Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   194 / 582
(#) ksanyi52 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Sziasztok! Boldog Karácsonyt mindenkinek! Van egy Whirlpool fl 50-85 mosógépünk.
Hibajelenség: Szivattyúz, megáll. Rájöttem hogy elkopott a szénkeféje. Kicseréltem, és utána nem csinált semmit, csak a programkapcsoló körbe lépked, és a végállásnál megáll.
Valakitől hallottam hogy a programkapcsolót valamilyen tűvel be kellett állítani (összehangolni.) Nem tudom ez mit takar. Valakinek van ötlete, mi lehet a hiba?
Esetleg valami rajzzal tudna segíteni? Előre is köszönöm. Üdv ksanyi.
(#) zolika60 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Ilyesmiről még nem hallottam. Egy polírpapírral húzd fel a kommutátort. Előtte a lemezkék közeit kapirgáld ki egy alkalmas szerszámmal. A motort kipróbálhatod direktben is, hogy valóban az okozza-e a hibát. De csak egy pár pillanatra, mert terhelés nélkül szét foroghat. A minden csatlakozója is a helyén van?
(#) citrombt hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy AWE 2214 Whirlpool mosógépem. A gond az, hogy ha öblítési programot eléri akkor a gép megáll és kigyulladnak a hibapontok, de ezt nem minden esetben csinálja, például üres mosásnál végigment a program. A programkapcsolóval lehet a gond? Üdv!
(#) palko0125 válasza citrombt hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Szia!
Írd meg, hogy pontosan mely LED-ek gyulladnak ki.
Egyébként elképzelhető a fűtőbetét probléma.
Bye
Palkó.
(#) krajczi hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Megtörtént a szénkefe cseréje. Normálisan működik, a motor kicsit hangosabb lett. Ezt annak tulajdonítom, hogy a szénkefe nincs bekopva. Jól gondolom?
Azt tudom, hogy ferdére van marva, szerintem jól raktam be.
Kattogást halottam, amikor fordítva tettem be, persze csak kézzel forgattam.


(#) citrombt válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Szia!
A indtógomb zöld LED villogott, a szerviz piros LED folyamatosan világított, aszt hiszem, hogy a többi funkció zöld LED folyamatosan világított, de a következő mosás próbálkozásnál pontosabban megfigyelem. Különben a fűtőbetétet megmértem Ohmikusan és az jó.
Üdv! citrombt!
(#) palko0125 válasza citrombt hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Szia!

A betétnél test felé kellene mérni, mert ezek a masinák érzékenyek a fűtőbetét "testzárlatára", ellenállásmérő 200k, vagy 2M állásában mérj testre a betétről.
De először jöjjön a hibakód!

Bye
(#) bungyurkem hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok, van egy Electrolux EWS 1021 es mosógépem, a hibája, hogy most egy ideje a mosóporral együtt kiengedi az öblítő vizet is, akárhányszor utána töltöm leengedi, a mosógép javítóval telefonon beszéltem, nem tudtam neki megmondani, hogy mechanikus vagy elektromos vezérlésű e a gép, a kettő között mi a különbség, és a javíttatása mennyibe fáj. Köszönöm a segítséget ...
(#) zimpet hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Van tapasztalata valakinek, hogy egy Samsung vezérlőt, ami ki van öntve hőre olvadó trutyival, hogyan lehet kibányászni alkatrész cseréhez??

Előre is köszi az ötleteket.
Péter
(#) botesz válasza bungyurkem hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
A készülék "elektromos" vagyis elektronikus vezérlésű.Esetleg nincs eldugulva mosószer adagoló nem vízköves?Lehet hogy csak egy tisztítás kell neki.Amúgy ha jól nézem ez nem egy mostani darab.Azért is jó.
(#) gyurikab hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Indesit WITL125 mosógépem és az a problémám, hogy nem kapcsol be a mosógép. Csak a program kapcsolón villog az összes led, de nem történik semmi. Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet a probléma... ill a vezérlőpanelen keressem a hiba forrását?

Előre is Nagyon Szépen Köszönöm a Segítséget!
(#) zimpet válasza gyurikab hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
A vezérlőpanelen az elko-k cseréje 90%-ban megoldja az ilyen jellegű hibákat.
(#) bungyurkem hozzászólása Dec 28, 2012 /
 
(#) botesz , köszönöm, még nem tudni mert a szerelő nem volt, amit tudtam alulról kipucoltam, de a gépbe belső részt láttam mivel a deklit lepattintottuk, ott van egy kis kosz, vízkő látszik rajta, de mivel én nő vagyok tovább nem mertem szét szedni, remélem igazad lesz és csak az a baja... nem mostani darab de eddig megbízható volt teljesen és tökéletesn is működik... köszönöm,
(#) botesz válasza bungyurkem hozzászólására (») Dec 28, 2012 /
 
Én arra gondoltam amit mindig kihúzol azt pucold ki!Persze a belsejének sem árt.
(#) bungyurkem hozzászólása Dec 29, 2012 /
 
botesz
Bocsánat de valahogy a neved nem tudom betenni, az a rész mindig rendben és tisztán van tartva, olyan mint az új, minden része szinte mint új korában se rozsda, a fűtőszál mint új korában ,,, szeretem rendbe tartani a háztartási gépeim, ezért nem tudom mi a baj,,, persze a szerelő még nem volt aki meg megnézte és szerelőnek mondja magát azt mondta dobjam ki, vagy adjam el neki ...
(#) bungyurkem válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2012 /
 
meg találtam köszönöm
(#) bungyurkem válasza botesz hozzászólására (») Dec 29, 2012 /
 
az a rész mindig rendben és tisztán van tartva, olyan mint az új, minden része szinte mint új korában se rozsda, a fűtőszál mint új korában ,,, szeretem rendbe tartani a háztartási gépeim, ezért nem tudom mi a baj,,, persze a szerelő még nem volt aki meg megnézte és szerelőnek mondja magát azt mondta dobjam ki, vagy adjam el neki ...
(#) Bugder hozzászólása Dec 29, 2012 /
 
LG WD-10302 TP mosógépem mikor csavarni kellene neki akkor elkezd villogni a kijelző és közbe sípol nagyokat majd leáll azaz teljesen kikapcsolja magát.
Csapágyat cseréltem benne,a vízkieresztő pumpa rendben működik,fűtés, termosztát ok,vezérlő elektronika gondolom ok mivel minden program lemén szépen,csak akkor csinálja a fent leírt szimptomákat ha a csavaró mód van állítva.Motorra gyanakszok,centrifuga tekercs zárlatos lehet?

LG mosógépLink
(#) botesz válasza bungyurkem hozzászólására (») Dec 29, 2012 /
 
Ez tipikus szerelői fogás.Neked nem érdemes megjavittatni de ő szivesen elviszi....vajon miért? Azért mert neki megéri megcsinálni és 30 ezerért továbbpasszolni.Nem tudom hogy a gép milyen módszerrel juttatja az egyes rekeszekhez a vizet (motoros, programkapcsolón lévő tárcsa segítségével...)De szerintem ott lehet a gond.Azt nézd meg hogy amikor a mosásnál tölti magát a gép akkor az öblítős rekesz is megtelik vízzel?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) buszos1 hozzászólása Dec 30, 2012 /
 
továbbra is EWT 7260,panel javítva,szivattyú továbbra sem megy,egy 60-as izzóval helyettesítve a szivattyú, az izzó tökéletesen müxik.Kérdésem:ha ide kötök egy relét és ezzel vezérlem a szivattyút sztetek működne?
(#) litze hozzászólása Dec 30, 2012 /
 
Jó reggelt!

Ötleteket várok egy Indesit Wixe13-sal kapcsoltban.
Hibajelenség: bármelyik programon elinditva csak 40 fokon hajlandó mosni.

Megoldásokat előre is köszönöm.
(#) bungyurkem válasza botesz hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Szia, igen ezt már meglestem, úgy van ahogy írod, minden egyes töltésnél megtelik vizzel, azt mint nő én nem tudom, hogy juttatja oda a vizet,
miért mi a gond ha mint írtad egyben megtelik az is vízzel ? minden egyes víz engedésnél, mosás öblítés detto, eladni eszem ágában sincs, mivel megbízható a gép szinte 100% ig, ilyen kisebb gondok vannak, szén kefét cserélni, de ez nem ok , hogy eladjam és az sem, hogy valami nagy gond lehet a géppel az őblítő miatt.. a NAGY GÉPJAVíTÓ diagnózisa szerint program hibás a gép és nem éri meg benne cserélni ,,, köszönöm az eddigi segítséget ....
(#) Bugder válasza bungyurkem hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Azt nem a NAGY GÉPJAVÍTÓNAK kell eldönteni hogy meg e éri!Az ő feladata az hogy megmondja hogy ez 50 lepedőbe fog kerülni,és majd azt a tulajdonos eldönti hogy meg e éri vagy nem!

Anno,mikor láttam a szerelő a muter gépén lassan kiszerelt,és átcserélt minden alkatrészt akkor úgy döntöttem így én is tudok mosógépszerelő lenni,és elkezdtem javítani a sajátomat.Már csak az alkatrész beszerzés okoz némi gondot.
(#) bungyurkem válasza Bugder hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Tudod, ha én férfi lennék már rég nem kérdeztem volna hanem szét abrakoltam volna a gépet
de mint nő csak szét szedni tudom, de hogy mit honnan veszek el, azt össze rakni azt már nem igen...
Amúgy meg igen én döntöm el, hogy veszek-e új gépet, de nem tudni mikor vernek át, mert nekem a szerelő azt mondja persze inkább veszek egy másikat, ő elviszi potom pénzért, holott semmi baja ,,, - nagyon kevés korrekt embert ismerek DE TISZTELET A KIVÉTELNEK ...
és ahol pedig nincs férfi a háznál ott ez nagyon kihasználják ,,,
(#) VIM válasza bungyurkem hozzászólására (») Dec 30, 2012 / 1
 
Szia! Teljesen mértékben igazad van az "Amúgy meg... -től a ...kihasználják"-ig. Bízom benne, hogy ezeken az oldalakon mind azért vagyunk, hogy segítsünk ha tudunk és megoldást találjunk a problémákra. Ha nem volna meg a használati leírásod, akkor talán egy gyors áttekintést ejthetnél a "mellékletben" lévő PDF-ben. Ezt a gépet nem szabad eladni, inkább keresni kell egy hozzáértőt és egy "átmeneti gépet", míg a probléma meg nem oldódik.
(#) Bugder válasza bungyurkem hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Igazad van,viszont itt sok tanácsot kaphatsz!Mire a szerelő megérkezik fel lehetsz készülve a fogadására!Mindig azt verik át akit át lehet verni!
Sokszor csak egy 50Ft-os ,is üveg biztosíték a hiba de beadják a több ezer Ft javítást!Attól még hogy férfi van egy házba még az is át van verve,ezen ne rágódj,szerezz információt hogy ne verjenek át!
(#) VIM válasza Bugder hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Szia! Szerintem meg "Csak azt lehet átverni, aki hagyja magát."
(#) bungyurkem válasza Bugder hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Pont azért találtam kerestem ezt az oldalt... tudom, hogy milyen a gépem, leírtam a hibákat, én mint nő egy szénkefecserét se tudom mennyiért van, nem még, hogy mechanikus vagy elektronikus vezérlésű a gépem, mivel ha elektronikus azt se tudom mit takar, tőle meg csak annyit, hogy az drága javítás lesz, ha az miatt folyik le az öblítő, --- nem vagyok én ám olyan gyenge jányka aki nem tájékozódik
(#) Bugder válasza bungyurkem hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Azok az elektronikus vezérlők úgy 30000Ft-ba vannak meg a szerelő munkája,nem érdemes csináltatni mert 200€-ért már új gépet lehet venni!Egyébként az a vezérlőt kb félóra alatt ki lehet cserélni,legegyszerűbb munka.
(#) botesz válasza Bugder hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Az biztos hogy könnyű kicserélni de fölösleges ha nem az a rossz!
Következő: »»   194 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem