Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hálózati adapter
 
Témaindító: aviator17, idő: Nov 23, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 9
(#) Viktor84 hozzászólása Ápr 28, 2011 /
 
Helló!
Vettem egy állítható 500mA-s adaptert.3-12V-ig lehet kapcsolgatni.Megmértem az értékeket és mindnél sokkal többet jelez a multiméter mint amennyit kellene.Például 3V-on 5.5-öt,6V-on 9.5,9-en 12,12-n 18-at.A 9V-os elemeket szeretném ezzel kiváltani az épített dolgaimhoz de nem tudom hogy ezt most hogy illene használnom állítsam 6V-ra ahol akkora feszültséget mérek mint egy friss 9V-os elemnél vagy vakon bízzak a jelzésben és állítsam 9V-ra?Elővettem egy régi adaptert és ott is szinte teljesen azonos értékeket mértem.
(#) Dempsey válasza Viktor84 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Szia!

Azért mutat többet a műszer mert, ha simán rámérsz akkor csak az üresjárási feszültséget méred. Ha megterhelnéd az adapter kimenetét és úgy mérnél akkor kevesebbet mutatna a műszer.
(#) Inhouse válasza Viktor84 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Terheletlenül több, terhelve lehet annyi, vagy kevesebb is, attól függ...

Üdv
Inhouse
(#) pucuka válasza Viktor84 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Nézzél bele az adapterbe. A régiben, ami pontos volt, volt benne egy LM317 -es szabályzó, az állította be a kívánt értékeket. Az újban valószínűleg csak a trafó leágazásait kapcsolod az egyenirányítóra.
(#) Viktor84 hozzászólása Ápr 28, 2011 /
 
Helló mindenki!
Mindkettőnél ugyanazt mértem.A régit szétszedtem,abban nem volt semmi csak egy nagy darab kondenzátor meg néhány dióda(a trafón és a kapcsolókon kívül).Tehát ahogy Pucuka írja a trafót kapcsolgatom.Viszont az új is ijen(ezt már nem szedtem szét).Akkor ha azért mutat többet a műszer mert nincs terhelés használhatom "rendeltetésszerűen"?
(#) Dempsey válasza Viktor84 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Használhatod nyugodtan ha 9V kell tekerd oda és használd. Én is mindig megmérem ha új adapter kerül a kezembe és ha 2-3V-tal túllépi üresjárásba a feltüntetett értéket attól még ugyanúgy használom.
(#) Viktor84 válasza Dempsey hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Köszönöm a válaszod!
(#) chief_ hozzászólása Máj 24, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy 12v-os 500mA-es adapterem amit szeretnék rákötni egy méretes számítógép ventilátorra aminek pont 12v kell. A kérdés, hogy hogyan tudom megállapítani, hogy melyik az adapter pozitív illetve negatív vezetéke. Az addig ok, hogy a dugó jelölve van rajta, belül pozitív, kívül negatív, de nem tudom, hogy a fekete vezeték a pozitív, vagy a fekete-fehér.
(#) chief_ hozzászólása Máj 24, 2011 /
 
Vagy forrasszam rá simán a dugóra a kábeleket és szigetelő szalagozzam le?
(#) Inhouse válasza chief_ hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Ha nincs műszered, akkor csináld azt, hogy fogsz egy diódát (bontasz valamiből), sorba kötöd a ventilátorral és így adod rá az adapter feszültségét. Ha elindul, akkor jó, ha nem, akkor fordítani kell.

Üdv
Inhouse
(#) chief_ válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
A diódát gondolom kisüti a 12 volt, de lehet akkor kérek egy multimétert. milyen állásban tudom azzal bemérni a polaritást? bocsi, a kezdő kérdést.
(#) Inhouse válasza chief_ hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Reméljük nem süti ki...
A dióda megakadályozza, hogy fordított polaritást kapjon a venti (csak egyik irányba vezet)...ja azt nem írtm, hogy a dióda katódja legyen a venti pozitív szálára kötve, tehát így az adapter egyik szála megy a venti negatívjára, a másik pedig a dióda szabadon hagyott anódjára.
Műszer esetén, ha a műszer zsinórjait épp azonosan kötöd rá (piros a plusz), akkor látod a feszültséget (egyenfesz állásban, DCV 20V), fordított polaritás esetén egy - előjel lesz a kijelzőn az érték előtt.
Mutatós műszer esetén fordítottnál visszafelé indul a mutató...

Üdv
Inhouse
(#) chief_ válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Köszönöm a kimerítő válaszokat!
(#) chief_ válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
hmm, rámértem multiméterrel, szépen ki is adja, hogy 13,akármennyi V de akármelyik színű zsinórt rakom sosem mutat negatív előjelet.
(#) Inhouse válasza chief_ hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Ne csináld már...
Van 2 vezetéked, ami az adapterből kijön (ezen van kb. 13V egyen), van egy műszered DCV állásban szintén 2 vezetékkel. Összekötöd az adapter egyik vezetékét a műszer egyik vezetékével, a maradékokat szintén. Mutatja a feszültséget, ha jó a polaritás (a műszer piros vezetéke van az adapter + vezetékére kötve), akkor csak a feszültség látszik, ha fordított, akkor egy "-" előjel is van.
Nem AC (egyneirányítás nélküli) adaptert mérsz, ACV állásban véletlenül?

Üdv
Inhouse
(#) VENOM hozzászólása Júl 9, 2011 /
 
sziasztok!

az lenne a kérdésem hogy van 1 adapterem ami 1.5 volttól 12 voltig csinál feszültséget és állítható a tekerőjével még az van a dobozán hogy 500 mA 6VA (max)

az a baj hogy ha jól mértem akkor elromlott a trafója mert nem ad le semmilyen feszt

az áramkör nagyon egyszerű csak 1 graetz hídból áll 1 pufferkondiból meg 2 ellenállásból... meg persze a trafó.

nekem csak a 12 voltra lenne szükségem csak nem tudom hogy a trafó szekunder ágának hány voltosnak kell lennie mert 1 modemet látna el árammal csak most nincs itt és nem tudok rajta méregetni de 500 mA kell neki és 12 volt az adapterben lévő 2 ellenállás 1070 ohm
van egy 14 voltos trafó az szerintetek jó bele? mert gondolom a terhelés miatt esik rajta majd feszültség nem? köszi a segítséget
(#) VENOM hozzászólása Júl 9, 2011 /
 
találtam 1 másik adaptert ami terheletlenül olyan 17 voltot ad le terhelve meg 14.4 körüli értéket, a kimenetét átalakítottam 4pólussá szerintetek így jó lesz? a modemnek 24 ohm a belső ellenállása a négypóluson az R1 100 ohm az R2 meg 560 ohm és így elvileg leesik terhelve olyan 12.4 voltra a feszültség.

így jó lesz? vagy van valakinek valami ötlete? sürgős lenne minden jól jön thx.
(#) at22 hozzászólása Nov 1, 2011 /
 
Hali! Mindenkinek! Volna egy olyan problémám, hogy van egy aksis csavar behajtóm, de valamelyik nap elromlott a töltője. Szeretnék készíteni egyet hozzá 21v 400ma-ost.
Ha tud valaki segíteni, hogy milyen alkatrész kell hozzá az jó lenne. köszönöm előre is a segítséget.
(#) epijani hozzászólása Feb 15, 2012 /
 
Segítségeteket kérem, javított- e valaki MW79CE tip.-ú adaptert. Tudom nem drága, egy ilyen adapter, de úgy néz ki, csak egy ellenállás éget le benne / egy ellenállás még mindig olcsóbb, mint egy új adapter és a környezetet sem szennyezi a kidobott adapter /. Ez az ellenállás a trafó és a kondik között van, egyik vége, a dióda híd pozitívjára és az elkóra / 100 µF 25v / van kötve. A másik vége a kimeneti feszültség kapcsolóra van kötve. A panelen R3 jelzése van. A szín gyűrűk leégtek és nem láthatóak. Ennek az értéke kellene. A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) proba válasza epijani hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
1 ohm 1W ,ha a kondik jók ,akár rövidre is zárhatod,csak túlterhelés védelem.
(#) gaben62 válasza at22 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
Ha trafós a töltője, nézd meg a primert nem e szakadt meg a hőkioldó biztije,120fok/ ha igen kösd át, és kész van.
(#) Haliapu hozzászólása Márc 4, 2012 / 1
 
Sziasztok, Keresem egy orosz gyártmányú "birkanyíró" gép frekvenciaátalakítójának kapcsolási rajzát.
Típus jelölése nincs, de az adatai a következőek:
bemenet 220V 50Hz, kimenet 3x36V 200Hz 3A. Ha valaki tudna segíteni nagyon meg köszönöm !!! Kerestem már mindenütt a neten is de egy két fényképen kívül semmit nem lehet tudni róla.
(#) Bicsinszki hozzászólása Dec 26, 2012 /
 
Sziasztok!!Azt szeretném kérdezni hogy lenne nekem egy nyomtatóhoz használatos adapterem ami 15V ,32V és 600 MA - t tud. Kérdésem az lenne hogy ebből hogyan lehetne kiváltani 3 db egyébként kilenc voltos elemmel működő torzító pedált...bocsánat a tudatlanságomért...de sajnos nem tudok hozzájuk gyári adaptert venni.... ezért szeretném valahogy házilag össze hozni..előre is köszönöm a segítséget..és mindenkinek békés karácsonyt kívánok!
(#) Gafly válasza Bicsinszki hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Fotó?
Típus?
Úgy értettem hogy mindkettőről...
(#) meszi_1985 hozzászólása Jan 26, 2013 /
 
Sziasztok!
Ismerős hozott nekem egy routert, egy kis dobozt és egy adaptert. Az lenne a problémám hogy nem tudom hogy az adapter melyikhez való mert mindkettő aljzatába belemegy.
A routerre 9V 0,6A van írva, az adapterre Output 18V 1,2A
Ez az adapter a routeré lehet vagy a kis dobozé?
Ha valaki tudja és megosztaná velem hogy az a kis doboz mi lehet, azt is megköszönném.
(#) Dempsey válasza meszi_1985 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Szia! Ha az adapterből 18V jön kl akkor a router pedig 9V ot igényel nehogy rádugd mert valószinüleg meg fog halni a routered. A kis dobozon is furcsa értékek vannak.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
(#) Dempsey válasza Dempsey hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Bővebben: Link Itt a leírása a kis doboznak. Tehát az adapter a kis dobozé.
(#) artiny hozzászólása Feb 3, 2013 /
 
Helo
Egy routerhez amire 12V 1A van írva kellene adapter.
Ilyet talaltam a pinceben:

https://www.dropbox.com/s/x94c5s8ao5x5ni6/2013-02-03%2010.58.12.jpg

ez 9V 1A os,ha kevesebb a V akkor azzal kiég vagy csak nem indul el? ki lehet probalni vele? (úgy ertem ez nem valto áramu vagy hasonlo hogy kiegetne?)
(#) artiny hozzászólása Feb 3, 2013 /
 
azt h tudom kideriteni? lynksys wag200g
sajnos csak uk adaptereket lattam a neten
(#) artiny hozzászólása Feb 4, 2013 /
 
szerintetek a polaritas megegyezzik? (nem akarom szetegetni a routert mert mar volt h hagnfal erosítot kiegettem ami nem az enyem volt...szoval nem akarok ugy jarni megint )

A routeren ez van irva: 12VDC 1A

az adaptert amit talaltam ,olyan hogy ket kábel jon ki belole. AZ egyik le van vágva és a masik pedig pont olyan vegzodesu dugo van mint ami a routernek.
Itt a kep az adapterrol:
link

itt látni hogy az egyik el van vagva. ... nem tudom miért
Van is egy ragaszto rajta amin az áll hogy ne használjuk mindket veget egyszerre mert tonkre teszi a toltot.
Az van rairva hogy AC ADAPTER. de a rajzon viszont az all hogy DC egyenárramu ha jol tudom ?
Lehet hogy ez olyan adapter ami egyen es valto aramu is egyben attol fugg hogy melyik vegzodest használjuk?
Es ami le lett vagva az lehetett a valto aram?(PRI. az gondolom elsodleges kimenet es valto aram van rajzolva)

valamint ez is hallottam:

"Az áramerősségnél nem minimum akkora kell. Ha a régi 12V 1A, akkor az 12W-ot le tudott adni. A 9V 1A meg 9W-os lesz. Mivel a készüléken belül nem lineáris a stabilizátor, hanem kapcsolóüzemű, így az alacsonyabb bemenőfeszhez nagyobb áramerősség fog tartozni."

vs ezzel:

"Ez nem egészen így van.
Van benne stabilizátor ami általában leviszi 5V-ra a feszültséget, a többi elmegy hőbe.
Szóval a 9 V nem fog neki ártani. "
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem