillapít a frekvencia növelésével, illetve a VFO kimenő teljesítménye sem állandó. Ebben a felállásban 70MHz-es VFO frekvenciáig ketyeg a 74ACT74 felette a csökkenő LO teljesítmény miatt leáll. A vételi frekvencia így max 35 MHz.
Üdv!
Hátha tud valaki segíteni: Az SDR1000-es rádióhoz egy idő óta egyik programot sem tudom elindítani. A következő hibaüzeneteket írja ki: A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Milyen Power SDR-t használsz verzióban?
Váltottál újabb szoftverre miközben a vas maradt a régi? Valami sdr1500 usb akármi sorokat is írt a hibaüzenetben. Lehet vissza kéne térni arra mi eddig is jól ment POWERSDR szoftver verzió. Ha pedig nem váltottál szoftvert akkor máshol kell keresni a bajt. 1.7.x - 1.8.x verziókkal biztos ment a HASDR1K igaz azok kb.: 4 5 éves fejlesztések. A csatolt képek nevében hiba sdr 2.2 verzióra utalsz ... lehet ez nem jó. Esetleg újabb microsoft dot net kiegészítő újabb verziója kellene neki vagy service pack persze ha közben váltottál POWERSDR-t igaz jobb esetben szólt volna emiatt. Valami miatt sérült a szoftver környezet/regisztri környéke , telepítsd újra a programokat. Legjobb lenne 1 új "szűz" XP-re , másik winyóra. Igaz ettől még kevésbé derül ki , hogy mitől nem megy ... de az kiderül , hogy mégis működő képes , csak valami akadályozza. Ez se elhanyagolható dolog. 55! A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Szia!
A képek címeiben vannak a verzió számok, ezekkel működött is, csak egyik napról a másikra írta ki a hiba üzenetet. Valószínűnek tartom, hogy a Windows frissítések miatt keletkezett ez a probléma. Ha ha újra telepíteném a win97-et biztos működne, de ezt szeretném elkerülni...
Nos, egy része megoldódott a dolognak. A Skype-on terjengő vírus miatt (ami inkább a partnereimet bosszantotta) feltelepítettem az AVIRA free vírus irtót, sikerült (remélem) megakadályozni a sok üzenet küldését a partnereknek. Lett egy melléktermék: megoldódott a v1.18.6 , ill av2.2.3 indítása, sajnos az 1.9.0-s most sem működik. Az előző kettő pedig cw üzemben nem üzemképes.
Igen nézzél vissza 1 oldallal visszább május közepi hszek hez 2012
Van itthoni gyártású USB dongle panel is már.
Az 0-1700 MHzig jár. Első 100 MHzet DBM-es keverő, 100MHz oszcillátor modul oldja meg és 1 átkapcsoló kb.: 25-30 ezer forint árban van plusz a beültetése az smdknek. E4000es tuner chippel az elején.
Én meg vagyok vele elégedve,URH sávban,amit eredetileg átfog nagyon jó,csak kb 5kHz-et el van csúszva.Viszont lehet vele HF-et is fogni,0-30MHz-ig,directsampling módban,hogyha az e4000-et kikapcsolod,és az rtl chip lábára ráforrasztod az antennát.Az e4000-et az sdrsharp régebbi verziója kikapcsolja magától,szóval azt nem kell a chipben piszkálni,viszont a drótbeforrasztást nem lehet megúszni.HF-en nem a legjobb,viszont műsorszóró adók,és a DRM tökéletesen jön.Sajnos itt a csúszkálás elég nagy,és nem állandó,pl a Kossuth is néha 595kHz-en van,néha 605kHz-en,stb...de azért el lehet vele játszani.Nameg szerintem 7000forint egy SDR-ért ha nem is tökéletes,akkor se pénz.
Bocs,az előző hsz-emet magamnak címeztem,de neked ment
Csináltam az SDR-emről pár videót Directsampling módban,lehet rajta látni,hogy mire képes. Bővebben: Link Bővebben: LinkBővebben: Link
Szia Vili!
Belefogok én is, de a meglévő anyagokból. Sajna csak AD9951-et tudtam beszerezni, és a keverőhöz FST3125 van. Végül is az RF-részt megcsinálni és bemérni a macerásabb, és mivel a DDS nem tud IQ kimenetet, ezért 30 MHz lesz a felső határfreki. A kérdésem, hogy a mostani HA-SDR-hez egy "végleges" rajz létezik-e? A DDS-t és a keverőt újra fogom tervezni, viszont erősen gondolkodom rajta, hogy a DSP-demodulátor algoritmust implementálni kellene egy tokba, így a PC elhagyható VÉGLEG! 73, Laci HA4WV
Újabb fejlesztések usb dongle háza táján. Android + USB-s DVB-T vevő .
android + dvb-t fejlesztői oldal http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IQzZtz0dVxw Androidra fizetős ... demo verzióban csak fél perces a spectrum megjelenítése. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Üdv!
Felraktam a GNUradio-t Windows XP alá. Leszedtem az uhd-t, Python 2.7-et. Beállítottam a path és PYTHONPATH értékeket, de mégis ezt dobálja ki: Cannot import gnuradio. Is the python path environment variable set correctly? All OS: PYTHONPATH Is the library path environment variable set correctly? Linux: LD_LIBRARY_PATH Windows: PATH MacOSX: DYLD_LIBRARY_PATH """ Valaki tudja, hogy mi a hiba? A neten csak a linuxos telepítésnél találok erre valamit. 73&DX! HG8-654 A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
Megoldottam. CSak fel kellett rakni mindent, amit itt írtak.: Bővebben: Link
73&DX! HG8-654
Sziasztok.
WebSDR egy interneten keresztül hallgatható amatőr rádió. Akinek nincs helye antennát telepíteni, nem tud rádiót építeni magának, vagy csak egyszerűen meg akar ismerkedni -hátha megtetszik neki- az amatőr rádiózással azoknak ez kitűnő lehetőség. Ebben a témában lehetne kérdezni, ha problémája támadna valakinek, vagy mások tapasztalatait akarja kikérni akkor azt meg teheti. A magyar WebSDR: WebSDR A rádió működéséhez Java bővítmény kell. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Moderátorok, bocsánat a témanyitásért, ezt a témát megtaláltam, csak gondoltam az internetes nem teljesen passzol bele.
Viszont másoknál is ilyen érthetetlen a fónia, mintha hordóból beszélnének semmit nem lehet érteni, egy-két ő-ő-ő-n kívül semmit sem lehet kivenni, még azt sem hogy milyen nyelven beszélnek.Nem is olyan, inkább mintha valami ufo beeeszélne maszk mögül, erősen eltorzulva. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
Bizonyára SSB lesz az adás módja. Állítsd be az oldalsávokat megfelelően.
Szia, tényleg SSB eszembe se jutott, pedig pont tegnap mondtam a barátomnak. Viszont olyat nem lehet beállítani, végigpróbáltam az összeset, és nem volt érthető egyikkel sem.
Már témátlan, utánaolvastam és most már értem. Tovább próbálkozok.
DVB-T dongle-hoz építettem, tesztelési célból 100MHz konvertert.
Nagyobb házam nem volt és így fért el . Sárga banánhüvely a LongWire RH antenna bemenet. BNC a Dongléra megy. 100MHz TCXO a 14es és 3as képeken látható. A doboz bal alsó sarkánál hátára fektetve, aranysárgás "lábaival" padjaivel felfelé lett forrasztható állapotba hozva.5V tápot a felfele álló drót darabon kapja meg.Innen Kimenetre nem ártana felüláteresztő LC szűrő ami a TXCO jelét nyomná el a dongle elől. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
Szia!
És ez fel vagy lefelé konvertál? Vagy mi az értelme?
A DVB-T donglek általában kb.:30-60MHz körül vesznek legalsó frekvencián.
Chipset függőek E4000 magasabban R820T alacsonyabban. Amennyiben az RH sávot is venni akarjuk akkor felkell keverni oda ahol már működik a DVB-T dongle, ezenkívűl oda tudjuk rakni amilyen TCXO-t tudunk beszerezni. Ennyivel fog feljebb megjelleni a vevőben az alsó RH sáv. 100 MHz az olyan szép kerek és csak le kell vonni 100at a kijelzett frekiből. De ezt a szoftverek is megtudják oldani , mert van SHIFT beállítási lehetőségük .
Sziasztok van egy kis gondom a webSDR-rel. Nem tudom használni, amikor meglátogatom az oldalt az első képen szereplő üzenetet kapok. OK-ot nyomok, még egyszer előjön ugyanez, még egyszer OK-ot nyomok, utána kiírja hogy:
Idézet: „Error.Click for details” Odaklikkelek és a második képen látható hibát írja ki. Rámegyek hogy Details, és a harmadik képen látható szövegablak jelenik meg. Mit tudnák csinálni, hogy újra használhassam a rádiót.
Szia.
Ezt az oldalt csekkold le. A probléma ismert, és a megoldása is csak ennyi.Bővebben: Link Nálam sem ment, egyik java alapú sdr oldal se, de ezzel a kiválasztott oldalak beindíthatóak.
Az van, hogy ez az oldal nekem már működött. Lefordíttattam az oldalt, vagyis akkor nem nálam,velem van a baj hanem központi. Akkor ennyi, összerakok egy hagyományos rádiót ami nem függ semmiféle szoftvertől.
Szerintem mindenki így van ezzel, nekem is jó volt rég. A jelenség globális, szinte mindegyik oldal írja is, hogy a megoldás az, hogy a java programod biztonsági beállításainál a kivételek közé felveszed a használni kívánt web-sdr oldalt. Startmenü - beállítások - vezérlőpult - JAVA --- és security - EDIT SITE LIST : oda meg beírod a kívánt weboldal címét. Tömören ennyit írnak róla. Ezután, ha megcsináltad, akkor neked is menni fog az oldal. Én megtettem, így mondhatom, hogy bevált és működik...
Ilyen szélesebb sávú un. folyamatos webdrt építenék én is, de csak AD9433 ADm van hozzá, többi szagértelem nélkül ez igen kevés. Hagyományos - rádió - hangkártya - pc alapú dolog annyira nem vonzz.
Nem megy, eljutottam odáig hogy be kell írnom a webcímet,beírom hogy www.websdr.hu rámegyek hogy Add és nem történik semmi.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |