Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia, sajnos a rajzot amit küldtél a videó processzor részt ha nagyítom akkor össze mosódik minden és nem lehet látni semmit, így nem tudom meg mondani azt hogy be kapja e a feszültséget, lehet több lábán is be kell hogy kapjon feszültségeket.
A RAR fájlban lévő "AK56_VIDEO.pdf"-et nyisd meg. Ezen kívül a szervízmanuálban lévő leírásokat is tanulmányozd!
Idézet: „A (csopper) trafó szekunderén jön le a +129V!” Nah!Most tartunk ott,hogy már egyáltalán nem értelek. Ezt akkor miért írtad,vagy hogyan kell ezt értelmezni? Idézet: „A sorkimenő utáni feszültségek- +11,9V +11,4V +8V +129V, G2-ön pedig most jelenleg 354V, de ha lejjebb tekerem a screen-t akkor lejjebb esik a fesz.” Ezzel én azt hittem,hogy erre válaszolsz: Idézet: „A sorkimenő szekunder körében rendben van minden? Tehát videotápfesz;videovégfokozat;fókusz/g2;esetleg még függőleges végfokozat zárlat is okozhat ilyesfajta problémákat.”
Szia, ki nyomtatom és végig nézek minden feszt az IC-n hogy meg van e. Nem is vetem figyelembe hogy van egy videó pdf is. Köszi!
Magyarországon táptrafónak vagy tápegység-trafónak hívják a csoppertrafót és sorkimenőtrafónak a magasfeszültségű trafót. Egyébként hány méter magas a magasfeszültség:
Jól van viccelődjél, nálunk meg így hívják, nem bonyolítsuk, ezért van most ez a kalamajka, a fene egye meg! Le is írom hogy nehogy megint rosszul írjam le!
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
Szia!
LG KZ4 561 Model NR RK- 14CC40MX Itt küldök egy jobb fofot Szóval, bekapcsoláskor kiüti a 2.5A biztosítékot Csaba adott már megoldást de a k2750 hiánya miatt nem tudom elkezdeni Üdvava
Szia!
Ahogy írtad a két pólus között bekapcsolt állapotban nem mutat semmit a műszer? akkor valahol szakadás lehet? Üdv Dava
Amiket bekarikáztam a rajzon,azokat mérd meg.A fekete kockát kiszedve is kiveri biztosítékot?
A K2750 a táp kapcsolótranzisztora lenne? Azt ki tudod mérni,hogy jó-e.. István
Szia!
Amit az előttem válaszolók írtak, azok miatt repülhet a bizti. A PTK, a greatz 4 db diódája, a nagy pufferkondi, vagy a kapcsolótranzisztor zárlatos. Nem ide való kérdés, de ha véletlenül nem sikerül megjavítani a tv-t, vagy nem kapsz hozzá alkatrészt, nem adnád el az alaplapot? Pont egy ilyenre lenne szükségem. Vagy legalábbis a benne lévő NN5198-as videoprocesszorra.
Üdvözlök mindenkit egy itt ideal color 3537h rajzára lenne szükségem ha valakinek meg van.
Egy épként a horizontális eltérítésével történhetett valami mivel kiütötte a s2000a-s tranyót. Előre is köszönöm.
Szia!
Lehetséges ha nem sikerül de az is lehet .hogy van itt nekem olyan alaplapi rész megnézem és holnap válaszolok. köszi a tanácsot azt is holnap nézem meg üdv dava. egyébként ,ha nem lesz jó akkor neked adom nem kell fizetni.
Szia!
Ezek nem zabálták két pofára a sorvégtranzisztorokat.Nézd át a sorvég forrasztásait,tápot ellenőrizd le izzóval,de csak miután a kis elkókat kicserélted a primer oldalon.A 10µF/350V-ost is.Ha a tápja bugyborékolva indul,akkor megeheti a sorvégtranzisztort.Ha leírod a sassziszámot,akkor könnyebb lesz rajzot keríteni hozzá. Üdv! István
A rajzot megtaláltam de itt van a szám Ifb-491 h ezen az oldalon vannak A rajzok de vannak képek is
Ha megnézed a rajzot,a sormeghajtás a táptrafóról jön közvetlen.A táp szinkronban megy a TV-vel,azaz a sorszinkron jellel.Elég érdekes megoldás,ha a táp IC kap egy pofont,akkor nem áll le a sorvég,mikor a TV-t készenlétbe állítod.De ha sokat van nyüstölve kiszáradt elkókkal a primer részen akkor kinyírhatja a sorvégtranzisztort.
A zölddel bekarikázott alkatrészeket mindenképp ellenőrizd,és még az eltérítő csatlakozót is. István
Szia!
Légyszives tájékoztass milyen értéket mérek a ptk ki vettem . LSC442840B LGM730 U87C51HB G3252461C LA7191 3GDD TDA9800 OEC9005 OEC0010D LC66508B LA71255 LA7322N TA8632N TDA3161A EZEKET MÁRIS TUDOM POSTÁZNI HA ÉRDEKEL ÜDVAVA
szia!
Nekem úgy tűnik most a mérésnél csak egy mérés ad eredményt a K2750 a rajzon mutatom. üdv:dava
Szia!
Mi az, hogy mérési eredmény? Az is eredmény, ha nem látsz változást a műszeren. Azon a jelzett két ponton egy diódát kell, hogy találj, ha jó a FET.
Szia
ugy értettem,hogy a másik két láb között milyen érték volna eredetileg ezt nem tudom mivel az adatlapján nem szerepel. minden esetre köszönöm a választ dava
GRUNDIG T 55-732/5 text CUC 303 képcsőpanel tönkrement. A csere-panelon nincs
ug2 jelzésű csatlakozási pont, viszont van egy földelő vezeték, ami az eredetin nincs. Típusszámra mindkettő majdnem ugyanaz, az eredeti: 29304-722.73/4b (03) a csere : 29304-722.65/4b(03). Hová tudnám csatlakoztatni az UG2 vezetéket, ha egyáltalán lehetséges. Így nincs képcsőfűtés.
Szia!
Az UG2 nem a fűtéshez tartozik, hanem a Screen (G2) feszültség csatlakozási pontja. Mutass képeket a két panelről.
Szép napot mindenkinek! Szeretném kérdezni, hogy mi lehet a baja? Bekapcsoláskor még hibátlan, majd 15-25 mp múlva az alábbi képeket produkálja. Már vagy 20 elkót kiforrasztottam megmértem, értékek nagyon jók ESR-ek is. Meg nem is régi készülék. Nem tudom mit kellene még megnézni? Előre is kösz.
Szia!
Tetőantennás vételed van vagy kábeltévés?
Szia!
Kábeltévés vételem van de egy másik helyről hoztam, szintén kábeltévé és ott is ugyanezt csinálta. Néhány napja lett ilyen, előtte teljesen jó volt.
Jó! Ezek szerint melegedő alkatrész okozza a hibát. Én ilyenkor szoktam elővenni a hűtősprét és megfújogatok pár alkatrészt.
Először azt hittem ugratsz de utána néztem és tényleg van ilyen spray. Nekem sajna nincs de majd veszek. Addig is valami más ötlet?
Szia!Kivettem a ptk át és úgy beindult köszi a tippet
és mondtad hogy tovább segítesz ,mit kell még kicserélni.? bár szereztem egy monitorból ptk kétlábút. dv:dava
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene a következőhöz: Sony Trinitron KV-C 29 televízióhoz kapcsolási rajzot vadászok, de sehol nem találok. hiba oka: Egy csíkba összeugrott a kép. Ha esetleg valaki tudna tippet adni, hogy hol keressem a hibás alkatrészt, típust mondani, akkor nagyon megköszönném! Rég nem javítottam már TV- ket, de szerintem a függőleges eltérítéssel lehet a gond, nem? Előre is köszi!
Helló Bothichelli!
Először is szerintem nézd meg jobban, hogy milyen típus mert ilyen nincs. Így nem tud senki sem segíteni. Nem kv-29c... akart lenni? Ha igen, akkor AE-4 sasszi, és itt a service manual-ja, használd egészséggel. A megérzésed amúgy helyes a függőleges eltérítéssel van baj. sony ae-4 (feltölteni nem tudom mert 11MB) |
Bejelentkezés
Hirdetés |